תגובה: מסע ליומיים שלושה - משבטה - לבורות לוץ ומשם חזרה דרך נחל עקרב.
רכס,
אתה בוודאי מבין למה חזרת "עייף ורצוץ" :) ובנוגע לפרגית, 1/2 ליטר שמן? לא קצת הגזמת? חוצמזה אני מת על הזא'נר שלך, מזכיר גירסה מעוברתת של מקגייבר. חזק ואמץ איש יקר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
יכולים, יכולים. ועושים את זה הרבה יותר בנוחות. בלי מרק צלחות וסוכר מפוזר. לא נעים להודות, אבל עובדה.
אני בספק אם טרנו היה שורד לאורך זמן מה שחיים מאכיל את הפרד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
רכס,
אתה בוודאי מבין למה חזרת "עייף ורצוץ" :) ובנוגע לפרגית, 1/2 ליטר שמן? לא קצת הגזמת? חוצמזה אני מת על הזא'נר שלך, מזכיר גירסה מעוברתת של מקגייבר. חזק ואמץ איש יקר.
לחיים מספיק 3 כפות אבל התרנגולת בטח היתה צמאה מוות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אני בספק אם טרנו היה שורד לאורך זמן מה שחיים מאכיל את הפרד.
לפי הרצפטים שהוא כותב פה, נשמע כמו תפריט לא רע בכלל....
הטראנואים האדומים-לבנים של מרלבורו אדוונצ'ר תמיד היו במצב צבירה מתפרק... ובכל זאת עשו את המסלול של בורות לוץ-אלות-חורשה כשהם עמוסים לעייפה, עם נהגים טירונים, ולמעט פנצ'ר אחד בלי שום בעיות עבירות או תקלות ובנוחות סבירה לחלוטין.
מספיק פספוס אחד, ובולדר שמתחבא מאחורי דיל, כמי שקרה לחיים, שישבית הרבה רכבים.
לזה התכוונתי.
שימו לב - שמן זה כל המשחק. הוא שעושה את ההבדל בין אוכל דיאטטי לאוכל טעים.
לא תאמינו - אבל לפני כחודשיים מצאתי בטיב טעם שומן אווז בחבילה של חצי קילו במחיר רצח - שמתי אותה במקום שמן לתוך הפויקה - והטעם נשאר בפה להמון זמן. לא כתבתי את זה בתפריט כי זה ממש קשה להשגה עם כל התורות האוויליות שכנגד שומן. לדעתי - שומן הוא הסולר לגוף שלי שלעולם איני חוסך בו.
עשיתם פה חתיכת סלט.
קצת היסטוריה
קורנינג, חברה שמתמחה במוצרי זכוכית משנת 1851 ואחראית כמעט לכול השיכלולום בענף כולל המסך של הטלפון שבו אתם קוראים את המילים האלו.
בענף הצלחות-סירים וכדומה החומר האורגינלי הומצא בשנות ה50 ונקרא Pyroceram חומר משכמו ומעלה
בשנת 1990 המותג נקנה ע'י חברה אחרת והשם הוחלף לCorningWare
כמו כן החומר הוחלף (בזבל) והעמידות ירדה ברמות כמו כן האחריות ירדה מ10 שנים לשנה אחת בלבד
Corelle או Vitrelle זה חומר שונה לגמרה, קומפוזיציה של 3 שכבות זכוכית שפותח בהתחלת שנות ה70
כמו כול דבר אחר, הצלחות של פעם (70-90) יחזיקו לנצח, לי אישית היה סט שלם (ל8) כ20 שנה שקיבלתי מאמא שלי שקנתה אותו ב78-79,
תאמינו או לא, מעל ל30 שנה של שימוש בלי שריטה, בלי כלי אחד שבור! הסט נתרם לפני כשנתיים למישהו אחר, למה? כי היה עליו פרחים בירוק, כנראה זה אלרגיה לעדה המרוקאית
לעומת זאת, סט" מודרני" של קוררל שנרכש לפני כשנה וחצי(ולא זול בכלל) כבר איבד צלחת וקערה. וכול זה בשימוש ביתי סטנדרטי לחלוטין.
תסיקו מסקנות לבד.
אז איפה קונים את הסטים הישנים ?
חיים, שאלת קיטבג שמשאירה אותי להתפלא
התשובה היא במיקום הגאוגרפי של הקונה
אני הייתי מחפש באיבי, אתה תחפש אולי בשוק הפשפשים ביפו.
ואם כבר, למה לא לקנות עודפי צבא?
חפש MESS KIT, יש בגרושים מצבאות ארופאים באכות מעולה, הנכדים של הנכדים שלך גם ישתמשו בהם.
רמז: כלי אוכל מהצבא האיטלקי, (אסרסיטו) הם ברמה שאי אפשר לתאר, כשזה מגיע לאוכל, הם אלופים. אומרים שהצבא צועד על קיבתו, אבל מה שיש להם זה רק חומר לחלומות קולינריים.
מסע ליומיים שלושה - משבטה - לבורות לוץ ומשם חזרה דרך נחל עקרב.
תודה ג׳ו.
לי יש אכן את הפשוטים החדשים אבל הם מחזיקים מצויין.
הסבר מורחב מצאתי כאן
http://www.jillcataldo.com/my_love_for_old_corning_ware
בועז,
שים לב
אין קשר בין הסירים לצלחות
2 חומרים שונים לגמרה.
טוב יש קשר....שנייהם פותחו ע'י קורנינג ושם הדימוי נגמר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מספיק פספוס אחד, ובולדר שמתחבא מאחורי דיל, כמי שקרה לחיים, שישבית הרבה רכבים.
לזה התכוונתי.
מספיק פיספוס אחד, שמשבית גם טנקים, על ציר נוח לכאורה.... מי כמוני יודע.
הספיק פיספוס אחד, טעות בשיקול דעת, שהטביע את הטיטאניק... את קפטן סמית כבר אי אפשר לשאול. הדגים סיימו לכרסם את עצמותיו כבר לפני 102 שנים.
איך אמר אינשטיין? "לשני דברים אין גבולות. ליקום ולטימטום האנושי. לגבי היקום אני לא בטוח."
אף כלי רכב בעולם לא חסין טעויות או שנייה של היסח דעת. חיים גם אוהב לנסוע לבד וברכב בודד, וזה תרחיש שמצריך היערכות אחרת לחלוטין ברמת לקיחת סיכונים ואני לא מזלזל בנסיונו ובתובנות שלו.
אז כדוגמה קיצונית, לואדי אל עין לא הייתי לוקח שום SUV למרות שזה אפשרי, כי הסיכויים לנזק גדולים מדי.
אבל לנחל חורשה אני לא אחשוש לנסוע גם בגראנד ויטארה חדשה. סטנדרטית. וזה יהיה טיול בכיף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לנחל חורשה אני לא אחשוש לנסוע גם בגראנד ויטארה חדשה. סטנדרטית. וזה יהיה טיול בכיף.
מקורית בלי מיגון?
אני חושב שהגזמת בהערכה.
הרכב הזה גבוה במעט מלא מעט פרייבטים, מה שיגרום לך לנסיעה ״מוד חיפוש בולדרים״, בחשש תמידי לניגוח פלסטיקים ומכלולים, ופוטנציאל הנזק לרגע של חוסר תשומת לב/עייפות גבוה בהרבה.
דברים שלרכב של חיים יהיו שקופים.
לא לזה נראה לי שהתכוונת בהגדרת ״טיול כייף״.
נכון הוא בהחלט יכול לעבור את המסלול, בחתיכה אחת, אבל עם הרבה עבודת נהג, ולפעמים עם בנייה וסילוק מפגעים.
כן. מקורית. לא ממוגנת. תתפלא. זה אוטו הרבה יותר טוב ממה שחושבים.
ובהחלט נכון שצריך יותר תשומת לב בנהיגה. סביר להניח שהקצב יהיה קצת יותר איטי. יכול להיות שתצטרך לצאת מדי פעם ולהזיז איזו אבן.
אבל אפשר, ואפשר להנות, ולא צריך לפחד או להיות קיצוניים. לא מדובר במסלול עבירות.
ומה זה "נהיגה בכייף"?... מהירות גבוהה?... סאטלה מנומנמת?... לחלום אי אפשר. גם לא עם היילקס גבוה. תמיד יהיה איזה בור או אבן בולטת שמחייבים התייחסות. כל רכב ומגבלותיו/התנהגותו האופיינית. בנהיגת שטח צריך עירנות גבוהה כל הזמן. זה חלק בלתי נפרד מהמשחק.
חיים, קורנינג אפשר לקנות אצל יצחק בכפר סבא.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
אין...אין... רק כאן אפשר למצוא דיון על מסלול לטיול, עבירות וכלי אוכל בסטייל- נהדר!!!
דרור זרקת רעיון (יש לי G.V07)שאני חושב להפוך לביצוע בטיול יום ההולדת באוקטובר, שהפך מסורת החל משנה שעברה.
אז כמה שאלות מקדימות: כמה זמן לחשב משיבטה לבורות לוץ- חצי יום/ יום מלא?
יש אפשרות להגיע לנחל חורשה מנק׳ דרומית יותר על כביש 40? האם יש חניון לילה בתוואי של המסלול?
וכמובן בשמחה, מי שרוצה ויכול בסוף שבוע האחרון של אוקטובר או זה שלפניו, להצטרף אלינו מוזמן בכיף.
אני אוהב להיכנס מבורות לוץ ונחל אלות.
יש את החניון בבורות לוץ. הוא סחוף רוחות ולרוב לא תהיה בו לבד. אבל מצד שני הוא מסודר. יש בו פחי אשפה, שירותים נקיים ומים זורמים וזה חשוב.
רוצה משהו מבודד ואינטימי יותר? אני אוהב את החניון בנחל עקרב. נכנסים ימינה (צפונה) בשביל אדום על כביש 171 (צומת הרוחות-הר חריף).
למדבר יש את הקצב שלו ואני לא אוהב חיפזון... לכן אני ממליץ לחשב יום מלא - מהבוקר עד לפנות ערב - כדי לנסוע בניחותא, לעצור כשמתחשק והכל בלי לחץ ועם מספיק זמן ספייר אם מתחשק לנוח קצת יותר, או חס וחלילה לטפל בתקלה. אל תשכח שבאוקטובר כבר יש לך קצת פחות שעות אור.
שלא תחשוב שבגלל שהמלצתי ו"הרגעתי" שהרכב מתאים אז אפשר לזלזל במסלול הזה! - הוא לא פשוט. תצטרך לפתוח עיניים טוב טוב כדי לא לגרד את האוטו. מצד שני - זה מסלול מדהים ביופיו ובאווירת "סוף העולם" שלו. הר הנגב הגבוה הוא האיזור שאני הכי אוהב בנגב - הריחוק, הבידוד, השקט, הריח (למדבר יש ריח אופייני וכאן זה בולט. תפתח חלון, תסגור מזגן, תיסע לאט, תקשיב לחצץ מתחת לצמיגים ותנשום עמוק...)
הערה: עם כל הכבוד ויש כבוד - אל תיסע לבד. GV זה לא ל"ק 75 ואתה לא חיים רכס.
עכשו ניכנסתי לפאניקה מהרעיון שיש סוגים שונים של קורנינגים ,מהמחוסנים לנצח ועד השבירים כחרסינות.
זה ממש עינין רציני מכדי להשאיר אותו לחובבנים. לקח לי יותר מעשרים שנה בשטח כדי ללכת על הקורנינג שלא איכזב ,ועכשו נכנס לי פחד אמיתי מרכישה חדשה של זיוף סיני.
מי יכול לבצע בדיקה נכונה של ספק אמין לקורנינג הניצחי. המחיר לא חשוב.
אין לי בעיה לרכוש כאלה ולבצע ניסויי עמידות אכזריים כדי להבטיח איכות בלתי מתפשרת. הצילו ומהר.
חיים הפתרון כבר ניתן לך
יש ב ebay כמות לא מבוטלת של קורנינג מהדור הישן
זה מוגדר וינטג..
עלויות לא גבוהות המשלח כמובן יקר, אבל אם קונים כמות זה יוצא סביר
בכלל לא מבין מה ההתעקשות על צלחות זכוכית
מה רע בפלסטיק??
נכון קצת פחות סטייל, אבל חיים לך יש סטייל יותר מכולנו יחדיו, תוכל להתפשר בנקודה זו לא?
זה לא סיני חיים, Correlle זה הקורנינג שאתה יכול לקנות היום. יכול להיות שג'ו צודק והקורנינג של היום פחות טוב ממה שהיה פעם, אבל זה מה שתמצא בחנויות, בארץ ובארה"ב.
מצד שני... יש לאשתי, לאחותה ובעיקר לחמותי סטוק של קורנינגים חלקם בני שלושים ויותר. תמורת המחיר הנכון יכול להיות שיהיה ניתן לשחלף משהו בסתר? זה סיכון מאד גדול אפילו לכתוב עליו פה בפורום, אתה יודע :rolleyes: