13 קבצים מצורפים
תגובה: Article: לבשל עם בירה: צמד מרינדות
מצטער.
"צרות של עשירים" - היינו צריכים לקפוץ למנהטן לכמה ימים. לא לקחתי את המחשב..
טוב.
זה הבשר מהחנות שג'ו הזכיר - COSTCO.
למי שלא מכיר, זו רשת חנויות ענק, שמוכרים בה מוצרים באריזות "משפחתיות", במחירים זולים יחסית.
יש שם הכל, ממוצרי חשמל גדולים ועד לחם פרוס.
הבשר שם זול יחסית - טרי ומפורק במקום.
הנתח הזה הוא RIBEYE - אנטריקוט עם עצם ועולה קצת פחות מ-$8 לחצי קג'.
הוא מדורג כ- USDA CHOICE, הדרגה השלישית בדירוג ה-USDA (משרד החקלאות האמריקאי) - אחד פחות מה-PRIME, שהוא הגבוה ביותר.
בתמונות זה נתח של בערך 5 קג' שיישנתי (שלם, לפני החיתוך) במקרר במשך 3.5 שבועות - ניתן לראות את החלקים היבשים (שנחתכו) ואת הבדלי הצבע מהחלק החיצוני לפנימי של הנתח.
כמו שאפשר לראות אין נזילות של... "נוזלים" - הבשר נקרע ממש ביד והיה רך ו.. טעים.
קובץ מצורף 92113קובץ מצורף 92117קובץ מצורף 92116קובץ מצורף 92115
אלה תמונות (מתנצל על האיכות.. מיהרתי ואלה תמונות שמיועדות היו לוואטס-אפ) מהסופר-מרקט האיכותי שנפתח ליד הבית.
כל הבשר טרי ומה שנקרא GRASS FED, ללא הורמונים ועוד כל מיני קישקושים שתפסו פה תנופה בזמן האחרון... יענו פרות בריאות, חופשיות ומאושרות..
אם זה מה שמוציא בשר כזה טוב, זה גם עושה אותי מאושר..
בכל מקרה.
רוב הבשר פה מדורג כ-PRIME ומחירו בערך פי 2-2.5 ממחירו בקוסטקו (מדירוג CHOICE).
הוא גם יקר יותר, בערך פי 4-5 מבשר בסופרמרקטים "רגילים" (רק כדי לקבל רושם של מחירי הבשר בארה"ב).
הבשר בשקיות גם הוא טרי ונארז במקום אבל "נחשב פחות".
מאחור ניתן לראות את מקרר היישון.
ניתן לבקש (ולקבל) כל חלק שרוצים בכל העדפת חיתוך בהזמנה מראש של ... 5 דקות (והם עוד מתנצלים שאתה צריך לחכות..).
במרחק של 5 דקות מהסופר הזה, יש סופר איכותי נוסף (ואם נוסעים עוד 10-15 דקות יש עוד כמה וכמה) עם מחלקת בשר דומה (אורגני..) ומחירים דומים - מבחר אינסופי.
קובץ מצורף 92124קובץ מצורף 92123קובץ מצורף 92122קובץ מצורף 92120קובץ מצורף 92119קובץ מצורף 92118
מאז שפתחו את הסופר בתמונות, הפסקתי עם ההתחכמויות של יישון הבשר בבית - שעה לפני "הארוחה/חגיגה", קופצים לסופר וקונים בשר מעולה ומייושן ותמיד יש "במלאי"...
אחד הדברים שהכי הרבה יהיה קשה להתרגל אליהם, כשנחזור לארץ הקודש...:(
- - - Updated - - -
לא יודע למה התמונות לא מופיעות בגוף הדברים - אם מישהו יכול להסביר לי מה לעשות/לא עשיתי נכון... יבורך:rolleyes:
:eek::mad::mad::banghead:
די להתעללות .........לגרש אותו לאלתר מהארץ ......
אה הוא לא בארץ ......;)
אוף אני רעב...
sent from TIZ EL NABI
כבר עכשיו, כמעט שנתיים לפני החזרה, אני כבר מתעצב...
אחרי שמתרגלים לבשר פה... איזו עצבות...
והליצנים האלה נותנים את המילקי והפסקזמן בתור דוגמא לזה שדופקים אותנו...
תראו את הבשר.. איך צריך להיות..
ונניח בסוף נובמבר אני מזדמן ליד סטקיה בניו יורק וקר בחוץ.
http://peterluger.com
האם כדאי להזמין מקום?
כדאי... ועוד איך.
ללא שום ספק (וללא תחרות), הסטקים הטובים ביותר שאכלתי.. אי פעם.
ואני אכלתי הרבה.
המחירים יקרים (אבל לא הרבה יותר או באופן חריג מסטקיות יוקרה אחרות), השירות ענייני ולא מתחנחן - על גבול הגס (אם תזמין WELL DONE, המלצר יגיד, בזילזול מופגן WE DO NOT DO WELL DONE או שסתם יזרוק אותך משם..), הלחם שמגישים לשולחן מיד טעים ומפתה למלא את הבטן, התוספות יקרות ו.. די מיותרות והתפריט מיותר גם כן - להזמין את הפורטר-האוס ולא שום נתח אחר - אלופי.
בכל מקרה, גם אם אוכלים לבד, להזמין את הנתח שמומלץ לשניים, שאחרת הסטיק דק (לטעמי).
אם לא אוכלים בצהריים (עד חמש-שש) צריך להזמין מקום כמה ימים מראש ועם מדובר בסופ"ש צריך אפילו שבועיים מראש..
בקיצור.
שווה כל גרוש וכל מאמץ.
אה.
כמעט שכחתי - רק מזומן.
לא מקבלים כרטיסי אשראי ולא נעליים - רק מזומן.
גם אני בעד לזרוק ממסעדה מי שמבקש well done
אדווח בתחילת דצמבר...
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
מיהרתי קודם ושכחתי לציין.
הם נותנים שם, בסוף הארוחה, מטבעת שוקולד מצופי זהב.. ענקיים.
הגמדים מתים על זה - תבקש כמה.
ד"א.
בסירטו השני הדביל ההוא מתלונן על המחיר - $40+ זה מחיר רגיל בהחלט לסטייק ליחיד במסעדות יוקרה. המנה שהוא הזמין (ולקח הביתה.. עוד גולם, לחמם סטייק) היא לשניים..
ודבר אחרון.
אכלתי שם חמש או שש (או יותר..) פעמים - פשוט מעולה..
אני קורה לזה "מסעדה של פעם בניו יורק" - בכל פעם שאתה/ם בניו יורק, חייבים ללכת לשם.. לפחות פעם אחת.
ודבר אחרון (מבטיח).
הרוטב המבעבע/רותח שם בצלחת (כל הצלחת לוהטת) הוא... חמאה.
לידיעת שומרי הכשרות..
באחת הפעמים חבר "שומר" ביקש בלי חמאה והמלצר (סלאבי מזדקן, עם מבטע איום ומאיים) אמר לו בטון מאוכזב "aha..so you want it dry.. "