מסכים בהחלט !!! רק בקבוק. לא יורדים עם פרייבט לשטח !
Printable View
בקבוק.
וזה רק בגלל שיותר נעים לי בפה.
רק פחית ,,,ושתהייה גדולה !!!!!!!!!!!!!
5 ליטר לפחות
קובץ מצורף 90731
חיים תייצר לבד
מעבר לכך שהבירה יותר טובה והכייף שזה משהו שאתה עשית
גם המחיר ל20 ליטר בירה חומרים עולה כ130-180 ש"ח, 3-4.5 ש"ח לבקבוק 1/2 ליטר כתלות בסוג הבירה והחוזק שאתה רוצה
ערכת בישול עולה כ500 ש"ח וככל שתייצר יותר פעמים כך עלות הקניה תתקזז יותר
ולעניין הדיון
כשמייצרים לבד אפשר בבית רק לבקבק אז בקבוק
בועז
בתור אחד שמייצר לבד המחירים שלך אופטמיים לדעתי...
ציוד בישול לרמה של רכז + גרעני לתת היא בערך 1000 שקל לערכת 20 ליטר - עם סיר אלומניום, צ'ילר, ציוד ייבוש וחיטוי.
לבישול רק עם גרעינים נדרש עוד ציוד והרבה יותר זמן הכנה
אצלי - עלות ליטר בירה כ-7 שקלים כולל גז וכו
רק לזכור שמדובר בהליך שלוקח כשעתיים + ועוד בקבוק שלוקח עוד כשעה וחצי
מי שנכנס לעניין רק משיקול כלכלי יתבאס לדעתי מהר מאוד
אולי חיים יבנה מוצר שיכיל :
מתקן בישול סינון צינון ותסיסה
מה שישאר זה רק לבקבק :-)
תעלו כאן את הציוד שצריך ופרטו את התהליך. נראה מה אפשר לייצר לבד.
יש סיר לבישול אוטומטי...20 אלף שקל.
חיים אם לא יכתבו לפני אני אכתוב בערב, זה לא קצר...
תכתוב את."המדריך השלם" וזה ייכנס אולי לתחרות הכתבות הטכניות...
אסף.
סביון כבר ביקש כתבה בנושא בירה אחרי הטיול של שבת, אני כותב כרגע משהו סטייל "יש עוד דברים בעולם חוץ מגולדסטאר לא מסוננת" שם נסביר קצת על המרכיבים, הסגננות ומה ניתן לקנות בארץ בשביל להעשיר את הטעם
אולי יהיו כתבות המשך
המדריך השלם לבישול בירה יקח איזה שנה + לכתוב.
קובץ מצורף 90734קובץ מצורף 90735סיר אלומניום 15 ליטר בשוק בנתניה 60 ש"ח
ערכה ליצור ALE בלגי 7.5 אחוז 180 ש"ח רכז, לתת, שמרים, כשות ופקקים
ערכה בסיסית ליצור וביקבוק כולל 2 מיכלים 20 ליטר שסתום אוויר, הידרומטר, טרמומטר חומר חיטוי פקקים מכשיר פקקים, גרב 370 ש"ח בבירדי
קירור ע"י מים קרים וקרח שנלקחו מהברז בגינה
אם רוצים להיות מקצועי אין לזה סוף אבל לייצר לבד נגלה ראשונה סגרתי בפחות מ600 ש"ח ויעידו החברים שיצא סבבה
אנחנו גולשים לחלוטין מהנושא ההתחלתי אבל
הציוד שלי בגדול:
סיר אלומניום 30 ליטר חדש 300 שקל, סיר נירוסטה כ-700
להרתיח סיר של 24 ליטר נוזל עם כריים ביתיות זה הליך איטי, כלב גז 100 שקל פלוס ווסת, בלון גז בינוני כמה מאות.
השיטה של לבשל בסיר רק חלק מהכמות ולהוסיף מים מהברז היא מקום מעולה לזיהום ולאיכות ירודה, מהר מאוד ירדנו המנושא.
צילר נחושת בנייה עצמית ל20 ליטר תירוש - 250 שקל
חובה לצנן כמה שיותר מהר את הנוזל מ100 מעלות ל27 מעלות לערך. הזמן הזה קריטי מבחינת זיהומים כיום אני מגיע למטרה תוך 10 דקות.
מתקן ייבוש בקבוקים לאחר חיטוי 120 שקל
מתקן חיטוי כדי לא לקרוע את הידיים 90 שקל
ערכת בירדי כמו תארת 370
לא כולל דברים קטנים כמו משקל דיגיטלי, מד טמפרטורה דיגיטלי, חומרי הצללה ועוד כמה דברים שהופכים את הבישול לקל יותר
ובכלל לא דיברנו על איך שומרים דלי תסיסה בטמפ של כ20 מעלות בקיץ ישראלי (אני כרגע בונה תא מבודד) למשך שבועיים
בבית אני מבשל בערכת 10 ליטר שעשיתי לעצמי זה חותך את העליות והציוד לכדי כ-500-600 שקל.
עד היום הכנתי כ700 ליטר בירה, סיידר ומיד. זה לא הרבה אבל זה משהו...
בקבוק עדיף, פחית בחום שלנו לא הולך.
לחיים....
נמרוד זו הייתה הרמה להנחתה
סופה רק פחית
בועז
אם כבר עלה הנושא אז בהשוואה של ארופאים מול אמריקאים, האמריקאים הם תינוקות שרק עכשיו סיימו את תקופת היובש ומתחילים לאל לאט להבין בירה טובה מהי. בנתיים הם שותים מה שהתאגידים דוחפים להם לגרון שזה סירופ תירס במקום לתת ותמצית כשות מלאכותית במקום הדבר האמיתי.
הארופאיים לעומת זאת עשו ועושים מלאכתם נאמנה למרות שחלקם נקנה על ידי התאגידים האמריקאים. שבוע שעבר נכנסתי לפאב בוורשה עם 57 ברזים עם שמות שמעולם לא שמעתי עליהם. במקום עצמו אין אוכל, רק בירה, הוא מפוצץ עד אפס מקום והוא לא הפאב היחידי בסביבה שמגיש בירה איכותית
ואללה השאלה שנשאלה היא בשטח:
לא בשטח--- ברור חבית מקסימום בקבוק
אבל אני רוצה לראות את הראשון שמסרב לבירה צוננת במדבר ,אחרי סתם דוג כיבוש ורדית ,וכו,.
לא שמעתי מישהו שמוצעת לו בירה מבחית אומר"( נא לקרוא בקול של לפלף ולעלות שלוש וחצי טון בקול)
---אינני מעוניין, שכן זוהי בירה מפחית ולא מבקבוק, ולכן אוותר ואשתה את השוקו שרכשתי מראש בעין יהב".....
שכל אחד יסתכל שוב על התמונה בתחילת השרשור, ויענה על השאלה: אותה בירה, מה אתה מעדיף - חצי ליטר בפחית או שליש בבקבוק? או זה, או זה. בשטח, מה שהבאת זה מה שיש. ואחרי זה אין עוד.
שליש בבקבוק. אבל יותר מאחד.
למה? כי בחנות ליד הבית אין פחיות עם הבירה שאני אוהב.
אסף.
העדפה שלי בקבוק.
יצור עצמי של בירה לא יהיה יותר זול , לרוב הבירה יותר טעימה מבירה ממוסחרת