תגובה: התקנת מנשאי ג'ריקן - איפה עדיף?
אני דווקא נגד הרעיון של הג'ריקן על דופן הרכב מקדימה בין הדלת לגלגל. אני חושב שלאורך זמן זה מתכון בטוח לנזק לבודי.
אם אין טמבון אחורי עם מנשאים אני מציע שתנסה לחשוב ולאתר את השטחים המתים בתוך הרכב.
כלומר, היות ויש לך רכב ארוך אני בטוח שקיימים שאם תחשוב טוב תמצא שטחים שתמיד הם בעלי שימוש פחות ביותר.
שם הייתי מקבע מנשאים.
לדוגמא, אצלי בסופה איתרתי שהמקום זה הוא בדיוק בפינות האחוריות של הרכב, על בית הגלגל שממשיך עד הסוף, עד הפינה.
שהבנתי את זה קיבעתי מצד אחד קומפרסור ובצד השני קופסא יעודית ע"פ מידות שם אני מאחסן בעמידה את הג'ק בקבוק של הרכב.
ואם בכל זאת תחליט על מנשא בדופן הרכב אז עדיף על החלק האחורי, זה הצד היותר חזק.
לגבי מנשאים דרור יקירי, לא צריך להרחיק עד אי ביי. את הטלפון שלי אתה מכיר.
שניר
אם תקרא שוב את ההקדמה של נמרוד לפרויקט מתקן הגלגל שהוא גם מיכל מים, תמצא שם את המשפט "להוציא החוצה מהג'יפ".
אז נכון שבסופה ארוכה יש קצת יותר ספייס מאשר ב-XJ הקומפקטי, ונכון שאני כבר לא מייצר עוד ילדים (4 צאצאים משתי נשים זה מספיק, בחיי) ושעוד אין לי כלב, אבל אני רוצה שכמה שיותר דברים יצאו מתוך הג'יפ החוצה וישאירו את החלל הפנימי שלו פנוי ככל האפשר. גם ככה אני סוחב ארגז פגזים 105 מ"מ שמכיל ציוד חילוץ, וארגז כלים, וברגיה, ועוד כל מיני...
טכני היה אפשר לקבע את מנשאי הג'ריקנים על בתי הגלגל, אבל הספסלים נמצאים שם.
חוץ מזה שג'ריקן לא צריך להיות בתוך הג'יפ. הוא תופס מקום, נוזל וכו'. מקומו בחוץ., שם הוא גם אמר להתלהט בשמש ולספק לי מים חמימים למקלחת של אחה"צ/לפנות ערב.
נראה לי שבסוף לא תהיה ברירה אלא לחזור לפגוש הקדמי.
הבעיה היא שאתה רוצה בחינם.
פתרונות טובים צריך ליצר והם עולים כסף.
מהשא גלגל, מיכל צורני, פגוש שהוא מיכל ועוד...
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
מנסיון ,,
על דופן הרכב מקדימה בין הדלת לגלגל !!
היתרון הגדול (: מאפשר "מנוחה" לארוכי הרגליים
2 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 86086קובץ מצורף 86087
ישנה אפשרות נוספת,,,עבודה על הכנפיים הקידמיות
או הפתרון הישן על הצד
[QUOTE=boaz avrahami;568631]הבעיה היא שאתה רוצה בחינם.
אצלכם זה ככה. אינדיאנים אתם קןראים לעצמכם? אתם צפונבונים ומפונקים עם תנאי החמישה כוכבים דה-לוקס שלכם.
אצלכם הכל צריך להיות מהמדף, בולט און. או עבודה של מומחה. צורני, משתלב, מתחכם.
בג'יפ האמיתי אתה קודח, מבריג, מתקין לבד. תולה עליו ג'ריקן. זה לא יקלקל לו את הלוק ואת מקדם הגרר. לא יגרום לרוח לשרוק יותר. או פחות.
ה"בחינם" זה רק בונוס.
התקנת מנשאי ג'ריקן - איפה עדיף?
אז תחזיר לפגוש מקדימה ותוסיף קרני ראם לפניו על מנת שבפעם הבאה שיתקיף אותך איזה פרייבט בחניה תקרע לו תתחת עד הבשר.
שידע לא להתעסק עם מסוקסים 😝
נ.ב - הצבעת כבר לאוטו שלך בתחרות תמונות?
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
השמשוני יחיעם
אהבתי.
שלא תחשוב שהוא עשה את השיפור לבד. ככה זה בא. מהחנות.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
אבל עדיין זה נראה פשוט יפה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
העיקר השיפור (:
וראיתי גם שהוא למכירה במדור רכבי שטח למכירה !!!!
[QUOTE=דרור ברלי;568651]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הבעיה היא שאתה רוצה בחינם.
אצלכם זה ככה. אינדיאנים אתם קןראים לעצמכם? אתם צפונבונים ומפונקים עם תנאי החמישה כוכבים דה-לוקס שלכם.
אצלכם הכל צריך להיות מהמדף, בולט און. או עבודה של מומחה. צורני, משתלב, מתחכם.
בג'יפ האמיתי אתה קודח, מבריג, מתקין לבד. תולה עליו ג'ריקן. זה לא יקלקל לו את הלוק ואת מקדם הגרר. לא יגרום לרוח לשרוק יותר. או פחות.
ה"בחינם" זה רק בונוס.
רק עכשיו עלית על זה?
הם כמו הגשש "הכל זה... כאילו... אומרים ככה ועושים ככה... יענו ישרא-ב..." - ולא רציתי להמשיך...
מה אתה חושב יותר מידי.
אני רואה שם רק אופציה (רצינית) אחת - בין הגלגל לדלת. גם מימין וגם משמאל.
ואת המנשא, לעשות נתיק - לא בעייה בכלל - מתקינים מדרגה/מדף על ציר, מתקפל כלפי מעלה. מעליו וו של סוגר/נועל. בלי ג'ריקן, הוו משמש לנעילת הבסיס/מדף/מדרגה וכשיש ג'ריקן, משמש לעיגון המנשא.
על הבסיס/מדרגה/מדף, שני מגרעות/חורים לקיבוע המנשא, שבבסיסו פינים/ברגים שנכנסים בהחלקה לתוך המגרעות/חורים ורצועה/פלאח מתכת שעולה ועוטף את הג'ריקן ומתחבר לוו שעל הכנף...
בחניית הלילה, אם מורידים את הג'ריקן/מנשא, המדרגה/מדף משמש ככיסא או לכל מיני דברים אחרים שצריך להשעין גבוה מהקרקע..
ואפשר למצוא עוד כל מיני שימושים (כמו לעלות עם הבירכיים, כשמחטטים/מתקנים בתא המנוע.. אבל לא רציתי לגרום למאנחוס..)
שלוש שעות עבודה מ כ ס י מ ו ם ...
זה בדיוק הכיוון. הברגים שהמינשאים יושבים עליהם יהיו שם תמיד, המינשאים יעלו רק לכבוד טיולים.
היום בדקתי קצת בדפנות מבפנים ומבחוץ - לא הכל כל כך פשוט. צריך להתחשב בכמה דברים.
יש ריצפה מאחורי הדופן, שכדי להכעיס היא גם בנויה באלכסון כלפי מעלה, אלכסון שעובר דרך החורים שאני רוצה לקדוח. זאת אומרת שצריך למדוד היטב לפני שקודחים.
הצד הפנימי של הדופן לא חלק. יש שם פרופילים וזויות וכל מיני דברים ובליטות שמפריעים. שוב - למדוד היטב. יהיה צורך בשבלונות מקרטון כדי לעצב לפיהן את פלטות פיזור הלחץ.
כל זה אומר גם שכל בורג יצטרך לקבל פלטת פיזור לחץ מעוצבת רק לעצמו. אלא אם אני מרים את המינשא 10 ס"מ ++ למעלה. לא מתאים לי.
התוצאה היחידה של כל זה היא שאני ממשיך להתלבט אם המקום הפחות גרוע (פחות עבודה) הוא באמת על הפגוש.
מצד שני על הפגוש צריך לרתך איזו זוית שתתמוך את המינשא.
לגבי הכנפיים ה"מושטחות" - למי שלא מכיר, אלה כנפיים של ג'יפי CJ מהימ"ח שנקראו "ששת" וכללו כל מיני שינויים שימושיים קטנים ומגניבים (גם אם מכוערים) במרכב. השינוי הזה מיועד ספציפית על מנת לקלוט לשם ג'ריקן. בלי שיבלוט קדימה. הרעיון יפה, הביצוע קצת פחות. הכנף מכוערת פחד... אבל בצבא למי אכפת?... העניין הוא שקצות הכנפיים אצלי כבר פגועות ממילא ואולי זו הזדמנות לעולל שם משהו מקורי.
יודע מה...
אם אתה כבר מזכיר "שינויי שמיועד ספציפית..."... תחתוך את הכנף ותשלב מנשא/בסיס למנשא כהמשך לכנף, על הפגוש..
אבל אני עדיין, למרות החשיבה המוקדמת על מפזרי לחץ, חושב שהמיקום הזה הוא ה"יפה"/חלק ביותר... משתלב בגוף וברעיון של "הג'יפ"...
עוד רעיון.
אני לא זוכר עם יש לך מדרגות צד. להמשיך את מדרגות הצד עד למקום הרלוונטי ו"לסדר" על המדרגה תושבות למנשא... באותו מיקום של בין הדלת לגלגל...
כך אתה יורד מנושא מפזרי הלחץ וכו' וגם לא מעמיס על המרכב...
יש מדרגות פח המקוריות של תע"ר...
איך הנבלה נראית כרגע, אתה יכול להתרשם בתמונה של בועז אברהמי בתחרות הצילומים עם לוגו ג'יפולוג...
לדעתי הפתרון הטוב ביותר הוא על הפגוש הקידמי. גם מבחינת משקל וגם נוחות ונגישות בחניון הלילה.
הבליטה מקדימה זניחה לעומת הנוחות.
לחבר לצד טוב לרכב צבאי לא לבודי אזרחי שצריך גם לשרוד 10 שנים...
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
אני מציע שתהפוך חיסרון ליתרון. אתה יודע... לימונים לימונדה וכן הלאה.
הכנפיים כבר עקומות. תחתוך את הכנפיים.
ותרתך שם פרופיל מינימלי במקום.
וזהו.
אסף.
אה, זו תמונה עדכנית? למה כ"כ נקי? זה מאחסנה יבשה?
נו, אסף. זה בדיוק למה שהתכוונתי..
לחתוך לגמרי/להסיר את הכנפיים. להתקין "כנפיים" כאלה, כמו שאמריקאים אוהבים - מסגרת צינור ובין המסגרת לגוף, פח כזה ובכל הגישעפט הזה, להתאים את המנשאים של הג'ריקן..
יכול להיות יפה מאוד - ועם יכולות העיצוב של דרור... בכלל למכור את זה לחו"ל...
ודרור.
אם יש מוכן, אז זה כנראה עובד. להעתיק וזהו.
זה נקי?... הג'יפ מג'ויף. מלבד גשם פה ושם הוא לא התקלח יזום (עם סבון וכו') כבר יותר משנה. אם אני מנקה אותו הוא נוצץ.
את נושא הכנפיים המוכנות מצינורות כבר בדקתי.
יש מוצרים כאלה באמריקה, אבל להם אין את הבעיות שלנו עם משטרה וטסטים - כל המוצרים שלהם מאוד מינימליסטיים ולא מספקים פתרון לנושא כיסוי הצמיג. אז נכון שאפשר לאלתר עם חתיכת גומי ולי יש כבר נסיון טוב עם זה... אבל העלות לא נמוכה בכלל - בסכומים שזה עולה יכולתי לקנות כנפיים חדשות ולצבוע אותן אצל פחח צמרת וגם להישאר עם עודף.
בנוסף - זה כבד. כל המבנה של החלק הקדמי בג'יפים האלה גם ככה לא מאוד מסיבי כבר במקור.
עיצוב כנפיים מצינורות:
לעצב זה הכי קל.
לבצע לוקח זמן, וזה גם יקר.
ולי אין זמן.
ואני גם קצת עצלן.
וגם קצת קמצן... סליחה - חסכן... (כלומר, מי שמכיר אותי יודע שאני לא מתקמצן על הג'יפ כשמדובר בדברים החשובים כמו מכניקה, בטיחות וכו'.
שטויות כאלה זה רק בתנאי שיש כסף זמין. ואם היה, כבר הייתי מחליף כנפיים מזמן...
טוב... יש משהו במה שאסף מציע. אז נשבור את הראש איך להפוך את הלימון הרקוב/מקומט ללימונדה טעימה או לפחות סבירה.
מקסימום ייצא מכוער, ואז נצטרך להחליף כנפיים, מה שממילא היה צריך לעשות.
יש את התפר הקדמי של הכנף.
תחתוך שם.
שאר הפתרון כבר יבוא מעצמו...
אסף.