תודה. מעניין.
Printable View
תודה. מעניין.
בכל הדוושות האלקטרוניות שמוכרות לי ישנם שני פוטנציומטרים נפרדים עם חיווטים נפרדים עד למחשב המנוע, על מנת שלא תוכל להיווצר טעות כפי שמתוארת כאן בקריאת מיקום הדוושה.
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...211502b27a.jpg
במקרה של חוסר התאמה בין החיישנים, המחשב נכנס למוד חירום, מוריד סל"ד מנוע לסרק, וכמובן שנרשמת תקלה בזכרון המחשב.
קודם כל, החיישנים אכן מודדים פסיבית, אבל המצערות היום מנוהלות מחשב ומופעלות על ידי מנועים חשמליים. כנ"ל לגבי מגדשי טורבו ועוד מפעילים שונים.
כשמדובר בדיזלים, אז תוספת הסולר מושגת ע"י פקודה שונה של המחשב למזרקים. אין כאן פעולה מכנית.
לגבי האיאספי, לפחות בחלק מהרכבים הוא בהחלט מרים סל"ד לפי הצורך שהוא רואה לנכון. יצא לי לנסוע מספר פעמים ברכב שהאיאספי החליט להרים סל"ד כנגד רצוני וכנגד הלחיצה המבוהלת שלי על דוושת הבלם [emoji15] . היצרנים קוראים לזה "שליטה במומנט המנוע" עם ראשי התיבות הבלתי-נמנעים-בשלוש-אותיות ואף מציגים סרטים שמראים שזה עוזר לשלוט ברכב בתנאים של קרח על הכביש.
חנן,
השרטוט שצירפת מתייחס לפג'רו?
בכל החיפושים שלי בספר מצאתי אזכור לחיישן TPS אחד בלבד.
האם אתה בטוח שישנם שניים?
זה לא של פאג'רו.
אל תתבלבל בין tps לaps.
שים לב גם שלמרות שחיישן הaps הוא גוף אחד, יש בתוכו שני פוטנציומטרים שמחוברים למעגלים נפרדים.
אל תתבאס אבל, ה ESP ידע מה שהוא עושה !
ישנם מצבים בד"כ תחילת היגוי יתר שדווקא בלימה מוציאה את הרכב מהאיזון (יוצאים "לצלחת" בלשון העם) .
לעומת זאת האצה קלה + תיקון הגה מחזירה את הרכב לאיזון .
ומהעולם שקרוב יותר אלייך (שטח),
דמיין שאתה יורד ירידה תלולה וחלקלקה והחלק האחורי מתחיל לזרוק לצד , אני מניח שלא תלחץ במצב זה על הבלמים ...
רענן
אתה מדמיין מצב קיצון שלא היה שם. לפחות לא מלכתחילה אלא רק לאחר כניסת המערכת לפעולה. מדובר במצב של סיבוב ממושך ללא כל החלקה. באותו סיבוב המערכת גרמה באופן עקבי להאצה בלתי נשלטת שהדרך להפסיק אותה היתה לכבות מנוע או להוציא לניוטרל או ליישר הגה.
לא התבאסתי כי הייתי מוכן לזה, ידעתי איך להכניס את המערכת לפעולה ואיך להוציא אותה מפעולה. עשיתי את זה שוב ושוב, לא הייתי מופתע ולכן לא באמת נבהלתי.
האמת, המערכת הזאת מפחידה אותי בזה שהיא יכולה לבלום כול גלגל בנפרד בלי לחיצה כלל על דוושת הבלם.
העתיד אפילו גרוע יותר, ההגה יהיה ללא כל קשר מכני לגלגל ההגה (באנלוגיה מה שנקרא drive by wire ) ששם גם המחשב יקח שליטה
כשהוא יחליט (עפ"י נתונים מסנסורים אופטיים וראדרים) שנדרשת התערבות.
והשלב הסופי, מכוניות ללא תפעול נהג כלל .... (איזה פחד ! לפחות את זה אני לא אחווה)
רענן
כבר היום סרן ההיגוי האחורי במשאיות מפוקד אלקטרונית בלבד, ללא כל קשר מכני או הידראולי להגה הקדמי, וכן, גם שם יש תקלות, ולפעמים הוא מסתובב הפוך לכיוון הרצוי.
לגבי בלימה בלתי רצונית, גם את זה חוויתי: משאית שהיתה דופקת בלימות חירום תוך כדי נסיעה וללא כל נגיעה בבלם. מכסה מודולטור esp נשבר ואיפשר ללחות להיכנס ולגרום לקורוזיה בכרטיס המודפס. לא מצחיק.
חברים, בחיבור למחשב אמרו שזה שני חיישנים של משאבת סולר.אפשר להשיג מקט שלהם? מישהו מכיר בעיה כזאת והחליף חיישנים כאלה ? קישור לאיביי? תודה לכולם, אנחנו מאוד צריכים את הרכב וככה אי אפשר לנסוע עליו
עדכון מצטער על הדאבל.
בשיחה עם מחסן מורשה קיבלתי מקט me203180 .
725 לחיישן לפני מעמ,צריך שנים.
מכירים חנות חלקי חילוף במחירים נוחים? חנות אינטרנטית עם משלוחים מהירים? תודה רבה
28 דולר לפני משלוח מיפן :
http://www.amayama.com/search?region=196&q=me203180
1.החלק מקורי ?
2.משלוח בEMS או בUPS לכשיעצר במכס,(בהנחה שנזמין מתחת ל75 $) נצטרך להמציא אישורים או שזה חלק העומד תחת קטגוריית שחרור מהיר ?
3.מה הזמן המשוער להגעת החלק ממי שהזמין באתר ובעל ניסיון ?
4.היכן בודקים מה עלות המשלוח ? כרגע ניסיתי להתחיל את ההזמנה כדי לקבל עלות משלוח ולאחר הירשמות ההזמנה מופיעה בסטטוס pending ב Original inquiriesתודה רבה
1. מקורי בלבד
2. להערכתי לא תצטרך שום אישור, והחלק יגיע אלייך עם שליח.
3. מנסיון העבר, בין שבוע לשלושה.
4. מחר תקבל מייל מהאתר עם עלות המשלוח הסופית, ובמידה ותרצה תצטרך לאשר ולשלם.
לי יש נסיון מעולה איתם, כולל שירות לא ברור מאיליו במקרה אחד של בעיה באשמתי, ושליחה נוספת שלהם של חלק מתאים כאשר מחייבים אותי רק בעלות המשלוח.
בכל מקרה, אל תקנה במורשה! הם חזירים, אם כולם יפנימו זאת, הם יורידו קצת את מחירי החלפים.
לא קניתי חלק מה מורשה כבר שנים, והכל אצלי מקורי, אבל הכל.
תודה רבה אתה עוזר לי מאוד.
במידה ואצטקך אישור,במה מדובר?
באם העלות תעלה על 75 דולק כולל משלוח,מה לעשות?
אעדכן עלות סופית
תודה שוב
65$ כולל משלוח.
הזמנתי, שיהיה.
מישהו יודע איך אפשר להזמין מהם פילטר סולר? (על הפילטר שלי מופיע המספר: ME132526, מקורי)
תודה,
סער
סער איך יכול להיות שאתה קיבלת הצעת מחיר ואני לא?הזמנה שלי בסטטוס accepted ולא קיבלתי הצעה במייל או באתר. אני מפספס משהו ?
סער-
http://www.ebay.com/itm/Fuel-filter-...item27e1a07c4a
MANN טוב ?
הם מציינים שזה יכול לקחת עד 3 ימים.
תבדוק את תיבת ה SPAM שלך, תראה שהזנת אימייל נכון...
ואולי הם נותנים כבוד לגיל :D
רציתי פילטר מקורי, אם מישהו יודע היכן יש, תודה מראש :)
סתם בשביל להבין,מה ההבדל בין השניים?