אם אתה יודע תלמד גם אותנו בבקשה.....
אשמח ללמוד על סמך מה אסור לגדל תרנגולות לצריכת ביצים עצמית.
אני יודע שכל רשות קובעת מספר שונה של מטילות אבל לא מכיר איסור ארצי גורף
Printable View
אם אתה יודע תלמד גם אותנו בבקשה.....
אשמח ללמוד על סמך מה אסור לגדל תרנגולות לצריכת ביצים עצמית.
אני יודע שכל רשות קובעת מספר שונה של מטילות אבל לא מכיר איסור ארצי גורף
REDOEREN, נראה לי שאתה בסדרי גודל הלא נכונים...
אני מאמין לך שאתה מבין בתחום הלולנות, אבל אנחנו לא מדברים על אותו קנה מידה.
נראה לי תמוהה שהרשות ביישובים קטנים רבים יחזיקו פינות חי בלתי חוקיות....
אולי עז מבטל תרנגולת?
לדעתי (הבלתי מלומדת בתחום) זה משהו שמעוגן בחוקים של הרשות המקומית ויכול להיות שוני בין רשות אחת לאחרת. מה שמותר במושב לא בהכרח מותר במרכז ת"א
תראה כאן:
http://lulim.co.il/index.asp
אני לא אמרתי שאסור, אמרתי שהשירותים הוטרינריים מעמיסים קשיים, ולא תמיד כל אחד יכול לעמוד בהם, גם לא לצריכה עצמית.
כמובן שכל אחד בד' אמותיו יכול לגדל מה שהוא רוצה, בדיוק כמוש כל אחד יכול להרכיב את הבודי של הג'ימיני על שלדה של סמוראי, עם בולמים של סופה וצמיגים של משאית.
אפשרי? כן. חוקי? לא.
http://www.moag.gov.il/NR/rdonlyres/...at_metilot.pdf
גידול תרנגולות לצריכה עצמית עד 19 פריטים מותר לכל דיכפין. 20 תרנגולות ומעלה דורש את כל האישורים כלולן.
רכישת תרנגולות אינה בעייתית הן בשווקים והן מאנשים פרטיים - כולל אפרוחים. רכישה ממדגרות אינה אפשרית כי אנו עדיין קומוניסטים.
היו לי תרנגולות 6 שנים ולא ראיתי מפקח מימי.
אפשר לקנות תרנגולות חיות בשוק ברמלה. ושאר בעלי כנף.
מה שכן חיים, מה שקשה למצוא זה חיסונים. הם באים בקבוצות של מאות ואתה צריך רק 19 מקסימום (כגודל הלהקה.
ואם הבנתי נכון יש להם פג תוקף ולכן אין טעם לקנות הרבה ולשמור. אז אם תקנה קבוצה שלמה של חיסונים אז אני אשמח לקנות ממך.
קוקיות. זה מה שיש פה.
וחיים מתגרה בכולם...
חיים.
לך וקח לך כבר תרנגולות ותפסיק לעשות מכל שטות פרוייקט מילניום (מיכל ניירוסטה לביצים - 7 שנות מחקר. וו לשקית אשפה - 12 שנים..)...
גידלת שנים תרנגולות ואתה לא יודע איך להשיג... נו באמת.. בחייאת חיים...
ול"לולן".
ראית מה ההגדרה של "מטילה" בתקנה שהבאת? לא רלוונטי לחיים...
בעצם, שום דבר לא רלוונטי לחיים - הוא בקונצנזוס..
קישקושי ביצים
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
סליחה. שכחתי. אסור להתעסק פה עם הותיקים.
)הודעה זו תצונזר ע״י המנהל בעוד 4...3...2..1)
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
לכל העצבניים,
חזרתו של חיים מכניסה חיים לאתר. ולמי שלא נחמד לו שלא יכנס לשרשור.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
נשמע מוזר מיד אחרי שכתבת קשקושי ביצים על מה שכתבתי שרק במקרה נשען על נהלים רשמיים...
redoren,
בדף שקישרת, "מטילה" מוגדרת כתרנגולת )Gallus gallus( מגיל מאה וחמישה ימים, המוחזקת לשם ייצור ביצי מאכל לשיווק;
מכיוון שאף אחד פה לא מתכוון (אני מניח) לשווק את הביצים אלה להשתמש בהן לצריכה פרטית/עצמית/משפחתית אני מניח
שהמסמך הנ"ל אינו רלוונטי לנו.
אבי גידל במשך שנים (מעל 30 שנה) תרנגולות בודדות לצריכה אישית ומעולם לא פנה אלינו אף אחד.
אני מחזיק בחצר שלי כבר 3 שנים מס' תרנגולות ועדר עיזים קטנצ'יק (6 עיזים+גדיים בעונה). משרד החקלאות מודע לכולם, העיזים מחוסנות
על ידי המשרד כל שנה, התרנגולות מחוסנות מעת לעת וכולם חיים בכיף ובשלווה על 3 דונם.
מעולם לא מכרתי ולו ביצה. כנ"ל לגבי חלב/יוגורט/גבינות שאני מכין לבד לשימוש אישי-משפחתי. לא רואה בעיה ולא מוצא קונפליקט
מול האינטרסים (הברורים פחות או יותר. בעצם פחות מיותר...) של מועצת הלול.
מי שמעוניין לראות איך מגדלים משק חי קטן ונחמד לשימוש עצמי בלבד מוזמן לפנות אלי ולבוא לבקר בשמחה.
חג חירות שמח וחופשי לכולם!
איתי
חברים יקרים,
כשמתנהלים פה שרשורים על עובי דופן, סוג צמיג ומשקל עצמי, אני כותב את דעתי כמו כל אחד אחר. מגיע אחד מכם, עם הרבה ניסיון (חלקו הגדול בפורום) ואני שותק.
איתי, אולי תופתע לגלות שהשירותים הוטרינרים על אף היותם כפופים למשרד החקלאות, בעצם מתנהלים כגוף עצמאי והרבה פעמים לצערי, גם יותר חזק.
בשום מקום, אף אחד לא כתב שאסור לגדל עופות לצריכה עצמית, או עזים או חזירים לצורך העניין. אני אישית אפילו מעודד את זה.
כל זה לא פוסל את העובדה הפשוטה שהרבה משקי בית כאלה הם מפיצי מחלות, לא מפוקחים ועלולים לסכן משקים סמוכים ואף את הענף כולו.
אני מאחל בהצלחה לחיים, לאיתי ולליזארד , ורק מזהיר אתכם מחבורת הפקחים של השו״ט. בדיוק כמו שהייתי מזהיר אתכם מניידת של משרד התחבורה.
זה לעניין המקצועי.
לעניין הזלזול במי שהוא לא חבר גווארדיה, חשבתי שאולי יגיע איזה יום ויהיה נושא שבו אני אוכל סוף סוף להשתתף בדיון כשווה בין שווים. כנראה שלא כך. חבל.
מה נסגר איתכם חברים?! בא בחור ומייעץ מהנסיון שלו. מה זו התוקפנות הזו?
דווקא חזירים למיטב ידיעתי אסור בתכלית האיסור לגדל "על אדמת ארץ הקודש" :P :D
שמח לשמוע את דעותיך ונסיונך המקצועי. ברצינות! אבל, מעיון קצר במסמך
שאתה בעצמך קישרת כנראה שמשקי הבית שאינם מגדלים לצורך *שיווק* הם יוצאים מהכלל במסמך הנ"ל.
אני מקווה שההבנה המשפטית הלא קיימת שלי אכן מסיקה בצורה נכונה את הנכתב במסמך
לגבי השירותים הווטרינריים, אני מסכים איתך שזהו גוף חולה ומגעיל עם שכרון כוח. מצד שני, גם איתם צריך לדעת איך להתמודד ;)
איתי
אני חושב שמדובר באי הבנה.
בעז לא התכוון למה שכתבת, אלא באופן כללי, לשטויות של חיים, וגם זה ברוח חיובית. יענו הלצה או משחק מילים.
זה מההיכרות שלי...
ובכל מקרה, תודה על ההארות והאזהרות. אני חושב שהן במקום, גם אם זה לא מוצא חן בעיני ואם הייתי רוצה לגדל תרנגולות הייתי קונה כמה ומגדל אותן למרות זה.
אסף.
גם אני לא מבין על מה המאומה שהקמת... כתבתי "לולן" רק משום שמשם המשתמש, אני לא מצליח להבין את השם שלך. לא התכוונתי להעליב.
ודווקא העובדה שמגיבים למה שאתה כותב, מראה שכן מתייחסים ומייחסים חשיבות לדברים.
לגופו של הכתוב, כמו שכבר הזכירו (ולי יש הבנה משפטית.. מסויימת), כל מה שהבאת מתייחס למקרה מיוחד שעוסק בתרנגולות מטילות ביצים לשיווק ולא לשום דבר אחר ולשם כך יש בהצעות חוק ובחוקים סעיף "פרשנות" ו/או "הגדרות" - שידעו למה מתייחס החוק/תקנה/הצעה. במקרה הזה, אין שום רלוונטיות לחיים: א) משום, כך אני חושד, הוא מעדיף צעירות מ.. מאה וחמישים ימים. ו-ב) הוא מתכוון לחטוף את הביצה "מהתחת" וישר להכין שקשוקה ולא לחלוק עם איש... הקמצן. ומסיבה זו אני גם לא מאמין לו, שלא הכין שקשוקה מאבקת הביצים..
ועור עבה זה תמיד טוב.
אין מה להעלב פה..