שותה 1 ל-5
+ קצת סיבובים בשטח
+ מקדם בטחון (או מנה פלאפל לנהג)
ולמי קראת נבלה... ;)
(מישהו הזכיר גודווין של ג׳יפאים ?)
חיים, שוב, סובייקטיבי, החישוב היחיד שלי הוא טיולון וחוויה ללא עלות.
Printable View
שותה 1 ל-5
+ קצת סיבובים בשטח
+ מקדם בטחון (או מנה פלאפל לנהג)
ולמי קראת נבלה... ;)
(מישהו הזכיר גודווין של ג׳יפאים ?)
חיים, שוב, סובייקטיבי, החישוב היחיד שלי הוא טיולון וחוויה ללא עלות.
והכי חשוב !! בצירים שלמטיילים אסור לסוע בהם, רק לרק"מ ורכב צבאי.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
אני מניח שזה יכול להיות שווה אם התמורה תכלול בתוכה אישור תנועה בכמה צירים שסגורים לקהל הרחב בימי שלום...
24 שעות מיום חמישי בצהריים של שטחים פתוחים בנגב. מי יוותר?
בתור מי שיש לו כבר ניסיון קודם בביום אויב בשנים שעברו, ההצעה הזו לא רעה בכלל. אז התשלום היה רק 1200 ש'ח ליום ובדרך כלל היינו גוררים את המטרות ומקימים אותן, משימה לא קשה במיוחד אבל זכורים כמה מקרים לא פשוטים של צורך בעמידה בזמנים ותוואי שטח לא קל . היו גם מקרים של 3-4 דילוגים ביום כך שלא תמיד זה פיקניק.
אבל רוב הפעמים ונראה שגם במקרה הזה, מדובר היה בג'וב הרבה יותר פשוט וקל.
אם אין לכם מטרות לגרור ולהקים, כל מה שתעשו הוא להתמקם ולהכין שקשוקה.
כמובן שכל כלכלן יזרוק את ההצעה הזו מכל המדרגות, אך מצד שני כמו שנאמר כבר ההוצאות ממילא קיימות ומגולמות כך שבסופו של דבר החיסרון היחיד שאתם לא לוקחים בחשבון הוא המלחמה עם הזבובים והמלחמה בשעמום אם נשארתם לבד בשטח.
במונחים של כלכלי זה בטוח לא
אבל במונחים של חוויה זה ללא ספק מאוד מענין
אז כבר לא משנה מי שיש לו את הזמן שיהנה
אני לא יודע איפה התרגיל המדובר, אבל בלי שום בעייה בתרגילים כאלו אתה יכול לעשות עוד מעל 100 ק"מ ממצפה רמון וחזרה (יש מטווחים בערבה, יש דרכים עמוקות לתוך השטח גם מאיזות הפארן, יכולית תיארטית לתזז אותך מכאן ולשם כי אתה עובד עם הרכב ומשלמים לך על זה.
למי שגר בצפון/מרכז כלכלי זה לא.
מכסה הוצאות ואולי קצת מעבר כן.
מי שאין לו עבודה שבה הוא מרוויח יותר ובא לו על אופי העבודה שיילך על זה.
בעיני, הסכום הזה לא לגיטימי ביחס לשוק המקובל של עבודה עם רכבי שטח.
אבל מכיוון שתמיד יש מי שירצה ויראה בכך הזדמנות, זה הסכום שמאפשר למגישי המכרז להתקיים/לזכות בו...
זהו, שבתרגילים בדרום עוד לא התנסיתי.
בתרגיל הצפוני נסעתי משהו כמו 10-15 ק"מ מהכינוס לנקודה שבה ירדתי מהכביש ל"שטח", ושם נסעתי עוד כמה מאות מטרים בשביל די מסודר עד לקצה של פיסטין, בתוך עשבייה שוקקת חיים בגובה של כמעט מטר, ושם ישבתי לבד עם כל מיני מזמזמים ורוחשים (ובלילות גם חזירי בר ותנים) במשך יומיים.
היו גם כמה רכבים - SUV - שלא עשו ביום אויב אלא שימשו להסעות והקפצות של חיילים וקצינים מפה לשם ותיזזו לא מעט - להם אני ממש לא בטוח שזה משתלם, אלא אם הם גרים באיזור.
מה הטעם בביום אוייב שלא זז? כלומר, במקום לשלם למישהו 2700 שקל, שישימו קונוס. אני מבין אם הרכבים ה"מגוייסים" ישמשו באמת לדמות מצב שבו אוייב משתמש בכלים אזרחיים. אבל סתם לשבת באיזו שוחה ולחכות יומיים, אני בטוח שיש סלעים מוכשרים יותר לתפקיד.
לפעמים כן זזים.
בתרגיל בשנה שעברה היו כאלה שהזיזו אותם בין שתיים-שלוש נקודות. אני לא זזתי יום וחצי עד שמזל"ט "השמיד" אותי, ואז הודיעו לי לחזור לנקודת כינוס במרחק 2 ק"מ בערך. שם הסתלבטנו מתחת לציליה על קפה עוד כמה שעות, עד ששיחררו אותנו.
אבל כנראה שיותר יקר לצבא הדמיקולו הזה להוציא כמה עשרות/מאות ג'פ"סים/סופות/נ"נים/אבירים/האמרים מהימ"ח, ולגייס מילואימניקים שינהגו בהם... זה נהיה פרוייקט יקר.
כל חישובי הכלכליות שלכם שווים כקליפת השום, כשרואים את גובה ההיענות.
מצחיק לקרוא כמה זה לא "שווה" כלכלית ועד כמה אנשים מעוניינים
אז נכון לעכשו ההרשמה סגורה. אבל אפשר להמשיך ולהרשם.
ואני מבטיח לשמור את הפרטים לפעמים הבאות ולתת עדיפות לכאלה שכבר נרשמו.
תודה לכולם על הנכונות וההיענות, נתראה בשטח !
אני הייתי נרשם אבל אני מפחד לישון לבד בשטח.
חוצמזה, באמצע הקיץ במדבר בלי מזגן?!
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
למה ככה?
חישובי כלכליות הם לגיטימיים, אפילו אם הביקוש גבוה.
וכפי שטענתי במשפט המצוטט, בסופו של יום מי שהגיש מכרז שמחושב לפי הסכומים הנ"ל ידע שהוא יצליח.
ועדיין, בשוק העבודה עם רכבי 4X4 מקובלים סכומים שונים.
(אגב יוסי, האם בשביל 900 ש"ח היית יוצא עם הרכב שלך להוביל יום טיול מלא?)
מה שבטוח,
התשלום הופחת
בשנה שעברה שילמו (הרבה) יותר
כל חברות הטיולים והלוגיסטיקה באזור הדרום למשל. (חלק גם חברי הפורום)
תבדוק למשל כמה משלמים על סיבוב הטמנות מים בדרום (יום מלא).
חלק מהעבודות כוללות הסעות נוסעים בשכר (יעני טיולי ג'יפים) וחלק מנהלות. לפעמים גם דברים דומים לזה.
למיטב ידיעתי, התעריפים ליום עבודה עם רכב 4X4 הם יותר מ- 900 ש"ח. התעריף הזה מתאים בד"כ לכמה שעות עבודה.
כמובן שהמידע הזה לא בהכרח מעודכן אבל קשה לי להאמין שהשתנה משמעותית בשנים האחרונות.
הסעת נוסעים בשכר זה סיפור אחר. רשיון מדברי, ביטוח מיוחד וכו'. זה שווה - ועולה - הרבה כסף.
אצל מי בודקים כמה באמת משלמים על סיבוב הטמנות מים?... שזה יום-יומיים עבודה, כולל לחפור + חתיכת קילומטראז' בשטח + דלק + חישוב בלאי וכו'. אני מנחש, רק מנחש, שלא פחות מ-2000 שקלים ליום כולל הכל. אולי יותר.
כמה מטיילים אתה מכיר שבאמת הסכימו לשלם סכומים כאלה רק על הטמנת מים?....:confused: אם יש כאלה, אני פנוי לעבוד ואני בטוח שלא רק אני.
היתרון הגדול בעבודות ביום אויב, לדעתי ומנסיוני הדל, הוא שאתה והרכב לא באמת עובדים.
יש זמן לקרוא ספרים, יש זמן לסרטים בלפטופ או בטאבלט ויש זמן למנוחה.
כשאני עשיתי ביום אויב בקיץ שעבר, לקחתי איתי ממיר מתח, לפטופ ונטסטיק וחוץ מלגמור ספר וחצי ולשוטט ברשת, גם כתבתי ושלחתי שלוש כתבות.
ולא, מיכה. לא יורים עליך תחמושת חיה. מין הסתם.
אמנם זה צה"ל, אבל בכל זאת...
ב 33 השנים האחרונות אני תמיד בצד של המתאמן. אף פעם לא עצרתי לחשוב על מי שנמצא מולי בביום אויב, והאמת? אף פעם לא חשבתי שזה בזנס ( טוב או רע...)
בכל מקרה צריך להגיד תודה לכל מי שתרם לתרגיל והפך אותו למעניין...
Sent from my iPhone using Tapatalk