מסווג כמסחרי בחברת הביטוח
Printable View
מסווג כמסחרי בחברת הביטוח
נסה באתר "חובה". אצלי הם פתרו את הבעיה במערכת שלהם.
רבין.
איילון, ביטחו אותי כפרטי.
קורנדו 2002, M1 מרכב אחוד
מצחיק - הם עושים בסיווגים מה שמתחשק להם..
חברות הביטוח לא מסווגות רכבים, מדינת ישראל מסווגת.
אם בלוי יצחק ישנו סיווג לרכב כפרטי - תילחם בהם או פשוט תחליף סוכן.
לי יש טרופר דיזל ארוך 2002 - מבוטח כפרטי, חובה וג', קיבלתי החזר של 1700 ₪, אפילו לא בדקתי בעבור מה בדיוק.
אתה מבלבל הכל
M1 - זו הגדרת רכב פרטי במשרד התחבורה (N1 זה הגדרת רכב מסחרי).
הבעיה היא לא הרשיון רכב שלך אלא ברשומים אצל חברת הביטוח שהסוכן שלך מנסה לבטח בה.
תגיד לו שינסה בשלמה או שכפי שהציעו לך תחליף סוכן.
תגיד לסוכן שלך שיצחק לוי פירסם קודי רכב מקבילים לפרטי ומסחרי והוציא על כך הודעה לכל המבטחים, תוך הנחיה שסיווג בביטוח חייב להיות כפי שברישיון.
יש חברות ביטוח שעדיין לא משלימות עם זה שלקחו להן את הפרה החולבת (כמו 9000000).
אני ביטחתי את הפאג'רו שלי בשלמה כפרטי.
1) רכב מסוג M – רכב מנועי בעל 4 גלגלים לפחות אשר תוכנן, נבנה ויועד להסיע נוסעים;
(2) רכב מסוג N – רכב מנועי מסחרי בעל 4 גלגלים לפחות אשר תוכנן, נבנה ומיועד להובלת טובין או רכב שצוין ברישיונו כרכב עבודה;
(3) רכב מסוג O – גרור או נתמך אשר תוכנן, נבנה ומיועד להובלת טובין או שצוין ברישיונו כרכב עבודה;
(4) רכב מסוג L – אופנוע;
(5) רכב מסוג T – טרקטור או מכונה ניידת.
1) רכב מסוג M:
סוג הרכב
סיווג ראשי סיווג משנה
M1 1. פרטי
קודם כל הערה - כמו שצויין בצדק לפניי זהות המבטחת חשובה גם בביטוח החובה. שלמה סיקסט - חברה קשה ופחות מומלצת הן בחובה והן בביטוחי הרכב האחרים.
שלי - רנגלר רוביקון 2007 ארוך, מבוטח כפרטי ועל סמך הערכת שווי של לוי יצחק של 155,000 ש"ח (הרכב הגיע ביבוא אישי ואין לו "מחירון")
חובה - 1,245 ש"ח
מקיף כולל הכל (שמשות גרירה וכו') - 3,950 ש"ח.
לאחר קשיים מול חברת הביטוח.
איפה אני מוצא את קוד הדגם לפי ל. יצחק או בכלל?
יקיריי,
קודם כל, תודה למעוררי הנושא. גם לי חסכתם כסף, גם אני נתתי לסוכן הקיים הנ"ל 21 ימי חסד שלצערי - לא צלחו. לבסוף עברתי לבטח אצל סוכן אחר בהגדרה של רכב פרטי במחירים שהוזכרו כאן.
בניגוד לחווייה של ניר, למעט עיכובי בירוקרטיה סבירים ורגילים, הסוכן הקיים סייע לי בכל מה שנדרשתי לו כדי לבצע את המעבר בהצלחה. אני יכול רק לשבח אותו על כך ולהצר על העובדה שהוא לא עובד עם חברת הביטוח הנכונה מבחינתי.
ועוד משהו: כשנזקקתי לשירותיו בהפעלת הביטוח - הוא היה לגמרי שם.
גילוי נאות: אין כל קשר לאף אחד מהסוכנים ו/או החברות. רק חוש צרכנות בריא והוגנות בסיסית.
בכבוד
PW
שלום,
בקרוב גם אני צריך לחדש את הביטוח ועד כה הייתי פריאר ושילמתי תעריף של רכב מסחרי.
אשמח אם מישהו יוכל לתת לי את הקוד עבור רכב פרטי מסוג טויוטה פראדו 2002 קצר דיזל.
כרגע מבוטח M-1 כאשר ברישיון רכב מוגדר כ N-1.
תודה מראש,
עופר
קישור לסיווג משרד התחבורה
http://he.mot.gov.il/index.php?optio...ev-c&Itemid=90
קיימת באינטרנט רשימה כלשהי המכילה את כל קודי הדגמים?
אצל לוי יצחק מופיעים בקטגוריית המסחריות (היכן שבדרך כלל מופיעים הג׳יפים עד שנת 2008 ) 2 קודי דגם אחד מסחרי ואחד פרטי במידה במידה ורשום אצלכם ברישיון M1 ניתן להתייחס לקוד הדגם הפרטי ולעשות לביטוח חובה לפי רכב פרטי. לשאלות 050-5263579. אבי
אז נכנסתי לאתר של יצחק לוי, הממצאים הם:
1. הדגם של פראדו 90 קצר דיזל, מופיע רק תחת רכבי 4X4, מסחרי\טויוטה (תחת הפרטי מופיעים רק הדגמים החדשים)
2. כאשר מבצעים את החיפוש עבור הדגם המסחרי יש 2 תוצאות מתאימות:
א. פראדו 90 קצר דיזל 163 כ"ס
ב. פראדו 90 קצר דיזל
3. בשני המקרים לאחר החיפוש רשום שהמחיר מחושב ע"פ רכב פרטי (לא מבין מה זה אומר...)
4. שני קודי הדגם שמופיעים בתוצאות הם:
א. 1413210 m
ב. 1413210 b
לך תדע מה לעשות....
אף אחד חוץ מסוכן הביטוח לא אמור לחפש קודים... ואם הסוכן שלכם לא מסוגל - תעברו לאחד שכן (כמו אבי גולן שהגיב קודם)
אסף.
תפתח מחירון או שתגיד לסוכן שלך שהקוד לפרטי מופיע מצד שמאל לקוד המסחרי.
אצלי הבעיה שחברת הביטוח לא מוכנה לבטח את הטרופר כפרטי והקוד הפרטי לא פתוח להם במערכת בכלל.
ד"א היתה לי שיחה עם אבי גולן ואין לי ספק שהחידוש הבא יהיה אצלו,לצערי לא משתלם לי לבטל את הביטוח הנוכחי(יש קנס של חודשיים)
אבל למי ששוקל לחדש שווה לבדוק איתו.
גם אני הצטרפתי לאבי.
סוכן הביטוח (לשעבר) טען שלא ניתן לבצע את המהלך, וגם בסוכנות ביטוח אחרת (של אחד מחברי האתר), טענו שלא ניתן (משום מה) לעשות..
אז טענו..
הגיע הזמן שיבינו שאנחנו לא פרות חולבות.