1 קבצים מצורפים
תגובה: למעוניינים לבנות סורק למערכת מתלי אוויר RANGE 1994-2002
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
יחידת בקרה מיתכנתת. מיועדת בעקרון למפתחים, אבל שאבה אליה חובבים רבים בגלל קלות השימוש בה, התוכנות השיתופיות החינמיות, המודולים הרבים שמתחברים אליה בהרכבה, ללא הלחמות, והכול במחירים עממיים.
ארדואינו כזה עולה באיביי, כולל כבל תכנות ומשלוח חינמי, כ30 ש"ח.חבר לו מסך. הוצא ממנו מתחים לסנסורים שלך מהפינים המוכנים שלו. חבר את הסיגנלים אל הכניסות האנלוגיות שלו. בנה תוכנה שמתרגמת את מתחי הכניסה לערכי גובה נוחים לקריאה. אם אתה מתקשה היעזר בחברי הקהילה הענקית של הארדואינו. הוצא את התוצאות למסך, וקיבלת קריאת גבהים, בו זמנית, מכל החיישנים.
למתקדמים, תוכל לחבר את יציאות הארדואינו לברזי אוויר סולנואידיים, ותוכל לעשות כל מה שבא לך, בערך, חוץ מקפה, כולל להנמיך את הרכב כשאתה מתקרב אליו.
רעיון טוב-בהארדואינו יש ספרייה ענקית של קבצים מוכנים,לא צריך לכתוב שום דבר מחדש...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיל בר
מהר מאוד אתה לומד לתרגם את לחץ האויר לגובה.
גיל, יש לך קפיצי ברזל חוץ מהכריות?
אני שואל כי הפתעת אותי עם המשפט הזה.
ברמה הפיזיקלית הטהורה (וגם מהנסיון המעשי שלי באבחון מתלי אוויר ברכב כבד) הלחץ הוא פונקציה של משקל הרכב חלקי שטח החתך של הכרית. הוא לא משתנה כשגובה הרכב משתנה. הסיבה היחידה שיצרני משאיות מרכיבים לפעמים חיישני לחץ אוויר במערכת היא בשביל לשנות את לחץ הבלימה לפי המשקל על הסרן, או כדי להציג לנהג על המסך את משקל המשאית ברגע נתון.
ההסבר היחיד שיש לי למה שכתבת הוא הוא תמיכה במקביל לכרית על ידי קפיץ ברזל או ההתנגדות הפרזיטית של חלקי המתלה. וגם כך, אני לא רואה מצב שבו בגובה נתון של הרכב, כשהוא ריק וכשהוא עמוס, לחץ האוויר יישאר זהה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיל בר
אני באזור מודיעין... אתה מוזמן לבוא לראות אם אתה באזור.
לגבי כריות מקדימה זה כבר יותר מסובך בשל מיקום הבולם בתוך הקפיץ.
גיל תודה. נשארת עם אותן כריות או שידרגת לכריות של fierstone?
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
יחידת בקרה מיתכנתת. מיועדת בעקרון למפתחים, אבל שאבה אליה חובבים רבים בגלל קלות השימוש בה, התוכנות השיתופיות החינמיות, המודולים הרבים שמתחברים אליה בהרכבה, ללא הלחמות, והכול במחירים עממיים.
ארדואינו כזה עולה באיביי, כולל כבל תכנות ומשלוח חינמי, כ30 ש"ח.חבר לו מסך. הוצא ממנו מתחים לסנסורים שלך מהפינים המוכנים שלו. חבר את הסיגנלים אל הכניסות האנלוגיות שלו. בנה תוכנה שמתרגמת את מתחי הכניסה לערכי גובה נוחים לקריאה. אם אתה מתקשה היעזר בחברי הקהילה הענקית של הארדואינו. הוצא את התוצאות למסך, וקיבלת קריאת גבהים, בו זמנית, מכל החיישנים.
למתקדמים, תוכל לחבר את יציאות הארדואינו לברזי אוויר סולנואידיים, ותוכל לעשות כל מה שבא לך, בערך, חוץ מקפה, כולל להנמיך את הרכב כשאתה מתקרב אליו.
חנן תודה, מידע חשוב ומועיל.....אני אוהב מוצרים כאלו שפתוחים לקהילת המשתמשים...
אישית אני חסיד גדול של כריות האוויר ואם היה לי רכב עם קפיצי עלים הייתי משלב בהם כריות אויר לשליטה על גובה הקפיץ בעומסים שונים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיל בר
לגבי כריות מקדימה זה כבר יותר מסובך בשל מיקום הבולם בתוך הקפיץ.
הכריות מקדימה הן בתצורת air struts. ישנם יצרנים בארה"ב שעושים זאת ע"פ מידות שאתה מספק להם. טרם התפניתי לתכנן את זה. דורש זמן....מצרך בחסר אצלי בימים אלו