עם ישראל חושב 15 אגורות לקילומטר. מי שזה השיקול שלו והטווח לא שיקול, עשה עסקה טובה ב40 אלף של מכירת החיסול.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Printable View
עם ישראל חושב 15 אגורות לקילומטר. מי שזה השיקול שלו והטווח לא שיקול, עשה עסקה טובה ב40 אלף של מכירת החיסול.
אסף.
בתור אחד שעשה סיבוב יפה על המניה, אין ספק שזה העתיד.
מחיר המניה כיום, כבר מגלם את העתיד...
כל מי שרואה רק "15 אג' לקילומטר" ולא רואה את המגבלות, הוא אידיוט.
ולמכונית הספציפית הזו יש מגבלות מכאן ועד הונולולו.
אז מישהו קונה היום את הגרוטאה ב-40K וחושב שעשה דיל לא נורמלי. מעט אחר כך יבין שחסל סדר נסיעה ספונטנית, ואם פתאום הילד לא מרגיש טוב וצריך לנסוע למוקד או לבית חולים אז לוקחים מונית כי הבטריה לא טעונה, ושבקיץ פתאום יהיה לו חם ולא יפעיל מזגן כי הוא יזלול לו 30% מהטווח, ואז הוא יבין שהדבר הזה שווה לתחת. כי בישראל האוטו מיד שנייה אולי זול, אבל להחזיק אותו דווקא יקר עם כל האגרות והביטוחים, ולא כל אחד יכול להרשות לעצמו אוטו שני או שלישי. ואם זה האוטו היחיד בבית וצריך לנסוע פתאום, נניח, לחיפה בשבת?.... מה עושים?
ואז, כשיימאס מהטירטור, הוא גם יגלה שלא קל להיפטר מזה.
הוא יגיד תודה אם מישהו שבאמת צריך ויכול להחזיק אוטו שני או שלישי ייתן לו -10K וייקח את המציאה.
זה ללא ספק העתיד - בתנאי ש..... מניתי כבר את התנאים. זה לא מחר וגם לא בעוד 5 שנים.
יש בסין פרוייקט של רכב חשמלי זול בגודל סמארט , אני דווקא אוהב אותו ואפילו משקיע בו כסף ,
טווח נסיעה של עד 75 מייל במהירות עד 50 מל״ש ואפשר יהיה גם לשכור אותו במחיר 3 דולר לשעה במין מכונות קולה גדולות שיפרסו בעיר
http://m.youtube.com/watch?v=fiEJPbxL2hI
קשה לי למצוא סיבה למה שזה לא יצליח, אבל זה הפוך לחלוטין מהקונספט של טסלה.
מעניין יהיה לחזור לדיון עוד מספר שנים ולברר מי מהם שרד...
אסף. בוא נניח שהיית מוצא מכונית שני קוים חשמלית זולה.
ואין לך חניה קרובה לכבל
מה עושים?
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk
לא הייתי קונה. או שהייתי שוכר חניה בסכום שעדיין הופך את הסיפור ליעיל כלכלית ואנרגטית.
אסף.
אני לא מבין איך אפשר לחשוב שאוטו שנוסע על בטריה הוא העתיד. הדבר הזה נמצא בפיתוח לפחות 50 שנה. עשרות מכוניות מסוגים שונים שבנויות בשיטות שונות השתמשו בדבר הזה - ובעצם שום דבר לא הצליח באמת להחליף את הענתיקה שנקראת מנוע בעירה פנימית. וזה מה שאמור צמד המילים "זה העתיד" לבטא בכל הנוגע לעולם הרכב - החלפה טוטאלית של מנוע הבעירה הפנימית בלי שום סייג של מכונית שניה או רק בתוך העיר .
לדעתי - קיימת כבר היום "מכונה" שיכולה להחליף את המנוע הרגיל, אבל הבעלים של המכונה הזו לא רוצה להשתמש בה כל עוד הוא יכול למכור לציבור עוד איזה מכונית דבילית שצורכת עוד קמת פחות דלק לק"מ. ועלה עוד כמה אלפי שקלים באחזקה .
מכוניות חשמליות נמצאות איתנו יותר מ-100 שנה.
רכב ה-4X4 הראשון (לוהנר-פורשה) היה חשמלי...
מאז ועש היום לא נמצא פתרון לבעיה העיקרית - קיבולת אנרגיה נמוכה של הסוללות. הן גדולות מדי, כבדות מדי, יקרות מדי, טווח הנסיעה שהן מספקות הוא מגוחך, וזמן הטעינה שלהן גדול הרבה יותר מדי.
בטר פלייס הציעה פתרון ש"עוקף" את הבעיה הזו בדמות תחנות להחלפת סוללות. זה לא עבד מכל מגוון הסיבות שהוזכרו כאן ובעוד שרשורים רבים. המכונית הית יקרה מדי, העלויות השוטפות שלה היו גבוהות מדי.
ועדיין היא נשארה מוגבלת בטווח הנסיעה, תלויה לחלוטין בתחנות ההחלפה המעטות מדי או בשקעי הטענה מעטים מדי. חוץ מזה היא גם קקה של אוטו. גדול מדי, מתנהג רע.
זו רכישה רעה כמעט עבור כולנו, כי אין לנו שקעי הטענה בהישג יד. בוודאי עבור מי שמתגורר במרכזי הערים. וזה כל כך דבילי, כי שטח המחיה העיקרי של מכונית חשמלית אמור להיות מרכז העיר...
זו גם הסיבה שהמכוניות הללו, גם בשליש מחיר, לא נמכרות כל כך מהר, אם בכלל.
ובגלל זה גם ערכן ממשיך וימשיך להתרסק.
כשאמרתי שעוד מעט המקסימום שאפשר יהיה לקבל על הדרעק הזה יהיה 10-15K שקלים, לא דמיינתי... יותר מזה? אני מהמר שמהר מאוד הן יגיעו למעמד של כל מיני מכוניות ישנות אחרות שאף אחד לא קונה ולא רוצה ואי אפשר להיפטר מהן - הן יינטשו ברחוב.
וכמו פולני טוב - המצפון שלי נקי. אמרתי את זה כבר אז שהמיזם הזה הושק בטררם גדול וכל מיני אנשים עם "תודעה סביבתית" שאלו אותי אם זה כדאי. הזהרתי אותם מזה - אלה מביניהם עם מספיק חומר אפור בין האזניים שהקשיבו לאזהרה, מודים לי היום.
אחרים, "ירוקים יותר", בכל זאת הימרו על המכונית הזאת. הם מורטים את שערות ראשם היום. כמו שאמר מושון לדוד סלבדור - "הלך הכסף דוד"...
ובכל זאת...
זה העתיד כי זה נקי ופשוט ושקט וחסכוני והביצועים מצויינים. בעתיד אולי ימצאו פתרון לסוללה קומפקטית שנותנת טווח נסיעה דומה לזה של מיכל דלק, ונטענת תוך כמה דקות או טעינה מלאה בכמה שעות בלילה למשל. יהיו שקעי הטענה מובנים בכל חניון ציבורי ובכל חניה של בניין משותף. רכשת דירה עם חנייה? יהיה שקע הטענה בחניה שלך.
עד שזה יקרה, זה יישאר קוריוז.
וזה קוריוז בעוד הרבה מקומות.
אפילו בסקנדינביה, היכן שהממשלות ממש מעודדות רכישה של רכב חשמלי, הדבר הזה נכשל לגמרי.
כי מכונית היא עצמאות. היכולת שלה לנסוע לכל מקום היא חשובה. ברגע שהיא מוגבלת, אנשים לא רוצים בה.
מהיכרותי עם משתמשי החשמלית... רובם לא תולש שערות ולא מצטער. כשהיתה להם אפשרות להחזיר אף אחד לא עשה את זה.
אני שומע מרןבם רק דברים טןבים.
זה שלי או לך רכב כזה לא מתאים, לא ישנה את המציאות שבה יש כמה מאות לקוחות שכמעט כולם מרוצים מהרכישה.
אבל תמשיך... חבל שהעובדות יפריעו לך.
אסף.
ואף אחד עדיין לא הזכיר את בעיית הקרינה, שמתלווה לכל הגישעפט הזה...
פולר.
עוד מעט לא תהיה ברירה... הנפט הוא לא משאב מתחדש וחבל מאוד שהראשון שהבין את זה, ברמה של ממש לעשות משהו, אפילו שהוא רב עם כל העולם (יצרניות הרכב וספקיות הדלק), זה הנשיא הכושי הראשון...
יש לובי חזק מאוד נגד כל שימוש שהוא לא דלק אבל זה זמני.. אוטוטו הכוח שלהם ירד.
נכון לעכשיו, נפט הוא מקור האנרגיה היעיל ביותר הקיים מבחינת מחיר הפקה לתפוקה.. אין משהו שבכלל מתקרב אליו.
תחשוב כמה משקיעים בו משלב החיפוש, השאיבה, ההובלה, הזיקוק, ההובלה/הפצה והמכירה ובסוף אתה משלם כולה 8ש"ח לליטר...
אבל ברגע שהחגיגה הזו תתחיל לאזול (אומרים 40-70 שנה מקס', לצרכן הפרטי) יצוצו האלטרנטיבות...
ותחשוב, 40 שנה זה בכלל לא הרבה..
ועוד משהו, שתראה כמה העתיד קרוב/מתקרב..
בכל חניון (מקורה) פה (איזור פילדלפיה) המקומות הטובים ביותר (מיד לאחר הנכים) שמורים לכלי רכב חשמליים וליד כל מקום כזה יש עמדת טעינה חשמלית.
שלא לדבר על החוקים החדשים בקליפורניה, שהיא סמן הדרך ברור למדי..
יש עוד טכנולוגיות שאמורות לגבות את הסוללה הקטנה ולהגדיל את הטווח.
טכנולוגיה כחול לבן מבטיחה מאוד היא על ידי חימצון אלומיניום. אם זה מעניין אני ארחיב, אבל זה כבר בדרך למוצר והעניין מנוהל ברצינות ובלי לעשות טעויות שאחרים בתחום עשו.
בקיצור... אם מבינים שהבטריות שיש היום הן אבן הנגף בהפיכת מכונית חשמלית מהמכונית שנוסעים איתה רק לעבודה וחזרה למכונית שאפשר להשתמש בה באמת, מתחילים למצוא פתרונות. חלק טובים יותר, חלק פחות, אבל מגבלות טכנולוגיות שבמשך שנים מנעו פיתוחים כאלו, סוף סוף הוסרו ויש פריחה אמיתית והיא כבר בדרך לשןק.
אסף.
אני דווקא מאמין במימן... אבל גם אמרו שהתכה קרה אפשרית...אז אמרו...
בטח שיגידו שהם מרוצים. אתה מכיר ישראלי שאוהב להודות שדפקו אותו ועוד בצורה כל כך בוטה?...:rolleyes:
בינתיים ה"מרוצים" האלה נשמעים כמו החיים בהכחשה של מעריצי לנדרובר. בעצם, אני מעדיף כל לנדרובר, אפילו פרילנדר דור ראשון, על פני הזבאלה הזאת.
וברצינות - אני חושב שהעדר לא טועה. אם זה היה כזה שוס, היו נמכרות הרבה עשרות אלפי חתיכות של פלואנס ZE ולא כמה מאות... ובטר פלייס היתה היום אימפריה.
וגם הנפט ימשיך להיות מקור האנרגיה העיקרי בעולם עוד 50 שנה ואפילו 100 שנה - יש עוד המון נפט בסיביר, מתחת לקטבים ובעוד מקומות. מצד שני עד אז פיתוחים חדשים בתחום הסוללות יעלו את החשמליות על הכביש ובגדול.
תרחיש יותר סביר? המכוניות החשמליות לא יהיו טובות מספיק על מנת שהציבור יבחר בהן מרצונו, ואז השימוש בהן יתומרץ על ידי סיבסוד והקלות מיסוי למיניהן - ואחר כך ייאכף בהדרגה, מכוחם של חוקים ((באמצעות הגבלות הולכות וגוברות, עד כדי איסור מוחלט על שימוש במכוניות בעלות מנועי שריפה פנימית).
אבל נכון להיום? זה קוריוז ותו לא.
למה בעצם הסוללה צריכה להיטען כשהרכב בחניה? אפשר לחשוב על פתרונות הטענה תוך כדי תנועה. כבר הוצג (גם כאן, אני חושב) הגנרטור הנגרר. אז הנה כמה רעיונות (אולי טפשיים):
נתיב הטענה: הרכב יעלה מוט בדומה לזה המקובל ברכבות החשמליות ויסע על חשמל שיטען גם את המצבר שלו. חלק מהחשמל ייווצר מהכביש עצמו (חום חיכוך). יתכן שיתקע אחרי איזה זקנה, אבל לפחות יהיה לו מזגן (-; טען - יעבור לנתיב רגיל. אפשר לעשות ווריאציות על נושא זה, כמו נתיב תחבורה ציבורית על חשמל, רכבים שיש בהם לפחות ארבע נוסעים וכו'. גם טוענים וגם נוסעים בנתיב המהיר.
נתיב הטענה ממשטח טעינה: אפשר לטעון כבר בדרך זאת ציוד אלקטרוני כמו טלפונים ניידים. כל מה שצריך להבטיח שהקרינה תהיה חזקה מספיק לטעינת המצבר ושלא תגיע לנוסעים.
ברכבים בעלי הנעה בסרן יחיד: להרכיב דינמו על הציר החופשי. נכון אין פרפטו מובילה, אבל יש הרבה מצבים שהרב בשיוט, בלימה או ירידה שבהם המסה עושה את העבודה. אפשר לחשוב גם על צמיג שיש לו חלק פנימי האוגר אנרגיה שמנצלת תנועה של גוף בחלל הצמיג.
נכון, חלק (או כל) הרעיונות נשמעים טיפשיים, אבל מה יכול להיות יותר טיפשי מתחנת טעינה שנמצאת בתחנת דלק נידחת מחוץ לכביש שש (למשל בלהבות חביבה)? רק מלהגיע אליה נגמר לך המצבר.
שמע דרור... נגיד היה לך אוטו בפחות מ 40 אלף ש"ח. ואתה סה"כ צריך ליסוע כל יום בבוקר לעבודה או ללימודים, ולחזור בערב. 30 קילומטר לכל כיוון. 15 אגורות לקילומטר. גם אם אתה זורק את האוטו כולו לפח אחרי 4 שנים ומוחק 40 אלף שקל, זה עדיין יצא לך יותר זול מרכבת או אוטובוס.
אתה יכול להמשיך להסתכל על זה בתור קוריוז ועל מי שזה מתאים לו כמו כפפה ליד בתור פראייר, אבל זה רק בגלל שאתה מסרב להכיר בעובדה שיש אנשים שהחיים שלהם שונים משלך והצרכים שלהם שונים משלך.
אסף.
- - - Updated - - -
אגב.. יש מחקרים בנושא, המון מחקרים, שמראים ש"מר ישראלי" נוסע 30 קילומטר ביום בממוצע, ופעם בשבוע עושה נסיעה אחת ארוכה יותר, ופעם בחודש נסיעה אחת ממש ארוכה יותר.
לכל אלו שנוסעים 15 קילומטר לכל כיוון לעבודה ואוספים ילד אחד או שניים בדרך הביתה - בשבילם מיועדות המכוניות החשמליות. בשביל הפעם בשבוע שוברים את הראש על הגדלת הטווח...
ובטר פלייס? נכשלו בגלל סיבות אחרות, שיווקיות, מודל תשלום לא נכון שכוון למקום לא נכון. אם מהתחלה היו משווקים כמו ששיווקו לקראת הסוף היו מצליחים הרבה יותר - וזה אמורים מומחים לשיווק, לא אני.
אסף.
כי ה"צרכים" משתנים. גם הצרכים שלהם. לפעמים מיום ליום.
ואני לא מדבר כאן על בעלי אג'נדה ירוקה מיליטנטיים שהתאימו את הצרכים שלהם לפתרון העקום שהאוטו הזה נותן.
לא כל אחד יכול להחזיק שתי מכוניות. או שלוש.
לא כל אחד יכול להחזיק עמדת טעינה משלו.
והאוטו הזה מוגבל ומגביל.
ובגלל זה הוא כל כך הצליח... וזו השורה התחתונה.
עובדה.
זאת ועוד:
15 אג' לק"מ? בטוח?...
אחרי שבטר פלייס נפלה וכבר לא מחליפים להם סוללות, כמה מחזורי טעינה הסוללה הזו שלהם תצליח לשרוד?... וכשהיא תמות (והיא תמות) כמה תעלה להם סוללה חדשה?...
ומי יקנה אותה מהם עם סוללה שהתיישנה?...
כנראה שלא הכל ורוד בממלכת הפלואנס ZE במחירי מציאה.
שתבין, אני לא נגד מכוניות חשמליות. אני רק חושב שהאוטו הזה ספציפית הוא שטות מוחלטת.
שטות... אבל מתאימה מאוד לכמה מאות אנשים. גם אם קשה לך להאמין שיש אנשים שיש להם יותר ממכונית אחת וחצר עם עמדת טעינה... אגב לרוב גולשי האתר הזה יש 2 עד 3 מכוניות והם גרים בבית צמוד קרקע. היה סקר גולשים לא מזמן...
כן. 15 אגורות. בדוק ומדוייק.
אסף.