מי יודע מה הסיפור של להוציא אישור טכניון לצמיגי 33" ולהעביר במשרד הרישוי ?
Printable View
מי יודע מה הסיפור של להוציא אישור טכניון לצמיגי 33" ולהעביר במשרד הרישוי ?
אני נהנה מרמת ואייכות התגובות
ניר, אני מאמין שזה בר ביצוע...אם תע"ר בכוון הזה...ההגיון אומר שזה יותר מאפשרי.
יותר מדי עשן יש סביב העניין שהסופה MK2 תהיה מאושרת 33...ויתרה מזו, מדובר אף על מעבר לג'אנט 16...עם צמיג סטנדארטי של כ32" (235X85X16).
אני אבדוק עם חבר שלי את נושא אישור צמיגים במעבדת הרכב בטכניון ... הוא עובד שם .
אדי
קראתי בעיון את כל התגובות הלוך ושוב התעניינתי קצת בארה"ב בחיי צחקו עלי " מה אתה מבלבל את הפאקינג מיינד" שים סע ותפסיק לצלצל כבר,
אנחנו ככה כבר שנים אמר לי חבר מקליפורניה, נוסעים טיפה בזהירות מה "הפאקינג דיל??" ה"ברכות" לא ממני מועתק במקור
תכל'ס שבוע הבא מחליף
יאללה תקמבנו לי ברשיון אני חייב שזה יהיה חוקי, מסיבות אתיות כמובן
מאיר
מאיר - לגבי הרישוי, המסקנה שלי היא שהחוק די אפור בתחום הזה (לא פלא - בתקופת המנדט בה הוא נכתב עוד לא היה צבע). יש מכונים שיאשרו מידה כזו בדרך הרגילה, יש כאלה שלא ויש כאלה שיאשרו תמורת תשלום סמלי. לא כולם מעודכנים ולא כולם עובדים לפי אותם קריטריונים. בכל מקרה צמיג 33" לא בעייתי אם אתה דואג שלא יבלוט מעבר לכנפיים, הוא גם לא נראה חריג במבט.
אגב לפני מעט מאד שנים אישור למידת 31/10.5 היה לא ברור באותה מידה, היום מאשרים בקלות בכל מכון רישוי (בכפוף לקריטריונים הנ"ל) ותאמין לי שלא היה שום שינוי בחוק במשך הזמן הזה.
לגבי החלפה למידה הזאת - בסופ"ש החלפתי גלגלים עם אסף. הסיקס מתאמץ בצורה מורגשת מאד לזנק מעמידה, להאיץ בכל ההילוכים ולשייט ברביעי ביחס ל 31". אם כי אחרי 100 ק"מ התרגלתי לעגלתיות. ההבדל הוא שלסופה יש 5 הילוכים ושיא מומנט בסל"ד גבוה יותר. אם לא תפחית יחסי העברה שכח מהילוך חמישי. אם אתה מחליף יחסי העברה - לך ישר על 4.56 בלי להסס, עזוב אותך מאחוזים. ההבדל הוא בין עגלה דיזל לבין רכב שמאיץ כמו פרייבט.
את הARB תצטרך להחליף כנראה (רוני הוא האדם המתאים להתיעץ איתו, הוא גם ציין שARB לדנה 30 ביחס העברה כזה הוא "פריך").
אגב משקל הצמיג גבוה בהרבה יותר מ 6% ביחס לצמיג 31", חוליות הגב שלי יכולות להעיד.... אני די משוכנע שזה תורם רבות לעומס ולמאמץ.
אגב- חישוב קצר מראה שאכן יש הבדל של 6.5% בגובה הסוליה, אבל בנוסף לכך יש הבדל של 19% ברוחב הסוליה - זה הרבה מאד גומי וכמו שציינתי זה גם שוקל ומרגיש ככה.
על חוקים וחוקיות...רוב מדינות ההסדר (US of A) מגבילות את המידה ל6" מעל המידה המקורית...או 38", הנמוך מבין השניים.
http://members.aol.com/snowman629/truck/liftlaws.htm
ניר, צמיגי ה33 שניסית, הם על ג'אנט עם אופסט? אם כן, כמה? ואיך הם מבחינת פגיעה בכנפיים ושלדה (אם יצא לך לבדוק).
ג'אנט עם אופסט,
לא נוגע בשלדה, אפילו לא מתקרב
מגלח יפה את הכנפיים גם עם גלגלים ישרים.
תמדוד בהזדמנות איזה אופסט הג'אנט. מה זאת אומרת מגלח את הכנפיים?
עם הגה ישר שפת הצמיג משפשפת את כנף הפח מבפנים (מסיבות מובנות לא ניסיתי לסובב את ההגה). יש לי בודי ליפט של 1" וג'אנטים כמו שלך. צמיג 10/15משפשף את הכנף תו"כ סיבוב. מדובר בכל המקרים בהצלבות .
היות והבודי ליפט שלי גבוהה במיוחד אין חשש לנגיעה
למי יש 33 לסופה להחלפה איתי??
למי במקרה יש גאנט לסופה אני רוצה שיהיה לי ספר נוסף
בתודה מראש
מאיר, ג'אנט סטנדרטי של סופה יש אצלי...לא יעזור לך כלכך (צר וללא אופסט)
תרצה, תאמר.
טוב אז שמעתי את כל העצות חשבתי ביני לביני והלכתי על זה
קודם כל החלפתי ל 33 נראה מה קורה כרגע לאחר 3 ימים האמת ההרגשה דיי טובה
אמנם יש שינוי אבל שינוי קל חברים בין 33 ל 31 שהיו בנוגע להאצות מהמקום אבל דיי זניח לעומת זאת הרכות של הנסיעה בלחץ אוויר 25 השתפרה פלאים
דיווחים בהמשך
מאיר כל מי שכתב לך לא לקח בחשבון שיש לך רכב אוטומטי.
הממיר מנטרל את רוב התחושה.
לרדו
סופתי אינה אוטומטית אכן היא פונה אוטומטית לתחנת דלק אבל ההילוכים ידניים
דרך אגב לרדו טוב לדעת שאתה חי
אילו צמיגים ? ומאיפה ?
33.12.5.10.5