12 קבצים מצורפים
תגובה: פרוייקט היילקס טיולים
שלום לכולם, קצת עדכונים אחרי קרוב ל15K ק"מ.
לאחר טיול פסח שכלל ארבעה ימים כשהרכב עמוס על על המגבלה, עם המון קטעים טכניים, שבילים מהירים, ושני מעלות
התגלה כי פילטר האויר (הלא מקורי -נייר רב שכבתי) כשל ונכנס אבק למנוע.
במקביל התגלתה הזעה קלה על תיבת ההגה (כמעט החלק היחיד שלא טופל במהלך הפרוייקט)
ולצערי גם חופשים בצלבים בגל ההינע האחורי- לא סביר בעליל במיוחד לאור הטיפול והגירוז שהם קיבלו
מענה:
את הפילטר המקורי לא הצלחתי להשיג במחיר שבו השילוח לא נופך את הקנייה ללא הגיונית. לאחר התייעצות עם חבר מעולם השטח האחרון הציע לי לבדוק פילטר רב שימושי של כלי הSBS כגון רזייר ושאר הבאגים למינהם, הותאם די בקלות לבית הפילטר המקורי פילטר רב פעמי של חברת ארטיקטקט והמנוע מאז שש וצוהל, בנוסף לצליל יניקה איכותי משמעותי מהפילטר הקודם.
באחד הבקרים נסעתי לתלאביב לרחוב בן אביגדור ,עצרתי בסמוך לארמון הגאים להתיעצות לגבי תיבת ההגה... ארמון הציע לי לפרק אותה במקום ושהוא ישפץ לי אותה במחיר של 850 שח כולל מע"מ, מייד הורדתי את כלי העבודה ולאחר ארבע שעות יצאתי עם תיבה משופצת כחדשה (לציין כי ארמון ובנו היו אדיבים ואף סייעו לי עם חולץ לזרוע המגל).
צלבים הוזמנו מהחברה לאחר שהבנתי שהתחליפי לא איכותי, והוחלפו ע"י באחד הלילות אחריי מקלחות והרדמות. עלות שני הצלבים הינה כ 500 ש"ח ,רק לציין כי הסתבכתי קשות עם חילוץ הצלב, למי שיש טיפ בנושא אשמח להשכיל...
קצת תמנות :
בהמשך אנסה לעלות תמונות מהטיול
ואולי אפילו מדריך לטיפול 10K להיילקס סרן חי.
קובץ מצורף 99199קובץ מצורף 99209קובץ מצורף 99208קובץ מצורף 99207קובץ מצורף 99206קובץ מצורף 99205קובץ מצורף 99204קובץ מצורף 99203קובץ מצורף 99202קובץ מצורף 99201קובץ מצורף 99200קובץ מצורף 99210
מוכיח שזול בסוף יקר. יפה מאד על הנחישות וההתמדה.
השאלה האם פילטר שמיועד לספיקת מנוע של פחות מליטר מתאים למנוע של 2.8 ליטר.
החישוב הוא לספיקה, שהיא ביחס ישר לנפח כפול סל"ד מקסימלי, או כלל האצבע שהוא הספק מקסימלי כפול 2.5 (לקבלת ספיקה ב CFM ). בשני המקרים... יוצא שהספיקה דומה.
כך או כך, לדעתי חבל להשתמש בכל דבר שהוא לא פילטר מקורי של טויוטה, שאפשר להשיג מקורי במחיר סביר לחלוטין בארץ.
אסף.
תעשה נפח כפול סל"ד מקסימלי, או הספק מירבי כפול 2.5. אני חושב שתקבל תוצאה די דומה עבור ווילדקט והיילקס אטמוספרי.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
היילקס אספנות
ערב טוב
מסכים!! אך לא הצלחתי להשיג פילטר שכזה.
נתנו לך מזמן את הפתרון הכי נכון.
אסף אומר לך את זה שוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
היילקס אספנות
הפילטר של הבאגי נראה בריא איכותי והוא מיועד לתנאי שטח קשים יותר מחיי היום יום של הטנדר שלי.
.
הפילטר המקורי של טויוטה לרכב הזה, ולא משנה אם למודל 3L או 2L, מוגדר ומיועד מראש לתנאי עבודה מאובקים וקשים.
יותר מזה?
שמע, בכל הקשור לסינון אויר מנוע לא משחקים.עצתי לך קנה פילטר מקורי של טויוטה. חוץ מזה כתבה יפה, תהנה.
אפשר לראות איך הרכב נראה ?
Sent from my Vigo
היילקס אספנות, שלחתי לך ה"פ.
דוד
עברו כמעט 8 שנים עם הרכב.
המון טיולים מכל הסוגים .
הגיע הזמן לטיימינג .
ועם הקורונה הוחלט ללכת על הסעיף היחיד שלא קיבל התיחסות בתחילת הפרוייקט-חיצוניות הרכב.
מאז העידכון האחרון הותקן ברכב זרוע אחורית לגלגל ספייר וגריקן, סולם לגגון.מיכל מים 75 ליטר נירוסטה.
המון הזמנות באייבי (גריל/רדיאטור/פנסים/גומיות/תושבות בודי)
כמעט שהכל כאן
והרכב מגיע לפחח לטובת הפירוק....
מקוה להמשיך לעדכן.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...40a24a6ac2.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ff04e1f210.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...33c55815ad.jpg
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
יפה מאד!
יש מצב לצילומי תקריב של המתקן גלגל?
אני חושב על זה הרבה זמן.
להוציא את הספייר החוצה ולהכניס את המיכל מים מתחת לארגז(היום על רצפת הארגז מקדימה).
לגבי הסולם, 2 דברים לקחת בחשבון:
1. זה פוטנציאל להתפס על דברים בצד ולקרוע את הגגון/פח.
2. השילדה בחלק האחורי מאד גמישה בפיתול בהצלבה, במיוחד ברכב עמוס, עד כדי 5סמ הבדל ימין ושמאל (אחד עולה-השני יורד).
הסולם יתנגד לפיתול ומשהו ייכנע.. או הגגון או הסולם.
איזה רדיאטור בחרת?
נראה יפה מאוד!
אני גם חשבתי באיזשהו שלב על לשים גלגל ספייר על מתקן מאחורה...
אבל עדיין עוד לא מצאתי פתרון שייראה לי טוב בעין וגם פרקטי בשטח...
דורון:
אשלח בהמשך השבוע צילומים של המיסב, הזרוע ותושבת הגלגל. זה חלק מבניית פגוש אחורי אצל יוסי סימה (פרוייקט המשך לגגון).
יצא קצת אוברקיל אבל נראה לי ששווה את השקט בעיקר בנקודות חילוץ בריאות.
אגב עוסקים פה המון במשקלים אז;
הפגוש פלוס הזרוע (ללא גלגל וגריקן) 22 קג.
מיכל 75 ליטר שיושב במקום הספייר 18 קג.
הגגון 30 קג(חושב לעשות לו דיאטה)
הסולם 6 קג.
הרדיאטור זהה למה שאתה הזמנת.... סיני אבל נראה ומרגיש אכותי.
על הדרך גם החלפתי מעבה מזגן לחדש ורעננתי צנרת נוזל קרור.
הצבע יהיה 4v6 של טויטה.
אשמח לעצה:
ריפוד חדש לתקרת הגג ומכסה מנוע גם טרמי וגם אקוסטי שזמין לרכישה בארץ?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...bdda35afcf.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b2708adef4.jpg
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
עבודה יפה! סחטיין על היסודיות...
ממליץ בחום להרים טלפון ליפתח, מליוגב.
רכשתי ממנו חומר ייעודי למכסה מנוע, מניח שיש גם לגג.
חברה שנקראת thermotec, הגנתי עם פתרונות שלהם על צנרת שמן וחבר בידד עם חומרים שלהם את המכסה מנוע+קיר אש+מרכב באיזור רכבת הכוח מבפנים ומבחוץ.
ממליץ בחום!
http://www.thermotec.layogev.co.il/p...ד-תרמי-אקוסטי/
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
לא שיש לך מה לעשות עם המיקום של הטמבון, וכמובן שהחלל מתחת לארגז זועק להתקנת מיכל, אבל זה הרבה משקל על החלק האחורי. בהתחשב בגיל של האוטו ובהסטוריה של שלדות שבורות בדגם, שווה להעיף מבט על מצב השלדה, ואם צריך, לתת חיזוק.
לא זוכר כבר מה היה בשרשור, אבל גם בחינה מחדש של חלוקת המשקל והתאמת הקפיצים/בולמים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לא שיש לך מה לעשות עם המיקום של הטמבון, וכמובן שהחלל מתחת לארגז זועק להתקנת מיכל, אבל זה הרבה משקל על החלק האחורי. בהתחשב בגיל של האוטו ובהסטוריה של שלדות שבורות בדגם, שווה להעיף מבט על מצב השלדה, ואם צריך, לתת חיזוק.
.
הסדק האופייני הוא מקדימה, בחלק התחתון של נקודת חיבור מגדל הבולם הקדמי.
תוצאה של נסיעה ממושכת עם קפיצים גמורים/בולם קצר/רכב שהתעללו בו מאד.
עניין המשקל בקצה השלדה הוא מה שעד עכשיו עיכב אותי מהתקדמות בנושא.