תגובה: יהירות? טיפשות? אולי סתם בורות?
זה מזכיר לי אחר הצהרים אחד יצאנו לדוג ואני כמו תמיד יורד כמה שיותר קרוב לחוף דרך הבור בתל ברוך יורד עד הגדר
בדרך למטה למי שמכיר את המקום יש ירידה עד למטה שכולה חול ים עמוק אני רואה פורסטר שקוע עד הדלתות ליד הרכב אישה עצבנית (מאוד)לידה שני ילדים קטנים
ובהגה יושב הבעל עם אגו מושפל להזכירכם השיפוע שם די חד והסיטואציה בכלל לא נעימה
כמובן שניגשתי לברר אם הכול בסדר גם לא היתה לי ברירה כי הוא חסם את המעבר אז משכתי אותו ובזמן שקיפלתי את הרצועה הבנתי שהרכב חדש אצלם והבעל החליט לעשות בדיקה לסובארו
אז מסקנות פורסטר זה לא רכב שטח כמובן שהכול תלוי בנהג ובשיקול הדעת אבל ללכת ולחפש מסלולים עם רכב שהוא אפילו לא מוגדר וללא הילוך כוח עם צמיגי כביש
לעשות מסלולים שהם יכולים להיות בעיתים ואולי יצטרכו שימשכו אותם חוסר אחריות ומכניס אותכם לבעיה
זו דעתי כמובן
יואב,
העניין הוא לא הכיף והאתגר שבטיול שעשיתם, זה אחלה, אלא המצוקה שחלקכם הייתם בו. זה כבר לא חבורת נהגי שטח עם אירוע חילוץ שהם מאורגנים אליו אלא קבוצת אנשים, חלקם עם תינוקות, שנקלעו לאירוע שלא התכוננו אליו והמצוקה נשמעה היטב מפי חלק מהמשתתפים. זה העניין. זה דבר אחד להיכנס לאירוע מאתגר בעיניים פקוחות ודבר אחר להיכנס למצוקה בהפתעה וללא תכנון. השעה הייתה כבר קרוב ל- 17:00 והיו לכם עוד כמה קטעים טכניים בהמשך והמדריך ידע את זה. לכל הפחות היה מגיע עם רכב ליווי מסודר שמתאים לחילוץ.
אנחנו עשינו מה שיכולנו כדי לעזור אבל גם לנו היו משפחות ברכבים. כאשר נתקלים באירוע חילוץ שעושה קבוצת ג'יפאים מנוסה, לרוב כל מה שנשאר זה לצלם. במקרה שלכם לולא העזרה שלנו שול הטנדר שהגיע מלמעלה וגם הוא כמעט התדרדר בדיעבד, הייתם נתקעים שם עד החשיכה ומחכים לחילוץ. זה כבר לא אחראי וההבדל בין מה שקרה לכם עם הרכבים הרכים ומה שהיה קורה עם רכבי שטח.
תיסעו, תיהנו, תדפקו את הרכבים, הכל טוב. אבל קצת יותר תכנון. לטובתכם ולטובת יתר משתמשי השביל בו אתם נוסעים.
יואב,
אם לא חבר האתר שסייע לכם, על מי בניתם שיוציא אתכם החוצה?
מסלולים בשטח, כפי שידוע לך אני מניח, לא בהכרח בעלי אותו אתגר בכל כיוון- ומה שירדת, לא בהכרח תעלה.
וזה בדיוק עניין החוסר אחריות, שאולי אתם במודע נכנסתם לאתגר, אבל הרבה אחרים פשוט לא מבינים לאן נכנסו/נכנסים, רק כי כתוב להם 4WD על הצד של הרכב.
ראיתי גם מטומטמים שהתקשו לעלות את המדרגונת של הנקרות, עם סופה נעולה ב-33..כן- גם הם סוג של לא סגורים על עצמם, אבל כאלו שלרוב מצליחים לצאת מהשטח לבד, ולא בונים על עובר אורח לסיוע.
אז אין כאן פגיעה באגו, כי לפחות אני, אחרי השתטויות לא מעטות כטיפשעשרה, הפנמתי שזה משהו שמתאים לטיפשעשרה, ולשטח מאתגר אני נכנס עם רכב שאני בטוח שיכול להוציא אותי החוצה, ללא סיוע של מזדמן טוב-לב בדרך.
מבחינתי אין אפילו דילמה, כאלה דבילים שעושים כאלו שטויות וחסרי אחריות, צריכים לשאת בתוצאות!
אין מצב שאני אפילו יורד מהרכב...
תאמינו לי, תמורת סכום "סמלי", שהם לא ישכחו אותו לעולם, הם כבר ימצאו את העזרה שמגיעה להם.
ואין לי שום מטרה לחנך אף אחד.
טל.
סלח לי.
את זה אתה יכול לומר על כל מי שנתקע בשטח. "הוא לא יודע לנהוג", "הוא לקח סיכון מיותר", "הוא אידיוט", "הוא מסתכן", "הוא חסר אחריות" ועוד ועוד.
תוכל לומר את זה על כל מי שגזר ציריה, שבר צלב, הפסיד בהתמודדות מול מעלה כזה או אחרת, נתקע באמצע המדרגה של טיז אל נאבי ועיכב אותך.
אז איך תשפוט אם הוא "דביל" או לא? מסתכן לשווא או לא? אם יש לרכב שלו הילוך כוח ונעילה, אז הוא כן בסדר?...
רבאק, כולנו היינו כאלה.
אז יש מנוסים, ויש לא מנוסים.
יש רכבי שטח אמיתיים ויש SUV רגילים ויש גם כל מיני רכים כאלה, "ג'יפים" בכאילו.
לצערנו, השטח שייך לכולם. אתה לא רוצה לעזור להם אם נתקעו - זו זכותך, אבל להתנהגות הזו יש נטיה לעבוד כמו בומרנג. היום אתה לא עוזר למישהו כי הוא אידיוט, מחר מישהו אחר ישאיר אותך באמצע המדבר עם הז...ן ביד.
אם אפשרי, אני משתדל לעזור - לא מבטיח שאפסיק את הטיול, ולא מתחייב שאשנה מסלול ובטח לא אסכן את הרכב שלי או את מי שמטייל איתי, אבל בהתאם לנסיבות - גם פרייבטים מוגבהים שנתקעו יקבלו ממני עזרה אם יזדקקו לה. לפחות אשתדל להביא אותם למצב שאינו מסוכן.
אגב לסובארו טנדר 4*4 יש הילוך כוח... והוא נמוך מרוב הרכבים שצוינו בשירשור.
אני לא כל כך אוהב את הכותרת, אבל
במקרה הייתי שם בצין (לא עם סובארו) וראיתי את הקבוצה, הובלתי טיול והייתי אחריהם, אחרי עשר דקות פקעה סבלנותי ,לא בגלל שאני ממהר
פשוט היה 45 מעלות ,ילדים צועקים ברכב, הרכב על סף התחממות, נסיעה לא תמיד עם מזגן, ואז סימנתי להם שייתנו לנו לעבור.
אין ספק שקצב הנסיעה הוא הרבה יותר מאמ אמא של הזחילה, וזה בסדר צריך להבין במה אתה נוסע, ואני לא מזלזל אם הייתי קונה גיפון זה כנראה היה פורסטר.
בקיצור אחרי "הפעלת לחץ" המדריך סימן להם לפנות את הדרך , הכל נעשה בחיוך מצידו ומצידי ,עברנו ואחרי חצי שעה עצרנו להפסקה.
שקשוקות וכל טוב כמיטב המסורת בערך שעה וחצי, תחילת נסיעה, ואז באיזשהי מדרגה שוב פקק!
כמובן שבוחרים את הנתיב הכי קל, בונים אבנים ובכלל צורת נהיגה אחרת, הצלבה הכי קטנה בעולם הגלגלים מסתחררים ועולים בסוף בזכות נתינת הרבה גז.
דיברתי עם האחרון שהתגאה במרווח גחון של 27 סמ ,
, כל אחד שיעשה מה הוא רוצה והשטח של כולם:
אבל קצת הרגיז שבחג שמפוצץ במטיילים צריך לעמוד בחום על כל שטות, הרי גם אם יהיו 40 גיפים לפניכם לא תרגישו אותם.
חוץ מזה שייסעו איפה שהם רוצים, רק שייפנו את הדרך שנהיה אחריהם:cool:
טיול גיפים למדבר בחול המועד פסח זה כמו קניות באיקאה במוצאי שבת. בחרת לעשות את זה, תהיה מוכן לעומס ותתמודד עם זה בהתאם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
אין השוואה בין פורסטר לטיגואן, אבל הרעיון ברור ונכון. טפשים ויהירים יש בכל מקום.
ובינתיים אני רק אשים את זה פה...
היו שלוש כאלה... כולם ליסינגטומטיות עם ילדים קטנים.
http://img.tapatalk.com/d/14/04/21/usatyny6.jpg
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2
והנה תשובה חלקית למה המכוניות הפרטיות לאזרחים הפשוטים והלא מקושרים עולות יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
טיול גיפים למדבר בחול המועד פסח זה כמו קניות באיקאה במוצאי שבת. בחרת לעשות את זה, תהיה מוכן לעומס ותתמודד עם זה בהתאם
+1.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
עוד נושא שלא נגעו פה ואולי לא רלוונטי ספציפית למקרה הוא כל נושא ה"מעצ"... יוצא מר שוקו עם רכבו מקרית שמונה לדרום הנגב - למעלה בלה בלה הידוע לשמצה בקושי שלו. הוא מפנטז עליו שנים ולמרות שהאוטו שלו עושה 1 ל1 בכביש מהיר הוא מחליט להגשים חלום קטן, לשרוף ים של כסף ולהגיע למעלה. כשהוא מגיע הוא מוצא שמדרגת המוות הידועה ביכולתה להרוס כל רכב שטח סטנדרתי נראת כמו הרמפה שבנו הרומאים לכיבוש מצדה וכל זאת כי קבוצת "מזדה 3 שטח קשה ברעל" החליטה שהיא כובשת את המעלה והיא כמובן לא מפרקת את פרוייקט הגינדי שהיא הקימה "שיהיה קל גם לאחרים". מאוכזב וקצת כועס הוא ממשיך בטיול
זה אחד הנימוקים היותר אוויליים שנשמעו לגבי בעייתיות נוכחות רכבים רכים ומעוטי יכולת במסלולי טיול.
הסוגייה היא לרוב הפוכה- רכבים מעטי יכולת הורסים מעברים כי הם חופרים עצמם למוות בגלל שהם לא יכולים לעבור לאט ובצורה מבוקרת.
מצידי, שיבנו כל מדרגות לרמת כביש.
את מה שהם מכנים אתגר הרי רכב שטח ״רגיל״ גם ככה לא סופר, ובאתגרים באמת הם לא נוגעים.
http://www.jeepolog.com/forums/image...quote_icon.png נכתב במקור על ידי de fox http://www.jeepolog.com/forums/image...wpost-left.png
+1.....
ממש ממש לא !
אתם טועים ובגדול, נהניתי מכל רגע לא היה שום עומס ולא חשבתי על איקאה לרגע ונהניתי לפגוש גיפאים אחרים
דיברתי על העיקוב הקל בעקבות הסובארואים זהו.
נהניתי בטירוף כל הילדים נהנו המשתתפים נהנו וחזרתי עם אנרגיה טובה וטעם של עוד.
עם כל הכבוד שלי לדרור ובאמת יש המון כבוד, מאד מעריך ואוהב את הכתיבה שלך, במקרה הזה אתם טועים ובגדול, שום גיפאי לא עיקב אותנו,
לא לפנינו, לא אחורינו, ולא ממול
ושוב אני אומר בחרתי נכון והיה סופר תענוג!!!
כן וגם אני נוסע באמצע השבוע לטיולי גברים אז תחסכו ממני את ההערות, אני יודע מזה ציר המצלעות ביום רביעי בדצמבר.
ירון
יאללה, חברה אפשר להתחיל להתכנס...
אלא אם אפשר לחבר את השרשור הזה למברגה, שנטענת מהרכב,
נראה לי שמיצינו את מלחמת הערכים והעקרונות בירידה האחראית לשטחי הספר העצומים והערבות הלא חקורות של תת היבשת ישראל....
Sent from my XJ
עוד תוספת קטנה . רוב הרכבים של קהילת הגיפאים שדנה כאן בסוגייה לא באמת בנויים לגרירות ומשיכות של הרכבים הנתקעים תוסיפו לזה נהג לא מיומן שיושב ברכב המחולץ ותוקע איזה ברקס מיותר או בוחר קו התקדמות לא נכון ובקלות העומס מזיק לרכב המחלץ .אז באמת זה אצילי לעזור לאחר באמצע השטח ,וזו טפיחה לאגו שהגיפ שלך ואתה עזרתם למישהו במצוקה אבל ....המחיר לרכב המחלץ גם צריך להלקח בחשבון
אני שברתי גלגל שיניים בגיר היילקס בעזרה לרכב בשטח והיום אני ממש לא קופץ בכל פעם שמבקשים ממני עזרה ..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תנין
עוד תוספת קטנה . רוב הרכבים של קהילת הגיפאים שדנה כאן בסוגייה לא באמת בנויים לגרירות ומשיכות של הרכבים הנתקעים תוסיפו לזה נהג לא מיומן שיושב ברכב המחולץ ותוקע איזה ברקס מיותר או בוחר קו התקדמות לא נכון ובקלות העומס מזיק לרכב המחלץ .אז באמת זה אצילי לעזור לאחר באמצע השטח ,וזו טפיחה לאגו שהגיפ שלך ואתה עזרתם למישהו במצוקה אבל ....המחיר לרכב המחלץ גם צריך להלקח בחשבון
אני שברתי גלגל שיניים בגיר היילקס בעזרה לרכב בשטח והיום אני ממש לא קופץ בכל פעם שמבקשים ממני עזרה ..
בדיוק לשם כך המציאו כננות, מכפילי כח ורצועות באורכים שונים. גם השתלמות בחילוץ יכולה להועיל. נדיר שחילוץ שמתבצע עם ציוד מתאים ובמחשבה תחילה יגרום נזק למחלץ.
לראות תמונה של מזדה במעלה הזה במדבר
זה מרגש
זה אומר על הנהג שהוא אמיץ מקורי אופטימי אולי טיפש
אבל הוא בעיקר לא כל כך מתעניין במה אתם חושבים על זה.
לפעמים יש לי הרגשה שמעבר להיות הפורום הזה פורום שבא לתת מענה מקיף לנושא גיפים
הוא במידה מסויימת עוסק במיסיונריות.
וואללה, איזו חבורה של קוטרים... שחבל על הזמן...
קראתי את הכותרת וכבר חשבתי שנתקלת באיזה פולו או פיאט 600 חדשה... זה פורסטר.
רכב שטח, שמסוגל להרבה ועובדה שגם הצליח.
להיתקע, כולם יכולים גםעם רכב גיבור ומכל הסיבות הנכונות והלא נכונות.
יכול להיות הנהג הגרוע ביותר עם הרכב "הכי מוכן לשטח" ויעבור או יתקע - אז מה?
כמו שאמרו אחרים, רוצה לעזור - תעזור. לא רוצה - אל תעזור. זה אומר עליך, הרבה יותר מאשר על זה שצריך את העזרה...
מתלוננים על "פקקים בשטח"..
תכף תגידו לי שאף פעם לא "נתקעתם" אחרי חבורת "גיבורים" (15-20), עם רכבים "גיבורים" שניסו לעלות את עשוש ולכל רכב יש 3-5 מכוונים, שכל אחד אומר משהו אחר ואתם יושבים באוטו (עם המשפחה) ומחכה שהם יגמרו כבר את התחרות ויגיע תורכם לעבור - משום שאצלם "זה" הטיול ואצלכם זה בדרך לחניון...
וכמה פעמים נתקעתם אחרי שיירה של 4 לאנד-קרוזר V8 חדשים, שהקפיצים שלהם כ"כ קשים, שהם לא מעיזים לעבור את ה-10 קמ"ש ואין להם את הנימוס לעמוד בצד ולתת לעבור (או אפילו להסתכל במראה ולראות שהם מפריעים)...
יוצאת חבורה של פורססטרים ששניים מהם נתקעים - אולי זה הנהג ואולי לא אבל זה לא רכב שתלוש לגמרי המקום.. זה בהחלט לא הקאמרי (או מה שזה לא יהיה) בתמונה ההיא..
ודבר אחרון.
אני מתפלא שאף אחד לא זכר/הזכיר את הכתבה/מאמר של יואב קווה, מלפני מספר שבועות...
ללא כל יהירות וטפשות מוכרזת ואני חושב שאף אחד גם לא ייחס לו תכונות שכאלה, יואב המליץ בדיוק על כלי רכב כמו הפורסטר, ללימוד נהיגת שטח בכל המעלות הקשים...
הנה, יצאה חבורה שאימצה את הוראות מומחה נהיגה וכולם קופצים ומשווים אותם לנהגי מאזדה 3...
ודורון.
אם היית שכן טוב (סתאם מקניט. אל תענה..), לפני שממליצים ומשכנעים וכו', לוקחים את הבחור וזוגתו (שבטח היא המחליטה/החליטה) ל"סיבוב" שטח מייצג. לא חייבים למדבר. רק דוגמא למה הם (חושבים) מתכוונים ולהסביר מה מתאים לכל שטח (שבילי קק"ל, עבירות בינונית ומשהו קצת יותר) ואז היתה נחסכת מהם עוגמת הנפש והוצאה...
ככה מתחילים.. ככה אני עשיתי עם חברים שעברו לרכבי שטח..
לא כולם יודעים מה שלשקול ואיך לבחור, דבר שלנו די ברור..בשלב הזה.
אני דווקא מאוד מרחם עליו... לא נעים וממש בלי קשר לטיפשות וכו'... חראם עליו..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
אני מתפלא שאף אחד לא זכר/הזכיר את הכתבה/מאמר של יואב קווה, מלפני מספר שבועות...
ללא כל יהירות וטפשות מוכרזת ואני חושב שאף אחד גם לא ייחס לו תכונות שכאלה, יואב המליץ בדיוק על כלי רכב כמו הפורסטר, ללימוד נהיגת שטח בכל המעלות הקשים...
הנה, יצאה חבורה שאימצה את הוראות מומחה נהיגה וכולם קופצים ומשווים אותם לנהגי מאזדה 3...
וגם על זה נאמר מה שנאמר...
שכל אחד ייצא לשטח עם מה שהוא רוצה. או עם מה שיש לו, וייהנה ככל שיוכל.
רק שיהיה מודע למגבלות ולנזקים האפשריים. כי אי הידיעה עולה בכסף ובעוגמת נפש.
על זה אנחנו כותבים, מזה אנחנו מזהירים. זו לא יהירות, זו לא התנשאות. אנחנו פשוט מתייחסים לתחביב הזה שלנו ברצינות. אולי קצת יותר מדי.
לא יעזור לאף אחד - כל מיני ג'יפונים רכים, חלקם (כמו פורסטר) טובים יותר, רובם טובים פחות - זה לא באמת רכב שטח. זה כמעט, זה כאילו, לפעמים זה ממש קרוב, אבל זה לא בדיוק זה. נהג מיומן - אולי יגיע איתם רחוק. נהג לא מיומן - כמעט בטוח שישבור אותם וייתקע איתם מאוד מהר. אבל זה נכון לכל רכב בכל שטח, וכבר ראינו גם רוביקון חדש וגיבור עם נהג בעל נסיון שטח של יומיים שלמים (!!!...) שהתעקש להצטרף למסלול מעט מאתגר ונשבר על איזו מדרגונת טיפשית שכלים ששווים 5% ממנו עלו בלי בעיה.
השטח, בכל מקרה - של כולם. מי שאין לו סבלנות לחכות עד שאחרים יעלו, מצידי שיילך לדפוק ת'ראש על אבן, או שייצא מהבית שעה קודם, או שיעקוף משביל אחר, או שייצא לטיולים שלו בימים פחות עמוסים.
כל נושא העזרה לתקועים/שקועים כבר נטחן עד דק. ומי שרוצה לעזור - שיעזור, ויבורך, ואני מאמין ש-99% מקהילת הג'יפאים כאן הם כאלה.
מי שלא רוצה לעזור - שלא יעזור ושלא יעשה טובות.