צמיגי רמת אביב בהחלט אנשים נחמדים אבל תשאל את עצמך למה כל כך הרבה זמן לא היית אצלם...
אולי בגלל שהמחירים שהם נותנים הם איך לומר בעדינות... שוד לאור היום?
Printable View
צמיגי רמת אביב בהחלט אנשים נחמדים אבל תשאל את עצמך למה כל כך הרבה זמן לא היית אצלם...
אולי בגלל שהמחירים שהם נותנים הם איך לומר בעדינות... שוד לאור היום?
מה אתם אומרים על הצעתי מלמעלה - שרשור נעוץ של צמיגיות שאסור להכנס אליהן וצמיגיות שמומלצות. ?
אני נהנה לספר על מקומות טובים, פחות לדבר על מקומות לא טובים.
יכול לומר מילים טובות על צמיגי זיתוני ונעים - מביקור בסניף בבת ים בניהולו של מוטי.
הגעתי אליו גם דרך טייר-פור-יו.
רכשתי לפני שנה 4 צמיגי טויו במחיר הכי זול בארץ.
הבן אדם הבטיח אספקה מידית מהיום למחר - ועמד בזה.
תיקתק עבודה לפי שעה שקבענו, המחיר היה מצוין והיה בדיוק כפי שהוגדר מראש,
בלי גרוש יותר, כולל מע"מ וכל מה שרלוונטי לעיסקה מסוג זה.
אפילו הרכיב על חשבונו צמיג ספיר חלופי שהבאתי.
הצמיגים היו טריים כמובטח.
אני חושב ששירשור נעוץ כפי שאתה מציע עלול לסבך את האתר האהוב שלנו, יתכן ואני טועה.
אם בהמלצות עסקינן - בחיפה, מתחת לסטקיית הבוקרים מול קניון חיפה - מחירים טובים (טוב, די סטנדרטיים....), שירות מצויין.
החלפתי רביעית צמיגים בצמיג ישיר ויצאתי מרוצה.
הצמיגים טריים והמחיר כפי שסיכמתי בטלפון בלי שום משחקים.
גם לי היה ניסיון מצויין עם צמיג ישיר, המחיר היה הכי נמוך שמצאתי, שירו טוב++ וזריז. צמיגים מאוד טריים,מה שנסגר טלפונית, זה בדיוק מה ששולם. זה היה לפני 3 שנים,לא יודע מה קורה שם היום..
אני יכול להמליץ על "ממציא הגלגל" באיזור התעשיה ברעננה. אמנם הוא לא מבטיח להיות הזול מכולם. אבל מדובר על מקצוען אמיתי שעומד מאחורי המילה שלו.
שרשור קבוע של צמיגיות מומלצות/לא מומלצות יכול להיות בעייתי.
תמיד יהיה מישהו שמרוצה/לא מרוצה מפנצ'ריה מסויימת ולעתים אנחנו עלולים לגרום עוול לבעל מקצוע בגלל מקרה בודד של אי הבנה.
מצד שני, אם בעלי המקצוע קוראים שרשור כזה, כדאי להם להשתדל יותר ולהרוויח הרבה לקוחות.
צמיגים לרכב שטח זו הוצאה גדולה ולא קונים אותם כל יום/חודש/שנה. אני מציע לעשות שיעורי בית ולבוא לפנצ'ריה כשאתם מוכנים ויודעים מה לבדוק ומה לשאול. לטובת אלה שלא מכירים:
מחיר - צריך לכלול מראש מע"מ, הרכבה, איזון, ונטילים וכו'. לוודא מראש ולא להתבייש לשאול שוב כשאתם כבר בפנצ'ריה, לפני שמתחילים להרכיב.
תאריך ייצור של הצמיג - הגומי ממנו עשויים צמיגים מתיישן גם כאשר הם שוכבים במחסן. כשאתם רוכשים צמיג, אתם רוצים אותו טרי ככל שאפשר. צמיג בן שנה-שנתיים-שלוש אולי תקין בהחלט לשימוש, אבל לא זה מה שאתם רוצים כשאתם משלמים תועפות עבור צמיג "חדש". כשמציעים לכם צמיגים חשים ממותג מוכר במחיר זול במיוחד, תבדקו היטב את תאריך הייצור שלהם, כי תמיד יש מקום לחשוד שמישהו מנסה לדחוף לכם מלאי ישן.
לאלה שלא יודעים איך לבדוק: תאריך הייצור מוטבע על הצמיג בצורת רצף בן ארבע ספרות. לדוגמה: 2214 = שבוע 22, שנת 2014. זה צמיג טרי. ולהיפך, 4012 = שבוע 40, שנת 2012 = זה כבר צמיג ישן, שמבלה במחסן כמעט שנתיים. שלא לדבר על מספרים כמו 4009 או 1211 וכו'... וכן הלאה.
אחריות ושירות - פנצ'ר כל הצמיגאים יודעים לתקן, וזה בהחלט נחמד כשמטפלים בך בזריזות, מכבדים אותך בקפה ומקשקשים איתך על ג'יפים ובחורות... אבל לצערנו אחריות ושירות זה משהו שלא תדעו לשפוט לפני שיש לכם בעיה בצמיגים החדשים שרכשתם. מאחל לכולנו שלא נזדקק לזה.
אני ממש לא מבין מה הסיפור.
צמיג זה מוצר מדף, כמו גבינה לבנה. נכון, יקר יותר, אבל ברגע שבחרת לקנות ארבע גביעי קוטג' של תנובה, או ארבעה צמיגים מדגם מסוים, במידה מסוימת, של יצרן מסויים, זה ממש לא משנה באיזה מכולת תקנה, כל עוד תקפיד להסתכל על תאריך אחרון לשיווק... הבחירה היא לפי המחיר, מתוך הפאנצ'ריות שנוח וקרוב לי להגיע אליהם. פאנצ'ריות זה בדיוק כמו מכולת מבחינת הידע והמומחיות שנדרשים להרכבת צמיג חדש עם הציוד שיש להם היום. לא הרבה יותר מסובך מהעבודה של הקופאית בסופר (בלי לפגוע באף אחד, כל עבודה מכבדת את העוסק בה).
רכס לא מבין אותך, אתה מחפש מריבות? אם הבן אדם לא נראה לך, למה לא קמת והלכת. אף אחד לא הכריח אותך לקנות אצלו.
המחיר שונה אחרי שהצמיגים היו מורכבים ולכן זה בעייתי.
מצד שני, אם זכרוני אינו מטעה אותי, גם מערכות אכסון שלך, אתה אומר מחיר לפני מע"מ. משום מה בשוק הרכב, זה עדיין נהוג להגיד מחירים לפני מע"מ (למרות שזה לא חוקי). כיוון שאתה מכיר את השוק, אני מניח שהיית אמור לשאול את השאלה "זה כולל מע"מ - נכון ?" לפני שהזמנת.
אין לי מושג ואני לא מכיר את הצמיגיה הזאת, אבל לדעתי (כמו שרשם דרור), זה בעייתי שרשור הוצאת קיטור על בעלי מקצוע, תמיד יהיה מישהו לא מרוצה וזה לא תמיד באשמת בעל העסק. אני מזכיר לכם גם לאן זה התדרדר באתר הצהוב.
אני לדוגמא, הייתי תמיד מאוד מרוצה מצמיג ישיר בפ"ת והנה ממש פה מעלי, היה מישהו שקיסח אותם. לכן זה מאוד סובייקטיבי ובעייתי.
האמת היא שיש תחומים בהם יש חשיבות רבה למקצוענות גם בצמיגים (למשל באופנועים שזה תחום שגם בו אני חוטא). ברכבים הדבר יותר פשוט ולכן כדאי לדבר יותר על חאפריות.
זה יכול להתבטא בעיקר בשמירה על שלמות הגוזונים וצורת סגירתם (בהחלפה האחרונה טחנו לי שני ג'וז'ונים בגלל בוקסה שחוקה לפני שעצרתי את העובד והבאתי לו בוקסה מהערכת כלים הפרטית שלי, בפרייבט הקודם הייתי סוגר בעצמי את הגוז'ונים בגלל מוטיבציית יתר של הפנצ'ריות עם מומנט הסגירה בפטיש אוויר, וכו'...), או כמובן נסיון לעשות "קונצים" ללקוח שלא מבין יותר מדי.
אגב, צמיג בן שנתיים ואפילו שלוש הוא צמיג תקין שמותר להרכיב אם נשמר בתנאי אכסון נאותים, ואני לא מצפה מבעל פנצ'ריה שלא ירכיב אותם אם הלקוח לא אומר לו שום דבר על זה.
לגבי "רשימה שחורה", תקלות יש בכל עסק ולא תמיד העובד שהרכיב לי את הצמיג באותו יום מייצג את הנעשה בפנצ'ריה. לגבי מקרים של רמאות, אין לי שום בעיה לכתוב ולפרסם אם הטיעון של "אמת דיברתי" עומד לצדי.
לא מסכים איתך,
במיוחד כי אתה ״נתקל״ בפנצ׳ריות אחרות.
צמיג-ישיר, שטרח לשאול ולוודא שכל 4 הצמיגים שהזמנתי היו מאותו התאריך, בלי שביקשתי.
צמיגי-יבנה,
שמצד אחד מקפיד על עבודה מקצועית, בלי לחתוך פינות, במחירים הוגנים מאד, ולא מנסה לדחוף ללקוחות כל מיני המצאות, ומצד שני, לא פעם ולא פעמיים שחרר לקוחות ללא חיוב על דברים כמו בדיקת תקינות או איזון שהתברר שאין מה לתקן.
ומנגד,
אידיוט שניסה להרים לי את הרכב על 2 ג׳קים, אחד מקדימה ואחד מאחור, וחשב שהרכב יעמוד בשיווי משקל בלי 4 צמיגים..
או אחר שטחן גוזונים עם פטיש, ולא נראה לו מוזר שכבר דקה הפטיש עובד והגלגל לא נסגר עדיין.
אז כן,
חש הרבה מעבר לתאריך צמיגים.
Slowly..
דורון,
חלק מהנקודה שהעליתי קודם היא שכל עסק נתפס בצורה שונה ע"י לקוחות שונים ובתקופות שונות
גם צמיג ישיר פ"ת שאני מאוד מעריך, שולח את כל מכריי לשם ואפילו הרכבתי אצלם רביעיה חדשה לפני חודש, מפשלים לפעמים.
(גם אני קיבלתי צמיג ישן מתוך רביעיה של חדשים וגם לי כמעט טחנו גוז'ון, ועדיין אני אחזור אליהם כי אני יודע שסה"כ הם אחלה עסק).
לכן אני טוען ששרשור צמיגיות יגרור תגובות סותרות כמעט על כל בעל עסק (כנס לשרשורי צמיגים בפול גז ותראה שיש כאלו שמטנפים גם על העסקים הכי מוערכים בתחום).
ואסייג שוב,
אם יש מקרה קיצוני (לדעתי של רכס לא קיצוני) של רמאות לשמה צריך להעלות כאן. אם יש מקרה של עובד לא מקצועי - יש להעלות מול בעל העסק.
גם אני נתקלתי בבעיה הזאת
הייתי בכפר סבא והיה לי פנצר בגלגל כמובן שהחלפתי גלגל ונכנסתי לפנצריה הקרובה (צמיגי שמעון כחלון) כדי לתקן
מפה לשם הם טענו שהצמיג פסול כי נסעתי ללא אוויר (מה שיכול להיות זאת לא הבעיה)
נאמר לי מחיר (ע״י אחד המנהלים) וצויין בפני במפורש שהמחיר כולל מע״מ
לאחר שהחליפו לי את הצמיג אני ניגש לשלם ואומר לפקידה את המחיר שנמסר לי והיא אומרת לי שצריך להוסיף למחיר מע״מ אני מייד אומר לה שהמנהל אמר לי שזה כולל מע״מ והיא אמרה לי שאין דבר כזה ומצביעה על שלט שמודיע שהמחיר לא כולל אני מחפש את המנהל שדיברתי איתו והוא כבר הלך קראתי לפועל ששמע את השיחה והוא אמר שאני צודק באותו רגע הגיע מנהל אחר השתיק את הפועל ואמר אין מה לעשות זה המחיר שהתעקשתי איתו הוא אמר לי שאם אני רוצה אפשר לפרק את הצמיג לא קרה כלום. כמובן שוויתרתי על זה (לא היה לי זמן) ושלמתי מה שאמרו לי.
מזכיר קצת את זה
http://www.youtube.com/watch?v=nE3vZQ1nOZk
תודה רבה מקרב לב על הקישור לסרטון והסיבה לכך היא שהוא צולם במוסך שבו עבדתי משנת 1962 ועד שנת 2006
ופרטים מעניינים עליו ועל ההיסטוריה שלו כאן:
http://www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=5978
בברכה - רפי לין
טוב נו, כחשמלאי פיאט היתה לך פרנסה טובה ,מוזר שרצפת המוסך נקיה מכתמי שמן, כנראה ניקו יסודית לפני הצילומים.