תגובה: 1/4 טרקטור הנדסה חקלאית טכניון
עוד משהו לגבי האחיזה:
1. לחץ האוויר בצמיגים הוא קריטי. מותר להוריד לחץ אוויר תוך כדי תחרות?
2. נעילות דיפרנציאל מותרות? אם כן-זה חשוב -אחרת האחיזה תיקבע על פי האחיזה בצד החלש.
יכול להיות שכדאי לעשות שימוש במיכלולים של טרקטורון. יקל עליכם את העבודה באופן משמעותי.
אני חושב שאתם צריכים לשקול את ההנעה ההיברידית שוב, ודווקא בגלל שהמנוע שלכם חלש.
בנוסף, תנסו לצאת מהקופסא שאתם מדמיינים כטרקטור ( וכרכב בכלל)
אחת מהמטרות של התחרויות האלה היא חדשנות.
אני הייתי הולך בכיוון הזה במקומכם:
4 מנועים טבוריים, אחד בכל גלגל
זה יחסוך לכם דיפרנציאלים, נעילות, גיר, טרנספר וכל שאר החלקים הכבדים וגוזלי האנרגיה האלה.
היגוי מפרקי מאוד נוח לתמרון אז הייתי שוקל אותו בחיוב.
אחרי שתחליטו על סוג ההנעה וההיגוי, נוכל להתקדם לשלדה.
בברכה
גיל אסרף
למה 4 גלגלים? אולי 3 יספיקו? עוד לא להתקבע.
אם תצליחו לייצר מצב שהגלגל האחורי משמש כנקודת ציר יחסית לנקודת החיבור לאמצעי הגרירה, כך שמשיכה תעצים את המשקל על הגלגלים הקדמיים, תוכלו לקבל יותר כח משיכה ממש שהמשקל העצמי מאפשר לבדו בהנחה שהקדמיים יניעו (כן, קראתם נכון - הצעתי לשקול רק הנעה קדמית עם גיאומטריה שתשים את רוב המשקל מקדימה במצב סטטי ובמשיכה אחוז כלשהו מכוח המשיכה יתווסף למשקל).
שמתי לב שהחול עמוק יותר משישה אינץ', אז אפשר לתת כיוון ראשוני לחיזוי עבירות ע"י שימוש בCI ולנצל את זה כדי לבסס הנדסית את תצורת הרכב וחלוקת המשקל הרצויה. ניהול ובניה זה חשוב, אבל בראייתי אם לא תבססו הנדסית חלק מהדברים אתם מפספסים את הנקודה. אתם סטודנטים להנדסה חקלאית-נצלו את זה.
לגבי שינו לחץ אוויר אסור תוך כדי התחרות. אז מה שנעשה בבוחן עבירות יהיה גם בבוחן גרירה.
נצטרך למצוא לחץ אופטימלי ע"פ נוסחאות עבירות גם נעשה שימוש ב CI כנראה מדובר על בין 500 ל400. ובנוסף לשקלל ת גודל רוחב וקשיחות צמיג. וכמובן דג"ח שנוכל להשתמש בלחצים על הגלגלים
אני הייתי מתחיל כאן:
https://www.facebook.com/pages/UK-14...45329002172260
אין לכם הרבה זמן, ידע או ניסיון. עדיף להתחיל עם פיתרון מוכח ופשוט ולשפר אותו לאורך שנים מאשר לנסות להמציא את הגלגל. יש לא פחות הנדסה בשלבי הייצור והפיתוח ולכן אתם צריכים לחלק את הזמן שלכם כך - בערך שליש עבור כל אחד מהשלבים עד לשילוח הטרקטור (מאחל לכם שהכל יסתדר ותצליחו - עצם ההגעה לתחרות היא הישג רציני). אם הייתי במקומכם כך הייתי נוהג (לפחות מנסה). באקדמיה נוח לנו בתוך כונכיית הסוליד אך העולם אינו עובד כך ועל מנת להצליח בתחרויות הללו שלב התכן צריך ליהיות זריז בנקודת הזמן בה אתם נמצאים. זה אומר לסגור קונספט כמה שיותר מהר ולרוץ קדימה. ברגע שהקונספט עובד אצל אחרים זה יחסוך המון צרות. אני ממליץ לכם גם להיעזר בחבר'ה של הפורמולה טכניון, בכל הנוגע לניהול הפרוייקט והשלבים בו הם יוכלו לעזור לכם המון.
אל תטעו, זה תחרות הנדסית אבל יותר מכך זו תחרות שמודדת ניהול פרוייקטים.
המון המון בהצלחה!
אהלן חברים תודה על הנכונות לעזרה.
יש פה אולי מישהו שיש לו מידע על מערכת תמסורת CVT?(נצילות,מומנטים,משקלים מחיר וכדומה)
נשמח לכל הפנייה גם למאמרים בנושא וגם לידע אישי.
אתה תמצא אין סוף מידע על CVT ( או בעברית -גיר רציף) . רוב הטרקטורונים עובדים עם וריאטור רצועה שגם הוא סוג של גיר רציף. גם קטנועים. לטרקטור במשקל כמו שלכם תצטרכו כנראה אחד של טרקטורון גדול או של ריינג'ר\רייזר.
הייתרון-גיר אוטומטי פשוט וזול (יחסית). החסרון-אמינות ונצילות נמוכות. סביר להניח שיעבוד מצויין במקרה שלכם בהתאמה נכונה של יחס העברה סופי.
מה המהירות המקסימלית של הטרקטור שאתם רוצים לבנות? יש יתרון לכלי מהיר?
1 קבצים מצורפים
היום היינו בסיור אצל יורם במפעל. ראינו הרבה התרשמנו יורם ישב איתנו ונתן הרבה עצות ורעיונות.
בנושא הגיר אנחנו חושבים על שילוב של גיר רציף גיר של אפנוע ותיבת העברה כמו בתומקאר.
הניע סופי אולי עם שרשרת.
התקדמנו הרבה בהבנת התאוריה ונכון לעכשיו נוכל להתקדם לשלב המידול
הייתי רוצה להציע לכם חשיבה יורת קונוונציונלית
למשל לוותר על השלדה!!!
בטרקטור אמיתי אין שלדה הגיר מחובר למנוע והסרן מחובר לגיר
הסרן הקדמי תלוי על שלוחה שתצא מהמנוע והאחורי כבר אמרנו ... מחובר לגיר
קוטר צמיגים כבר יש ??
כי בסופו של דבר המנוע ייצטרך לסובב אותם
מה מומנט היציאה של המנוע?? הוא יכתיב את מומנט הכניסה של הגיר
האם חשבתם למשל לשדך את המנוע שלכם לתמסורת אוטומטית הידראולית שנלקחת ממכונית הנעה קדמית??
תמסורת כזו אם מוצבת לאורך (בניגוד למכונית הנעה קדמית שם מוצבת לרוחב) תספק גלי יציאה לשני סרנים עם יחס העברה מופחת בד"כ בסביבות ה 1:4 שזה מעולה לגרירה
תוסיפו לזה את העובדה שממיר המומנט משמש סוג של הכפלת מומנט כל עוד הוא לא ננעל והרי לכם תיבת העברה נוספת בה יוכפל הכח
ממסרת כזו תספק גם החלפות הילוכים מהירים כמעט ללא איבוד כח מנוע
שני דיפרנציאלים קטני מימדים מרכב כמו סוברו svt ודומיו יעמדו בעומס המיכני מצד אחד ומצד שני קטנים מאד ושוקלים מעט מאד אבל לחלקם כבר יש הכנות לחיבור מתלים
חלקם גם מגיעים מוגבלי אחיזה מהיצרן כך שמדובר בעוד יתרון מבחינת אחיזה
מכיוון שיש חלק לא קטן שמדבר על תקציב בפרוייקט לחלקים off the shelf יש יתרון גדול במחיר ,כי לשעות הנדסה יש מחיר יקר (זמן שלכם אין הרבה ... התחרות כבר התחילה)
בניגוד לאלון שחשב על משקל על הנעה קדמית אני חושב שזה מיותר
משקל על ההנעה האחורית ייווצר מעצם הגרירה ולכן אין טעם להעביר קדימה אלא להיפך
לרכז את מרבית האחיזה מאחור ,ואולי לותר כליל על ההנעה הקדמית לטובת מקסימום מומנט אחורה שם גם האחיזה תימצא
אני משער שלא תגררו סתם משקולת אלא כזו שמשנה את ההתנגדות שלה בהתאם להתקדמות הגרירה , משמע עוד יותר אחיזה על הסרן האחורי (שבו תראו סרטים של "משיכת טרקטור" )
למבנה הקונבנציונלי של טרקטור יתרון גדול מבחינת משקל ... אין בזבוז משקל על בולמים וקפיצים ואת המשקל הזה אפשר לנצל לטובת מכלולים חסונים יותר
אני מבין שכולם מתייחסים להיבט הגרירה כפקטור עיקרי בניקוד הכללי.
למה כולם מדברים על מומנט ואני דווקא רואה בהספק את מה שיפתח תאוצה גבוהה יותר בגרירת משקולת נעה (על זמן?) בקרקע חולית תוך כדי "פירפור" צמיגים עם שיניים גדולות יחסית ,שננעצות ודוחפות (כמו קיר)אחורה חומר (מה הקשר לתאחיזה?,או שיותר נכון לשאול -עד כמה אספקט התאחיזה שנובעת מחיכוך תורמת להתקדמות?או שלא הבנתי את משמעות המילה הזו?).
אם אני הייתי צריך לבנות גורר כזה הייתי משתמש בוריאטור מותאם לשיא הסל"ד של המנוע(או שיא ההספק במילים אחרות).בכדי לחסוך זמן בהעברת הילוכים,
המומנט המקסימלי הנמדד בגרירה כמובן יהיה תוצאה של התנגדות הקרקע לסיבוב הגלגל ,לפי דעתי זה תלוי בגורמים שונים. הוא יבוא רק כשהמשקולת תנעץ באדמה .
עוד משהו....גרירות בסגנון הזה,הנעה אחורית,הציר האחורי משמש כמשענת ציר נדנדה לכל המשקל לקרקע,מצד אחד הנגרר והמשקולת הנעה ומצד שני צריך למקם את רוב מסת הטרקטור קדימה כמה שיותר רחוק,אם נקודת הרתימה לטרקטור לא מוגבלת ע״י התקנון היא צריכה להיות כמה שיותר גבוהה,כך יועבר המשקל המקסימלי לקרקע.
טל הפוך גוטה הפוך , רתימה תחתונה ולפני הסרן החיבור שלה לשלד ( מצריך חישוב כמה עומס רוצים עם הסרן הקידמי וכמה על האחורי ) בדיוק כמו בכול טרקטור
עידו
זה לא הפוך,הכוונה של שנינו נכונה.
הבעיה עם הגאומטריה שלך היא שנקודת הריתום לעגלה הנגררת ייצא מתחת לפני האדמה,כי הרי מדובר פה על טרקטורים מאוד נמוכים...
1/4 טרקטור הנדסה חקלאית טכניון
ריתום מעל הסרן לא יתרום לרצון של הטרקטור להתרומם מלפנים עד כדי התהפכות לאחור?
במיוחד שבשלב מסויים הוא יתחיל לקפץ
1/4 טרקטור הנדסה חקלאית טכניון
עם רוב המשקל קדימה,בשיא הכח,תמצא נקודת גובה(יחסית לנקודת הריתום בעגלה) שבה הפרונט נוגע לא נוגע בקרקע ,ואתה מלך.
איבדתי אותך.
אולי תוכל להעלות שרבוט לכאן?
רק קחו בחשבון את ההשלכה הבטיחותית של גובה הריתום.
אני במקרה כאן, אחרי שאבי, בנסיון לחלץ משאית מהשדה שלו, רתם את הכבל לנקודה השלישית הגבוהה במקום ליצול שהיה שקוע עמוק בבוץ. הטרקטור התהפך אחורה ואבי ניצל כי הכבל היה קצר והחלק הקדמי של הטרקטור נעצר על חזית המשאית.
ברור,הרי מדובר בהפרשי גובה של סנטימטרים בודדים אני מניח,אם הריתום לטרקטור יהיה בנוסף לגובה גם מספיק רחוק אחורה יש מצב שמוט הגרירה יהיה מאוזן בין גובה שני הריתומים ,האף לא יוכל להתרומם מעל גובה מסויים...
אז אנחנו רוצים להתחיל בעבודה וככל הנראה זה יהיה משהו עם מכלולים של טרקטורן.
בישביל זה אנחנו צריכים טרקטורן
אז אם מישהו מעוניין למכור\לתרום נשמח לשמוע
העדפה כרגע על משהו שהוא כן 4x4 כמובן אין לנו שום צורך במנוע(כרגע הוא בדרך אז לא יזיק מנוע חלופי)
אנחנו מחפשים בעיקר מתלים וגיר
תודה לכולם על ההתעניינות והעזרה
מדובר על תחרות. הדבר הראשון שצריך לבדוק הוא הכללים, דבר שני - המתחרים!
זה שהתחרות מכתיבה זוג גלגלים אחד בלבד, זה רמז לא עדין, שהנעה אחורית מספיקה.. בחינה של רוב הכלים הבסיסיים, מראה שהם בנויים פחות או יותר כמו... טרקטורים.
ציר אחורי קשיח, שלדה פשוטה ישרה וקשיחה, סרן קדמי שמספק יכולת היגוי מינימלית ולא יותר, מנוע באמצע, נהג על הסרן האחורי.
לפני שממציאים דברים, כדאי להתחיל מללמוד מה עובד, לבנות טרקטור בסיסי, להגיע לתחרות, ובשנים הבאות להתקדם.