תגובה: Article: טיול ג'יפים: Rubicon trail - Shomron edition
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
תודה תודה...
אחרי ה"ניצחון" הזה על הואדי, שעוד אחד כמוהו ואבדנו, אנחנו שוקלים גיבוש רשימת דרישות יסוד להצטרפות דיפנדרים;)... ארבע ציריות מחוזקות זה המינימום... כידוע לכולם, כל עוד הדיפנדר תקין הוא נהדר, אבל כשקורה משהו (הציריות מתפוררות כמו ביסקוויטים) פאק, אלומיניום או לא, הנבלה הזו כבדה! אתה מדמיין לעצמך איך זה מרגיש לגרור דבר כזה בתוואי כזה?
לעניין שי... הוא לא סיפר לאף אחד, לא בטוח שהוא ישמח לאאוטינג שאני עושה לו - מין הסתם עבורו להיות ג'יפלס בטיול כזה זה מבאס, בטח בסיטואציה שקרתה לו (פעמון ציריה קדמית שנשבר על ההתחלה) אז באחד הקטעים הוא נהג בסופה. לא הרבה, אולי 100-200 מטר. ירד עם חיוך דבילי וסינן בשקט, שאני לא אשמע, "איזה כיף האוטו הזה"... הוא רק שכח שמי שלא רואה טוב, דווקא שומע מצוין.
רגע רגע....אתה מקניט את הדיפנדריסטים????
עכשיו ברצינות, זו אכן בעיה, נעילות בכרכרה הזאת מחייבות ציריות מחוזקות אבל מצד שני, המסלולים של גיתאי (עם או בלי הכנה) נראים תובעניים יותר מטיול לטיול :), צריך ביצים של ברזל (ואני לא מתכוון רק לביצי הדיפרנציאל), קסדות-קשר וספר תהילים בתא הכפפות.
לגבי עניין האבטחה, לא עדיף להשתמש בחברת אבטחה פרטית לנושא? (בהנחה שלא לכל קבוצת מטיילים יש גישה לנשקים אישיים).
מסלולי ההרפתאות בסגנון הזה הם כאמור, לא לכל אחד.
הן מבחינת סוג הרכבים והדיגום/שיפורים/ציוד שנדרשים והן בכל מה שקשור לנסיון הרב בנהיגת שטח ובניווט שנדרש כאן, וכמובן עניין הבטחון האישי.
אני מוצא לנכון להזהיר שוב:
זה לא טיול למשפחות. בוודאי לא עם ילדים.
זה לא טיול ל-SUV מפונפנים. ממש לא. גם אלה מביניהם שאיכשהו יעברו, יתרסקו שם לחתיכות. אני לא צוחק. חבל על הנזקים.
זה לא טיול לאנשים שלא מנוסים בנהיגת שטח, ניווט, חילוצים, מכונאות שדה וכו'.
זה לא טיול לאנשים שאינם כשירים ב-100% מהבחינה הפיזית. במהלך מעבר מכשולים קיצוניים נדרשת עבודה פיזית מאומצת!
זה לא טיול שיוצאים אליו ללא כמה אנשים שנושאים כלי נשק וגם מיומנים בשימוש בהם. איך לארגן כלי נשק, האם בצורת חברת אבטחה וכו' - זה כבר עניין שלכם.
לכן כל זה גם לא כתוב במתכונת של טיול רגיל. אלא רק סיפור על טיול, פלוס כמה עצות וכללים למי שבכל זאת נדלק ומתכוון לעשות את זה. (כי רבים נדלקו, אני מבטיח לכם. רשימת הממתינים להצטרף לטיול הבא ארוכה מאוד) לכן לא צירפנו גם קובץ מסלול וכו' - מי שירצה לנסוע לשם והוא לא רק בעל ביצים גדולות אלא גם ג'יפאי רציני, יידע לשבת על מפות ותצ"אות ולתכנן את עצמו, את הקבוצה שלו ואת המסלול שלו.
רק דבר אחד, בחיאת רבקום - כל האזהרות מגיעות מהנסיון שלנו שנרכש בהרבה זיעה. אל תחפפו ואל תזלזלו אפילו בקוצו של בדל קלמנטינה - המסלול קשה באמת. התנאים שמסביבו מיוחדים ותובעניים. צריך להיערך היטב מראש.
לגבי השטח הרוחש - הוא תמיד רחש, הוא לעולם לא יפסיק לרחוש.
הנסיון מלמד שהתנועה על כבישי איו"ש מסוכנת יותר מהטיולים בשטח שם. בנוסף, לי אישית נראה שהסיכוי שתיקלעו שם לתאונת דרכים פשוטה בכביש בגלל "תרבות" הנהיגה המטורפת של המקומיים, גבוה יותר מהסיכוי שתיקלעו לאירוע פח"ע... אבל זו כאמור רק דעתי.
רבים מבין החברים הקרובים שלי, אנשים טובים שאכפת להם ומודאגים באמת ובתמים, כבר ירדו עלי שזה חוסר אחריות לטייל שם. יש להם טיעונים כבדי משקל שאין לי מה להתווכח איתם. הבעיה היא שאני רואה את החיים בארץ הזו מנקודת מבט קצת שונה ומודה שלקחנו סוג של סיכון. לטעמי, הסיכון הזה אינו גדול יותר מזה שלוקחים כל אלה שמטפסים במעלות הר טוב למשל, או בורדית/זיק/מחמל/גרופית וכו', כאשר הסיכוי להתהפך ולהתגלגל כולל כל רפרטואר הפגיעות הגופניות האפשריות, גדול יותר לדעתי מהסיכוי להיתקל בפח"ע בטיול בשומרון.
דרור, מבחינת הצבא, הוא אשכרה מאשר לטייל שם?
אני מנסה לחשוב מה הפתרון שהצבא ייתן לקבוצה שקצת הסתבכה יתר על המידה באיזור כזה. חתיכת כאב ראש.
(יצא לי לשרת באזור הזה באחד מהמילואים. די מזמן. קשה לומר שהביקור בכפרים הצמודים למסלול הזה היה סימפטי...)
אבל בלי שום קשר, הכתבה הזו מתארת בצורה מהפנטת את החוויה יוצאת הדופן שעברתם.
אגב, טיולים רגליים באיזור הזה גם הם משהו ששווה לשקול.
אנחנו לא נכנסים לשטחי A. זה לא רק מסוכן אלא גם אסור על פי חוק ומהווה עבירה פלילית.
אם אתה מתכנן לעבור בשטח B אתה צריך אישור מהצבא. מבקשים אישור בדרכים המקובלות ומקבלים, או שלא.
אם לא מקבלים אישור - משנים את המסלול. זה הכל. אנחנו לא מטומטמים.
פעם אחת קיבלנו ליווי של שלושה חיילים חמושים שנסעו איתנו, ברכבים שלנו. מבחינתם זה היה יום כיף - טיול ג'יפים, במקום עוד יום מבאס של שמירות, תורנויות וכו'.
בשטחי C לא נדרש אישור.
אל תשכח שחיים שם עשרות אלפי ישראלים שנוסעים יום יום בכבישים. התנועה לטיול ובחזרה ממנו היא על כביש 60 שמהווה ציר תנועה ראשי באיו"ש עם יישובים ישראליים רבים לאורכו והתנועה עליו של כלי רכב ישראליים, גם בשעות הקטנות של הלילה, די ערה.
טיולים רגליים מתקיימים כל הזמן. הרבה אנשים עושים את זה, יש קבוצות מאורגנות.
דרור, השאלה שלי הייתה ספציפית למסלול שעשיתם.
כל מה שכתבת מוכר וידוע. ועדיין, אותי באופן אישי זה טיפה הפתיע שהצבא אישר לטייל עם ג'יפ במסלול שעובר ק"מ מדיר דיבון ורמון.
בוא נגיד שבמידה והייתם מאיזושהי סיבה צריכים לחזור דרך הכפרים האלו בכביש ולא דרך הציר לכיוון מעלה מכמש הכתבה הזו היתה כתובה קצת אחרת.
מי אמר שזה רק לסופות?
אדרבא - שיגיעו הרוביקונים וייהנו. מסלול שתפור עליהם (לא הסטנדרטיים, הם נמוכים מדי ויאכלו שם חרא בכמויות).
גם לגמדים הרשעים שלכם זה מתאים בול.
גם להיילקסים המשופרים.
תקרא שוב את הפיסקא הראשונה בשרשור הטיזינג. קראנו לזה "רוביקון" כי רוביקון יש רק אחד, בקליפורניה, וכולם מעריצים אותו ורוצים להגיע אליו, ובכל פעם שנתקלים באיזו אבן שאי אפשר לעקוף וצריך לעלות עליה דוך, ישר עולות בראש האסוציאציות על הרוביקון טרייל האמיתי מאמריקה.
אז זה לא באמת רוביקון, כמו שהרוביקון הוא לא ואדי אל עין. כל מסלול כבודו במקומו מונח. למרות שמישהו מהקבוצה שהיה ברוביקון אומר שהקטע הקשה שלנו עומד בכבוד גדול עם מה שיש שם. זה עדיין קשה, בין המסלולים היותר קשים שאנחנו מכירים בישראל. ברור שיש עוד - צריך רק לגלות אותם.
חבורה נהדרת, מסלול קשוח וכתיבה משובחת אממה מסוכן בטירוף...לא קצר ו/ או ארוך יעזרו מפני מארב מחבלים משטח שולט וזה יכול להסתיים רע..רע מאוד...ואפילו לא תדעו מהיכן ומי יורה עליכם (לצערי מנסיון..) ....עם כל הצער מי ששולט בשטח הם בני הדודים וצריך לקחת זאת בחשבון.....
חבורה נהדרת...כתיבה מסוקסת...שטח קשה ומסלול שגדול בכמה מידות על כל הרכבים המשתתפים אבל רבאק..למה לסכן חיים..המקום הזה מסוכן ולא יעזור לכם קצר או ארוך...חוליה או מחבל בודד בשטח שולט ואפילו לא תראו ולא תדעו מהיכן נתקלתם.. (ולצערי אני מדבר מנסיון מר)........קצת אחריות חברים לחלקכם יש משפחות וילדים לכו לשבור את הגיפים במקומות בטוחים כי זה עלול להסתיים רע!! .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שאולי
נהנתי לקרוא נהנתי לראות , שאפו
לקרוא זה נחמד ,
פעם הבאה אתה בא!!!
גל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
cj 64