זה הכיוון בדיוק. השאלה היא איזה צינור?
Printable View
זה הכיוון בדיוק. השאלה היא איזה צינור?
אתה יודע להגיד מה העומס שהמשולש המקורי יכול להחזיק?
איפה המאמץ הכי גדול מתרכז?
יש לך הרבה יותר בעיות מאשר איזה סוג של צינור.
קודם קח משולש מקורי ותחקור אותו.
אחר כך תוכל לבד כבר לדעת מה אתה צריך.
הבעיה בזה ברנרד היא שלפחות התאוריה אתה צריך לשנות את התושבות על היד סרן. יש יחסים ברורים בין מיקום המשולש על בשלדה לאורך שלו ולנקודות הבול גויינט על היד סרן. אני חושב שלפני שעושים שינוי שכזה צריך לבדוק את הנושא. אחרת יכול להיות שהחווית נסיעה תורע.
רצוי צינור הולובאר או st52, עובי דופן 3.2 ממ לפחות קוטר חיצוני של 42 ממ לפחות.
אני מבין את זה מיכה.
אבל הבחור אמר שהוא רוצה "רק" לתקן את הזויות אחרי מה שהוא לא עשה עם המתלה - אני מהמהר על הגבהה ששינתה את המקביליות של הזרועות.
לכן אני הייתי מציע לשמור על המידות הקיימות של הזרועות ורק לעשות מניפולציה לזוית בין הזרועות = לפצות על ההגבהה ע"י שינוי "מוצא" הזרועות. ואם לא רוצים לקדוח נקודות חדשות, פשוט לייצר זרועות עם זוית "שתיישר" את הזרוע, בגובה חדש, תוך שימוש בחור הקיים, לחיבור הזרוע לשילדה.
אני מקווה שהצלחתי להסביר למה אני מתכוון, בלי ציור...
אוקי, אבל איך בעצם ההגבהה יכולה לשנות את המקביליות? אם הנקודות על היד סרן ועל השלדה לא השתנו וזו רק הגבהה, אז איך משהו השתנה? חוץ מזה, הגבהה רק משנה את המצב הגובה של הרכב על חשבון מהלך כניסה/פתיחה. אני חשבתי שהוא על המקסימום פתיחה או משהו כזה והוא רוצה לשנות ככה שתהיה לו עוד פתיחה.
תקראו מה הוא כותב, ועל מה אתם עונים....
הוא כותב שהוא רוצה משולש חדש. לא ברור אם ארוך יותר או בגודל מקורי ורק להזיז את מיקום הקפיץ. בכל מקרה זה לא פשוט. אם משולש בגודל מקורי אז צריך לראות שיש לאן להזיז את הקפיץ ואם ארוך יותר אז כמו שכתבתי, יש בעיה עם שינוי של רק אלמנט אחד המערכת. שלא לדבר על ציריה ארוכה יותר וצנורות בלם ובולמים. בכל מקרה לא פשוט
מיכה.
אם ההגבהה היא "בתוך" המשולשים (ז"א, בין המשולשים) היא משנה את המקביליות שלהם...
לא ברור לי איך זה יכול להיות. הרי המשולשים מחוברים לשלדה בצד אחד וליד סרן בצד השני. זה לא שהם יכולים לזוז לאיזה מקום. או שאני טועה (תרשים יעזור)
ככה זה נראה במקור:
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...ecf2a00318.jpg
ככה זה נראה אחרי שינוי מיקום תושבת הקפיץ והחיבור לשילדה במשולש המקורי (על מנת להכניס צמיג 31 בלי לחתוך את הפח מבפנים)
והגדלת המקום לקפיץ ארוך יותר..)
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...05d4d8a294.jpg
ויש גם משולש של קלמיני על המדף:
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...4c2007659b.jpg
ללכת ולייצר אחד מ-0? בהצלחה!
Sent from my Ass
חשוב לציין שהתמונות מהרשת, את הבחור מהתמונה השניה אני מכיר ויצא לי לרכוש ממנו מספר פריטים. שווה להחכים ממנו כי להבדיל מהרבה, אין לו בעיה להראות גם כשזה לא מצליח ונשברים דברים..
Sent from my Ass
אז כן שינו את התושבות בשלדה! זה כל הפואנטה שלי. שצריך לשנות את המיקום של התושבות בשלדה (לאולי אפילו ביד הסרן) אם מחליפים למשולש אחר לא מקורי (במידות). אז בעצם מה שעשו פה, אם הבנתי נכון מהתיאור (התמונות עולות מקוטעות) השתמשו במשולש מקורי אבל שינו את המיקום על השלדה. בכל מקרה אני מבין שהבעיה היא לא במתלה כשלעצמו אלא בקפיץ וצריך לשנות את מיקום החיבור של הקפיץ במשולש. אז לצורך העניין, בהנחה שלא פספסתי משהו (שוב, התמונות לא עולות) אז צריך לפרק משולש מקורי, להוריד ממנו מידות ואפילו לבנות ג'יג ועם זה לייצר משולש חדש עם מיקום קפיץ שונה. בתאוריה לא עושה רושם של עבודה כל כך מסובכת, אם יודעים לעבוד במדוייק.
אותי יותר מדאיג למה לא נפתחות התמונות..
שינו את מיקום החיבור של המשולש לשילדה וגם את המיקום של הבליטה שמחזיקה את הקפיץ במשולש כדי שיישאר בניצב ולא באלכסון ביחס לקרקע
Sent from my Ass
בנייד הן כן עולות..משונה.
בכל מקרה, עשיתי טעות פאטלית והנחתי שמאחד ומדובר על רכב שטח אז המתלה הוא מתלה דאבל A ARM ולא מקפירסון. טעות שלי. אני מבין למה נהרסה המקביליות וגם למה בעצם אפשר לשנות את המשולש ללא בעיות מיוחדות.
בכל מקרה, לא חושב שזו בעיה גדולה לבנות כזו זרוע, אולי ידרשו כמה נסיונות אבל לא משהו יקר במיוחד או מסובך במיוחד.
מיכה תגדיר לא יקר ומסובך
חברים. קראתי בעיון. הרעיון הוא לשנות את המשולש כך שהקפיץ ישב יישר ומאונך לקרקע. על פי ראייתי הדרך היא להאריך את זרועות המשולש כך שהתושבת "תצא" כלפי חוץ ותתישר מול התושבת העליונה. מה ההשלכות של זה כלפי המומנט שיופעל? לדעתי זניח. מדובר בשלושה סנטים הארכה ובנייה בחומר חזק בהרבה. כרגע המשולש הוא מפח 2 מילימטר
לא מכיר את הרכב הזה בכלל, אבל כן מבין דבר או שניים בהנדסת רכב...
אם הדרישה שלך היא בסך הכל ליישר את הקפיץ, הייתי מנסה קודם להזיז את התושבת העליונה של הקפיץ החוצה, הרבה לפני שאני נוגע בחלקי המתלה עצמם.
אז תהיה לו בעיה עם מרחק הקפיץ מהבולם.. נראה לי בפתיחה..
אני חוזר על ההתאה הראשונית שלי - לבנות תושבת תחתונה עם זוית, שתדמה הנמכה של נקודת החיבור, תוך שימוש בחורים הקיימים...
כשאחזור הביתה אנסה לצייר משהו
לא יקר ולא מסובך זה בדיוק כמו שזה נשמע. אתה רוצה? תביא את האוטו ןתהיה מוכן להעמיד אותו לשבוע ו לעזור לי. עבודה עלי. חומרים עליך