תגובה: צניחה חפשית במחירי הנפט
אין תלונות. אנחנו דווקא מרוצים מאוד מהתרסקות מחירי הנפט, כן ירבו וימשיכו להתרסק ושהתדלוק פול-טנק בסופה פעם בשבועיים ישאיר לי עודף מ-200 שקל במהרה בימינו.... אבל בגלל שאנחנו יודעים שהכל זמני ושמתי שהוא המחירים יחזרו לעלות (כי ככה זה) אנחנו מתלוננים רטרואקטיבית...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני לא יכול לדבר בחופשיות על נושאי ביטחון רגישים אבל כל שקל ששמים על ישובים בשומרון נותן לנו יתרון אדיר במודיעין ראה את ההבדל מול עזה שבה אין לנו דריסת רגל.
שטויות שזה לא יאמן.
רק בשביל ההקבלה שנתת אתה בעצמך,
תשווה כמה ישובים עאלק אחיזה היתה ברצועה, וכמה יש באיו״ש, על שטח גדול בהרבה.
בשביל אחיזה מודיעינית לא צריך ישובים, צריך מתקנים ביטחוניים, עם מעט צבא ובלי אזרחים.
אזרחים במצב כזה הם רק נטל,שמצריך תשומות אבטחה, שבחלקן לא היו נדרשות אם ישוב ספציפי לא היה קיים.
יש לא מעט טיעונים להתיישבות באיו״ש, כולם בסוף עניין של אידאולוגיה, ולא משנה בכלל מה נכון או לא נכון.
אבל בטחון זה מזמן לא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כל מה שכתבת נכון. אין ויכוח על זה. במיוחד על ההעדפה הגורפת של השלטון למרכז ולמדינת ת"א על חשבון הזנחת הפריפריה.
וגם אני לא טועה, תאמין לי. שופכים שם הרבה מיליארדים. הרבה מאוד.
לפני כמה שנים פרסמו נתוני סיכום הוצאות באיוש מ-67 עד היום, כבסיס לקראת הסכם עם הפלסטינים, וסוג של בסיס לפיצוי ישראלי במקרה של נסיגה.
דיברו על קרוב ל-100 מיליארד שקל מאז 67..
תחשבו מה היה אפשר לעשות עם הסכום הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מתלהבים שאולי מחיר ליטר ירד מתחת ל-7 שקלים, ושוכחים שבפעם הקודמת שמחיר חבית היה בשיעור הזה, מחיר ליטר דלק היה הרבה יותר נמוך.
מה יש להתלהב? מתחילת נובמבר אני מתדלק ב-6.70-6.80 ש' בכמה תחנות זולות נבחרות. אני מניח שעכשיו אתדלק בהן ב-6.55-6.65 ש'. אלה מחירים זולים ללא תקדים בארבע השנים האחרונות, ועדיין זה יקרררר. גם בתחנה הכי זולה שאמצא, ה"פול טנק" שלי (60 ליטר פלוס מינוס פעם בשבועיים) עדיין יעלה כמעט 400 שקל....
יש משהו בשיטת החישוב של מחירי הדלקים בישראל, שתמיד גורם לי לפקפק באמינותה.
משום מה, כשמחירי הנפט עולים, תמיד נדמה שעליית המחירים בארץ משמעותית יותר מההוזלות כשמחיר הנפט יורד.
אי אפשר לתרגם ירידה במחירי הנפט להוזלת הדלק בתחנות בתוך יומיים, זה תהליך מתמשך ובעוד חודש נראה תוצאות אלא אם יקרה משהו בדרך.
וזה לא רק הדלק שיוזל, כל עלויות הייצור של כל המוצרים מושפעים ממחירי האנרגיה.
ותראו מה זה יעשה לכלכלה העולמית : http://www.globes.co.il/news/article...p_morearticles
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר אלוני
זה לעולם לא יקרה.
הנה, תקרא
ולמי שאין כוח להיכנס לקישור - 4.1 שקלים ממחיר כל ליטר דלק הם מס. מס בלו ומע"מ על הכל, יענו כפל מס.
רק מס בלו הוא מעל ל-3.2 שקלים לליטר והוא מתעדכן כל רבעון בהתאם לעליית המדד. כלומר - שיעורו בשקלים ובאחוזים, עולה בהתמדה. גם אם בצעדים קטנים. אגורה ועוד אגורה ועוד חמש אגורות ועוד עשר אגורות.
וזה אומר שגם אם מחיר חבית יירד ל-0 עגול והסעודים יחלקו את הנפט שלהם בחינם, עדיין בישראל נשלם הרבה יותר מ-4 שקלים לליטר, לפחות. רק מיסים.
הדרך היחידה להוזיל את הדלקים משמעותית היא להוריד את המיסוי.
וזה לא יקרה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ככה זה יהודים/ישראלים - רק תלונות...
הנה, תראו מה הולך פה, בגולה - קטסטרופה!!
אתה לא יודע מה לעשות פשוט - תוקפים אותך מכל הכיוונים!!!
כל יום ולפעמים אפילו פעמיים ביום, מחיר הדלק פה משתנה. לא צוחק. כל יום מחיר משתנה.
אתה לא יודע אם "התחנה הזולה "שלך" היום, תהיה הזולה מחר - אפשר למות מזה.
כאילו, יכול להיות שתשלם יותר מחר ותפסיד את המחיר הזול, שבדיוק עבר לתחנה בצד השני של הכביש.
רק לפני שלושה חודשים, מחיר הדלק פה היה קרוב לארבעה דולרים לגלון - עכשיו פחות משניים וחצי דולר לגלון!!
צודק, ממש גועל נפש, באוקלהומה סיטי יש דלק בפחות מ$2 לגלון ואני משלם $2.80
איזה בושות......
הדולר עולה.
כבר כמעט 4 שקלים.
תקופה של חוסר ודאות, למשל בחירות מתקרבות וגזירות שיבואו אחריהן, עוצרת כלכלות ודוחפת אנשים להשקיע בדברים בטוחים.
למשל מט"ח חזק ויציב. למשל דולר ואירו. קונים דולרים.
אם זה יימשך כך, אצלנו נראה דווקא עליה במחירי הדלק.
נו... תראה מה שחוסר יציבות עלול לגרום...
לא עדיף דלק גבוה וזהו?
אני קורא שלכלכלנים יש דעות סותרות, אם זה טוב או רע בסה״כ . אבל זה בגלל שהשווקים ( שוקי ההון) מגיבים בינתיים הפוך ממה שהיו מצפים מהם וזה גורם לאנליסטים לחשוש שאולי כללי המשחק השתנו ומחר לא תזרח השמש ממזרח....
בואו נראה, אירן ורוסיה במצב ביש מהסיפור הזה, זה יותר גרוע מכל סנקציה שהמערב יכול לדמיין להטיל עליהן כי לא ניתן לעקוף את זה. מלחמה ישירה לא באה בחשבון במצב הזה ,
אבל למה לא לשלוח את האחים מחיזבאללה לעשות שמח ? הם כבר מצויידים ומוכנים לסיבוב נוסף מולנו, יש להם אמנם חזית פעילה בסוריה שמנעה מהם בינתיים לפעול, אבל לפטרונים שלהם הרי לא איכפת. אי אפשר כבר להיות בטוחים שעוד מלחמה כאן תזיז למחירי הנפט שממילא לא מופק כאן, אבל זה קלף שהם עלולים לנסות לדעתי , כי אין להם מה להפסיד איתו.
הבנתה נכון ניר,
הפדרלים הורידו את מחיר הנפט לזנות כדי להעניש את פוטין, ובהצלחה, הרובל קורס.
על הדרך שמים את הבוהן על הפרסים....שיבינו עם מי יש עסק.
אבל זה הולך לעלות להם ביוקר, זכרו את המילים שלי, כוונות טובות מובילות לגהנום. פוטין זה לא לפלף. זה יגרום לעוד אגרסביות כנגד המערב, נחכה לפיצוץ הבא.
לארה"ב תמיד היו עתודות נפט עצומות שהיא העדיפה לשמור אצלה לעתיד הרחוק ולהמשיך לייבא אחוזים ניכרים, למרות משברי האנרגיה והנזק העצום שהם גרמו לכלכלתה ב 50 השנים האחרונות.
אז למה דווקא עכשיו ?
חוץ מזה , שהיא יורה לעצמה ברגל דווקא בגלל שמפיקה היום יותר נפט מאי פעם , איפה הלובי הענק של חברות הנפט הענקיות , זה שעד היום ייחסנו לו את כל הקונספירציות לדיכוי אנרגיה חליפית ? מה אני מפספס ?
מתכוון לאיילי הנפט האמריקאים , לא לאופ״ק .
אולי ג׳ו יסביר לנו שהם כולם רפובליקנים וככה אובמבה הורג שתי ציפורים ...
קראתי איפה שהוא שעלות הפקת נפט אמריקאי היא מעל 50 דולר.
בהשוואה לסעודי למשל שעולה להפיק רק 3 דולר.
זה אומר שגם ארהב מפסידה כרגע
אם כבר קונספירציות , יותר הגיוני לי שחברות הנפט האמריקאיות יגדילו תפוקה כדי להרוג את תעשיית פצלי השמן המתהווה ( לא כלכלי מתחת 80$) לפני שהיא נולדת ...
אבל אין לי הבנה באיך זה מתנהל שם ומי הבעלים של מה
לא מאמין שזה חלק במשואה
הכול בנוי כדי להעניש את פוטין על ההתנהגות שלו(פנימית וחיצונית)
הקורבנות מסביב? סתם בונוס.