תגובה: הסיוט בציר אדום אשלים עד מושב נווה / דקל.
רכס אותי מטרידה שאלה חמורה בהרבה.
ברכב המזווד לטיולים, אין שום סיבה בעולם, גם אם צבר זמן אוויר משמעותי, שכל הציוד שבו יתחיל לטייל.
לאור העובדה שאתה כל היום רק משפצר אותו (וגם בעלים של מפעל בתחום), אני חושב שאתה צריך לעשות חושבים :rolleyes:.
בלי קשר, נהניתי (כרגיל) לקרוא את התיאורים הציוריים להפליא שלך (והמוגזמים להפליא לא פחות - גם כן כרגיל) ;).
יישר כוח זה הכל מקנאה.
חיים יקירי, אקדים ואומר שלא זכור לי שהייתי בציר שאתה מדבר עליו.
אבל בהחלט זכור לי גם זכור לי שירשור ססגוני שפתחת על איזה קיר / מדרגה בלתי עבירה אלא רק להליקופטרים כהגדרתך, משהו באיזור מעלה בוקר.
התארגנה משלחת בהנהגתך לבדוק את הקיר והסתבר שלא כצעקתה וגם דיפנדר כבד עם מנוע עייף טיפס את ה״קיר״ די בקלילות.
מה שיותר זכור לי מהטיול ההוא היא דרכך הייחודית להכנת שקשוקה..... רמז.... בשמן לא חסכת שם...
שלמה - הקיר שדובר עליו ,וצריך לבקר אותו שנית כדי לראות אם השלט ששמנו שם לפני 6 שנים עדיין עומד - היה אמור להכבש עם דיסקו מבלי שישבור את הציריה. אז בסוף הוא שבר את הציריה עוד בדרך לקיר.......
עם 75 לעלות את הקיר הזה דרושה נהגת חדשה אחרי שתיים שלוש בירות אנגליות כהות 7%........
בעצם אתה היום על דיסקו - לא ? אז תצטרף למשלחת החדשה שיוצאת בקרוב לבחינת ''ראש דיונה''.......
ההרשמה כאן.
לגבי הזיווד ברכב שלי. אמנם הרכב מזווד נכון יותר וטוב יותר מכל רכב שנוסע בארץ - אך יש בו הרבה מחשבה בנושא עלות/תועלת. בגלל שהוא לא מיועד להשתוללות בשטח אלא דווקא לנסיעות איטיות מאוד ולבד, גם כדי להינות מהנוף ,גם כדי לא ''לבזבז'' את הקילומטרים וגם כדי לא להבריח חיות - אני בעצם מתגנב לשטח בעדינות כך שנחסך ממני הצורך בריתום אגרסיבי של הציוד - שבעצמו יושב על מזרוך רך שפרוס על כל הרכב ומשכך מצוין התעללויות בינוניות.
במקרה שהיה בשבת אתה נאלץ לגזגז עד הסוף כשהערוצים לפני ראש הדיונה מקפיצים את הרכב למלוא אורך המיתלים במהירות גבוהה - מה שעלול לגרום למה שקורא הנכד שלי ''מרק צלחות''....במקרה הזה מדובר במרק ציוד.
סידרתי את הרכב בעשר דקות - אך זה כבר לאחר ששקית הזבל שנסגרה ברשלנות כבר פיזרה את מעדניה על חצי אוטו - כך שנאלצתי לשטוף את הרכב מבפנים עם 20 ליטר מים - מה שלא הייתי עושה אם זה היה בתחילת מסע ולא בסופו.
חיים אני היום עם רנגלר רוביקון.
עכשיו קצת חם ולא כיף לי לשוטט יומיים במדבר ברכב פתוח, אבל בספטמבר כבר יכול להיות מצוין. החול יהיה עדיין יבש וטובעני מספיק....
מה גם שלפי מגירות התבלינים ורעיונות הבישול שלך חיים, זה הולך להיות טיול מה זה טעים.....
ובשקשוקה טובה באמת אכן צריך לתת בשמן בנדיבות יחסית.... ורק מי שראה מישהו די מוכר פה, שמלקלק את שאריות השמן מהמחבת, יודע על מה אני מדבר...
ושכחת משהו , דרור - הביצים לשקשוקה יהיו מהטלת הבוקר טריות טריות מהלול החדש שלי - ואז הטעם הוא אחר לחלוטין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
... ולפניך קיר של דיונה אנכי בתשעים מעלות.
הבירה עלי.
31 מעלות ליתר דיוק.
פשוט לא יכול להיות משהו אחר. פיזיקאלית.
ולגבי זה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
כולם מדברים על ''נוחיות'' שאחרי 40 שנה אני עדיין לא מבין את המושג הזה. אבל מי שבילה בקבינה של יונימוגים 8 שנים כבר לא מחפש נוחיות ולא צריך אותה.
כשטיול הוא בעצם "מסע התמודדות אתגרי" מתוך אידיאולוגיה, אין ספק שהחוויות הנצברות יהיו בהתאם.
חיים- במילואים לפני כמה שנים קיבלתי ג'פס שבכל פעם שהורדתי את הרגל מהגז שלו דאג להזכיר לי שהוא ג'פס (ונכבה כמובן). המצבר היה 3/4 מת ולא תמיד היה אפשר להניע אחרי זה.
זה היה ג'יפ המ"פ בתרגיל גדודי בסד"כ מלא (שהיה חלק מתרגיל חטיבתי בסד"כ שלדי).
לילה מאוד חשוך, שביל שככל הנראה היה קיים רק כשצילמו את הסטריפים שהיו ברשותינו... (כי בפועל, בשטח, לא היה לו זכר.)
שטח חולי מאוד, בין רמת חובב לנחל הבשור. כל הדרך אמבטיות חול נבזיות.
ה- GPS הפסיק לעבוד בדיוק כשיצאנו לתרגיל...
אנחנו הובלנו את החטיבה.... עם הג'פס לפי התיאור הנ"ל.
אם לא הייתי מוריד אוויר בג'יפ לכמעט כלום, סביר להניח שעד עכשיו הגדוד והחטיבה היו תקועים שם. (בפועל אנחנו התקדמנו כל פעם כמה מאות מטרים ומצאנו את הדרך היחידה שבה ניתן לעבור בסד"כ שבו היינו)
מצד שני, אנחנו עפ הג'פס הכי מעאפן בתרגיל ריחפנו על הדיונות כאילו היו כורכר (והתחלנו נסיעה בעלייה במקומות שג'פסים אחרים שקעו בהם עד הגחון אחרי שנגמרה להם התנופה... ואפילו הנגמשים התקשו לעלות עליות שאנחנו טיפסנו בזלזול...)
אין לי ספק שאם הייתי פועל אידיאולוגית לפי המשפט המצוטט שלך, היה אחלה סיפור לספר על לילה שלא נגמר...
אבל כאמור, הסיפורים שלך והאופן שבו הם נכתבים, מוסיפים כ"כ הרבה לפורום שבמחשבה שנייה נראה לי שזה שווה את זה :)
2 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 89848קובץ מצורף 89849
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
חיים יקירי, אקדים ואומר שלא זכור לי שהייתי בציר שאתה מדבר עליו.
אבל בהחלט זכור לי גם זכור לי שירשור ססגוני שפתחת על איזה קיר / מדרגה בלתי עבירה אלא רק להליקופטרים כהגדרתך, משהו באיזור מעלה בוקר.
התארגנה משלחת בהנהגתך לבדוק את הקיר והסתבר שלא כצעקתה וגם דיפנדר כבד עם מנוע עייף טיפס את ה״קיר״ די בקלילות.
מה שיותר זכור לי מהטיול ההוא היא דרכך הייחודית להכנת שקשוקה..... רמז.... בשמן לא חסכת שם...
תודה על התזכורת - כמעט שכחתי את הכיתוב בשלט.
וואללה..עוררת לי שוב את הגעגועים לכירכרה החבוטה והקסומה.....
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
וואללה..עוררת לי שוב את הגעגועים לכירכרה החבוטה והקסומה.....
אני רק מקווה שאת זה לא מכרת עם הכירכרה :)
קובץ מצורף 89858