תגובה: תדלוק רכב בשמן בישול
שמן בישול צמיג הרבה יותר ודליק פחות מנפט.
כל מערכות החימום למיניהן עובדות בגרביטציה מהמיכל למערכת עם סוג כלשהו של "קרבורטור" שמטפטף את הנוזל.
כדי להביא אותו לצמיגות רצויה צריך לחמם אותו. לא יודע בדיוק את הטמפרטורה אבל לדעתי לפחות ל 55 מעלות.
לדעתי במערכת הפעלה ביתית העניין לא כדאי.
שמעתי על "תנורי מוסך" בקיבוצים שפעלו על שמן מנוע שרוף.
עשו הרבה עשן עד שהתחממו ואז עשו הרבה רעש ולא מעט עשן.
בברכה,טושי
בינתיים בניתי מקלחת מאולתרת לשטח מג'ריקן מנוקה של שמן קובץ מצורף 91889:p
אני מרגיש צורך להגיב גם..
יש לי ניסיון בייצור אלפי ליטרים של ביודיזל עם מכונה מעולה שבניתי ועם בקרת איכות ללא פשרות.
המסקנה שלי היא שביודיזל עושה רק טוב לרכב, בתנאי שהתוצר נקי מחלקיקים ומשאריות חומרים לא רצויים.
לא מכיר בעיה עם איסוף שמן אלא אם זה חדש, אני הייתי אוסף שמן מכמה מסעדות בלי שום בעיה.
לגבי העלויות - +-2.5 שקל לליטר כולל חשמל ומים של הייצור.
באופן אישי לא הייתי משתמש בשמן חדש והסיבה העיקרית היא שאז מפספסים את הרעיון של השימוש החוזר בשמן ובמקביל גם "מתדלקים" את המתנגדים שטוענים שהשימוש בשמן כדלק מעלה את מחיר המזון בעולם.
אני אבדוק לגבי איסוף שמן משומש, אם זה ריאלי - הרכב שלי יכול לנסוע גם על שמן משומש נקי.
ריאלי ביותר, בתנאי שתעביר אותו דרך לפחות שני מסננים טובים לפני השימוש ברכב, כאשר המסנן הדק יהיה לפחות 10 מיקרון.
אני נוסע כבר כשנתיים (60000 ק"מ) במערכת שמן משומש וסולר בהיילקס 96. הרכיב הכי רגיש לשמן הוא משאבת ההזרקה כמובן שבאמת גרמה לי להרבה תסכול אבל זה כבר הפך לתחביב במשרה מלאה אצלי. לא מספיק לסנן את השמן, חשוב לוודא שמפרידים את המים ממנו ( שקוף לא אומר שאין בו מים), סינון ואז שיקוע במשך מספר שבועות לרוב עושה את העבודה בקיץ ,בחורף כשקר רצוי לחמם על מנת להאיץ את התהליך. מים בשמן יגמרו לך את משאבת ההזרקה כמעט בודאות מה שאני למדתי על בשרי. יש קיטים ודרכים שונות לבדוק נוכחות מים בשמן. חשוב לבדוק שהשמן לא חומצי יתר על המידה שאז המתכות השונות נתקפות ונאכלות.
אני מניע על סולר מחכה שהמנוע יתחמם ואז מעביר לשמן(שני מיכלים נפרדים) באמצעות ברז סולונואיד לרוב הנסיעה ושוב מחזיר לסולר בסוף הנסיעה. השמן מחומם לטמפ המים של המנוע במחליף חום. יש הרבה מה לקחת בחשבון כשעושים הסבה כזאת ,יש המון מידע באינטרנט לא כולו אמין, יש חברות שמוכרות קיטים להסבה כזאת. צריך מקום מסויים להעמיד מיכלים.
זה צריך להיות במשרה מלאה כדי באמת לחסוך כסף, גם אם הכל נעשה בצורה נכונה זה לא מבטיח שלא יהיו בעיות ובמקרה הכי רע זה גם יכול לגמור מנוע.אשמח לפרט עוד אם זה רלוונטי.
שבת שלום,
יואב