לאחר ניקוי רדיאטור ומערכת המים - נשארתי עם הפאן קלאצ'.
יש למישהו מושג על עלויות החלפה?
Printable View
לאחר ניקוי רדיאטור ומערכת המים - נשארתי עם הפאן קלאצ'.
יש למישהו מושג על עלויות החלפה?
לאחר בירור, במוסך מדברים על סדר גודל של כ- 3,000 ש"ח, הגיוני?
תחפור פה
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from...+nissan&_rdc=1
או
נכתב פה בפורום שישנה אפשרות למלא את ג'ל הויסקו וכך לחדש אותו.
אני נוהג לתת טיפול שלא עולה פרוטה ורק לאחרונה נתן לי תוצאות מצוינות ברכב דיזל .
הכנסתי למערכת המים מים רגילים נקיים במקום מי קירור שבטח כבר מאוד מזוהמים אצלך למרות שהוחלפו לאחרונה. לתוכם שפכתי כוס וחצי של אבקת כביסה שלא מקציפה. נסעתי עם המים האלה שבוע ימים ואז רוקנתי את כל המערכת כשאני שוטף אותה עם מים נקיים מצינור. לאחר הניקוי היסודי שבו יצאו ג'יפות מכל המערכת - מילאתי במי קירור חדשים.
כאחד שנוסע יום יום בעליות של כביש 5 מגובה פני הים לגובה 600 מטר - במהירות של 140 קמ''ש עם רכב בן 16 שנה - הטמפרטורות עבודה של המנוע ירדו מיד ב- 15 או 20 מעלות. היום המחוג של הטמפרטורה לא מגיע ל- 80 מעלות גם בתנאי נסיעה קיצוניים.
שים לב - אם הרדיאטור במצב קשה וישן יתכן שהניקוי שהצעתי יעשה לך נזילות כי בעצם אתה עושה סוג של ניקוי חול עדין מבפנים.
מי שפתח פעם מכונת כביסה מבפנים יודע על איזה איכות ניקוי פנימי מדובר. מה עוד שהטיפול עולה פרוטות.
חיים,
אני חושב שהרעיון שלך מקורי מאוד אבל גם כנראה מאוד לא מומלץ ולא מבוסס על עקרונות מדעיים.
למיטב הבנתי אבקת כביסה מלאה במלחים על מנת לרכך את המיים ולתת יעילות גבוה לסבון.
מי שפתח מכונת כביסה בוודאי יודע שגוף החימום מלא משקעי אבנית שהאבקה לא מטפלת בהם.
יש חומרים יעודיים לשטיפה פנימית של מערכת הצינון ומטפלים במשקעים מסוגים שונים. הרבה יותר עדיף.
נסה ודע שעשועי מדע זה נחמד וטוב למי שמוכן לשלם את מחיר כשלון הניסוי
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
היי בועז.
זה לא ניסוי. עשיתי את זה פעמים רבות ב- 40 השנים האחרונות וזה עובד לחלוטין.
מי שרוצה ללכת בדרכים הקונבנציונליות שילך בהן,אך טוב לדעת שיש לעיתים גם אילתורים מוצלחים יותר מהליכה בתלם.
טוב אז ככה.
לאחר ביקור במוסך:
משאבת מים חליפית + פאן קלאץ תוצרת ספרד - 600 ש"ח
נוזל קירור איכותי ביותר - 250 ש"ח
3 רצועות מנוע - 150 ש"ח
ועדיין עדיין - שעון החום מטפס בעליות.
כמובן - נעשה ניקוי לרדיאטור.
החשד - יוניט חום מזייפת.
זו "בעיייה" ידועה בטראנו, הרכבים התחממו עוד בתקופת האחריות.
לחלק מהלקוחות "הרועשים", היבואן החליף רדיאטור, אבל זה לא עזר.
שורה התחתונה - כשהחום ממש עולה, כלומר מתקרב לאדום, המחשב מנתק את המיזוג, אתה תדאג להשאיר את הרכב ממונע ללא עומס, ותוך שתיי דקות הרכב חוזר ל2/3 חום.
אין צורך להגדיל רדיאטור, להחליף פאן קלאץ....אבל להוסיף מאוורר חשמלי משפר את המזגן פלאים.
לא תשמע על טראנו 2.7 שעשה מנוע - אני לא שמעתי - זה מנוע דיי אמין.
סע ותהנה - לפעמים תתצרך לפתוח חלון כי המזגן לא מספיק חזק...
רבין