תגובה: כיסאות קדמיים שאפשר להשעין אחורה כך שיהפכו למיטה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
יושב? טויוטה סטרלט!!!!!! שפורקו לה המושבים האחוריים.
שם המתקן תפס חצי אוטו. שתי מוצילות וקצת ציוד מחיה, ואי אפשר היה להכניס קיוי (הפרי, על ציפור אי אפשר לחשוב אפילו). אבל הם ישנו בנוח, וזה נראה גדול.
ויטרה זה סוויטה ליד זה.
תראה - אני מטונן עכשיו וכואב לי הראש ואני "על כדורים" ו... צחקתי מאוד כרגע... פשוט נהדר - עשית לי את היום.
SHMBO עכשיו על הקו ארה"ב יפן וגם השחילה איזה הודו בדרך (גם ביזנס וגם פירסט (בפירסט לא חשוב כ"כ איפה אתה טס... הפיג'מות הן שוס)..
טסה בלופטהנזה להודו - גועל..
טסה ביונטייד ליפן - פיכס.
טסה באמריקן ליפן - לא משהו..
באלעל היא טסה כל הזמן, עד לפני כשנה - לא ממליצה - אין תחרות לכלום.
בנתיים הכי הטוב היה בדלתא ומיד אח"כ יו-אס איירווייס
אפרופו החלפת מושבים קדמיים.
היום עסקתי בפרוייקט החלפת מושבים קדמיים בסופה.
זו עובדה ידועה שמושבי תע"ר המקוריים הם מזעזעים. קצרים, קטנים, קשים כמו קרש, מכאיבים לגב, לא מתכוונים מספיק, לא תומכים בשיט.
גם אם תתקין את קיט הקפיצים והבולמים הטוב בעולם, עדיין תסיים יום טיול כשאתה שבור, רק בגלל מושבים. (והם אגב לא מתוצרת ישראל בכלל אלא BOSTROM 900R, פאר תוצרת שוודיה. עאלק...)
הם כל כך גרועים, עד שלופטהנזה ואוסטריאן איירליינס יכלו בקלות לאמץ אותם....
כבר לפני כמה חודשים, מישהו נחמד מהפורום כאן תרם לי זוג מושבים קדמיים במצב מצוין שירדו מהג'יפ שלו ולפני זה מאיזו משפחתית קוריאנית. הוא לא ידע להגיד איזו.
אני בדקתי וחפרתי והגעתי למסקנה שהם במקור של יונדאי כלשהי, כנראה אקסנט (או של קיה ריו המקבילה. אותה מכונית בדיוק).
מצד אחד מושבי משפחתיות קוריאניות בפרט ומהמזרח הרחוק בכלל, הם די ממוצעים, לא מציאה גדולה.
מצד שני, הם עדיין עדיפים בסד"ג בלתי נתפס בכל פרמטר על מושבי תע"ר. שידרוג גדול.
מין הסתם הם לא ממש התאימו והיום עבדתי המון עם דיסק, מקדחה, מסור ג'יגסו והרבה זיעה ואבק ברזל שחור בכל פינה....
תהליך ההתקנה לא בדיוק מעניין, אבל מה שכן חשוב - כשאתם מחליפים מושבים, תשתדלו לשמור ככל האפשר על חלקים ורכיבים מקוריים מהאוטו שלכם - בשלמותם. וזה כי אם הפרוייקט לא ייצא לכם כל כך מוצלח ותרצו להתחרט - אם חתכתם תושבות, קיצצתם מסילות, קיצרתם רגליים וכו' - אתם בבעיה.
למזלי חשבתי על זה מראש ותכננתי את כל העסק כך שלא אצטרך להשחית שום חלק מקורי מהסופה - רק פירקתי החוצה את המושבים עצמם והשארתי את המסילות והתושבות של הסופה בשלמותם. את השינויים ערכתי בכסאות של היונדאי - קיצוץ המסילות, התאמת פלטות לתחתית המושב כדי שיהיו מקבילות ובאותו גובה. הרבה ניסורים, הרבה חיתוכים, הרבה השחזות, הרבה קדיחות.... שמחה רבה.
בסה"כ יצא לי טוב מאוד, אם לא מצויין. כעת מושב הנהג מעט נמוך יותר, כמו שרציתי. הוא נוח, נעים, תומך. תנוחת הנהיגה משופרת לאין ערוך, אפשר להשכיב את המשענת הרבה יותר כשעייפים ורוצים לעצור ולנמנם. אחרי נסיעת נסיון של שעה וחצי - ירדתי מהג'יפ כשאני הרבה פחות עייף.
אז אני מרוצה, ועדיין יש לי את האופציה להתחרט ולחזור לסד העינויים הנצרתי, או לשדרג הלאה למושב טוב עוד יותר בעתיד.
לא התכוונתי לעשות כזא בלאגן ומלחמות טיסה, בכל מקרה אני טס בDELTA תמיד מכל מיני סיבות, תמיד היחס שם היה אגדי. יש לי גם ניסיון מצויין עם SWISS באירופה, אל-על עם כל הכבוד שהם החברה הלאומית של ישראל, המטוסים שלהם ישנים, אין בקושי שקע USB ובחלק מהמטוסים אין אפילו מסכים פרטיים.
אני כבר לא מדבר על איכות הדיילות שבאל-על בדרך כלל נופלים על איזה פריחה מתלהבת שלא מבינה איך צריך להיות שירות לאדם בטיסה, או נשים בנות 40 שכבר נגמר להן הסוס.
בכל מקרה, הפכתי את הכורסאת טלויזיה בבית, ניסיתי להבין איך המכניקה עובדת שם, וזה נראה כמו אוסף של מקביליות שמעבירות את התנועה אחת לשניה.
אני מאמין שצריך לעשות משהו דומה אבל שיפתח באמת 180 מעלות.
לגבי המפעל בארץ - לא רלוונטי לפרוייקט הזה.
אם צריך להחליף אוטו. אני מוכן לעשות גם את זה.
בכל מקרה פירקתי כבר מזמן את המושבים האחוריים, השארתי רק את המשענות האחרויות ככה אני יכול לסחוט עוד כמה מעלות מהכיסא, אבל בלי שכל הבאג'ז ישפך לתא הנוסעים.
אני אשמח אם למישהו יש סירטונים או הסברים איך בונים את המושב עצמו, באיזה ספוגים להישתמש, איך השילדה צריכה להיות בנויה, איך התמיכות לגב צריכות להיות, איזה חומרים צריך.
אני מגיע מתחום ההנדסת מכונות.
ברלי אתה כזה פיינשמעקער שגם אם הנשיא אובמה בכבודו ובעצמו היה מזמין אותך לישון עם אשתו במיטה הנשיאותית באייר-פורס-1 היית מוצא על מה להתלונן!
אני חושב שהכיסאות של גלופר הופכות למיטה
מי בעל גלופר שירד לבדוק..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ברלי אתה כזה פיינשמעקער שגם אם הנשיא אובמה בכבודו ובעצמו היה מזמין אותך לישון עם אשתו במיטה הנשיאותית באייר-פורס-1 היית מוצא על מה להתלונן!
אני לא סובל את אובמה הסמרטוט ואני מנחש שגם אתה לא היית רוצה לישון עם אשתו, לא באיירפורס 1 ולא בבית הלבן- היא חתיכת סוסה גמלונית ומכוערת (וכנראה גם כלבה לא קטנה... ולא, לצבע שלה ממש אין קשר לזה).
אני לא חושב שאני פיינשמעקר, הרי אני נוסע בסופה והחזקתי מעמד יותר מחמש שנים על מושבי תע"ר.... אבל במטוסים זה אחרת. זה מאוד לא נוח. אני פשוט טס כל כך הרבה עד שהתחת שלי כבר יודע להבחין לבד על סד עינויים של איזו חברה אני מניח אותו.
לפותח השרשור, לגבי בניה עצמית של מושב לרכב - עם כל הכבוד לתואר שלך, אל תיקח סיכונים מיותרים. תן קצת קרדיט למהנדסי רכב שמתכננים מושב ומתחשבים בהרבה פרמטרים, כולל בעיקר שיקולי בטיחות, ויש להם אמצעים ומתקנים על מנת לבדוק ולנסות את התוצרת שלהם לפני שהם משווקים אותה - אלה החיים שלך.
קצת סוטה מהנושא, אבל אולי תסביר מה המניעה לישון מחוץ לאוטו? סביר שאת הבעיה הזו יהיה קל משמעותית לפתור מאשר לחפש דרך לישון בנוחות בפנים
לישון בכיסא הקדמי דל הרכב זה סוג של צעירות..
שלא לומר אינקוויזיציה.
קרה כשהיינו עשרים שנה פחות, כי אז היינו יותר גמישים, או יותר נכון, הגוף נשאר גמיש גם אחרי העינוי הזה.
לא רואה כמעט מצב שלא מאפשר להקים אוהל ליד הרכב, כולל בגשם שוטף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
וזה מעבר לעובדה שאם חס וחלילה קרה לך משהו, אבד לך דרכון או חס וחלילה נגנב ואתה תקוע בנמל תעופה זר - כל חברה זרה תתעלם ותתנער ממך, במיוחד כשאתה ישראלי. וכישראלי, רק אל-על יעשו מאמצים וימצאו דרך לעזור לך. כי האופי הישראלי ה"חפיפניקי", זה שיורה מהמותן, מכבה שריפות בשניה האחרונה ומקמבן קומבינות, בא לטובתך במקרה כזה. זה מנסיון אישי.
+
לפני שנתיים, הגענו לטורונטו, באמצע סופה איומה, כל השדה נסגר, אין טיסות המשך, וכמו כל חברה נורמלית, גם אל-על דאגו למלון ללילה למי שהיו לו טיסות המשך דרכה.
עד כאן סטנדרטי.
מה שלא מובן מאליו, זה ישראלים שהיו להם טיסות המשך שלא דרך אל-על, לכאורה לא בעיה של אל-על, מרגע שהביאו אותם עד ליעד שקנו את הכרטיס אליו (כרטיסי המשך נקנו בנפרד).
הם סידרו מלון גם לישראלים אחרים שהיו על המטוס, ונתקעו בגלל הסופה במקום שיתכלבו כמו אלפי נוסעים אחרים בשדה, מעל יום עד שהשדה נפתח.
לבחור שחיפש מושבים של מטוס לשים בויטרה..
בהצלחה עם זה.
למכירה: מושבי בואינג 747 באלפי דולרים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4606364,00.html