כיסויי נאופראן?
Printable View
חיובי.
סוף מעשה.
אחרי הדיון הזה, ובמיוחד אחרי העדות האישית לגבי התחממות כיסוי ניאופראן (בעצם מספיק להיזכר כמה חם מסוגלת חליפת צלילה להיות כשהיא חשופה לשמש), הבנתי שהכיוון יהיה קנבס, או דומה.
הוזמנו כיסויי מושב מקנבס, מ-GADJEEP, שמפרסמים כאן באתר.
לקחו פרטים לגבי סוג ושנה של הרכב, ואחרי שבועיים+ (נשלחו מדרום אפריקה) הגיעו כיסויים קדימה+אחורה, ברמה שלא ראיתי בכיסויים קנויים אוניברסליים.
הבד נראה ומרגיש חזק, קווי התפר יושבים בדיוק על הקווים המקוריים של הרכב, וצריך סה"כ 2 גומיות לקבע את הכיסוי למקום (בניגוד להרבה מאד גומיות למתיחה בכיסויים "אוניברסליים"), פשוט כי הוא יושב בדיוק על קווי המתאר של הכיסא.
מסתבר שיש הבדל בכל זאת בין היילקס בארץ ובאפריקה, ונדרש היה לבצע פתח לידיות כוונון של המושב, ומשענת הראש, אבל התוצאה מבחינתי מעולה.
טיול ראשון בשטח, ובהחלט מוצלח.
.קובץ מצורף 91967קובץ מצורף 91968קובץ מצורף 91969קובץ מצורף 91970
תתחדש. נראה שזה יחזיק יותר מהטויוטה :-)
יש לי אירגונית לגב מושב קדמי ונראה שזה מאותו החומר.
עכשיו כשאני רואה את התוצאה זה נראה רעיון די טוב לפתרון כסאות העור הקדמיים האומללית באינדיאניים...
מחיר?
להבנתי זה ספציפית לרכב, לפי מבנה המושבים.
להיילקס, שני מושבים קדמיים+מושב אחורי זה 1900~.
לא זול, אבל מרגיש בליגה אחרת לגמרי מכיסויי מושב אוניברסליים שיושבים ״בערך״ על המושב, עולים 300-400שקל, ולפחות אצלי, אחרי שנתיים מראים סימני בלאי ברורים.
מהבדיקות שלי באיביי, המחיר של מוצר באיכות מקבילה הוא זהה~, וגם אם קצת יותר יקר בארץ, אני מעדיף לקנות מישראלי.
נשמע מחיר יקר מאוד...
במחיר הזה תחליף כל כמה שנים ריפוד כללי לכיסאות ועדיין תצא ברווח.
בכל מקרה תהנה מהמוצר אין ספק שהוא נראה איכותי...
לפי מה שמצאתי, רפדים לא אוהבים את העבודות האלו, ונוטים ללכת על המוצר המוכר להם.
שאלתי לגבי קנבס/קורודורה, ובכל מקום ניסן לדחוף את המוצר בד המקומי שהם עובדים איתו כהכי טוב.
טווח מחיר לריפוד מלא איכותי הוא אולי חצי, אבל ממש לא מה שציינת, עם בד פחות עמיד, ואז לא הרווחתי כלום.
כיסויים אוניברסליים מהטווח הגבוה עולים 500+ שקל, ולא מתאימים לרכב כמו משהו שתפרו בדיוק בשבילך, והבד לא מיועד לרכב שטח.
תקנה כיסאות משומשים, בניית תושבות והתאמות, זמן עבודה, ועדיין צריך כיסוי כלשהו, והנה אתה שוב מתקרב לאותן עלויות.
תכניס לחישוב עלויות עמידות גבוהה יותר לאורך זמן (פחות החלפות ריפוד), ההשבתה של הרכב, בימים בהם המושבים מפורקים, תחבורה חלופית, ותראה שבסיכום כולל, אתה מגיע לסכום מאד קרוב, בלי להתפשר על איכות, עם מוצר שמגיע עד לדלת, ועם זמן הרכבה של חצי שעה בחצר.
אחרי שקלול יבש של המספרים, קיבלתי לדעתי משהו טוב יותר, בלי כאב ראש של השבתת הרכב והתפשרות על איכות החומר.
זה גם נראה טוב.
תתחדש.
נראה טוב מאוד, אבל יש לי מספר שאלות.
לי רלוונטי יותר זוג המושבים הקידמיים, האם הם מתפרקים בקלות?
האם הם אטומים למים?
האם הבד נושם או שביום חם ללא מזגן מזיעים עליו?
ומה זה הפתח השחור באחורי הכסא מעל הכיס?
תודה דורון.
תודה רבה על המידע,
תראה פה דקה 4:10
https://www.youtube.com/watch?v=noejJ3of8xo
לפי הפרסומים של היצרן, אלו כיסויים שמותקנים על רכבי ספארי פתוחים, שמסיעים תיירים כל היום.
אז אני בונה שברכב סגור הם יחזיקו קצת יותר.
;)
[QUOTE=ד ו ר ו ן;600493]לפי מה שמצאתי, רפדים לא אוהבים את העבודות האלו, ונוטים ללכת על המוצר המוכר להם.
שאלתי לגבי קנבס/קורודורה, ובכל מקום ניסן לדחוף את המוצר בד המקומי שהם עובדים איתו כהכי טוב.
יש בהרצליה את "אביבים" 054-3500520 מייצרים ריפוד בעיקר לסירות\יאכטות , הם עובדים עם חומרים איכותיים .
דיברתי איתם לגבי כיסויים\ריפוד ללנדקרוזר ואין בעיה להזמין אצלם בהזמנה אישית תפור לפי הרכב מאיזה חומר שרוצים.
מחירים?
חזרנו לסוגיית המחיר הכולל, והשבתת הרכב, ועלויות נלוות.
ואז זה כבר עניין של אלטרנטיבות לצרכן. וכמה שיהיו יוצא- רק טוב.
דובר על מחיר מעט זול יותר ממה ששילמת בסוף , 40 דקות לצרכי מדידות ,נותנים אחריות על העבודה.
היתרון לדעתי בהתאמה מושלמת לרכב .
הראל
א. איפה היית בתחילת השרשור, כשחיפשתי אופציות?..
ב, הכיסויים שלי תפורים לפי דגם רכב ושנתון, ספציפית למושבי הרכב, אז ההתאמה מושלמת, למעט הבאגים שציינתי, של פתח לידיות כוונון- זניח לדעתי.
ג. מוריד את הכובע בפני מי שב-40 דקות מסוגל למדל 3 כיסאות שונים (כיסא נהג לא זהה לכיסא נוסע, ויש בנוסף את הספסל האחורי), עם הקימורים והזויות של כל מושב (זה לא דרגש של יאכטה..).
בתחילת השרשור כנראה טיילתי בכרכום ולא הייתה קליטה:)
לענייננו , אני לא מקבל עמלות ...פשוט הצגתי עוד אופציה שאני מכיר שלגביך ברור שאינה רלוונטית כרגע אבל אולי למישהו אחר זה יעזור כשיתקל בשרשור .
תעלה תמונות אם אתה מבצע.
הי דורון.
אני מחפש להחליף את הכיסוי מושבים אצלי.
יש תובנות אחרי שנתיים של שימוש?
דוד