תגובה: הבית לג'יפ רנגלר jk
הקבוצות הסגורות זה מצב נתון של שינוי, אי אפשר לעצור את זה. כמו שקבוצת המטיילים שלנו סגורה והמידע שם לא זמין לכלל, ככה גם המידע שזורם בקבוצת ה wk. אני לא חושב שהדיון שיש לנו כרגע על שלושה רכבי דיזל שבתהליך מכירה וחברי הקבוצה מתעניינים בהם היה מעניין מישהו אחר מכאן, בוודאי לא היינו רוצים שהמוכרים יקראו מה אנחנו אומרים.
בנושא שיטוף מידע טכני, בשביל זה אנחנו כאן, ברגע שמישהו יצטרך נזרים לכאן כל מידע, הבעיה שכבר לא באים הרבה.... גם לא כל מידע אפשר לשתף.
אילן
אתה זוכר כשפתחתם את הקבוצה, אמרנו שהרבה ידע יעבור ביינכם ולא יכנס לאתר, וזה מה שקורה וחבל השיתוף באתר חשוב מאוד, ככה לומדים לפתור בעיות, אני למדתי הרבה מאוד מהאתר.
שגיא
הרבה אנשים לא מטפלים לבד כי אין מספיק ידע על תקלות מסוימות ולכן הולכים למוסכים,
אני מגיע למוסך רק שאין לי בררה אחרת, ושיש לי את כל הנתונים על הבעיה, שלא יסבנו אותי. (כמובן שהידע נשלף מהפורומים, ומחברה טובים מהאתר)
נמרוד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד - מערד
שגיא
הרבה אנשים לא מטפלים לבד כי אין מספיק ידע על תקלות מסוימות ולכן הולכים למוסכים,
אני מגיע למוסך רק שאין לי בררה אחרת, ושיש לי את כל הנתונים על הבעיה, שלא יסבנו אותי. (כמובן שהידע נשלף מהפורומים, ומחברה טובים מהאתר)
נמרוד
זה בדיוק מה שאני אומר...
שהיום בגלל שהרכבים רק הולכים ונהיים מסובכים יותר, ותחום תיקון התקלות נהיה יותר ויותר דומה להייטק - אנשים פחות מנסים ורוצים לתקן לבד.
ולכן - שרשורים טכניים הולכים ונעלמים מהאתר.
אני באמת לא מבין מדוע אתם חושבים שהרכבים מסובכים מדי לתחזוקה עצמית.
המחשב רק מקל על איתור ותיקון הבעיה לא מקשה.
הרכבים של היום עם שפע חישנים ושפע של מידע מאפשרים לך דיאגנוזה מאוד פשוטה.
יש הרבה מידע באינטרנט על איך וכיצד fsm על כל רכב, אז היכן בדיוק הבעיה?
אפילו אם לא מתחזקים לבד, מתחברים למחשב ומזהים את התקלה, אז יש לך הרבה יותר ידע כשאתה מגיע למוסך.
אשר לווטסאפ ולפיסבוק, עזבו אופנה חולפת. עובדה כאשר נתקלים בבעיה באמת חשובה פונים לגיפולוג
דווקא השיח של "מה קרה לקהילה?" שהתחיל פה היה במקום, חבל שנהפך ל"למה לא מתקנים להבד?"
הבעיה שצריך מיחשוב יקר מאוד שידע לדבר עם כל המערכות, וייתן את כל התשובות לתקלות.
נמרוד
כבר לא. מ 2007 כל התעשיה ישרה קו לobd2. היום יש מתאמים בגרושים עם תוכנה אוניוורסלית שרצה על אנדרואיד.
המידע זורם יותר ויותר וכמה שהמכוניות יותר חדשות יש הרבה יותר מידע זמין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
כבר לא. מ 2007 כל התעשיה ישרה קו לobd2. היום יש מתאמים בגרושים עם תוכנה אוניוורסלית שרצה על אנדרואיד.
המידע זורם יותר ויותר וכמה שהמכוניות יותר חדשות יש הרבה יותר מידע זמין.
מוני - לא לגמרי נכון! היצרניות לא טיפשות, דווקא מאוד חכמות, ה OBDII נכפה עליהן אז הן התחכמו לנו.
שיש לך נורת צ'ק דלוקה זה אומר שאחד המחשבים אמר למחשב ה obd להדליק אותה, הקורא הפשוט שלך ידבר רק עם מחשב ה obd, מחשב היצרן במוסך ידבר עם המחשב הנכון.
למשל שיש תקלה בגיר אתה תקבל קוד P0700, קוד גנרי גיר, מחשב היצרן ידבר ישירות עם מחשב הגיר וידע לכוון את המכונאי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
הקבוצות הסגורות זה מצב נתון של שינוי, אי אפשר לעצור את זה. כמו שקבוצת המטיילים שלנו סגורה והמידע שם לא זמין לכלל, ככה גם המידע שזורם בקבוצת ה wk. אני לא חושב שהדיון שיש לנו כרגע על שלושה רכבי דיזל שבתהליך מכירה וחברי הקבוצה מתעניינים בהם היה מעניין מישהו אחר מכאן, בוודאי לא היינו רוצים שהמוכרים יקראו מה אנחנו אומרים.
בנושא שיטוף מידע טכני, בשביל זה אנחנו כאן, ברגע שמישהו יצטרך נזרים לכאן כל מידע, הבעיה שכבר לא באים הרבה.... גם לא כל מידע אפשר לשתף.
דווקא שלושת רכבי הדיזל עשויים לעניין עוד מישהו שחושב לקנות. דוגמה מצויינת לדיון שהייתי שמח לראות באתר.
כי עוד שנתיים אני אחשוב על כזה רכב ואעשה חיפוש ואראה שבכלל הוא לא בשיח כלומר אין עליו ידע ואין בו עניין...
לא חבל שמראש פסלתם אותי מלהיות חבר עתידי שלכם?
אסף.
אסף - לא מתפקידי לחשוף שקרים של סוחרים / רמאים שמנסים למכור מכוניות, יש דברים שאי אפשר לכתוב כאן.
בנוסף לגבי שיפורים לרכבים - שוב בגלל ארצנו שופעת התקנות המוגחכות, יש דברים שאי אפשר לכתוב כאן, אף אחד לא רוצה לכתוב דברים שיוכלו לשמש נגדו או נגד חבריו לקבוצה, בפומבי. לחלקנו יש שיפורים ברכב שאנחנו לא ממש רוצים שכל העולם ידע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
לא מתפקידי לחשוף שקרים של סוחרים / רמאים שמנסים למכור מכוניות, יש דברים שאי אפשר לכתוב כאן.
אף אחד לא אמר לך לא להקים קבוצת וואטסאפ, ואמת, יש דברים שראויים להכתב שם ולא כאן.
אבל, אילן ורמי - יש באתר הזה המון ידע צבור, שבחלקו, לפחות רמי עזר לפתח, ואני יודע שגם נעזר.
מה שנאמר כאן, הוא שאם אתם, בעלי ה-WK דהיום, לא תדאגו לשימור הידע - הוא לא יישמר. בטח לא כאן.
ועל כך - חבל.
שמיל
על מה אתה מדבר, אני עוד אחד מאלה שכן משתפים, עונים ומדברים באתר הזה, לפעמים אפילו נדמה לי שאני שואל ועונה לעצמי...
הבעיה היא לא הווטס אפ או אילן, שגם הוא אגב מפזר ידע כאשר נדרש,
היכן כל האחרים?
נגמרו התקלות לצרוקים, לzj? לטויוטות?
אז יש את המקורבים שמפרסמים כתבות , תהליכי בניה וכאלה, ופה ושם חברים חדשים שמתייעצים על רכב כלשהו ואז מה קורה, עונים להם שניים שלשה חברים קבועים שמשום מה תמיד מכוונים לסוג רכב מסוים שהם אוהבים.
מה? רק אני מבחין בשינוי?
אז פעם היו מתכתבים בהודעות פרטיות או בשיחות טלפון
או בפורום מנהלים כזה או אחר, והיום זה ווטסאפ ומחר משהו אחר.
רמי,
לטיוטות אין תקלות :)
ואני חושב שלרוב האנשים שחברים באינדיאנים הרכבים כבר ״מיושרים״ ולכן לא תמצא שם שאלות.
באופן כללי פחות אנשים כותבים, ומעט אנשים כותבים מאמרים טכניים, אין ספק שהאתר השתנה. אני חושב שיש קשר לסוגי הרכבים שחלקם חדשים יותר ואנשים לא ששים לדבר על תקלות ברכבם (שלא ירד המחירון ;). )
(אני החלטתי באופן עקרוני לתעד כל מה שאני עושה בקינג, כאשר זו אחת הסיבות, יצירת הקהילה.)
סער
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
שמיל
אז יש את המקורבים שמפרסמים כתבות , תהליכי בניה וכאלה, ופה ושם חברים חדשים שמתייעצים על רכב כלשהו ואז מה קורה, עונים להם שניים שלשה חברים קבועים שמשום מה תמיד מכוונים לסוג רכב מסוים שהם אוהבים.
מה? רק אני מבחין בשינוי?
.
כדי לפרסם כתבה אתה לא צריך להיות "מקורב" אלא רק לכתוב...
תכתוב, תשלח לנו, ואנחנו רק עורכים (רק אם יש צורך. לעתים יש צורך ולעתים ממש לא, יש כאן כמה כותבים מוכשרים) ומפרסמים בעמוד הראשון.
ה"שינוי" תלוי רק בכם.
האתר הזה הוא בית של כולכם. תכתבו, תהיו מעורבים, יהיה לכם טוב ויהיה מעניין.
לא תכתבו, תשקעו לכם בקבוצות הוואטסאפ הפרטיות/ממודרות או לחילופין, במדמנת הפייסבוק, איפה שהכי קל לכל זב חוטם לעשות ככל העולה על רוחו - להתעסק בדאחקות, לכתוב שטויות, לנבל את הפה, שפת ביבים ורחוב בלי עריכה ובלי ניהול. אנרכיה. ואז תמיד יצוצו הטענות על "שינוי לא טוב שעובר על ג'יפולוג"...
איפה הזאתי כשצריך אותה... "השינוי מתחיל בתוכי"...
אסף.
אתה יודע מה דרור?
נתת לי רעיון לכתבה,
המדריך השלם ל wk, ואז סגרנו את הפינה הזו
לדורות הבאים, אם יהיו כאלה לאחר קריאת הכתבה....
רמי, אל תשכח להזכיר את הריקול המפורסם :)
ריקול ראשון של קרייזלר בשיתוף עם הרט״ג :)
רמי - אני איתך, לא הייתי הולך על המדריך השלם, לא נעמוד בזה.
בתור התחלה, בסדר הזה:
1. הגבהות ומיגונים.
2. יבוא חלקים מחו"ל ושיפורים.
3. קניית wk המדריך השלם.
בעצם בוא נתחיל מ 3.
כדי לסיים את הוויכוח הזה, שאני ממש לא מבין אותו, תסתכלו כמה פירסמתי באתר כולל כתבות, לא זכור לי שיצא לי משהו מזה. אני חוזר ואומר שיש צורך למצוא דרך לגשר על המדיומים השונים, מאמרים זה רעיון טוב, אבל צריך מוטיווציה בשביל זה.
קדימה, לך על זה. חומרים כאלה זה בדיוק מה שאנחנו צריכים.
תזכורת ודוגמא מצוינת: המדריכים המפורטים לקיה ספורטאז' שכתב תומר הדר:
מדריך לבדיקת ורכישת ספורטאז'
מדריך להגבהת ספורטאז'
אינדיאנים בכלל וגראנדים בפרט זה נושא גדול וראוי. פעם נחשבת ל"גורו" של גראנדים, ואתה צריך להצדיק מדי פעם בפעם את הניק שלך...:rolleyes: