שוקולד פרה. אבל עולה כמו גודייבה.
יותר מדי זמן פנוי, יותר מדי אנשים משועממים.
Printable View
תתפלא, 99% לא הולכים למוסך אחרי הטיול (פרט לאנגלים, זה סיפור אחר), אבל את כל סיפורי האוטו שרק נותן ונותן ולא מצריך התעסקות כבר שמענו. לפני 10 שנים כולם העריצו את הפוראנר. בטח שכחת מה זה. היו לו כמה מובילי תדמית שליהגו בלי סוף וקשרו לו כתרים ועשו לו עבודת יח"צ לא נורמלית.
אחר כך התברר שהוא לא רק עצל ושתיין אלא גם מת מהר ויקר אש לתיקון. היום זה אוטו שלא שווה יריקה. אז אני לא אומר שהלנדקרוזר הוא עבודה בעיניים, אבל אני כן מסתכל עליו בצורה מאוד מפוכחת. אוטו טוב, אבל לא מושלם - עם מחיר מוגזם בעליל.
וכן - תופעת העדר בהחלט ראויה למחקר פסיכולוגי מקיף.
אנשים מחפשים יציבות, בטחון, 'מרשים את השכנים', ועם יכולות שטח מצויינות - אתה קונה רכב עם ביקוש גבוה המחיר גבוה, וגם תמכור אותו בכל רגע נתון במחיר גבוה, כשתהיה לך רשימת המתנה של כמה אנשים שממתינים לרגע שתחליט למכור.
מניה בטוחה.
איך אמרה לי בעלת רכב כזה (בצבע לבן!) , מורה בבית ספר תיכון - כשהיא קנתה אותו ובאה איתו לבית הספר (בישוב מהעשירון העליון בארץ), התלמידים שלה ניגשו אליה ב "סחטיין המורה, איזה אוטו דפקת לעצמך!" .
אלה מכוניות טובות, אבל הן לא עשויות מזהב טהור ויש להן גם נקודות חולשה שאם היו מופיעות במותג אחר, הוא היה נצלב, עולה על המוקד, נקצץ עד דק ונעלם מהשוק ביבבה דקה.
סתם חומר למחשבה:
קובץ מצורף 88615קובץ מצורף 88616קובץ מצורף 88617קובץ מצורף 88618קובץ מצורף 88619
הוא שאמרנו. לא חף מבעיות.
ונחזור לפותח השרשור - תסתכל על התמונות, בשביל מה לך את זה? למה אתה מוכן לשלם כל-כך הרבה ועוד מעל המחירון בשביל לקבל את העונש הזה?
ובהמשך : הייתם קונים לנד קרוזר ממכרז משטרה ב 80000 ש'ח (2008, 300000 ק'מ) ?
כמו שנאמר כבר יש איזה שהיא סגידה לרכב הזה.
לי זה נשמע מפחיד לשלם סכום כזה על רכב עם 300000 ק'מ ועזבו רגע את השנתון והלוגו, כי ב 80000 אפשר לקנות רכב שמור ועם ק'מ פרטי ונמוך , עם בדיקה ותשלומים לעומת מכרז שבו התשלום במזומן.
אז יש הגיון ?
עובדה , המכוניות בבית דגן נמכרות בצ'יק.
המכוניות המכרז זאת תעלומה בפני עצמה, בזמנו חשבתי על דימקס, המחירים במיכרז היו מאוד לא הגיוניים יחסית למצב הרכב המוצהר.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
גם אני קורא ולא מאמין, 14000 לסט של 4 מזרקים?
המזרקים עולים כ160 לירה סטרלינג(חתיכה) באנגליה או הרבה פחות במזרח (ניתן להזמין בכמות סיטונאית, זה 10 ומעלה בסביבות ה$150 ליחידה)
ממש זנות מה הולך אצלכם.
לא זאת ועוד, המחיר הקטלוגי למזרק הוא כ 4000 שקלים לפני מע"מ ועבודה!
יש עוד כמה אטמים ותוספות שצריך לשים כשמחליפים מזרקים ועבודה של כמה שעות.
המחיר לפני מיקוח, כולל עבודה ומע"מ מגיע לכ - 20.0 אש"ח.
אחרי מיקוח ומו"מ על מחיר עבודה וחלקים והנחת חבר מועדון הזהב, וטלפון מאמא ועוד כמה כאלה אתה מגיע לאיזור 13.0 - 14.0 אש"ח.
נדמה לי שלא פשוט להביא סתם מזרקים.
למיטב זכרוני יש להם איזה קידוד מול המחשב רכב
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
אין שום בעיה עם הקידוד
כל מזרק שתקנה תצתרך לקודד אותו למחשב
לעניות דעתי ניתן לעשות זאת עם הפלג היעודי ותוכנה שניתן לקנות ב 50$ ב ebay.
יש לי את הפלג ואני אבדוק בהזדמנות
אם יורשה לי כל הדיון הזה הוא מואד מצחיק.
מאיפה הקרצתם שצריכים להחליף כל 200 אלף???
אני עוד לא שמעתי על אחד שהחלי מזרקים, מכסימום ראש מזרק.
לפי התמונות של דרור אפשר לחשוב שכל טויוטה שניה פורקת גלגל. מעשית מדובר במקרים בודדים אבל מתוקשרים מאוד באינטרנט, ויש כאלו שדואגים לפרסומת..
רבותי גם טויטה מתקלקלת וגם היא צריכה תחזוקה. מצד שני זהוא הרכב בין האמינים שיש ומסוגו הוא מציע את המכסימום בקטגוריה. הן בנוחות בעבירות ובאמינות. שווה את המחיר או לא זה כבר ההמון יקבע.
אתה צריך את המק"ט הנכון, כמובן (כמו בכל מנוע אחר), אבל אח"כ הקידוד הוא הליך פשוט ומהיר למי שמצויד במכשיר אבחון מתאים.
הערה לאחר עריכה: התגובה נכתבה ביחד עם מוני.
תכף תגידו שאפשר להחליף מזרקים רק אצל גורו או מכונאי מיחד שמכיר את הכלים האלו....
יואב.. מתחזקת אצלי התחושה שגם בלנדרוברים שלך העלויות נבעו לא מהמכוניות אלא מהבעלים.. [emoji12][emoji12]
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
אשר לצורך בגורו בכדי לטפל בטויוטה.
אני אשתמש במילה שהיא לא שלי אבל עושה את העבודה היטב.
זובי
אין שום בעיה לטפל לבד בטויטה ובפרט בפרדו עם מנוע kdf-ftv
את זה אני אומר בוודאות מוחלטת כי יש לי כזה רכב.
לגבי רכבים אחרים אני לא יודע מנסיון אישי אלא רק מידע של אחרים, ולכן המידע אינו מוחלט.
ספר הרכב הוא כמו כל ספר רכב אחר, כנ"ל לגבי כלים מיוחדים.
יתר על כן מחשב הרכב משוכלל ונותן אופציות רבות לדיאגנוסטיקה.
הן מבחינת חיווים לתקלות, והן מבחינת חיבור וניתוק חלקים במנוע לשם דיאגנוסטיקה.
לדוגמא, ניתן לראות את כמות הסולר שכל מזרק מוציא בשניה, ולחילופין לנתק (אלקטרונית) את אחד המזרקים כדי לבודד משתנים.
כנל לגבי ה EGR הטורבו ולחץ הטורבו, משאבת הסולר ועוד.
מלאי החלפים ב EBAY הוא אדיר וכולל כל דבר. ניתן גם למצוא בארץ חליפי ומקורי.
חלק חילוף מקורי בטויטה הוא לפעמים יקר מאוד ולפעמים כמעט כמו חלק חילופי.
לדוגמא צינורות מיים ראשיים מקוריים עולים רק 20% יותר מחלפים.
ואם מדברים על מזרקים, אין שום בעיה להחליף אותם לבד. אפילו לא צריך כלים מיוחדים.
לחילופין כל מוסך שמכבד את עצמו (ולא רק "גורו" במוסך טויוטה ראשי בתל אביב) יכול לעשות את העבודה.
הכל ענין של גישה, אם תהפוך את הרכב שלך לקדוש שרק הכהן "גורו" יכול לגעת בו, אל תתפלא שיעלה לך 20 אלף להחליף מזרקים.
טויוטות שפורקות גלגל אלו הפרדואים ולא הלנדקרוזרים, אם בודקים את המשולשים בכל טיפול ולא חוסכים ומשתמשים בחלפים טובים ומחליפים בזמן זה לא אמור לקרות.
לגבי דיפרנציאל שבור - לפני שנה ראיתי לנדקרוזר מרסק דיפרנציאל אחורי אבל הנהג השתמש ביותר כוח משכל.
בסה"כ המחיר אולי גבוה מידי אבל העובדה היא שרוב בעלי הלנדקרוזר נשארים עם לנדקרוזר
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
איך הצלחתם להבין שצריך גורו לטויוטה?
להיפך - דווקא בגלל הנפוצות של הרכב הזה כל מוסך יכול לטפל בו.
אישית אני מטפל בפראדו שלי במוסך כללי בתל-אביב ומרוצה עד הגג, ולא משלם את המחירים המונפצים של טויוטה.
עדיין יש חלקים בהם אני אתעקש על חלק מקורי של טויוטה. (ע"ע בלוג'וינטים).
אהבתי את המונח המכובס "פריקת גלגל".
מי שלא מבין על מה מדובר, עוד יחשוב שסתם נשברו גוז'ונים בגלל הידוק יתר וגלגל יצא לטייל....
אבל במציאות זה יותר מפחיד. בולג'וינט (בד"כ תחליפי) נשבר - והגלגל ביחד עם הנאבה והספינדל, קורס החוצה ולוקח איתו את הציריה, שובר בדרך עוד כל מיני ולעתים אפילו גורם נזק לפח של הכנף. מעבר לתיקון היקר, ולאופרציה של חילוץ אם זה קרה, נניח, באמצע המדבר - מדובר בסיכון בטיחותי. אתם תעדיפו שזה יקרה לכם אי שם באמצע שום מקום במהירות נמוכה, ולא על כביש 6 למשל, ב-120 קמ"ש...
זה קורה בעיקר בכלים שעברו הגבהה ובשימוש בבולג'וינט שאינו מקורי של טויוטה. לתשומת לבכם.
יואב, זה כל הקטע, יש לך אפשרות בחירה.
אתה יכול לבחור תחליפי זול או מקורי מהחברה, מה שתבחר.
אישית, אני לרוב בוחר חלק מקורי של טויוטה.
פשוט כי זו הוצאה חד פעמית שאחריה הסיכוי נמוך להחלפה חוזרת..
לגבי בולגיונטים ובמיוחד התחתון אין כל ספק מקורי (לדעתי)
ההבדל בין תחליפי (כ 300 שח) למקורי ( כ 600 שח) פשוט לא מצדיק את הסיכון.
כשקניתי את הרכב החלפתי בולגוינט למקורי כמובן (כי היה שם קצת חופש), ומאז אני בודק כל כמה חודשים (בדיקה של 5 דקות)
עד עכשיו לא נוצר שום חופש גם לא מזערי.
אז גם אם מחליפים פעם ב 5 שנים.. לא נראה לי הוצאה גבוהה מדי.
דרור רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך.
מבחינתי, פריקת גלגל הוא לא מונח מכובס אלא התאור של המקרה עצמו.
אבל אין לי בעיה לקרוא לזה איך שתרצה - שבר בולגוינט, התפרקות גלגל קידמי וכו..
לא עשיתי מחקר סטטיסטי אבל נראה שאתה צודק, מדובר על רכבים מוגבהים ולרוב עם בולגוינט לא מקורי או מאוד מאוד ישן (12 שנה)
כל ההתפרקויות שאני שמעתי עליהן (3) קרו בנסיעה איטית ובשטח, אף פעם לא בכביש 6 במהירות גבוהה.
הסיבה (לדעתי) היא כי בכביש 6 אין מכות או קפיצות אלא נסיעה חלקה וישרה שלא מפעיה לחץ על הבולגוינט.
דווקא בשטח בנסיעה איטית ובעיקר תוך כדי סיבב ההגה זה יכול לקרות, בגלל מכות והזווית הצידית שמפעילה כוח על הבולגוינט.
ברכב מוגבה כל התופעות הללו מתגברות, ולכן הם יותר מועדים לפורענות.
בדיקה של 5 דקות פעם בשנה (דרך אגב יש המלצת יצרן על זה) והחלפה יזומה לחלק איכותי במקרה של חופש, לעניות דעתי מביאות את הסיכוי שיקרה מצב כזה לשואף לאפס.
מוני - אין לנו ויכוח. אנחנו מסכימים 1:1.
בגלל זה כשחבר הודיע לי שיש לי משימה למצוא לו רכב שטח - ונתתי לו את כל האופציות עם היתרונות והחסרונות(למעט לנדרובר) ושהוא יבחר - הוא בחר בטויוטה.
גם את הטויוטה שלי תחליף טויוטה אחרת (אני יודע בדיוק איזה - של אותו חבר כשהוא ימכור עוד 5 שנים).
אגב, גם בפילטרים אני מעדיף להיות עם מקורי ולא עם סיני זול. ההבדלים באיכות גבוהים, ופעם בשנה זו הוצאה שאפשר לחיות איתה בקלות.
פרוק בול ג'וינטים זה משהו שקורה, אפילו ברכבים רגילים כגון הונדה אקורד ׁ(תיקנתי יותר מכמה) בכולם היה קילומטרג' גבוהה מאד וכמובן אחזקת שבר בלבד.
בכול מקרה בלי טיפולים נכונים ומונעים זה יכול לקרות בכול רכב ולא משנה מה הוא ואיפה הוא מיוצר.