-
עדכון: זה התחיל חרא ונגמר בסדר, ויש גם לקח:
ניתקתי את הקונקטור הרב-מגעי מהמכשיר ואז גיליתי שבתוך החור של פין 1 בקונקטור אין את המתכת - נקבה שאליה אני יכול לחבר חוט. הנקבות נמצאו רק בפינים שמהם יצאו חוטים לגישורים.
אז חשבתי שמכיוון שאת פין 15 אני כבר לא צריך שיהיה מחובר לשום מקום, אני אוציא את הנקבות עם החוטים מהקונקטור ואחבר אותן מחדש ללא הקונקטור כך שיהיו לי מספיק נקבות בשביל כל החיבורים שאני צריך.
אז פירקתי אותן מהקונקטור תוך כדי השחתת הקונקטור, חיברתי אותן למקום על הפינים הזכרים של המכשיר, אבל אחת נשברה. ניסיתי להוציא את החלק השבור מהפינים עם טסטר . כנראה שנגעתי בשני פינים בו זמנית עם הטסטר, ואז היה ניצוץ קטן, ודממה גדולה.
המכשיר מת.
שום תגובה.
מסתבר שיש בפינים האלה חשמל למרות שהמכשיר כבוי, וצריך לעשות את ההתעסקות הזו, אם בכלל, כשמתח הזינה מנותק. כמובן שעדיף לעבוד כמו בן-אדם עם קונקטור אורגינל שהייתי מביא מהחברה, אבל שבת, ואני ישראלי, וישראלי מאלתר... טעות גדולה.
טלפון לאליק. קפצתי אליו, הוא קלט תוך שניה את מקור הבעייה, והלחים לי חוט נתיך במקום הנתיך המקורי שנשרף על המעגל.
שמחה גדולה, כבר הייתי בטוח שהלך לי המכשיר. אליק אפילו לא הסכים לקבל כסף תמורת העבודה.
בנוסף הוא אמר לי שלא הייתי צריך לעשות את מה שעשיתי. בסה"כ הייתי צריך לחשוף את שני הגישורים, להתחבר אל שניהם עם שני חוטי הרמקול, וכך גם שני הרמקולים היו עובדים במקביל: החיצוני והפנימי.
ההסבר לזה הוא שהגישור האמצעי הוא מינוס ומשם לוקחים את המינוס לרמקול, והגישור הימני הוא יציאה לרמקול שחוזרת חזרה אל הרמקול הפנימי. חיבור אל החוט הזה מאפשר הפעלה של רמקול חיצוני בנוסף לרמקול הפנימי.
אז חזרתי לג'יפ, עשיתי כמו שהוא אמר לי, ועכשיו העסק עובד טוב.
סוף טוב.