תגובה: איך מפנים שוכר דירה בעייתי
אין לי כל כוונה להתנצח איתך, רכס.
עריכת דין היא מקצועי,ו במקרה אני מטפל גם בנושאים כאלו ממש ברגע זה.
ניתוק חשמל על ידי חברת חשמל הוא חוקי. ניתוק חשמל על ידי משכיר דירה לדירה מושכרת בשל התנהלות שוכר היא פעולה בלתי חוקית, גם כאשר המנתק הפיסי הוא חברת חשמל.
זו עובדה.
היא כל כך לא חוקית, שהיא שבה ועולה בפסקי דין שוב ושוב.
עם זה שאתה טועה ומתעקש על זה אין לי בעיה, אך חבל שאתה מטעה, ובכך עשוי לגרום לחברי הפורום לעבור עבירות פליליות.
אני חושב שרכס התכוון לזה שהמשכיר לא צריך לשלם את חשבון החשמל, חברת חשמל תנתק את החשמל בעצמה. בתכלס על המשכיר לא לעשות דבר.
קודם כל תודה גדולה לשמיל.
עזר לי מאוד בהיתנהלות מול השוכרת.
דבר נוסף שלמדתי , אל תהיה נחמד שאתה משכיר דירה, רק בטחונות טובים ועדיף חוזה אצל עו"ד.
אסף , נכון לכל אחד יש תקופות קשות אבל אני לא יכול להרשות לעצמי לממן עוד שכר דירה .
ברגע שאת לא מתנהל בתקיפות מהר מאוד אתה יכול למצוא את עצמך ממן מישהו במשך חודשים. תחנות הצדק תוחנות לאט.
בתקופה זו נחשפתי להרבה מקרים. נזקים של עשרות אלפים לאנשים תמימים.
שוב תודה לשמיל.
ניב
יש גם שוכרים תמימים אתה יודע....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talilim
יש גם שוכרים תמימים אתה יודע....
אין. ואני אומר את זה בתור אחד שנמצא בשני הצדדים.
יש שוכרים חסרי אחריות. כמו שיש משכירים חסרי אחריות (ללא קשר למקרה של פות"ש כמובן).
שיהיה בהצלחה.
שמיל,
לדעתי, ניתוק דירה מאספקת החשמל, כלשעצמו, אינו מהווה עבירה פלילית.
לא שאני ממליץ לעשות זאת, ולו בשל התוצאות המסתברות האפשריות לכך והאפשרות שהמשכיר ימצא עצמו חב ברשלנות או בעמידה על זכות שלא בתום לב; אבל עבירה פלילית - מסופקני.
גך גם השימוש בתיבה "לא חוקית" - שאיני משוכנע שהוא רלוונטי לעניין. מה זה בכלל "לא חוקי"?
ובכלל, עם כל הצער שבעניין, במצבה הנוכחי, מערכת המשפט אינה בנויה (לצערי) לטפל בסכסוכים מסוג זה. חסמי הכניסה בדמות התמשכות ההליכים המשפטיים והעלויות הכרוכות בהתדיינות המשפטית, מנטרלות כל יכולת מעשית להיעזר במערכת המשפט על מנת לפתור סכסוכים דחופים שאינם בשווי משמעותי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אין. ואני אומר את זה בתור אחד שנמצא בשני הצדדים.
יש שוכרים חסרי אחריות. כמו שיש משכירים חסרי אחריות (ללא קשר למקרה של פות"ש כמובן).
שיהיה בהצלחה.
יש.
אני.
תשאל את לילי.
עמי,
אני חושב שאין כוונה להכנס כאן לדקדוקי לשון משפטיים.
את זה אני יודע שגם אתה עושה מחוץ לפורום, ואני לפחות, מנסה להסביר כאן את הדברים הצורה הכי נכונה והכי פשוטה.
אז אני מניח שלא נתדיין כאן על מה זה "לא חוקי".
:)
מה שבטוח - למשכיר אסור לנתק חשמל כשגר שוכר בדירה עקב מחלוקת כספית.
לא בטוח.
לדעתי (ואולי אני סתם מחמיא לעצמי...), ציבור הגולשים כאן הוא אינטליגנטי מהממוצע. כפי שלא הייתי נותן תשובה טכנית או הנדסית "על בערך", איני חושב שצריך לשנמך את התשובות לשאלות שעולות בנושאים שאינם בהכרח בליבת העיסוק של האתר הזה.
הקביעה שרכס מטעה ועלול לגרום לגולשים כאן לעבור עבירות פליליות, קצת צרמה לי ולכן הערתי את שהערתי. אגב, נתקלתי בלא מעט מקרים בהם בתי המשפט הכשירו ניתוק מאספקת חשמל או מתשתיות חיוניות אחרות, אם כי אני מודה שלא דובר בשוכרים ובמשכירים רגילים של דירות מגורים (איני עוסק בכך). הכל, כמו תמיד, תלוי נסיבות ותלוי טיב החוזה.
עמי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talilim
יש.
אני.
תשאל את לילי.
תיארתי לעצמי שתכתבי את זה, כתבתי גם מגילה כתגובה ומחקתי, מספר פעמים.
נסכים שאנחנו לא מסכימים?
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
לא בטוח.
הקביעה שרכס מטעה ועלול לגרום לגולשים כאן לעבור עבירות פליליות, קצת צרמה לי ולכן הערתי את שהערתי. אגב, נתקלתי בלא מעט מקרים בהם בתי המשפט הכשירו ניתוק מאספקת חשמל או מתשתיות חיוניות אחרות, אם כי אני מודה שלא דובר בשוכרים ובמשכירים רגילים של דירות מגורים (איני עוסק בכך). הכל, כמו תמיד, תלוי נסיבות ותלוי טיב החוזה.
עמי
הסייגים שהכנסת במשפטים המצוטטים, הם ההוכחה שכל מקרה לגופו ומכאן שגם שמיל וגם אתה יכולים להיות צודקים בעת ובעונה אחת.
אני מכיר את אותם מקרים בהם בית משפט הכשיר, בדיוק כפי שכתבת - לא בדירות מגורים.
השרשור והדיון כאן היה ועדיין הינו על דירות מגורים, שוכרים ומשכירים, ולכן גם תשובתי היתה (ונשארה) כזו.
לא בטוח שאלה נושאים לפורום הזה.
אבל בא עו"ד עושה לכם טובה ענקית, נותן יעוץ בחינם ואתם מתווכחים איתו? קחו כל עצה בתודה או לכו תשלמו לעו"ד אחר.
בהשכרת דירה בדרך כלל למשכיר הדירה יש הרבה מה להפסיד, הכנת חוזה חזק ע"י עו"ד אולי עולה משהו אבל שווה לשנים.
אני חושב שחשוב לברר את הנושא.
ניתוק החשמל אינו חוקי, אם כך אומר עו"ד, אני מאמין לו, השאלה היא האם הוא כדאי.
אדרבא, שילד הדייר הנכבד ויתבע, ישלם אגרה ימתין לדיון וכיוצ"ב, וכל זה כאשר אין לו חשמל בבית.
כל אחד שיעשה לו את מכלול השיקולים שלו.
כמובן שעו"ד לא יכול לתת עיצה כזו ללקוח, אבל הוא יכול לענות מהם הסיכונים.
מצד שני, יש סיכוי שהדייר יעוף בנתיים מהדירה.
אולי עוד כמה שנים צריך יהיה לשלם לו פיצוי על כך שהשארת אותו ללא חשמל, אבל בנתיים אפשר יהיה למצוא דייר שכן משלם.
כל אחד שיעשה את החשבון שלו מה כדאי.
לצערי נוכחתי מנסיוני במשך עשרות שנים שרוב רובם של לקוחות עוכרי-הדין לא לוקחים אף פעם בחשבון כי בכל מקרה משפטי כגון זה יש כבר שלושה צדדים.
יש את צד התובע ,יש את צד הנתבע ויש כבר את צד עורך הדין שנשכר על-ידי התובע - בשלב זה. לצערי 99% מעורכי הדין תמיד מייצגים לפי הסדר - קודם את עצמם. אחר כך את התובע ובסוף את הנתבע. כל עיצה שנותן לך עורך דין צריכה להיבחן קודם כל - ''למה היא טובה לו'' ,ורק אחר כך כיצד היא טובה לך כלקוח. לצערי מניסיוני איני מאמין כל כך לעורכי דין עם נשמות טובות שנותנים עיצה חינם - גם לא בפורום ג'יפאים.תמיד תקבל מעורך הדין תגובה שאומרת ''תשמע זה נושא מורכב ולא פשוט,זה דורש המון עבודה ופניות לבית המשפט,ואני לא יכול להבטיח לך את התוצאה הסופית וזה יקח לא מעט זמן.......ובלה בלה בלי סוף כדי להצדיק את המחיר מצד אחד ולהבטיח את הכשלון במידה ויהיה - מצד שני.
אם העיצות שקבלת ללא תשלום כוללות גם את הייצוג שלך ללא תשלום כג'יפאי עמית - כפי שעשה עו''ד עמי צייגר במשפטי עם רט''ג - אני מתנצל מראש.
במקרה הפשוט הזה,הדבר האחרון שאתה צריך ,זה עורך דין - נתק את החשמל כבר היום אם הוא רשום על שמך ,ותן לדיירת לרוץ לעורכי דין ולבתי המשפט בידיים לא נקיות.ואת הכסף תקבל מכסימום ביום חמישי הקרוב. אתה מכיר מישהו שירוץ למשטרה או לבית המשפט כשהוא החייב ? ועוד כשבבית אין חשמל ?
אני מקווה שההמחאות שקיבלת הן של השוכרת ולא נרשמו למוטב בלבד...
אם אסור לך כמשכיר לנתק את החשמל והמים, עדיין תוכל לגרום לקצר חשמלי בלוח החשמל שינתק את אספקת החשמל לדירה ויצריך להזמין בעל מקצוע לתיקון ולא יראה כאילו זה ניתוק יזום? ממש לא בעיה לעשות את זה.
יש בעיה ליצור חור קטן בצנרת המים שתוביל למזרקה גדולה ולסגירת השיבר ע"י אחד השכנים בלי שזה יראה כאילו זה ניתוק יזום? ממש לא.
אז לך לשם בצהרי היום, תגרום לקצר בחשמל ולנזילת מים וסביר שמשהו כבר יקרה. קשה לבני אדם לחיות בבית ללא חשמל ומים.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
לא בטוח שאלה נושאים לפורום הזה.
אבל בא עו"ד עושה לכם טובה ענקית, נותן יעוץ בחינם ואתם מתווכחים איתו? קחו כל עצה בתודה או לכו תשלמו לעו"ד אחר.
בהשכרת דירה בדרך כלל למשכיר הדירה יש הרבה מה להפסיד, הכנת חוזה חזק ע"י עו"ד אולי עולה משהו אבל שווה לשנים.
חוזה "חזק" שנעשה ע"י בכיר עורכי הדין בישראל לא שווה את הנייר עליו נכתב אם הצד השני מחליט להפר אותו.
תגיד ערבות בנקאית, תגיד בטחונות , תגיד שהצד השנ ישר ויתנהג כבן אדם.
אבל קיום חוזה רק בגלל שעורך דין ערך אותו? הצחקת אותי.
אחרי הרבה מאוד שנים של השכרת דירות במשפחה גם אנחנו חטפנו עם שוכר בעייתי
(שזרק ריהוט על דעת עצמו, הוריד טפטים וכו'). אין תחליף לערבות בנקאית!
לא שטר חוב, לא צ'ק בטחון ולא כל מיני דברים שצריך להפעיל עו"ד/בית משפט/הוצאה לפועל.
נכון שבתור שוכר זה חרא, אבל בתור בעל נכס אין לזה תחליף. וכן, לקחת ערבות לחודשיים
לפחות אחרי תום השכירות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
עוכרי-הדין
וואו. איזה יציאה מרשימה ומתוחכמת. למה אתה חושב שאם אתה מזלזל בעיסוקו של אחר זה הופך אותך לחכם או צודק.
היה עדיף שהיית ממשיך להתעסק בביצים ובתרנגולות. בטוח שהן מעריצות אותך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוסי בר צבי
חוזה "חזק" שנעשה ע"י בכיר עורכי הדין בישראל לא שווה את הנייר עליו נכתב אם הצד השני מחליט להפר אותו.
תגיד ערבות בנקאית, תגיד בטחונות , תגיד שהצד השנ ישר ויתנהג כבן אדם.
אבל קיום חוזה רק בגלל שעורך דין ערך אותו? הצחקת אותי.
מה שמדאיג מהשרשור הזה זה הזלזול בחוזים/חוק. אני לחלוטין לא מסכים עם הגישה.
חוק זה חוק, חוזה טוב מגן על מי שמחזיק אותו, חוזה שכירות טוב נותן למשכיר כלים לאמלל משכיר מפר חוזה להרבה זמן, ולא בהכרח דרך בתי המשפט שאכן לוקחים הרבה זמן.
בשלב זה פלילי לפנות יש הליך מקוצר היום בבית משפט בדיוק בשביל זה
ביעוץ או בפינוי פולשים אני מתמחה אתה מוזמן ליצור קשר 0544565641