תגובה: יעוץ לפני קניה-מה יכול רנגלר אנלימיטד סטנדרטי?
אני גם מצטרף להמלצה על ארוך ולא קצר, האמת שאני לא הייתי צריך ארוך כרגע אבל פתחתי את הדלת תא מטען בקצר והבנתי שאין מצב...
בקשר לרכב עצמו, תקנה ותהנה אין מילים לתאר כמה כיף עם הרכב , בקשר לאבזור (שנראה הרבה יותר טוב בשנים האחרונות ) איכות הרכבה וספספל אחורי זה הדבר האחרון שיעניין אותך ברכב הזה. הבעיה הכי גדולה עם הרכב זה השוק שיפורים שלו, ברגע שנכנסת פעם אחת לבדוק סתם בשביל הכיף,אכלת אותה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
בדיוק לזה התכוונתי.
נסעתי ונהגתי 4 ימים (שלמים + לילה ללא שינה) ברוביקון 2013.
נסיעה נוחה ומושב קדמי נוח - כל היתר... כמו רכב שטח. ברזל חשוף (צבוע) פה ושם, קירקושי מכלולים פה ושם, רעשי רוח/כביש/דרך, דאשבורד של סופה משודרגת, מושב אחורי מזעזע, ריפוד (היה לי עור) ברמה של קלקיליה, מתגים, מנופים, ידיות, כפתורים ברמה של... נו, רכב שטח.
נהנתי מכל רגע(...לארבעה ימים)!!
בקיצור.
רכב יעודי...
ברנארד, אולי פעם קראתי שיש לך ריינג' רובר (ניו)
אני מתחבר למה שכתבת שאיכות דברים פוגעת ב"צפייה" (אם כי לגבי פח חשוף...זה דווקא לא חסרון..החיבור בין פנים וחוץ יכול להיות יפה)...אולם רעשים וחוזר זול..לפעמים מוציא את הדעת...
אם לתכנון לרכב הבא (הפעם מקווה שאעשה זאת מחושב עם כל הזמן שבעולם)
....ההתלבטות בין רנגלר ארוך (שיהיה גם רוביקון) נגיד במודלים מ 2010-2012 או רייג'- רובר 2007 דיזל ?
שימוש עירוני כ 25-30K ושטח של חלק מסופי השבוע (לשטח הקשה ישאר דיפנדר ישן)
זהירות.
אחרי שתעבור לרוביקון לא תרצה להסתכל עוד על הדיפנדר. במיוחד בשטח הקשה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זהירות.
אחרי שתעבור לרוביקון לא תרצה להסתכל עוד על הדיפנדר. במיוחד בשטח הקשה.
+ 1
למעשה, אם אתה אוהב שטח, לא תרצה לעבור לשום רכב אחר...זו התמכרות!
מחייאה את השרשור שפתחתי פעם. במידה לא נלך על 7 מקומות (פאג׳רו/לנדקרוזר) אז אולי רנגלר ארוך זה אופציה. שאלה- יש שיפורי חובה חוץ ממיגון תחתון, או שאפשר לטייל ישר? לא מתכנן להוציא סכום משמעותי נוסף לשיפורים בשלב הזה.
תודה
עוד שאלה- האם כדאי לוותר על כל התוספות מחברה (מיגון, מדרגות, מולטימדיה וכו') ובכך לכסוך כמה עשרות אלפים בקניה (לפי מפרט המחירים מפתיעים לרעה) ולהתקין בעצמי?
כן, בהחלט. תבחר בעצמך מה אתה צריך אחרי שתשתמש ברכב.
על מיגון למיכל הדלק לא הייתי מוותר. כל השאר... לא צריך.
מה שכן - כדאי לנסות להוציא מהם חישוקים וצמיגים במידה של רוביקון. ההבדל בשטח משמעותי ולג׳יפ אין בעיה להתמודד עם התוספת בקוטר.
אסף.
כל הדגמים מ2011 צפונה, קצר ארוך רוביקון ספורט, כולם באותה מידה
יש ימי מכירות ב15-18- אבדוק וכנראה אזמין. לכן שאלות מקדימות- מיגון: יש באספיר 4 ו 8 חלקים מה עדיף? כנ"ל מדרגות צד- אני צריך גם מגן וגם מדרך.
לא יודע מה הפרש המחיר בין רנגלר ארוך לרנגלר רוביקון- להערכתי לא גבוה ושווה את המאמץ להזמין את דגם הרוביקון.
בגדול פרט למיגון מיכל הדלק והגבהה מינימלית של 2 אינצ׳ אין צורך בשום מיגון או שיפןר נוסף.
כ 30 אש"ח. כסף שבהחלט אפשר להשקיע בשיפורים. אבל נראה שום דבר לא סופי. אני בנתיים מברר. אז מיגון מינימלי מספיק. מה לגבי מגן ביצה?
30K ש"ח שכוללים שתי נעילות ונדמה לי שיחסי העברה וטרנספר אחרים?
לא שווה?
אם ההפרש הוא 30, שווה. ממש לא חייב מגן ביצה.
לא אמרתי שלא שווה- צריך לתכנן תקציב. בעיה שמבחינה פנימית הוא אותו דבר. מכאנית בטח- דנה 44 מקדימה מוט מייצב מתנתק, העברה 4:1
שאלה לגבי גג פלסטיק שחור- בקיץ לא יוצר אפקט חממה? המזגן מתמודד עם זה? אני הולך להסיע ילדים
רכב לא ממש ידידותי למשתמש אה?
אני נוסע על רוביקון כבר שנתיים וההבדל בינו ובין רנגלר רגיל הוא די גדול . שתי נעילות, ניתוק מוט מייצב קדמי, יחסה העברה של 1:4 בטרנספר, דנה 44 גם קדימה וגם אחורה לעומת 30 ברגיל. אני לא בטוח לגבי הרנגלר הרגיל אבל הרוביקון מגיע עם מיגון מיכל דלק מהחברה. לא מיגון ברמה הכי גבוהה אבל עושה את העבודה. לדעתי אם ההפרש הוא 30K אז זה שווה. בנוסף, הבולמים והקפיצים של הרוביקון נוחים וטובים משמעותי מאלו של הרנגלר הרגיל .. לגבי שיפורים, אני עשיתי הגבהה של 2 אינץ וגם זה רק אחרי שנתיים + של טיולים בכל הארץ עם האוטו כמו שהוא. אין מסלול במפת סימון שבילים אותו אתה לא עובר. סה"כ ההגבהה נותנת לך קצת יותר ביטחון ושקט. לדעתי זה מומלץ. נושא אחרון זה צבע הגג. רק את הרוביקון ניתן לקבל עם גג בצבע הרכב. אני את שלי הזמנתי בלבן. בכל מקרה, הגג השחור הופץ בקייץ לסאונה ואני אומר את זה מניסיון ובביטחון של 100%. בסוף המזגן מתגבר על זה אבל לוחק זמן וביום חם צריך להיות עם המזגן על העוצמה הכי גבוהה בלי פסקה.