+1
מנסיון אחרי כמה טיולים אתה תפסיק למשוך את ההגה אליך בכניסה לערוצים :cool:
Printable View
אהלן וברוך הבא למשפחה.
נוסע על דיסקו 2001 (ידני) כבר כמה שנים טובות ורוכב על ktm 690.
מוזמן להתקשר ולשאול כל מה שבא לך או לא ברור.
054-5629330
בכיף
תודה על העזרה כולם, קיבלתי קצת חומר למחשבה. אכן הייתי בהילוך low וב 1. בקרת הירידה המשיכה לצפצף ולא הרגשתי שהיא עובדת. אבדוק את ה abs בביקור אצל החשמלאי. שמח לראות עוד כמה שירדו משתיים על ארבע ולא בגלל האישה (:
אני בדיוק יורד משתיים לארבע (dr650) ולא בגלל האשה.
אלא בגלל הילדים שעתידים לבוא... ;)
בירידה תנסה גם להדליק מזגן - אצלי זה עושה הבדל מורגש בבלימה
אהלן לכל הוותיקים !
בחודש ינואר השנה קניתי בשעה טובה דיסקו 2004 td5 .
וזאת לאחר כשנה שחיפשתי , קניתי את הכלי עם 192.000 ק"מ
אני מדריך טיולים במקצועי שעבר הכל ברגל ומכיר הרבה מסלולים .
אם מתארגן טיול גיפים בזמן הקרוב אשמח להצטרף כמתלמד ....
אני גר בתל אביב .
תודה ובהצלחה לכל חברי הפורום .
אלברטו
קובץ מצורף 88623קובץ מצורף 88624קובץ מצורף 88625
או קי אז למדנו להעלות תמונות בשעה טובה...
היי אלברטו תראה קצת תמונות נשמע טוב..
עמית . רוצה לספר לנו ????
טוריסט . מצורפת תמונה של מכסה תא הפיוזים של הדיפנדר .
בתירגום פשוט לעברית . אתה משתמש בנעילה המרכזית לפי הוראות היצרן .
השימוש רק בעת אובדן אחיזה .
איתי, על איזה יצרן גדול אתה מדבר ?
קובץ מצורף 88657
חפש ביוטיוב יש ראיון עם אשקרופט בעצמו שהוא מדבר בדיוק על הנושא הזה. ירדת לשטח שהוא לא סלול, תנעל מרכזית
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
קבל :
https://www.youtube.com/watch?v=vFHCYuPTbfg
אם יש מישהו שמבין בדיפרנציאלים של לנדרובר בעולם זה הוא. תקשיב עד הסוף ותפנים
אם אתה אומר יואב... אני צעיר מכדי לזכור את האירועים האלה אז אני לוקח את המילה שלך ... [emoji12]
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
המקור של ההוראה לנעול איך שיורדים לשטח נובע מהדרכות של נהיגה או לפחות מגישה שאומרת שבדרך כלל נהגים מגיעים למכשול לא מוכנים (un-lock אולי hi או עם דיפרנציאל לא נעול) ואז נתקעים וצריכים לחזור אחורה ולנסות שוב.
במקרים גרועים יותר בגלל שמגיעים לא נכון עלולים להתקע (בוץ/חול) או לשבור משהו (מעלה).
כדי למנוע את כל אלו נהוג להמליץ על שילוב diff-lock איך שיורדים לשטח ככל אצבע וזאת כי התועלת רבה על הנזק.
מי שמספיק מנוסה או שיש לו כח לעבור כל פעם מנעול למשוחרר שיעשה זאת ובכיף (מזכיר לכם שבחלק מהרכבים זה מצריך התכופפות מתחת לדיסקו עם מפתח), אבל אין מה לפחד מלנעול בכניסה לשטח ולשחרר ביציאה.
לגבי מה שכתוב על הפאנל של הדיפנדר - אחלה אבל יש לזכור שהם כותבים בצורה הכי כללית שיש שתהיה מובנת לכל הדיוט. אגב יש המלצות מסוימות שנכתבות בהוראות יצרן, שיש להן תחליף שהוא יותר טוב למכלולים רק שהוא קשה יותר ליישום אז נמנעים מלכתוב אותו.
נ.ב.
מכשול לא חייב להיות מעלה מחמל. מכשול יכול להיות גם סתם חריץ בדרך שהרכב יעבור גם ללא נעילה בלי דרמות אבל גם כאן יש סיכוי לאיבוד אחיזה (לפחות בגלגל אחד).
לגבי אשקרופט,
לא ראיתי את הסרטון אבל לא הייתי מזלזל במה שיש למי שמייצר את המכלולים האלו להגיד.
הוא בטוח יודע יותר טוב מכל אחד שכותב כאן בפורום.
הנעילה עם הכניסה לשטח חשובה גם לשם שמירה על מכללי הרכב, גם למיצוי ביצועי השטח, וגם לטובת ביצועי בלימה.
אם יש נעילה... לא רואה את ההגיון בדחיית השימוש בה.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
איתי .
תקרא עד הסוף את ההוראות שיש ברכבך על המכסה ולנוחיותך צירפתי תמונה, ו.. תפנים,
לנדרובר הוא יצרן הרכב , ולא דייב ולא אשקרופט . היצרן כותב אחרת והיצרן הוא זה שמייצר את הרכב הזה 60 שנה .
אינני יודע כמה שנים או כמה ק"מ אתה נוהג על דיפנדר, אבל מנסיוני הדל של חצי מליון ק"מ על אותו הרכב , כשאני זה שמטפל ומתקן.
ואני נוהג לפי המדבקה הזאת . אני נוטה להאמין ללנד רובר וקצת פחות לאשקרופט.
[QUOTE=ד ו ר ו ן;582158]זה לא מה שכתוב שם.
כתוב לנעול כשבסבירות האחיזה עלולה להפגע/איבוד אחיזה.
ושטח עונה בדיוק לזה.
ולראיה, לנדרובר עם דיפ מרכזי פתוח, עומד על דשא רטוב ושטוח, ומחליק במקום עם גלגל אחד..
דורון .
זה מה שכתוב שם לפחות באנגלית ש אני יודע.
להל"ן תרגום : ו
אזהרה
נעילת הדיפרנציאל , צריכה להשתלב (להינעל) כשהאחיזה אובדת. יש להמנע מפתיחת רבה של במצערת ( ׁלא לתת בגז) בהילוכים 1 -2 LOW
ברגע שהשטח הבעייתי (זה שאין בו אחיזה) הסתיים, חובה לשחרר את נעילת הדיפרנציאל .
ואפילו בגוגל:
אזהרה
DIFFRENTIAL LOCK צריך רק להיות מעורב כאשר הגרירה היא צפויה ללכת לאיבוד. פתיחת מצערת צריכה להיות EVOIDED הפועל בשיתוף עם 1 וטווח נמוך הילוך 2.
ברגע שהמשטח dificult נחצה DIFFRENTIAL LOCK צריך להשתחרר