קודם כל... אל תספרי פיקסלים. יש הרבה מדדים חשובים יותר.
דבר שני... קחי בהשאלה את הd70 הישנה שלי עם עדשת הקיט ותראי איך את מסתדרת עם dslr ... מיושנת אמנם אבל לא רעה בכלל. והכי חשוב בהשאלה לכמה זמן שתצטרכי כדי לחפש בנחת בלוחות מציאה אמיתית.
אסף.
Printable View
קודם כל... אל תספרי פיקסלים. יש הרבה מדדים חשובים יותר.
דבר שני... קחי בהשאלה את הd70 הישנה שלי עם עדשת הקיט ותראי איך את מסתדרת עם dslr ... מיושנת אמנם אבל לא רעה בכלל. והכי חשוב בהשאלה לכמה זמן שתצטרכי כדי לחפש בנחת בלוחות מציאה אמיתית.
אסף.
:D
למכור אותה אני כבר לא יכול כי היא נחשבת לישנה מידי, מצד שני זו מצלמה מצוינת עם רזולוציה טובה, איכות תמונה טובה מאוד, פוקוס טוב, קצב צילום מהיר (5 לשניה), בנויה חזק (גוף מגנזיום) וארגונומיה טובה, פשוט חבל לי שהיא סתם "שוכבת" בארון כי אני לא הולך להשתמש בה, אז אם היא יכולה להועיל, למה לא? לא הכל נמדד בכסף, עצם השימוש בה יהיה לי סוג של רווח...
לגבי ה D4S לא אצלי, אני איש של קנון... :p
אופיר,
כפי שאסף כתב לא הכול נמדד במגה פיקסלים....
הגוף של המצלמה של אלרואי טוב בעשרות מונים אבל כידוע גוף ללא עדשה או אפילו עדשות טובות אינו מספיק.
החבילה מיד 2 היא חבילה יחסית מאוזנת וזולה. אני מאמין שעם קצת מיקוח תורידי קצת ותוכלי לקבל חבילה די טובה לשנה פלוס ראשונות.
תזכרי שרוב הכסף נמצא בעדשות בכלל והם יכולות ללוות אותך די הרבה זמן גם אם את מחליפה לגוף מצלמה יותר חדיש.
לא כתבת עדין דבר על הנסיון או הציפיות שלך מצילום ולכן קצת קשה למקד אותך ולדעת אם מצלמה חצי מקצועית שכזו היא בכלל הדבר הנכון עבורך.
יכול להיות שאת בכלל צריכה מצלמה חצי אוטומטית שמוציאה תמונות טובות עם פחות משחק בכפתורים וידע מעמיק בצילום ידני.
אם תלכי על מצלמה ידנית יותר ותשקיעי בלימוד ונסיון תחשפי לעולם ותחביב מקסים ומרתק.
בהצלחה וגמר חתימה טובה!
היה לי כזאת ( פילים)...
עם עדשה רחבה כמו ה18-55 לא תשיגי הרבה.
הייתי ממליץ לנסות להגדיל תקציב למינימום של קנון 550d ועדשת 18-135.
מפרט כזה יהיה בסיס טוב ללימוד. אני בזמנו התחלתי עם זה. והתוצאות היו בהתאם. כל מה שמתחת לזה כנראה ייאש אותה וזה בעקבות הרגישות הנמוכה (iso) ממילא. שגם ב550 לא פנטסטית אבל סבירה.
העדשה הזאת נותנת טווח שימושי מאוד. בכל מקרה התקציב לא יספיק לכך. יש גם פתרון בניים שהוא מצלמה מסדרת הG של קנון. שזו מצלמה הרבה מעבר לקומפקטיות באיכות עם תג מחיר סביר. וגם פה תצטרכי למצוא משומשת טובה.
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
אני דווקא חושב הפוך ממך.
למדתי לצלם עם עדשת פריים 50 מ"מ (בפילם כמובן). זום עם הרגליים, לא עם האופטיקה.
אסף.
אז עוד פעם, תודה רבה על כל ההמלצות.
במידה ואקח את המצלמה של אל רואי, יש מצב שאוכל לקנות עדשה יותר טובה? או שזאת העדשה היחידה שמתאימה למצלמה הזאת?
לגבי הניסיון שלי בצילום,
אף פעם לא הלכתי לחוג צילום אבל לפני שעברנו לקיבוץ היתה לי מצלמה ישנה של ההורים (פושטית אוטומטית) ואהבתי נורא לצלם (קצת יותר מסלפי) וקראתי הרבה טיפים באינטרנט על איך לצלם ודברים כאלו וכמובן שאשמח לעוד טיפים!
תודה, אופיר
אפשר בהחלט להחליף עדשות במצלמה של אלרואי כמו בכל מצלמות ה dslr,
העדשות הן החלק היקר בסך הכול אבל היתרון הוא שהן ישמשו אותך גם בהמשך אם תמשיכי עם אותו היצרן של המצלמות( יש עוד סייג אבל זה רק יבלבל אותך)
היי, אופיר;
איזה כייף כשמתחילים מדף נקי, והכל פתוח!
מכיוון שהכל פתוח אבל התקציב מוגבל וחד פעמי, אני מציע לך לבלות כמה שבועות ב'צילום'. צלמי עם מה שיש, המצלמה של ההורים, הטלפון, הרפלקס שהציעו לך כאן בנדיבות, תרגישי מה זה עושה לך. דברי עם אנשים על קומפוזיציה, חשיפה, אפקטים בסיסיים, צילום לילה. בזבזי קצת פיקסלים, ותדעי פי 70 מכפי שאת יודעת כרגע. רק לאחר מכן (קחי ת'זמן, את לא רוצה לבזבז את הכסף על משהו לא מתאים) תחליטי אם אתה רוצה ללכת בנתיב ה-SLR, או לבחור בקומפקטית, או ב-G ותואמותיה (קומפקטיות עם יכולות גבוהות יותר), חדש או משומש וכיו"ב.
את חייבת להרגיש מה מתאים לך ביד או בתרמיל, עד כמה בא לך להתעסק בכוונונים. כאן, בפורום של ג'יפאים, כולם אוהבים כפתורים ומתגים, זה לא בהכרח מתאים לך. כבר כתבו שמגהפיקסל לא ממש חשוב, בוודאי לא בעידן הצגים הדיגיטליים. לצורכי תצוגה על מסך, גם לקומפקטית בסיסית יש כפליים פיקסלים ממה שצריך. מבחינתי, אגב, קו ההפרדה בין רפלקס לקומפקטית אינו מתבטא דווקא באיכות; חווית הצילום ב-SLR הרבה יותר טובה, והמצלמה מגיבה מהר ומיידי. אם את בעניין של צילומי נוף ודומם, קומפקטית יכולה להיות מצויינת. אם אתה רוצה לצלם דברים זזים (ילדים, מכוניות, תהליך החלודה בסופה של ברלי), את חייבת רפלקס, אפילו קשיש. ה-20D, אגב, הרבה יותר ממספיקה.