האמת, אני ניסיתי למצוא דרך קלה להמנע מחיבור לשלדה - פשוט כי זה הרבה עבודה לבנות תושבת סביב קורה, כך שלא אצטרך לרתך אליה. ולרתך לקורת רוחב אני לא מוכן.
אלו האפשרויות שלי, מה? חיבור לקורת אורך, או תושבות מרכב?
אין עוד אופציה?
Printable View
האמת, אני ניסיתי למצוא דרך קלה להמנע מחיבור לשלדה - פשוט כי זה הרבה עבודה לבנות תושבת סביב קורה, כך שלא אצטרך לרתך אליה. ולרתך לקורת רוחב אני לא מוכן.
אלו האפשרויות שלי, מה? חיבור לקורת אורך, או תושבות מרכב?
אין עוד אופציה?
בוקר טוב,
קראתי את הכתבה של חנן בעיניין (בנית מדרגות צד מפרופיל 50X50), ויש לי שאלה:
האם אתה מוותר על המדרגות אשר בעזרתם נכנסים לג'יפ?
נכון, ארוכי רגליים יסתדרו בלעדיהן, אבל הקטנים יותר? לדעתי, יש מידה מסוימת של קושי לטפס לג'יפ (ללא כל הגבהות מרכב). יש למישהו רעיונות?
תודה,
אביגדור
עוד פלוס בעיצוב של spyder gearz לשעבר avalanche engineering
הוא שאפשר להשתמש בזה לעיגון של כלוב ההתהפכות וזה בטוח יותר חזק מחיבור רק
לגוף, ועדיין פחות עבודה מלחבר לשלדה.
ויתרתי על המדרגות, אביגדור, הרבה לפני שהרכבתי את המגינים.
אשתי ואני ניחנים בגובה ממוצע מינוס ומסתדרים מצוין עם העלייה לג'יפ גם בלי המדרגות.
עלתה במוחי מחשבה:
אולי אפשר לחבר מדרגה כך שבמצב הרגיל שלה, תהייה צמודה למדרגת הצד, ועל ידי לחיצה, משיכה תיפתח למצב בו ניתן לטפס עליה?
נדמה לי (לא בטוח) שראיתי משהו דומה מורכב ב Land Rover .
יש רעיונות נוספים?
אביגדור
אכן, יש כאלה בל"ר, הציר שלהן מחובר בתחתית המרכב, ולא יצא לי לראות אותן שלמות בל"ר משומש.
מגיני הצד זה מכלול שחוטף מכות מלמטה ומהצד וכל מה שתחבר אליו יחטוף כנ"ל.
אני מניח שאם תתאמץ תוכל לחבר מעל מגיני הצד משהו שיתחבר אליהם מלמעלה וירד כלפי מטה ע"פ הצורך, אבל האמת היא שאני לא ממש רואה צורך להשקיע את המאמץ הזה.
הכל תלוי במצב הפח
אני אישית לא משתמש בפנלים הנ"ל להרמה אלא רק להגנה על הפח ממכות
הפח עשוי להיות חלוד ולכן שכרך ייצא בהפסדך
כמוכן אם תתכופף מתחת לאוטו תראה שאם תקדח בגובה מסויים תוכל לעבור את שני הפחים (הדופן למטה כפולה כ7 ס"מ בין דופן לדופן )וזה הרבה יותר חזק מאשר ברגים קודחים אבל תצטרך מפזר לחץ בצד שני
לטובת הרמה עם הי ליפט תבנה צינורות לשלדה
מה שסוזי כתב על מפזרי לחץ היה בעיקרון מה שהתכוונתי אליו בהודעה שלי, אבל גם אותם לבנות מפח מכופף לזוית ואז אתה יכול לחבר בנוסף לברגים בדופן גם ברגים מהריצפה.
עוד משהו
מנסיון שלי כל הפח אינו חזק מספיק ועל אף העיקרון של חלוקת העומס על כל שטח הדופן במכה חזקה כמו נפילה ממדרגה גבוהה יותר מהגלגל כל הדופן עולה למעלה במספר מ"מ אבל זה מספיק כדי שהדלת תתפס/ לא תיסגר /תפעיל את דמיונך
וזה עוד קרה בשילוב עם מדרגת צד מצינור שגם הוא התרומם (כי לא חובר כראוי - לא על ידי)
שלא תגיד שלא אמרתי לך - הייעוד העיקרי הגנה על חלקי פח מנזק
שמוליק,
א. מה שאתה אומר, זה שגם אם אני אשים rockers בלי קשר להיי ליפט, זה לא יעזור לי בהגנה?
ב. אם א' נכון, עדיף לי להסתפק במדרגות צד רגילות, ולוותר על ה-rockers? למרות שסלע יכול להכנס בין התמיכות של מדרגות הצד?
נסה לקחת רעיון מהלינק הבא, אמנם בליזר, אבל מענין.
http://www.coloradok5.com/secrockslidersreview.shtml
בשבוע הבא אני אזחל מתחת לסמוראי שלי ונראה אם משהו כזה יהיה ישים. זה רעיון יפה.
מאיפה אני קונה/מביא גומי למנוע העברת זעזועים? איזה גומי אני צריך?
מדרגות הצד ותמוכותיהן לקורת האורך, לפי הכתבה של חנן, צריכות להיות בעובי 3 מ"מ לפחות. נכון גם לסמוראי (הרבה פחות משקל מ-CJ)? הכוונה ביחס לגמישות של החומר תחת עומס בהרמה.
אלון האם הפלטות במוסך באושה?
אם כן תשלח לי הודעה כדאי שאשלח חבר מהקיבוץ לשמור גם עבורי על פלטה אחת..
יפתח,
הם לא באושה, הם בהבונים.
עוד בנושא בטלפון, אם אתה מעוניין.
טוף,
הוחלט על מדרגות צד רגילות, ללא ריתוך לקורה, יחד עם rockers בשלב מאוחר יותר.
השגות?
אין השגות תרים טלפון כי אני בעניין של לשפר את הקיים אצלי