תגובה: זה מה שיצא מהרדיאטור שלי...
סתם תרגיל מחשבתי..
בוא נניח שהוספת מספיק שמן כדי שיוכל לכסות בשכבה מיקרונית את שטח הפנים הפנימי של המנוע (הרבה יותר משני פקקים), אז בשביל שהשמן ידבק לדפנות, הן צריכות להיות יבשות לגמרי, מה שלא קורה כשמחליפים נוזל.
יאללה, הכנסנו.
הוספנו ליטרים של נוזל קירור,ביחס לשני פקקי שמן, ועכשיו השמן, שצף על המים, עלה למעלה, ויוצא למיכל עודפים.
או שאני מפספס משהו?
Slowly..
[QUOTE=ד ו ר ו ן;581333]סתם תרגיל מחשבתי..
בוא נניח שהוספת מספיק שמן כדי שיוכל לכסות בשכבה מיקרונית את שטח הפנים הפנימי של המנוע (הרבה יותר משני פקקים), אז בשביל שהשמן ידבק לדפנות, הן צריכות להיות יבשות לגמרי, מה שלא קורה כשמחליפים נוזל.
יאללה, הכנסנו.
הוספנו ליטרים של נוזל קירור,ביחס לשני פקקי שמן, ועכשיו השמן, שצף על המים, עלה למעלה, ויוצא למיכל עודפים.
או שאני מפספס משהו?
1+
לא ברור למה, בנוזל קירור איכותי כבר יש שמנים וכימיקלים נגד קורוזיה
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
סיליקטים או חומצה אורגנית, ליתר דיוק.
אני די משוכנע שאם היה יתרון בהוספת שני פקקים של שמן שרוף לתמיסה הזו, גם יצרני התמיסה היו חושבים על זה ומוכנים לשאת בעלות הנוספת.
שימו נוזל איכותי וכזה שלכל הפחות תואם במפרט לנוזל המקורי, אורגני או לא אורגני, ותקפידו על החלפה במועד הנקוב (זה חשוב מאוד). אני לא מבין בשביל מה צריך ניסויים וקומבינות.
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk
מזכיר לי סיפור משעשע.
לפני שנים התקשר אלי חבר (אדם מאד אינטלגנט, קצין בכיר בצה'ל)
שואל אותי....תגיד, כשאני מחליף אטם מכסה השסטומים אני חייב להשרות אותו במים?
עניתי: בחיים לא שמעתי על שטות כזאת, בא נשתמש בהגיון החלוד:
שאלה 1: מה קורה לשעם כשמשרים אותו במים?
עונה: השעם יתנפח
שאלה 2: מה קורה שאתה מחמם שעם שספג מים?
עונה: הוא יתיבש ויתכווץ
שאלה 3: ואז מה?
עונה: האטם ינזל?
יופי נחמה.
עונה: אז רגע, למה בצה'ל תמיד משרים אותם במים?
יש מצב שמהנדסים של מרצדס מייעצים גם לצה'ל?
הכל יכול להיות ,,,,
שוב ידידי , כל אחד מדבר מניסיונו האישי , מי שלא רואה בזה היגיון ולא מתאים לו שלא יאמץ וידלג !!!!
פותח השרשור יחליט מה מתאים לו ומה לא ולפי זה יפעל ....
מהניסיון האישי שלי, מצב מערכת המים שלך הוא כאיכות מי הקירור שלך.
רכב שהיו בו מים פשוטים (או רחמנה לצילן מי ברז) ואפילו לזמן קצר, מיד מתפתחת בו אבנית.
רכב עם מי קירור איכותיים שמוחלפים בזמן, אין בו אבנית גם אחרי שנים של עבודה, ומשאבת המים שלו מחזיקה זמן רב.
יתר על כן גם צינורות הגומי שלו במצב טוב.
לא נוצר לחץ גבוה במערכת, מה שמונע התעיפות של הצינורות ופיצוץ.
קל מאוד לזהות מי קירור איכותיים, יש להם ריח מאוד אופיני (של אטילן גלוקול) טעם מאוד מתוק (זהירות רעיל) והם מעט שמנונים.
לכל הרכבים שהיו לי הכנסתי פרסטון צהוב. אבל אתמול קניתי נוזל קירור מקורי של טויוטה בשביל הפראדו.
מה להגיד, יש הבדל ! אומנם הפרסטון מאוד איכותי ואין לי מילה רעה להגיד עליו אבל..
נוזל הקירור של טויוטה יותר איכותי. כנראה שהכניסו יותר אטילן גלוקול אבל לא רק, הוא מרגיש גם יותר שמנוני.
בקיצור, תקפידו על מי הקירור שלכם! זה משתלם לאורך זמן.
צריך גם להוסיף את העובדה שבארצנו הבוערת אין צורך בנוזל קירור "אנטי פריז" . לאנטי פריז אין מוליכות טרמית או איך שלא תקראו לזה כמו למים מהסיבה שהוא מתוסף באטילן גליקול ועוד חומרים כאלה ואחרים שתורמים למניעת חלודה.
המון פורומים בחו"ל ממליצים להשתמש במים (מזוקקים )ותוסף שימון ומניעת חלודה במקום אנטי פריז במדינות חמות. או לחילופין בנוזל קירור איכותי מוכן למניעת חלודה.
תפקידו של האטילן גלוקול בארצנו "הבוערת" הוא לא למנוע מהמים לקפוא בימי החורף ה"קפואים" שלנו.
תפקידו הוא להעלות את נקודת הרתיכה של המים להרבה מעבר ממאה מעלות.
זה בצרוף לחץ במערכת גורמים לכך שהמים לא ירתכו ואז יכולת הולכת החום שלהם תרד משמעותית.
שלא לדבר על כך שהמערכת תעבוד בלחץ גבוה כל הזמן.
עוד תפקיד פחות ידוע אבל מאוד משמעותי הוא למנוע קוויטציה בטורבינה של משאבת המים.
משפר את יכולת העברת המים ומאריך את חיי הטורבינה.
מים מזוקקים יצרו הרבה מאוד נזק למנוע.
מאוד מאוד לא כדאי לשחק במי הקירור של המנוע.
יש הרבה מאוד מדע בלכאורה מים "ירוקים" פשוטים אלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lishay7
המון פורומים בחו"ל ממליצים להשתמש במים (מזוקקים )ותוסף שימון ומניעת חלודה במקום אנטי פריז במדינות חמות. או לחילופין בנוזל קירור איכותי מוכן למניעת חלודה.
מעבר למה שנאמר לגבי העלאת טמפ הרתיחה של הנוזל,
מים מזוקקים זה אחד הדברים הגרועים להכניס למנוע.
זה מתכון ודאי לאכילת מתכת, ויש דיונים בנושא.
מים מזוקקים+תוספים= נוזל קירור..
אז למה לשחק ב״ערכת הכימאי הצעיר״ ולא לקנות נוזל מוכן, מאוזן ומתאים לרכב?
Slowly..
לא אמרתי לשחק בכימאי הצעיר. גם אני מעדיף מוכן ואיכותי. אבל יש נוזל קירור שהוא מונע חלודה אבל הוא לא אנטי פריז.
פרסטון למשל הוא אנטי פריז לעומת כאלו שהם anti rust
בחורף האחרון גרנו בצפון הנגב ו"בילינו" לפחות עשרה בקרים בפינוי קרח מהשימשה הקדמית לפני הנסיעה.
גם בישראל צריך אנטיפריז.
מה בדיוק כל החכמים מנסים לחסוך? הוצאה של 300 ש"ח פעם ב2-4 שנים?
אם יש לך רכב עם בעיית התחממות כרונית מהמפעל, אז אני יכול להבין את המשחקים האלה. מים מקררים טוב יותר מאתילן-גליקול, אבל חוץ מזה, המשחק הקמצני הזה פשוט מוזר.
מיים מקררים טוב יותר מאתילן/פרופילן גליקול?
אפשר הסבר בבקשה.
אני מכיר הסבר הפוך שככול שהטמפרטורת רתיחה עולה הנוזל המערכת יותר בנויה להתחממות.
אתה מתכוון אולי שמים מוליכים יותר טוב חום?
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
מים מקררים טוב יותר. למה? אני לא סגור על זה. אני מניח שניתן למצוא מידע ברשת. אולי מוליכות/קיבול חום טובים יותר.
יתכן שהאתילן גליקול יתן טמפ' רתיחה גבוהה יותר ויציל אותך כשכבר תגיע לטמפ' מוגזמת אבל מים טהורים יעזרו טוב יותר לא להגיע לתחום הטמפ' הזה.
חנן שים לב שלפי הטבלה שהבאת ב 100 מעלות רןב התרכובות עד 65% אתילן גלוקול רותכים !
היות ונקודת העבודה של המנוע היא קצת מעל 95, נניח 98, הרי שעם רק מים תהיה רתיכה בנקודת העבודה.
כלומר שחיבים לעבוד עם אתילן גלוקול אחרת בשלב זה או אחר תהיה רתיכה.
זה מחזק את הנסיון שיש לי עם מערכות קירור.
ככול שבמים יש יותר גלוקול יש פחות הווצרות של לחץ גבוה במערכת בטמפרטורת העבודה.
היות ומערכות קירור בדרך כלל הם עם קירור יתר, ירידת המוליכות הסגולית לא מאוד מפריעה.
לחץ גבוה ורתיכה מפרעים הרבה יותר.
מערכת שבאופן קבוע היא עם לחץ גבוה, תוך מספר שנים קצר הצינורות יתפוצצו.
לא ברור לי מהיכן הסקת את השורה הראשונה שלך. רתיחה זה היכן שיש בטבלה 2 בסוגריים וזה קיים רק בשורה של ה115 מעלות.
בכל מקרה זה לא נכון ואנחנו לא זקוקים לטבלה הזו כדי לדעת את זה. מים רותחים ב100 מעלות וככל שמוסיפים להם אתילן גליקול טמפ' הרתיחה עולה.
גם זה נכון רק ללחץ אטמוספרי. במציאות המערכת תמיד תהיה בלחץ, ולא משנה מה תשים בה ולכן טמפ' הרתיחה תהיה גבוהה הרבה יותר.
הלחץ נקבע ע"י הקפיץ בפקק. לא ע"י סוג הנוזל.