-
תגובה: עזרה בבנית מגירה
התיכנון הראשוני זה לבנות מסגרת מברזל, ועל זה להניח את הפלטת עץ ובצדדים לעשות עוד שתי תאים לאחסון שטח שנמצא בין הכנף למסגרת של הסגירה ובאמצע לעשות את המגירה או שתים צריך לבדוק. גובה של המגירה יהיה בגובה של הכנף כך שיהיה גם נוח לעמיס ציוד ולגשת אליו הכונה זה שהפלטה תכסה את כל הארגז (כמו בתמונה שעלתי).
שוב זה תיכנון ראשוני עדין לא בניתי סקיציות ולקחתי מידות בסופ"ש יתפנה לי יותר זמן אז אני יקח מידות ויראה אם זה נוח יהיה.
-
-
ושוב, אני מציע שיהיו שתי מגירות. כך כל אחת שוקלת פחות וקלה יותר לסידור.
אסף.
-
אסף,
אני לוקח את המלצה שלך על שתי מגירות.
מישהו מכיר מסילות של משקל כבד?
איפה אני יכול לקנות כאלה?
-
-
-
לשתי מגירות תצטרך 8 מסילות - 4 לכל מגירה. אם תשים שתיים למגירה העומס השימושי המותר יהיה עד 20 ק''ג בלבד - וזה מעט מדי לנסיעה בשטח הגורם לעומס דינמי כפול מהעומס העצמי - מה עוד שהמגירה עצמה העשויה דיקט - בעלת משקל עצמי גבוה. 4 מסילות מייצבות מאוד את תנועת המגירה למעלה ולמטה.
כל ספקי המגירות בארץ מחזיקים מלאי מסילות באורך 60 ואולי 70 ס''מ. מה האורך שאתה צריך ? המסילות הסיניות עולות באורך הזה כ- 100 שקל ליחידה.
יתכן וכדאי לך לשקול את ההצעה של אסף שלא לעשות מסילות כלל,היות והן גם יקרות,גם מבזבזות שטח מגירה - 3 ס''מ לכל הרוחב בכל מגירה,וגם דורשות מקצועיות בהרכבה - מה שאין לכל אחד. בסוף - הן הדבר הראשון שמתקלקל מחוסר תחזוקה נכונה.
-
מחם קשיחים בראשון לציון.
- - - Updated - - -
רכס,
כיצד ניתן לשמור על מיסבי המסילות מאבק?
-
רק איטום טוב של חלונות ודלתות. אם האבק בפנים המסילות יקבלו אבק. למסילות אין בעיה עם אבק אך יש להן בעייה גדולה עם היובש שהאבק גורם.
אנו ממליצים שלאחר שלושה טיולים מדבריים בקיץ או באבק - לשטוף את המסילות ב- WD לנגב אותן לאחר הסעה קדימה ואחורה על רטוב ,ולרסס מחדש עם שמן סיליקוני עדין שחי טוב עם האבק עד להתיבשות שלו. כשזה לא נעשה המסילות יחזיקו שנתיים שלוש ללא כל טיפול - ובסוף הן תתפרקנה וכל הג'ולים יתפזרו לכל עבר. וזה אומר המון עבודה ולא מעט כסף.
-
אני יכול להעיד שהמסילות אצלי מלאות אבק,
עובדות ללא קושי וללא חריקות כבר מעל 5 שנים.
לא שימנתי אותן אפילו פעם אחת. 2 מסילות לכל מגירה.
-
5 קבצים מצורפים
אני בדיוק סיימתי לבנות את המגירות שלי, בהשראת המגירות של toy4fun
השלד עשוי מפרופיל אלומיניום עבה ,השתמשתי במסילות של שרתי מחשבים, ועץ סנדוויץ בעובי 1ס"מ מצופה בPVC טבעות.
כל מגירה יצאה בגודל 50 על 70 שזה מלא מקום:cool:
קובץ מצורף 93448קובץ מצורף 93449קובץ מצורף 93450קובץ מצורף 93451קובץ מצורף 93452
קובץ מצורף 93444
קובץ מצורף 93445
קובץ מצורף 93446
קובץ מצורף 93447
-
אהבתי את השלד אלומיניום.
רכשת פרופיל אלומיניום עם זווית וחתכת בהתאם לצלעות?
האם אקדח ניטים ביתי ייתן תוצאה מספיק חזקה בשביל שהשלד הזה יחזיק מעמד בטלטולים של רכב שטח?
-
הכיף שלי זה להנציל דברים.
לפני שאתה צולל להוצאות תיסתכל קצת מסביב.
אני הייתי מחפש ארונית מתכת או עץ, חותך ומתאים ממנה מה שצריך. כל יום נזרקות הרבה מועמדות פוטנציאליות.
אבל כנראה שזו השריטה שלי...
-
liontamar , המחסן אלומיניוום שבו קניתי את האלומיניום חתך לי לפי מידות ללא עלות.
לגבי הניטים, זה ניטים 5ממ שבקושי אפשר להשתמש באקדח ידני, שברתי על הדרך אקדח אחד ועד עכשיו כואבת לי היד מחיבור כל הניטים :)
לגבי חוזק, לדעתי זה יחזיק ללא בעיה, הטיול מדבר בעוד שבועיים שאני מתכננן יגיד עם צדקתי :)
מה גם שכנפיים של מטוס מחוברות בניטים כי זה מחזק את המבנה הכללי של הכנף אז אם זה טוב למטוס זה טוב גם לי.:cool:
ukiuki אני לחלוטין איתך לגבי למצוא חומר גלם , כל העץ שהשתמשתי בו היה פעם ארגזים לשילוח מחשבים כולל הידיות מקדימה.
המסילות הגיעו מארון מחשבים שנתנו לי בעבודה (הדלתות של אותו ארון הם עכשיו השולחן דלת שאפשר גם לראות בתמונות)
הבעיה שאנשים לא זורקים אלומיניום... :)
-
במקרה שלך יונתן, למה ניטים ולא ברגים ?
-
לא רציתי להתעסק עם ברגים שנפתחים עקב וברציות שלדעתי לא יעשו כלום לניטים , אבל רק זמן יגיד עם צדקתי או לא. :)
-
איפה רכשת את האלומיניום?
מסילות של שרתי מחשב, מזה?
וזה ניראה אחלה
-
יש באי ביי מסילות לא רעות, חפש לפי cabinet drawer slides
-
מסד מחשבים http://www.hayadan.org.il/images/content2/Roadrunner_supercomputer.JPG
זה ארון שמכיל מחשבים שמכונים פיצות על שם צורת המארז - כמו מגש פיצה. יש גדלים שונים מבחינת הגובה וכו. מחשב שכזה הוא דיי כבד והמסילה מתוכננת בהתאם, לא לכל אחד יש גישה למסדים ישנים.
-
תודה, אני רכשתי את האלומיניום ב : http://businesssites.co.il/800/5326148233229.html היו איתי ממש בסדר.
רק קח בחשבון שהאלומיניום מגיע באורך 6 מטר אז שיהיה לך איך לקחת את זה או שיחתכו לך במקום.
המסילות הם של ארון שרתים של מחשבים שבו נכנסים מלא מחשבים שטוחים כמו מגשים של פיצה , כל מחשב עם זוג מסילות , זה בטוח לא כלכלי לקנות.
אני הייתי מזמין ב EBAY כמו שהציע OPL ..