הבדל לא גדול
משמע שעיקר ההוצאה שלך הלכה בכלל על תחתית עץ הגלריה שעשית וניתן היה להוזיל משמעותית באמצעות פלטות (למשל) ?
כמו"כ
באילו קורות יש להשתמש ע"מ לייצר מסגרת מעוגנת לקיר ?
Printable View
עדיין הרוב הלך על המבנה עצמו של המסגרת - קורות כפולות, העמודים שמעל הבסיס, וכן הלאה. בחישוב מחדש, הייתי חוסך לא רק את העמודים אלא גם את הקורות רוחב ואורך שלמטה, סה"כ 20 מטר, 200 שקל או קצת יותר. עדיין לא המון ולא חלק הארי של הכסף.
המסגרת של הגלריה עצמה לעומת זאת - מעל 20 מטר, והמסגרת העליונה קצת פחות מ 20 מטר. ביחד סדר גודל של 40 - ועם העמודים שביניהן, חיזוקים וסולם, סדר גודל של 60 להכל... זה משהו כמו 700-800 שקל מהעלות. ככה בחישוב גס.
הגלריה עצמה לא זול אבל פחות משליש מהעלות של חומר הגלם.
ברגים 250 שקל
צבעים 300
גם למסגרת שצמודה לקירות הייתי משתמש באותן קורות דק אורן. פשוט כי זה זמין ולא יקר - וחומר גלם חזק.
אסף.
סליחה על החפירה,
אני פשוט שוקל ברצינות פרויקט דומה אבל חייב להוזיל עלויות....
מה הנתח של רצפת דק הגלריה (ולא פלטת דיקט למשל) בעלות הכללית ?
כמו״כ, האם הצביעה היא חובה ?
(לא משיקולי עלות, אני פשוט אוהב את צבע האורן הטבעי)
אני לא זוכר מחיר מדוייק אבל זה היה באזור 7.5 - 8 למטר לפני מעמ
אסף.
למטר רץ ולא למטר מרבע .
לגבי צבע אפשרי לכה או שמן לעץ ואז המראה טבעי .
עידו
הגלריה שבנה אבי לפני כ 25 שנה היתה מחוברת לקיר ע"י מגרעות מרובעות שנחצבו בקיר - הקורה הקדמית - שתי קורות מחוברות והאחרוית קורה בודדת שקובעה בנוסף למגרעות גם לקיר לאורכה. לללא שום תמיכה נוספת. המשטח עצמו נבנה ממשהו שהוא שנקרא "עץ גלריה" :) שזה קורות בערך 3X15 סמ עם זכר/נקבה לאורך הקורה.
אסף שלום
מצאתי את הפוסט הזה שלך וזה בדיוק מה שאנח מתכנן לעשות בחדר הילדים שלנו
ואכן אני מעוניין לחבר את הקונסטרוקציה לקיר וללא הישענות על רגליים.
לא הבנתי איזה יתרון נותן לך הקיר השלישי, הרי אם שמים קורות לרוחב ומקיר אחד אל השני שנשענות על קורות מחוברות לקיר
איפה מנוצל הקיר השלשי כדי לחלוק את העומס גם ?
הרוחב אצלי מקיר לקיר הוא 3 מטר, איזה עובי קורות לדעתך נחוץ?
תודה על העזרה
תודה אסף על הרעיון ועל הייעוץ והעזרה בתכנון, בסוף בניתי מסגרת מ 5X10 ועליה הלבשתי רצפת גלריה משתלבת
אני לא שלם עם קורת התמיכה הקדמית אז הוספתי לה עוד קורה של 15X5 שחיברתי לקיר עם זויות ומליון ברגים לקורה 5X10 הקדמית
וכל זה בגלל שלא עשיתי שום עמוד תומך מהרצפה. פשוט רציתי שלא יהיהו מכשולים במחרחב.
מה דעתך על העניין של הקורה הקדמית? השאלה לגבי חוזק וגם אם תקבל בטן במשך הזמן.
הגודל של הגלריה הוא 280 רוחב ועומק 155.
עדיין מתלבט אם לעשות את הגדר הקדמית כמו שעשיתי אן במקום לשים כוורת עם ספרי הילדים (שיש לנו מליון מהם)
ואז הם יהיו נגישים מלמעלה ומלמטה אבל מדאיג אותי הכובד על הקורה הקדמית !!!
ארז
קובץ מצורף 117029קובץ מצורף 117030קובץ מצורף 117031קובץ מצורף 117032