אם אתה יכול, תחזיר את הקולמן וקנה evacool , ליגה אחרת!!
Printable View
אם אתה יכול, תחזיר את הקולמן וקנה evacool , ליגה אחרת!!
במה זה יותר טוב מקולמן ?
בכל פרמטר ואני מכיר את הקולמן מצוין. בדוק ואז תבין.
מילא שאתה מתעקש על צידנית במקום מקרר אבל אחרי השרשור המפואר על הלול תדע לך ששברת אותי לחתיכות כשרשמת תרנגולת קפואה.
פירות ,ירקות וביצים - באם הם טריים לא דורשים כלל קירור למשך יומיים שלושה.ובוודאי לא תפוחי אדמה,בצל יבש,חצילים,שומר ואפילו עגבניות. חסה ועלים כגון פטרוזיליה אני מקרר בטיולים של יותר מיומיים. פירות מילונים או אבטיח כדאי להכניס לקרור רק 3 או 4 שעות לפני הארוחה,בתוך פלסטיק כשהם חתוכים וללא קליפה.
היום אני יוצא לשלושה ימים למסע קטן שיוגדר - בחינת הצידנית החדשה. כבר אתמול הנחתי בה בקבוקים קפואים כדי שהנפח הפנימי כבר יהיה קר ואחליף אותם בבוקר בבקבוקים חדשים.בצהריים אמלא את הצידנית והבחינה תתחיל באופן מעשי.
שלושה ימים זה לא אתגר רציני לצידנית. כבר יצא לי להחזיר הביתה מהצידנית מעדני חלב במצב טוב לאחר שלושה ימים של טיול באילת.
חיים,
יש לי צידנית כזו בנפח 70 ל'.
צידנית מעולה.
מעבר לטיפים הרגילים של סידור הקרחומים, הטיפ שלי לקוח מרשימת הציוד הבסיסי להישרדות לפי "המדריך לטרמפיסט בגלקסיה", והוא קח "מגבת".
הבעיה הכי גדולה של הצידנית היא שבניגוד למקרר, היא לא מייצרת יכולת קירור, וכל פתיחה פוגעת במה שיש.
עצה שקיבלתי ויישמתי, הוכיחה את עצמה בענק- אחרי שאני אורז הכל בפנים, אני שם מגבת שמכסה את הפתח, כך שהיא לא מפריעה למכסה להסגר, ומצד שני מכסה מלמעלה ללא מרווח בצדדים.
כשרוצים להוציא משהו, מרימים רק את הפינה הרלוונטית, והקור נשמר בפנים.
בצורה הזו, הצידנית החזיקה קרח ומוצרי חלב ואוכל אחר במשך 3 ימים בלי בעיה, כשהיא על הרצפה, מוצלת, בקמפינג בצפון, וגם בטיולי דרום כשהיא לא חשופה לשמש.
גם ביום הרביעי, הדברים היו קרים, אבל לא קפואים.
גם היום, עם המקרר- שאני לא מוותר עליו, אני לוקח צידנית מלווה עם דברים שלא מחייבים קירור, אבל טמפרטורה ממוזגת רק מסייעת להם- ושם את הירקות והביצים בצידנית פשוטה וקטנה עם 2-3 קרחונים, כך הירקות לא מתעייפים והביצים לא עובדות.
מה שכתבת לגבי בזבוז מקום עם המקרר- לדעתי הפתרון הוא אריזה נכונה יותר.
לוותר על מה שלא באמת צריכים, ולארוז חכם.
גם טיילים רציניים במקומות מורכבים בהרבה מהנגב שלנו, לא מוותרים על מקרר ברכב, ומצליחים לעבור מרחקים גדולים בהרבה, בלי בעיית מקום, עם אותם רכבים, ולך יש רכב גדול יחסית לרוב האנשים כאן.
השילוב האולטימטיבי מבחינתי, הוא מקרר+צידנית בינונית/קטנה.
דורון - הרעיון של המגבת ממש מעולה. נתחיל ליישם אותו בטיול הבא.
חזרתי עכשו משלושה ימים בשטח. הצידנית תיפקדה בסדר אך לא ניראה לי שהיתה מחזיקה יום נוסף. מדובר ב- 6 ליטר של בקבוקי קולה = סה''כ 4 בקבוקים.
צריך למצוא מארזים אחרים לקרח כי הבקבוקים מחסלים את הנפח של הצידנית. כנראה אבנה מיכלי אלומיניום מרובעים שיכסו במדויק את תחתית הצידנית,ויכילו מים מינרליים לשימוש לשתיה בסוף הטיול.
חיים אני משתמש ביום יום בבקבוקים של פריגת .
הם מרובעים ומבזבזים מינימום מקום
כמה הנדסה , פטנטים והתחכמויות, העיקר לא להשתמש במקרר :)
סער, אם לא שמת לב, עד היום זה בדיוק מה שמיחד את רכס, ובגלל זה אנחנו אוהבים אותו
בקבוק עגול מאפשר יותר שטח פנים שפולט קור ורווח שמאפשר לקור להשתחרר.
אם אתה כבר בונה, אז תבנה יחידת קירור קטנה בתחתית...
כמו שסער אמר.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
להפך בועז, עגול זו צורה עם היקף מינימאלי...
ככה הקרח יחזיק יותר זמן, אבל פחות קרח.
רבין.
איך אתה, תמיד, מצליח לסבך את הדברים הפשוטים ביותר (כמו הוו לשקית הזבל, שלקח לך כמה שנים למכסם...)... כישרון.
אני מקנא בך על הזמן והרעיונות ובמיוחד על המרץ והאנרגיה שאתה משקיע...
חיים.
אל תותר ואל תתפשר ו... זה מש נותן את הטעם וה"דלק" לחיים.
מצדיע לך.
רכס,
מנסיון, 2 - 1 גריקנים כאלו כתלות במשך הטיול עושים את העבודה..... אין צורך לפתח חלליות....
http://www.pachmas.com/info/products...9700502601.jpg
עכשו עלה לי רעיון חדש.
אם אייצר שתי קופסאות אלומיניום במידות 230/250 ובגובה 50 מ''מ,שימולאו במים עם מרחב התפשטות - אקבל משתיהן רצפת קרח תחתונה על כל הצידנית שהגובה שלה יקטן ב- 5 ס''מ בלבד. יתכן שאלה גם מידות הקרחונים של קולמן - אך אין ניצול של מים קרים בסוף השרות.