חיובי.
גם עם הכבל מנותק זה קורה...
Printable View
חיובי.
גם עם הכבל מנותק זה קורה...
הייתה לי תופעה זהה בטנדר איסוזו אוטומטי, גיר של aisin, בסוף התברר אחרי אין ספור חיפושים כי חיזוק של מינוס לגוף פתר את הבעיה, מכיוון שאין לי שרטוטים חשמליים של הפרדו לא יודע להגיד לך איפה אבל הייתי מנסה ללכת בכיוון הזה.
היי...ציינת כי לאחרונה החלפת כבל דוושת האצה עקב דוושה קשה. גם אצלי בפראדו שנת 99 הדוושה קשה. האם החלפת הכבל פתרה את הבעיה?
אכן החלפת הכבל פתרה את בעיית הקושי בדוושה.
אבל בדוק אצלך שאכן הכבל לא 'עובד' חלק. נתק אותו מגוף המצערת ושחק איתו הלוך וחזור. ראה כיצד מגיב והאם התנועה רציפה וחלקה. במידה ותרגיש חיכוך או איזורים בהם הוא נתקע - החלף אותו. (אזהרה - החלק המקורי לא ממש זול; כ-400 מצלצלים).
- - - Updated - - -
היי,
תודה.
ניסיתי גם את זה (לנקות היטב את איזור החיבור, לחזק עם ברגים למגע 'בריא'). לא עזר.
אנסה בסופ"ש הקרוב גם לחזק את המינוס למנוע... (להזיק זה בטוח לא)
ניסית למתוח עוד קצת את כבל הקיקדאון ?
אם הוא רפוי מידי הגיר מגיב כאילו אתה בבלימת מנוע = מוריד הילוך
לא יודע עד כמה זה דומה ..
אבל גם לי בטרופר דיזל 2003 יש תופעה דומה ...
במהירות מסויימת הוא כאילו לא החליט אם בא לו שלישי או רביעי ...
אני ממשיך לעקוב פה ...
נקווה שימצא הפתרון..
ראם
היי!
לא הייתי זמין לאחרונה.
צילמתי בוידאו ואעלה בקרוב את הסרטון.
במקביל, בדקתי את הערכים שמתקבלים ב-ecu, גיליתי בעיה בקריאה של חיישן טמפ׳ נוזל גיר.
ההתנגדות שלו (ומכאן המתח ה״נופל״ עליו) לא ע״פ ה-fsm.
האם יש לחיישן זה השפעה על העברת ההילוכים או רק לצורך הדלקת נורית אזהרה?
לא מכיר את הפראדו אבל יש רכבים (טרופר לדוגמה) שהטמפ' נמוכה הם "מושכים" את ההילוכים למען חימום מהיר יותר של המנוע והגיר.
נדמה לי שגם הילוך רביעי מנוטרל כשהטמפ' נמוכה.
אתה יכול לראות ערכי הטמפ' באמצעות חיבור ל OBD ? אם כן, מה הטמפ' לאחר 10 דקות נסיעה ?
רענן
לאחר חיבור הסקנר (שוב...) מסתבר שאין לו תצוגה ברכב זה של טמפ' הגיר והמנוע...
עצוב.
בכל אופן, בסופ"ש אבדוק את מצב חיישן טמפ' נוזל הגיר כי אני חושד בו (הוא מחוץ ל-SPEC ע"פ ה-FSM בהיבטי התנגדות ומתח ש"נופל" עליו.
קראתי במספר אתרים שייתכן וזו הבעיה.
אתחיל כמובן בחיווט לבדוק רציפות ובסוף אתעמק בחיישן.
האם מישהו כבר פירק אותו?
האם בזמן הפירוק צפויה נזילת נוזל גיר? (הוא יושב על הצנרת שמגיעה מכיוון הרדיאטור גבוה במקצת מאגן השמן).
תודה.
וסופסוף הגעתי להעלאת הסרטון לרשת...
http://youtu.be/gwhF7YhOduw
ניתן לראות (ולשמוע) את המשחק בהעברת ההילוכים בין 3-4.
חבר !
אתה מסתובב סביב הזנב של עצמך ....
הטורק ננעל ומשתחרר . הרכב לא מוריד הילוך .
רענן
הבדיקה הכי פשוטה האם זה "קפיצת" הילוך או נעילה ושיחרור של הטורק - כאשר יש עליית סל"ד תלחץ על ה O/D ותראה מה קורה. אם הסל"ד יעלה עוד קצת - זה טורק.
זה ללא ספק נעילת טורק.
בדקת חישן מהירות? אם הוא לא נותן קריאה מדויקת אלא קפיצות, ישנה אפשרות שזו הבעיה.
כמו כן חישן חום גיר בעיתי יכול גם הוא לגרום לבעיות
זה לא קשור לחיישן טמפ' .
תבדוק את חיווט ומפסק דוושת הבלם (ברכבים מתקדמים יש לו שני ערוצים אחד לאורות בלימה ואחד למחשב ) .
דבר נוסף, האם יש לך קרוז קונטרול ? אם כן, האם הוא מתפקד תקין כשאתה נועל אותו על 80 ?
אם הקרוז מתנתק, אז 99% שזה מהמפסק בלם.
ועדיין בלי סכמות או FMS זה ניסוי וטעייה עם הרבה דגש דווקא לתהייה ...
רענן