לרגע היה נדמה לי שאתה מדבר על פורום ג'יפולוג [emoji52]
Printable View
בוא'נה, זה באמת סיפור מעניין.
ומה שאתה מספר על שטיפת מוח סביבתית שעושים לילדים - זה כל כך נכון.
אני לא ארחיב על שיחות עם מורות של הילדים, אבל אחזק ש"התחממות כדור הארץ" ועוד כמה מהתיאוריות הירוקות זה באמת השקר הגדול ביותר בתולדות האנושות, פרט אולי לביקורי החייזרים שאני מאמין שכל מיני ממשלות מסתירות בגלל אלף ואחת סיבות, חלקן טובות (וזה אולי נושא לדיונים אחרים במקומות אחרים).
אבל זיהום אויר במרכז העיר הוא לא קישקוש. הוא אמיתי.
האויר בת"א מחניק, מסריח ומטונף. וזה עוד לפני שדיברנו על מזג האויר הבלתי אפשרי בה בקיץ שמזכיר שחיה בסיר של מרק שעועית. על האויר שנכלא בין הבנינים הגבוהים ולא זז ומעלה את הטמפרטורה במרכז העיר. עוד סיבות ממש טובות לא לגור בעיר המגעילה הזו ולא לבקר בה. פשוט להימנע ממנה לחלוטין. תרצה לקרוא לזה "חרם"? תקרא לזה איך שתרצה. אבל אני באמת נמנע מת"א ככל יכולתי.
ואם נחזור לבעיית הזיהום, יש משהו בתוכנית הזו.
הייתי יכול להבין אם תושבי מרכז ת"א היו באמת פטורים מזה - ממילא רוב כלי הרכב בעיר הם לא של תושבי ת"א אלא של מבקרים מבחוץ.
הייתי יכול להבין אם מרכז העיר היה נסגר לרכב פרטי בכלל, וכלי הרכב היחידים שהיו מורשים לנוע הם תחבורה ציבורית ודו-גלגליים.
הייתי יכול להבין אם הרעיון הזה היה מגובה בתחבורה ציבורית יעילה - רכבת תחתית, רכבת עילית קלה, אוטובוסים בתדירות גבוהה יותר. אם יגיע אוטובוס/רכבת מחולון לת"א אחת ל-2 דקות כמו בלונדון, אני אקבל באהבה את זה ואפילו את אגרת הגודש. כי לא יהיה צורך באוטו בשביל לנוע בעיר.
אבל הצורה שבה זה מנוסח ומתוכנן יש לה רק משמעות אחת - זו הדרה של כל מי שאין לו כסף לרכוש רכב חדיש שמזהם פחות.
וגם ברור שתמורת זה לא תקבל תחבורה ציבורית טובה יותר, כי זה כבר עולה למדינה כסף.
ואל תפסול את הניחוש שמי שממציא רעיונות כאלה במסדרונות השלטון, הוא מספיק בור ועם הארץ כדי להיות משוכנע שבת"א באמת גרים רק אנשים עשירים עם מכוניות חדשות ולכן בהם זה לא יפגע. לגבי מה שכתבתי על העשירים החדשים שלא אוהבים עניים לידם - יש לזה סימוכין גם מהמלחמה האחרונה. תבדוק קצת מה קרה במגדלי יו בזמן אזעקה, כשתושבי גבעת עמל שאין להם מרחבים מוגנים, ניסו להיכנס למרחב מוגן בשכונה של העשירים...
יהיה מי שיקרא למה שאני אומר "דמגוגיה", אבל זו האמת וזה מאפיין שלטון מנותק שפקידוניו חיים טוב מדי על כספי שוד האזרחים ולא מסוגל להבין את המשמעויות הכי פשוטות של כל דבר שהוא אומר ועושה.
דרור,
שים לה אלו מכוניות לא יוכלו להכנס למרכז העיר- בעיקר אלו שמשמשות עסקים, ולאו דוקא גדולים.
כל אותם רכבי משא קטנים.
למה לא חושבים קודם כל להפוך את התחבורה הציבורית הקיימת לנקיה יותר?
(אני לא מעז למפנטז על ייעול התחבורה, אלא רק להפוך את הקיימת ליותר נקייה)..
אוטובוסים על גז למשל?
אני כמי שכר מחוץ לתל-אביב, ובזמני עבד יום-יום בעיר, ויתרתי על הרכבת בגלל כל הרעות החולות שלה ושל התחבורה הציבורית בת״א.
בשקלול איחורים כרוניים של הרכבת, ותחבורה עירונית לא יעילה+הצורך לגבות את כל אלו עם ספיירים גדולים של זמן, גרמו לי לבזבז כמעט פי 2 זמן בדרכים בהשוואה להזדחלות בפקקים, כל בוקר וכל ערב.
כשאני משקלל עלות מול הזמן, זה פתאום גם לא זול בכיס, זה עוד שעתיים כל יום מחוץ לבית, בדרכים אל ומאת העבודה, בלי לקבל עליהן תמורה.
רבותיי, אני מתנצל מראש על הסטייה מהנושא המקורי.
בהמשך לסוגיה שאסף הזכיר - אגנדה 21 ונגזרותיה - זה הכל משחק אחד גדול ומתוכנן היטב. כולל דיסקרימינציה מכוונת של הנושאים הללו, באמצעות פרסום מידע שגוי או הצגה של דברים בדרך קיקיונית.
ככל שתחקרו את הנושא הזה לעומק, כך תגלו עובדות שלא דמיינתם גם בחלומות הכי פסיכודאליים שלכם.
אבקש מכם לבצע תרגיל פשוט:
להרים את הראש, ולהישר מבט לשמיים. ולשאול עצמכם מה נראה לכם חריג / מוזר / לא תקין.
אתם אנשי שטח, חלקכם כבר גידלתם נכדים, ראיתם את נופי הארץ לאורך עשרות שנים.
תרימו את הראשים, ונסו לפתור את החידה - "מה-לא-בסדר-בשמיים?"
בין הפותרים נכונה תוגרל מסיכת אב"כ חד"פ תוצרת סין.
ועתה, בחזרה לשרשור המקורי, וסליחה ממי שהפרעתי לו לישון.