חיים
לך לל.כ. או לכל חנות אחרת שמוכרת ג'קים וקנה ג'ק בקבוק עם שני שלבים. לא צריך לעשות סיפור מג'ק שיש בכל משאית קלה ואמור להיות בכל רכב שטח.
אסף.
Printable View
חיים
לך לל.כ. או לכל חנות אחרת שמוכרת ג'קים וקנה ג'ק בקבוק עם שני שלבים. לא צריך לעשות סיפור מג'ק שיש בכל משאית קלה ואמור להיות בכל רכב שטח.
אסף.
יש משהו משותף בין רכס לבין צה"ל - לעולם כלי הנהג לא יתאימו לרכב בבאגז'ו הם מאוחסנים. סופה תקבל ג'ק 6 טון, ריאו סולר ג'ק של סובארו.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
אין בל.כ. את הג'קים האלה.
צריך למצוא רעיון יצירתי להרמת הג'יפים שלנו ממפלס נמוך מאוד עד מפלס גבוה מאוד - מתחת לסרנים. כנראה שרק ג'ק בורג איכותי יכול לעשות את העבודה הזו.
אולי אשב לתכנן מוצר כזה ,אבל ברמה מיוחדת.
עשיתי עכשו פתרון שיעבוד טוב.
הבאתי עוד ג'ק הידרולי - במקום 6 טון הוא של 10 טון. וגם יותר גבוה.
את הג'ק הקטן אני מכניס ראשון ומרים עד המכסימום כדי שהג'ק הגדול יכנס, אז אני מרים את הגדול לכל הגובה על מצע של בולי עץ מודולריים. אם זה מספיק אז טוב,אם לא מספיק - אני חוזר לקטן כדי להוסיף גובה. ככה עם שני ג'קים אני מסודר לנצח ויותר טוב מג'ק עם פתיחה כפולה.
הייתי מצפה ממך למשהו מודולרי ממתכת שישמש גם מפזר לחץ לחול/בוץ.
חשבת אולי להשתמש בחמור רגיל של מוסכים?
חיים,
הרעיון היצירתי להרמת הג'יפ הזה נקרא הייליפט, לא יעזור כלום.
כשאתה נוסע לבד וללא עזרה, וצריך להרים 75 כבד, עם מהלך מתלה ענק, אתה צריך הייליפט. שום דבר אחר.
עם כל ההתנגדות שיש לך כלפיו, החלפת גלגל היא בעיה קטנה לרכב כזה לבד בשטח. הייליפט הוא אמצעי החילוץ הבסיסי שיכול להוציא אותך מהרבה מצבים בעייתיים. אני נוסע באופן קבוע עם ה 75 עם הייליפט ושני גלגלים להחלפה, גם כג'יפ יחיד וגם אם יש רכבים נוספים.
אם כבר בענייני ג'קים....מחפש מקום לתיקון ג'ק בקבוק.
לעניין חוסר היציבות של ההייליפט, יש את המוצר הנ"ל:
https://www.youtube.com/watch?v=JdfKrBAMMAI
שיש לי תחושה שלא תהיה לך בעיה לשחזר ואולי אף לשפר...
אוי מסכן.. תראה כמה הוא ״מתאמץ״ כדי להיתקע.. (סמיילי מקנא)
לעניינינו, רכס, אם אתה מייצר כזה אני ראשון ברשימה לקנות.
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
רכס, תפתח את הקישור הבא, גלול לסוף העמוד, יש שני קישורים למידות טכניות
http://www.mega.es/catalogo_automoci...nIdArticulo=29
קניתי כזה לפני כמה שנים, יש לי נזילת שמן מהבורג התחתון, בטח איזה אטם, לא כל כך יודע כיצד לתקן.
בעיקרון הם מיוצרים בספרד.
במתמטיקה בסיסית אתה זקוק לג'ק בקבוק שאורך ה "בודי" שלו הכי קרוב לנקודת ההרמה שלך כאשר הצמיג ריק מאוויר.
מפתח הג'ק צריך להיות מעבר לגובה דופן הצמיג שאתה נוסע עליו.
לדוגמה: צמיג 265/75-16 גובה הדופן הוא 20 ס"מ, אתתה צריך ג'ק שיכנס מתחת למוט הרדיוס, נקודת ההרמה בדיסקברי, לא זוכר לגבי דיפנדר, ומסוגל להרים את הסרן עם הגלגל עליו ללפחות 25 ס"מ ממצב סגור של הג'ק.
בקישור ששלחתי לך פה, אלו הם הדגמים של 5 טון וצפונה.
לא, אני לא מוכר כאלו, פשוט חיפשתי בזמנו נתונים טכנים כמוך בעבר כאשר קניתי אחד.
בדיעבד הייתי קונה גדול יותר.
יש ב - ל.כ. כאלו באותו עיקרון, אבל תוצרת אחרת.
חיים, שוב להמציא את הגלגל?
הג׳ק בורג המקורי של הטויוטה נפתח בשני שלבים ונותן את המענה ל״בעיה״.
עוד פטנט ל HI LIFT
https://www.youtube.com/watch?v=AosUkiSNzSM
להלן תוצאות המדידה
גק 6 טון של לכ
19 ס"מ כאשר סגור
14 ס"מ מהלך בוכנה (יש רק שלב אחד)
6 ס"מ מהלך ראש מתברג
גק מקורי של פאגרו Q ( לפחות זה מה שהגיע עם שלי)
17 ס"מ סגור
21 ס"מ מהלך (שני שלבים) אין ראש מתברג
לגבי - היי-ליפט לא בא בחשבון.
התחלתי לחשוב על ג'ק בורגי וזה ניראה לי די פשוט לביצוע . זה יהיה משהו איכותי ורציני ולא צעצוע של מכוניות פרטיות.
רגע
וג'ק עגלה ב150 ש"ח להרמה מהסרן כבר לא בא בחשבון?
תופס מקום כמו 2 ז'קי בקבוק, לא ממהר לשקוע בקרקע ולא מחייב פלטת פיזור לחץ
טוב, גם לא מספיק מתוחכם...
למה לא להרים מנקודת החיבור עם העלים (הידוע בשם SKID PLATE) ? היא יותר נמוכה מהסרן ושטוחה (אם אתה מרים מהביצה עצמה, דבר שיציבותו מעורערת)...
אופציה אחרת - להרים מהגלגל עם פטנט סטייל דובון (היה פעם, מת, צריך להמציא חדש אבל זה קל - זה לא ליפטמייט) ואז לדחוף חמור מוסכים שיחזיק את הסרן. הרבה יותר יציב, אין בעיה של פתיחת מתלה כי הוא לא נפתח ושלום על ישראל.
אני באמת לא מבין מה הסיפור - הגלגל שלך - 30-31 אינצ' כמדומני ? הסרן בנקודת החיבור לא גבוה יותר מכל ג'יפ אמיתי אחר במידות הללו. ג'ק בקבוק רגיל בצבע אדום/ירוק-זית עושה את העבודה פיקס, מנסיון.
אני מתכנן ג'ק שהגובה הסגור שלו עד 150 מ''מ ,הגובה הפתוח שלו בסביבות 500 מ''י ואולי קצת יותר, עומס העבודה כ- 4 טון והפתיחה באמצעות בורג בקוטר 12 מ''מ עם הברגה עדינה מאוד 1.0 מ''מ או פחות שנעשית עם מברגה חשמלית על מצבר - גם לשימושים אחרים.
זה יקח בערך שנה לסיים תכנון - עקב פשטותו.
שאלת תם , למה לא לקחת גק עגלה ולהוסיף לו בורג מסיבי מתכוונן בקצה?
רכס... יש לי רעיון תבדוק אם אפשר לייצר כזה.
מין בוכנה הידראולית עם משאבה צמודה.
בגובה שנכנס בקלות מתחת לסרן גם כשהצמיג גמור.
הבןכנה הזו תהיה בעצם בוכנה בתוך בוכנה, כאילו טלסקופית.
תיאורטית אפשר להגיע לגבה הרמה שיהיה כמעט פי 3 מהגבה הסגור.
מה אתה אומר?
לדעתי זה יכול להיות להיט. בייצור המוני זה יכול לעלות אפילו מאות בודדות של שקלים...
אסף.