הוא קיבל מידע, ואף אחד מחברי הפורום לא יכול ללמוד מזה.
נמרוד
Printable View
הוא קיבל מידע, ואף אחד מחברי הפורום לא יכול ללמוד מזה.
נמרוד
צורפתי לקבוצה הזו לא מזמן וגם הבעתי את דעתי שם ואני לא עונה שם בכוונה על שאלות טכניות שמקומם בפורום
טוב, אני ממש איטי בעניין, אבל בכ"ז מתכנס.
רצוני לדעת חו"ד על:
גרנד שירוקי 4700 231 כ"ס שנתון 2006, 170,000 קמ. QDII בנזין
הגבהה 2.5" מיגונים.
ממה להיזהר בבדיקה?
היכן ניתן לבדוק באיזור חיפה. כמה בערך עולה? מזמן לא עסקתי בדברים אלו.
מה צריכת הדלק האמיתית בעיר, מחוץ לעיר בנסיעה של כ 110 קמ"ש
מה המחיר הסביר לאוטו כזה במצב טוב, בינוני (מה זה בדיוק???) גרוע לא נוגע.
למה לא ללכת על פגרו, פאטפיינדר, במחיר של 70-80K. אני יודע שאני באיזור אינדיאני והשאלה קצת מביכה.
המון תודה
מוני,
לא יודע לענות לך לגבי הבדיקה מעבר לדברים הסטנדרטיים (בדיקת תקינות וכו')
אנסה לענות לך לגבי ההשוואה לפג'רו.
למה כן אינדיאני?
1. כי יש לו מנוע שרק מחכה שתלחץ על הגז.
2. כי זה ה SUV הכי קרוב לדבר האמיתי - לפחות בשם המשפחה :)
3. כי בסה"כ מדובר על רכב מפנק, נוח וחזק
4. ניתן לשפר אותו בקלות יחסית ולהנות מרכב שנוסע יפה מאוד גם בשטח
5. חלקים וידע זמינים בארץ ובעיקר בחו"ל.
למה פג'רו?
1. כי הוא גדול, נוח ומרווח מאוד (המרחב הפנימי גדול משמעותית מהאינדיאני)
2. הוא הרבה יותר חסכוני (דיזל, הבנזין פחות נפוץ)
3. השמועות אומרות שהוא יותר אמין (אני מגדיר את זה שמועות כי אין לי נסיון עם מודלים חדשים יותר של הפג'רו ומה ששמעתי על הגראנד לא ממש החמיא לו - ציטוט - "מחכים להפתעה בכל פעם מחיישן אחר". אני לא יודע אם זה עדיין המצב של האינדיאנים או שזו הייתה תקופה ראשונה עם הרכב הספציפי, לכן הגדרתי את זה כ"שמועות".
4. הוא הרבה יותר עביר ממה שמייחסים לו - באופן אישי, הופתעתי יותר מפעם אחת. אני לא טוען שהוא יותר עביר מאינדיאני משופר, אבל הוא לא ממש נחות לעומתו.
5. השיפורים שלו פשוטים ולא יורידו אותך מהכביש (צמיגי AT במידה חוקית והגבהה 2", מגיע במקור עם צמיגי 31")
תעשה סיבוב על פג'רו ועל אינדיאני ואז תחשוב מה מתאים לך יותר.
מניסיון אישי, לאינדיאנים יש את הקסם שלהם, תחושת הכח המתפרץ, הקהילה התומכת והפורומים הרבים. לעומת זאת, הפג'רו הוא "עוד יפני" בעדר.
אבל עבורי, הוא הבחירה הנכונה כרגע.
בהצלחה,
סער
מוני
יש עכשיו ביד2
אוברלנד2006 עם מנוע המי ,
98000 קמ
מן הסתם qd2
זה הרכב שהייתי לוקח, צץ בלוחות פעם בשנה שנתיים אחד כזה.
שום רכב אחר לא יעניק לך את אותה כמות הנאה, מבטיח
אתה רוצה הנאה לך על גרנד, אתה רוצה שעמום, תהנה לך על האחרים.
צריכת הדלק על הפנים, רכב משופר קשות אל תצפה ליותר מ 5:1 בעיר, 7:1 מחוץ לעיר.
בדיקה מציע לך במוסך שמבין, יש כמה באזור הצפון, מכון בדיקה חבל לך על הכסף.
בהנחה שאין נורת צ'ק אנג'ן דלוקה שיכולה להיות מכלום עד אוברול יש הרבה דברים שצריך לדעת, שמצטברים לכסף גדול (בישראל, מחלקים בחו"ל אפשר לפתור בעיות בהרבה פחות כסף), לכן אתה צריך מישהו שמכיר את הרכב.
המחיר מאוד תלוי ברכב, יש נבלות שאפשר לקחת בגרושים ולהפוך ליהלומים ויש רכבים מלוקקים שלא ראו שטח ששווים מחירון. בכל מקרה תכין ערימה, הגבהה 2.5" לא מספיקה ורשימת השיפורים הנדרשים ארוכה.
תקשיב לגרנד (רמי) ,שומר לך מקום של כבוד בקבוצה.
"גרנד"
תודה, הבחור מבקש 93K והרכב איננו מוכן לשטח, הווה אומר עוד כ 20-25K,
קצת יותר מידי הגם שזה נראה מצויין.
אני חושב שגם 4700 יספיק לי
מוני
אתה רחוק מהסכומים שציינת.
מיגון 2500-3000
הגבהה 2.5" 1000-6000 תלוי אם החליפו בולמים קפיצים או סתם ספייסרים.
אם מדובר על ההוא מיד2 מחיפה, אז למעט מיגון הוא לא מוגבה כלל.
רמי,
אל תשכח צמיגים במידה מתאימה. בתמונה הוא נראה על צמיגי אופניים.
חברים, העסק לא פשוט, ג'יפ זה כמו אישה - קשה לבחור, קשה להיפטר, הוצאות גבוהות הנאה קצרה.
עברתי שוב בעיון על עצותיכם, וגם על הכתבה המצויינת של "grand" אודות התפחות האינדיאנים למיניהם.
אני ממזמז את יד II ומבלבל לאנשים את המח. אראה כנראה בימים הקרובים 2006 HEMI QD2 5.7 העומדת למכירה אלא שהמחיר מטורף ואם הוא לא יוריד קשות, חבל על הזמן של שנינו. אני לא חושב שאני צריך את העצמה הזו לנסיעות, אני לא אצן, 3.7 עשוי לעשות עבודה סבירה, ראיתי גם את ה SUPERCHIP FLASH-PAQ שמשפר מנועי 4.7 אז למה בדיוק צריך 5.7?
מה מטריד אותי? ניתן לקרוא בין השיטין ומעליהם בעיקר בעניין נורות הבקרה השונות. אין לי זמן, נוסע המון לחו"ל, ועלול למצוא את עצמי עם סבב של בילויים קבועים במוסכים, זה הספיק לי עם הבלייזר הישן ששאב זמן והון עתק. להיכנס למוסך מוסמך קרייזלר זו מן הסתם קריעה פיננסית, אבל יש קרוב מאוד לעבודתי בעזריאלי, מאידךלהיכנס למוסך של ארז בחולון, שאני אמנם סומך עליו, הוא רחוק, ומחייב לוגיסטיקה קשה מבחינתי.
האם ראוי אולי לרדת לדגמים הישנים יותר, שייתכן שאמינותם בפשטותם, לדוגמא אני רואה :
גי'פ / Jeep - גרנד צ'ירוקי (עד 2004) 5,200 250,000 קמ 1998 39,000 שח ללא תוספות שטח. כדאי אולי לרכוש ולהוסיף הגבהות, ונעילה באם אין ברכב?
או: גי'פ / Jeep - גרנד צ'ירוקי (עד 2004) 5,200 1998 40,000 ₪ 7 ידיים טרנספר 5 מצבים, נעילת דיפרנציאל אחורית לוקרייט, קידמית ARB, פגוש מתכת אחורי עם מתקן לספייר, מסכים 7'' במשענות ראש. מוסב לגאז. מן הסתם שחוט ומרוט, ולא ברור לי איך מתנהג גאז על ראשי מנוע אלו. אני מבין במעל 2005 - גאז לא בא בחשבון.
ועוד אחד:
גי'פ / Jeep - גרנד צ'ירוקי (עד 2004) 4,700 2001 65,500 ₪ 147,000 קמ 4 אוטומט - מוגבה 5" "למי שמבין"
שוב, מה שמפחיד אותי זה בילוי קבוע במוסכים ובור ללא תחתית.
מבלי לנקוט עמדה, יש לך באתר פרסום של קובי מערד לגבי zj משופר במחיר של כ 40.
לא מכיר את הרכב אבל המודעה מעניינת
מוני,
לגבי ה WK, אם קראת היטב את הכתבה בטח הבנת שמנוע 3.7 מחוץ לתחום , רק בגלל הסיבה שלדגמים שבאים איתו אין הילוך כח, לא רלוונטי למי שמטייל.
מנוע ה 4.7 או הדיזל CRD ראויים בהחלט, ולא רעים, אך לעניות דעתי לפחות... אם יש HEMI בסביבה, מדוע לא?
מנוע ההמי חסכוני יותר בנסיעות כביש בין עירוניות, בזבזן יותר בעיר.
המי זה אחד המנועים הנחשקים והטובים בהיסטורית הרכב האמריקאית, מנוע חזק ואמין שלא מפחד מגז או מהתחממות קיצונית.
מנועי ה 4.7 יותר רגישים לעניין, אגב אותו מנוע 4.7 קיים משנת 1999 ב WJ, אז זה גם רלוונטי לדגמים הישנים יותר.
נכון שיש יותר חיישנים ומחשבים, וייתכן שיישור הקו הראשוני לרכב שהוזנח עלול להיות ארוך ויקר בכיס ובזמן, אך לאחר טיפול בבעיות אם יש, תהנה מאמינות יחסית טובה.
לגבי ZJ ו WJ...
שניהם טובים ואהובים, WJ נוח ומהנה יותר בכביש וגם בשטח, מנוע 4.7 זהה ל WK, אמין כל עוד שלא התחמם למוות.
הבעיה היא הגיל.. ולא רק באינדיאנים , אלא בכל רכב אחר גם כן.
ZJ כבר התיישנו, קשה ונדיר למצוא רכבים טובים שגם שמורים מבפנים ( אגב..לבועז אברהמי יש אחד כזה שנראה חדש.. ) אם תמצא פנינה כזו , נעולה ומשופרת שגם לא מתחממת יותר מדי ביום שרב, קח.
WJ , קצת יותר צעיר, ניתן למצוא רכבים שמורים ויפים, זה האינדיאני הכי טוב שיש, עביר מאוד, נוח, תענוג בכביש, אבל קח בחשבון שהזמן עשה את שלו ואתה עלול להיכנס לבעיות חשמל יותר מורכבות מה WK, בעיקר בגלל חוטים וצמות שהתייבשו ונקרעו, לכן לבדוק היטב.
בכל מקרה אתה נכנס למשפחה טובה, המון ידע גם כאן בפורום ובקבוצות הווטסאפ, וזה מאוד חשוב.
הרכב מערד ימתין במחילה,.
אנסה ללכת על ה 5.7 2006 למרות שזה קצת מוגזם להזיז את ה 95 ק"ג שלי עם מנוע 5.7. אנסה להיפגש עם הבעלים בת"א במהלך השבוע הזה.
רוב הנסיעות שלי הן קצרצרות, 1-4 ק"מ, המנוע לא מספיק להגיע לטמפ' עבודה ולכן נוסע על "צ'וק" קרי תערובת דלק עשירה וצריכה מופרזת (הבלייזר שלי שתה 1:3). התחלתי לרכב על אופניים חשמליות בשכונה, במקום הנסיעות הקצרות, קצת מסוכן ומרסק גב.
אם אגיע למחיר הגיוני, והרכב כולל שיפורי 4*4 אז אקח את הסיכון ואלך על זה. אני חושב גם שיתכן ותהייה בעייה למכור בבוא העת. הספקים של 340 כ"ס מקבלים היום ברכבים עם מנוע קטן יותר, צריכת דלק טובה יותר. ומקווה גם שלא תהייה בעיית חלפים בעוד מספר שנים.
אגב, בדקתי את עניין הצ'יפ, וגם כתבתי להם : http://www.ebay.com/itm/Superchips-F...p2054897.l4275
לא נראה שזה משפר משמעותית לפי מה שראיתי, תוספת כ"ס כ -5-8% לרוב הרכבים, וזה לא ממש חסר לאף כלי, תוספת מומנט רצינית, ועוד שינויים. כנראה קל מאוד לשינוי הפרמטרים, וגם ניתן לעדכון תכנה מהרשת. חוות דעת צוננות עד בינוני. ההוצאה איננה גדולה.
המון תודה על התמיכה, וההסברים המפורטים. קרייזלר באמת סיבכו את העניינים עם הדגמים, הקודים, החפיה בין השנים, ובמיוחד עם מה שיש/ אין בכלים השונים לעניין ה 4*4
מוני הצ'יפ מסייע בהרבה פרמטרים של הרכב כולל רגישות מערכת חיישני לחץ האוויר, מיפוי החלפת הילוכים, יחסי העברה, גודל צמיגים ועוד.
כדי להביא WK לרמת שטח גבוהה יש רשימת שיפורים ארוכה, לא את כולם נכתוב כאן :rolleyes:
כרגע התקשרתי לבעל הרכב V8 5.7 HEMI 2006 כדי להיפגש ולראות הכלה. מסתבר שהכלה מצאה חתן תמורת נדונייה הרבה יותר גבוהה מכPי שאני הייתי מוכן לשלם.
מאחל לקונה הנאה מלאה והנעה טובה.
ולכם, אלפי תודות על ההכוונה, סיוע והסברים מאלפים.
אילן,
אני לא חושב שהתקיעה במשל"ט נבעה מיכולות הרכב, יותר בכיוון של נהג מוגבל... לראיה, אחרי שינינו את נתיב העליה.
(סתם כקוריוז, בדיוק שנה קודם, נתקעתי עם הצירוקי בדיוק באותו המקום, על סף התהפכות...)
אני חושב שבשטח טכני WK משופר יהיה שווה ביכולתיו ללנדקרוזר דומה (סרן אחורי חי ומתלים נפרדים בשניהם).
אני לא חושב שבמרבית הטיולים יורגש הבדל לעומת פג'רו קינג , בוודאי לא כזה שיצוייד בצמיגי שטח (הצמיגים שלי הינם AT).
אני מצרף תמונה של פג'רו דור 3 (קינג) עם צמיגי 32" - שטח מלא, איכות הנסיעה לא נפגמה, למעט השימוש בצמיגי שטח כמובן....
ההבדל היחיד לעומת פגרו סטנדרטי זה הגבהה של 2" ע"י החלפת קפיצים. כמה יעלה להביא WK למצב של צמיגי 32" ונסיעה "רגילה"?
http://i102.photobucket.com/albums/m.../Tottie038.jpg
אילן/מוני,
אין כאן ויכוח למי יש יותר גדול, אני חושב שה WK הוא כיף של אוטו, אבל, כמו כל האינדיאנים, על מנת לשפר אותו צריך לשלם, ובד"כ, לא מעט.
(חוץ מה - XJ, הוא גם עם הגבהה של אוקולונים של 1.75" וצמיגי אופניים עלה את הזיק :D )
אם אני מסתכל בשיקול קר של עלות /תועלת, היפנים כנראה עדיפים. אבל אז נכנס הרגש....
סער, נשמה.. אנחנו חברים אז אהיה "עדין" איתך.
להביא WK ל 2.5-3" יותר זול משמעותית מכל רכב אחר שאני מכיר,
כולה קפיצים-בולמים.... 6000 ש"ח ברכישה מקומית, וזה עוד אם התפרעת על היצרן הכי איכותי.
זה מאפשר צמיגי 32" ללא בעיה.
בפג'רו \ לנדקרוזר ודומיו מחלקים הגבהות ומיגונים בחינם לכל רוכש?
תודה על העדינות רמי :)
OK, אז עלויות השיפור ל 32" דומות עד זהות.
אני התייחסתי במקור למה שאילן אמר "כדי להביא WK לרמת שטח גבוהה יש רשימת שיפורים ארוכה, לא את כולם נכתוב כאן "ושוב, אני לא חושב שבשורה התחתונה, במסגרת שיפורים "רגילים" שלא יורידו אותנו מהכביש במהירות האור, אין הבדל משמעותי בין היפנים לבין WK.
אני מסכים שהדורות הקודמים (WJ, ZJ) עבירים יותר משמעותית, אבל, על מנת לממש את הפוטנציאל, עלויות השיפורים שלהם על מנת לאפשר צמיגי 31" משמעותית גבוהות יותר.