תגובה: רכיב אלקטרוני מכפיל אות
כי שעון של 16 מגה אומר שניתן לעשות 16 מגה פקודות תוכנה בשנייה.
לפחות בצורת היישום שאני חושב עליה בשביל לבצע הכפלה כזו, ידרשו לפחות כמה עשרות פקודות בשביל מחזור בודד ולכן אני לא רואה אפשרות שהאונו יצליח להכפיל תדר לרמה של אפילו מגההרץ אחד.
יתכן שאני טועה ואז אשמח אם מישהו יראה דוגמת קוד תוכנה, שנלמד.
אגב, זה לא עונה ישירות לשאלתך, אבל בעקרון אני חושב שהרבה יותר קל לייצר סיגנל מאפס מאשר להכפיל סיגנל קיים, אז יתכן שבמידה ותגדיר לנו היטב את צורת הסיגנל הרצוי, נוכל לעזור לך לייצר כזה בזול ובפשטות.
סתם לדוגמא: רכיב not או שמיט טריגר בודד שהיציאה שלהם מחוברת לכניסה שלהם, ייצרו סיגנל ריבועי מאוד מהיר, שניתן להאטה בצורה פשוטה
יש גם את הזמנן 555, שיודע לייצר שעון. אפשר לבדוק לאיזה תדר הוא יכול להגיע.
אבל, השאלה היא אם יצור סיגנל מאפס עונה על הצרכים שלך.
שאלת תם,עברו מספר עשרות שני מאז שנגעתי בדברים האלה,אם זה רלוונטי לניסוי,לא עדיף לעבוד הפוך?,זאת אומרת לקחת תדר שעון מאיזשהו גביש/צ׳יפ מסויים ולהתחיל לחלק אותו?
נראה לי יותר פשוט מעשית.
אוקיי, חנן. בוא ננסה:
אני צריך לייצר סיגנל ריבועי בטווחים של 1-10 מגההרץ, ו- 1-100 הרץ.
איזה רכיב אתה ממליץ בתור מקור תדר ראשוני, וכיצד אני יכול להאט או לווסת אותו, באמצעות רכיבים פשוטים?
אם תוסיף קישורים למוצרים ספציפיים מאיביי, אהיה מאושר עד הגג..
קחו בחשבון נקודה חשובה - עבדכם הנאמן הוא ביולוג ולא מהנדס אלקטרוניקה. הוא לא יודע וגם מעדיף שלא לדעת להתעסק עם כל מה שקשור לתוכנה. הכל צריך להיות מאוד בסיסי, כמה שיותר אנאלוגי יותר טוב.
1 קבצים מצורפים
1 קבצים מצורפים
כן, זה בערך הרעיון!
תודה!
אני לא מצליח להבין משהו לגבי הקיט הזה:
http://www.ebay.com/itm/Digital-LCD-.../191386880272?
איזה ספק כוח אני צריך?
5V או 12V ?
מראים כאילו הוא צריך לקבל גם וגם, אבל מינוס משותף....
לפי התמונות זה נראה שבעקרון הוא צריך לקבל 12- וגם 12+ וגם 5 + ובאמת המינוס של כולם משותף, שעם זה לא צריכה להיות בעיה. אתה פשוט מחבר את המינוסים של ספקי ה12 וה5.
בנוסף, אתה לוקח עוד ספק של 12 וולט ומחבר את הפלוס שלו אל המינוס המשותף ואת המינוס שלו לכניסת ה12- בכרטיס.
בתמונות נראה שהם סיפקו רק 12 ו5 פלוס. אני מקווה שהכרטיס מגיע עם הנחיות.
הבנתיך.
יגיע מקווה שאסתדר.
שוב, תודה !