תגובה: מישהו בנה רמפה לרכב ? בעיקר לשטיפה נוחה ולהתעסקות בקטנה בנוחות מתחת לרכב...
לפי התמונה הפרופיל לא נראה 40/40,
הכי חשוב, לבלום את הרכב כשהוא על הרמפה עם אבן/בוק מאחור,
ולא לסמוך רק על ההנדברקס והילוך.
תגובה: מישהו בנה רמפה לרכב ? בעיקר לשטיפה נוחה ולהתעסקות בקטנה בנוחות מתחת לרכב...
כמה הבהרות...
מי שבנה את זה הוא מסגר ורתך במקצועו ככה שאני בטוח שהוא יודע מה הוא עושה וסומך עליו בעיניים עצומות .
הפרופיל הוא 40X40 עובי 4 או 3 מ"מ אני לא זוכר בדיוק אבל זוכר שאמרנו אז ש 2 מ"מ זה קצת אז לקחנו עבה יותר...יש ממש מעט מקומות בהם השתמשנו בפרופיל קטן יותר אבל הבסיס והחשוב והעיקר בנוי מ 40X40 .
הרוחב של זה הוא 35 ס"מ - לדעתי זה מספיק רחב ...
המתקן הוא לשטיפה נוחה ופרקטית של גחון הרכב בלבד ולא לצורך טיפולים שוטפים . אין לי כוונה ל"עשות שבת" מתחת לרכב ואני לא בטוח שאצטרך בכלל להיות תחת הרכב - עם שימוש במתקן הגרניק מגיע כמעט לכל פינה ללא כניסה מתחת לרכב - למרות שלדעתי המתקן חזק ויציב ואפשרי גם לשימוש זה אבל זו לא המטרה!
יש גם סטופר לגלגל הרכב...
אגב אמורים להיות גם גלגלים קטנים במתקן כדי שיקלו על שינוע המתקן ממקום למקום...
עוד הארות ? משהו שלא חשבנו עליו... ?
הגלגלים לשינוע המתקן.
נקודת חולשה.
הייתי מוותר עליהם.
תרתך גם סטופר קידמי. שלא תיסע רחוק מידי קדימה..
למה נקודת חולשה ? הם יגעו ברצפה רק שאני מרים את המתקן בשיפוע מסויים . כל מצב אחר הם באויר... בכל זאת המתקן לא קל לשינוע..
סטופר קדמי לא צריך, אני לא מתכוון להגיע עד הסוף אולי קצת יותר מחצי דרך.... בכל מקרה תמיד יהיה מכוון.
אבל חשבתי על סטופר נוסף- שבזמן העלייה המתקן לא יחליק קדימה...
בהמשך להערה על הרוחב והיציבות
הייתו יוצר חיבור (פריק) בין הרמפות באמצעות מוטות קישור.
זה הייה מוודא שהמרווח נשאר קבוע וכל רמפה עוזרת בייצוב השנייה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
בהמשך להערה על הרוחב והיציבות
הייתו יוצר חיבור (פריק) בין הרמפות באמצעות מוטות קישור.
זה הייה מוודא שהמרווח נשאר קבוע וכל רמפה עוזרת בייצוב השנייה
++1
כן חשבתי על זה יכול להיות שבאמת יהיה משהו כזה...
פרט לחיבור הרוחבי, כידאי ליצור עיגון בקרקע, לא יודע אך. הכי טוב באופן פריק.
אתה לא נשמע מספיק נחרץ, אין לך מה לחפש שם מתחת. כל נגיעה ברכב מסוכנת, ביחוד אם רטוב ומחליק.
רבין.
בעניין ן התכנון והבניה , הייתי מוסיף אלכסונים לרוחב המתקן בתוך ה-ה "ח" שנוצרו לרוחבו .
ואז גם תוכל לעבוד מתחת לרכב ...
ריקו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
momi-r
כמה הבהרות...
מי שבנה את זה הוא מסגר ורתך במקצועו ככה שאני בטוח שהוא יודע מה הוא עושה וסומך עליו בעיניים עצומות .
אין קשר בין איכות הריתוך ויציבות המבנה כשעולים עליו, יש לי הרגשה שגם אם הרכב יפול על הקונסטרוקציה היא לא תימעך.
זה לא סותר שהקביים האלו ממש לא יציבים כשטון וחצי תלוי על להם וכל נדנוד יכול להפיל אותם הצידה עם הרכב.
Slowly..
אני לא יודע על סמך איזה מידע או ניסיון החברים מגיבים פה אבל...
גם אני בניתי כאלה רמפות ואני עובד איתם כבר למעלה מ15 שנים ...
עמדו עליהם רכבים לא קלים בכלל ( היילקס פראדו טרופר וכו..) וזה עבד ועובד יפה מאוד..
בשונה ממה שנראה פה בסוף המגלשיים שלי עשיתי כמעיין משטח ישר \ משטח מנוחה כך שהרכב כבר לא בירידה ..
וכמובן סד עצירה חובה...
אין צורך לקבע את זה לרצפה כי כשהרכב עולה על זה המשקל שלו מהדק אותו לרצפה..
הגלגלים בנויים נכון ברמה שהם לא נוגעים בקרקע בזמן שהמתקן במצב עבודה ורק בזוית של הובלה\נשיאה הם נוגעים בקרקע ...
לגבי מוט מקשר אין צורך חייב לדעת לעלות על הדבר הזה חובה לכוון את זה מול הגלגלים ולעלות בגז קבוע ולא לעצור ולא להחליק...חובה לעלות עם מכוון קרקעי!!
אני הייתי ממליץ לך מעשות תוספת לשלך וכן להוסיף משטח מנוחה כך שהרכב לא יהיה בשיפוע..
וכמובן תמיד לזכור שאין בטוח מזה שהרכב על הקרקע 4 גלגלים ....
אם תרצה אעלה תמונות ממה שבניתי...
בהצלחה
ראם
מישהו בנה רמפה לרכב ? בעיקר לשטיפה נוחה ולהתעסקות בקטנה בנוחות מתחת לרכב...
מזה שראיתי רכבים נופלים הצידה ממתקנים כאלו שלא היו מקובעים לרצפה או בעלי בסיס צר כמו זה.
Slowly..