תגובה: כול כאלב ביג'י יומו (או איך יוצאים שפויים מחתונה?)
מנסיונם של אחרים
מתנות במזומן מכ 200 אורחים כ 40-50 אלף ש"ח
אני מקווה שזה עוזר לך בתכנון התקציבי.
חתונה במתכונת המקובלת די מיצתה את עצמה וזה חוזר על עצמו
צפוי מאד בעיקר רועש מאד די משעמם ואף פעם זה משום מה זה לא מצליח עם האוכל
בסוף נגררים לשתיה מופרזת וריקודים סתמיים לצלילי מוזיקה קצבית ומשעממת.
לאנשים שקרובים לכם באמת האירוע הזה הוא מיותר ולא ממש חשוב.
אפשר לוותר על זה.
כל זוג שאני מכיר שמוותר על המתכונת המקובלת של חתונה
אני נושם לרווחה ושמח על ההחלטה שלהם.
תשתמשו בכסף לחוויות יותר ארוכות ומשמעותיות לחיים שלכם.
נראה לי מטורף להזמין 150-200 אנשים לארוחה שעולה 200 שקל לאדם.
כאילו שהייתם מזמינים אותם לארוחה במוזס או בכל מקום אחר ומשלמים יותר מ 100 שקל לאדם.
ומי הם האנשים האלה שאתם מזמינים לארוחה בכזה מחיר?
ההמלצה שלי - חתונה כשרה צנועה בחיק המשפחה, וסגירת פאב למסיבה עם החברים.
אופציה כדלקמן (מנסיון אישי) -
חתונה במסעדה כפרית במושב בשישי בצהריים.
חברים ומשפחה קרובה.
ארוחת בשרים איכותית בלי 17 מנות וקישקושים, כולל אלכוהול.
על האוכל והשתיה שולם בדיוק לפי כמה שנצרך. לא שילמנו על כמות מראש, רק הערכנו +/- כמה יבואו.
בלי דיג''יי - אני הבאתי את המוסיקה שניגנה ברקע (עד היום אנחנו שומרים את הדיסק MP3 הצרוב למזכרת).
צלם מקצועי, אבל בהתנהלות מוצנעת. לא זוכר כמה עלה. לא הרבה כלל אני בטוח.
רב מצוהר שלא לקח גרוש והיה נחמד.
קנינו שמלה יפה, לא כזו שמוגדרת כשמלת כלה. עלה כמה מאות ש"ח.
חברה של אשתי עזרה באיפור קליל.
הזמנות בעיצובינו דרך אתר באינטרנט, יצא גרושים.
120 איש ב 18,000.
ויצאנו ב"רווח" של עשיריה בערך.
גם ממליץ לגבי רבנות , מניסיון שלנו , תבחר רב מ"צהר",
גם פחות עושים צרות למתחתנים , וגם מתחייבים לא לדרוש כסף על זה.
רעיון לצלמת מצויינת במחיר מצויין (גילוי נאות - משפחה).
Dana Bar-On Photography
בהצלחה...
תודה רבה לכל המגיבים, כרגע מתגבש רעיון שאני מאוד אוהב.
אשמח לשמוע רעיונות בנושא.
האירוע מתחלק לשלוש:
1. ארוחת צהריים אצלנו בבית, משפחה עד גבול בני הדודים שלנו (ואולי נספח מיוחד אחד). אולי שכירה של כמה מחצלות פופים ומזרנים, כיסאות מהקיבוץ, אולי צליית לייקרה קטנה. וזהו.
2. על האש לחברים באותו ערב, כנראה שגם אצלנו בבית. חבר עם בר וגריל מן מתחיל, בשר בירות סלטים וצ'יפס.
כמות אנשים משוערת בכל חלק לא חוצה את המאה איש.
3. טיסה זוגית לקפריסין,רישום וכו'.
אשמח לשמוע תובנות לגבי שלושתם
אם יש למישהו רעיון טוב למיקום אחר לעל האש המוני זה ישמח את השכנים.
(אזור חולדה בגדול)
ההבדל בין לפני החתונה לאחריה, לפחות לזוגות חילוניים, מתבטא בדבר אחד, האגרה! תנסה לדחות את הרישום בפועל ככל האפשר עד שהרעה החולה הזאת תחלוף.
אתה מדבר על טלוויזיה?
אין לי ולא תהייה, בעבר כתבתי עבור חברתי הקודמת מכתב שאין לה ושיבואו לבדוק בכל זמן בלי התראה מראש, ביטלו את האגרה ולא באו.
סעיף 3.
למה זה טוב?
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
השיטה שלי לשלוט על כמות המוזמנים הייתה לשלוט על ההזמנות.
ההזמנות היו רק אצלנו, וחולקו להורים לפי רשימה שמית מפורטת, לאחר שמחקנו בערך חצי מהאנשים.
תתפלא, אבל עבר בשלום, וחסך הרבה אורחים מיותרים והוצאות.
שיהיה במזל טוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא יכולתי להתאפק...
אבל שיהיה במזל טוב!
לרגע לא חשבתי שתתאפק :)
קודם כל, אני בעד צנוע, אז שאפו. אני, ולמזלי גם טלי, ממש מתעבים את הטירוף שנהיה היום מחתונות.
אנחנו התחתנו בחצר של גיסתי, עם כ110 אנשים איש מהמשפחה (ומבחינתי הייתי מוותר על 90 אחוז מהם, או מתחתן בקפריסין בלי אף אחד). היה קייטרינג. היה רב נחמד מצהר שלא לקח שקל. עם חברה שתקלטה על מערכת פשוטה בווליום עדין מאוד. עם חברה אחרת שצילמה. טלי קנתה שמלה יפה, שלא נראית בשום צורה כמו שמלת חתונה ומשמשת אותה מאז כשמלה סטנדרטית. אני קניתי כמה בגדים חדשים, סטנדרטיים.
למחרת הזמנו חברים לבשר על האש בחצר שלנו.
היה נחמד מאוד.
עלה כ11000 ש"ח ועוד מה שעלה הבשר על האש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
סעיף 3.
למה זה טוב?
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
בשבילה, ובנינו זה לא באמת משנה...
חנן זה בדיוק מה שאנחנו רוצים, אשמח לקבל ממך פירוט של מחירים ודברים שכדאי לזכור.
כמה חברים היו בעל האש?
14 שנה, לך תזכור...
לא, באמת, אני לא זוכר הרבה.
נדמה לי שהקייטרינג היה כ100 ש"ח או קצת פחות למנה, אני מאמין שזה היה עם מפות וכלים.
את השולחנות והכסאות נדמה לי שגיסתי הביאה מהריכוז של המושב.
זרי פרחים אני הבאתי עם הנגרר מחנות בפ"ת. (הרכב הגורר, רנו5, רכב החתן-כלה, קרע כבל קלאץ' באמצע הגרירה לחנות הפרחים. בלית ברירה וזמן, הוא נאלץ להמשיך לגרור ולנסוע כך עד למחרת החתונה) .
שמלה של טלי, כ600 ש"ח. אני לא בטוח שלקחנו את זה בחשבון כי זה לא נכלל בחומרים המתכלים שמשמשים לשעתיים חתונה.
נדמה לי שהיו כ40 חברים.
שכחתי משהו?
אגב, לא מזמן חגגנו לבתי בת מצווה, הפעם במקום מסודר עקב היותנו הומלסים בתקופה זו.
מסעדה בגבעת השלושה, נדמה לי שנקראת "קפה בגבעה" , עם מקום צמוד לאירועים קטנים. אני מניח שזה לא בנוי ליותר ממאה אנשים, אבל לא חותם על זה.
אני לא זוכר בדיוק, אבל זה עלה משהו בסביבות ה100 ש"ח למנה (היו כ50 אנשים) , והיה ממש ממש מוצלח. הם דאגו להכול ואנחנו באנו כמו אורחים עם דיסק און קי של מה שהילדה הכינה. יש שם מערכת הגברה, מקרן ומסך של המקום.
תרשו לי לא להסכים למה שנאמר כאן .
חלום חיי היה לעמוד מתחת לחופה מעוצבת פרחי סייפן לבנים ,בחליפה תפורה במיוחד , כשלצידי אשת חלומותיי הנאווה עטוייה בשמלת כלה לבנה ומדהימה שעוצבה ע״י גלית לוי , איפור ע״י שלי גפני בכבודה ובעצמה, שיער - פיליפ וואזנה . יחד עם אחיותיה ואמה שגם הן זכו לשמלות מעצבים ללילה אחד ואופרו בכבדות עד כי לא יכלו למצמץ כל הערב.
על כל זה מנצח הצדיק והישר באדם , כבוד הרב יונה מצגר ועוזרו (שזכה לתשלום נפרד) , מעלינו תאורה מרשימה בהפקת גיל טייכמן , להקת צלמים כדי שחס וחלילה לא יזכה להנצחה שום רגע מהערב החד פעמי והמדהים הזה.
ברקע ניגן נבל ותזמורת פילהרמונית , הדי ג׳י היה המומלץ ביותר שכסף יכול לקנות (והוא באמת עשה אחלה עבודה , או שמא היה זה האלכוהול המשובח שמשום מה נעלם אח״כ מהארגזים העודפים שקיבלנו חזרה*... ), להקת ״עדן״ שזה עתה זכתה בקדם הארוויזיון מלהיבה את הקהל ( עכשיו גם חשפתי את התקופה שטרם פריחתם של האחים פרץ ואייל גולן) , בקהל נוכחים מאות אורחים שלא ראיתי מימיי ולא אראה בשארית חיי . אני ממש לא מבין איך אתם מוכנים לוותר על הגשמת חלום כזו ??!!
בחיים לא תהיה לכם הזדמנות להיתקע בלימוזינה מקושטת לבד במושב האחורי בפקק באיילון ערב חמישי בדרך לחוות רונית נבוכים מכך שכל שאר הנוכחים בכביש בוהים בכם בהשתאות !
בחיים לא תהיה לכם ההזדמנות לעמוד במרכז העניינים של אירוע בסדר גודל כזה וללחוץ את ידי הבאים !
והאוכל .... ״מזל טלה״ , כשר וטעים סוף הדרך ( ככה סיפרו לי) , סידורי הפרחים ... הזיקוקים .... על היונים הלבנות חסכנו.... חלום שהשתגשם !
אני ממש מרחם על מי שלא זכה להגשים חלום כזה . לא מבין מה זה קשור לכסף ? הרי ההורים משלמים ואתם זוכים במתנות ! כסף לא לוקחים לקבר , ואתם אפילו לא תדעו מה הפסדתם . שיהיה על מצפונכם כל אלו שמנסים להצדיק גישה כזו.
אם ההתחלה תהיה מושלמת ככה גם יהיה ההמשך !
עד היום אני מצטער שהטלתי ווטו על הנחיתה עם מסוק והפרחת היונים .... אם לא הייתי מתעקש בטח לא היינו מתגרשים .*
ניר התגובה שלך לא בסדר, צחקתי בקול בעבודה .....:)
אצלה היה כלל בסיס:
מזמינים רק מי שאני או זוגתי מעירים אישית.
לא חברים רחוקים של ההורים ולא דודה מדרגה שלישית שלא אמרנו שלום אחד לשני מעל כמה שנים.
ולא עדרי ילדים צורחים שבסוף מחייבים אותך עליהם בתעריף מבוגר.
עם כל ההגבלות האלו עדיין הגענו ל-150-180 איש, אבל הכרנו כל אחד.
אומי,
שיהיה במזל טוב.
לדעתי חתונה שהיא הוצאה כלכלית על בני הזוג / המשפחה זו טעות איומה ולכן אני מאוד תומך ברוח השרשור הזה (חנן!)
לזוג צעיר להוציא 100,000 ש"ח על ערב אחד בחיי הנישואים זו טעות כלכלית, אם מכסים בהמחאות מה טוב, אבל טעות, עדיף לעשות משהו קטן וצנוע, בני המשפחה הקרובים והחברים בכל מקרה יביאו המחאות שיתנו לזוג הצעיר איזה סכום למשהו.
אבל הבעיה כמו כל דבר בחיי נישואים זה האילוצים:
1. האישה חלמה על חתונה מגיל 6 בסגנון ברבי וקן.
2. האבא של הכלה צריך להוציא לקבלן המתחרה את העיניים (בסגנון הגשש).
3. האמא של החתן צריכה לרצות את כל הדודות שלא ראתה 100 שנה שיביאו לחתונה מתנה מעפנית.
אם אין לך את האילוצים האלה והכלה היא בחורה זהב ומבינה עניין זכית, התחלה מצויינת לחיי נישואים מאושרים. אני זכיתי, עשיתי חתונה צנועה (אפילו מאוד במונחים של היום) והכסף שהתקבל שימש כחלק מהסכום הראשוני לדירה, זה היה לפני 20 שנה, היום סכום כזה לא יספיק לכלום.
אתה גם מוציא סכום מוטרף לזוג צעיר על ערב אחד וגם מסיים את הערב בלי כוח לעשות את מה שצריך :rolleyes: איזה בזבוז.