תגובה: מחפש המלצות לרתכת מיג בייתית.
או קיי התחדשתי בג'אסיג 200 PRO , קודם כל תודה ויישר כח לנטע ושאר החברה ב מ.ב . נחמדים שרותיים ונותנים הרגשה טובה.
3000 ₪ ללא מע"מ כולל כל האביזרים.
עכשיו שאלה ואני יודע שיש לזה הרבה תשובות אבל בכל זאת, תשתדלו לענות ,,,
באיזה מתח / מהירות חוט אתה משתמשים בדרך כלל.
באלקטרונית אני עובד בדרך כלל בין 70 ל 80 אמפר, אני צריך כלל אצבע , פחות או יותר למתח ומהירות חוט במיג.
וגם, האם צריך ממש לגעת עם הידית בנקודת הריתוך או שמספיק שהחוט נוגע.
תודה למשיבים,,,העניניים.
חנן זה משתנה. במיג חשוב מאוד להאזין לריתוך. כשהיא עובדת כמו שצריך היא פשוט מנגנת. צליל הריתוך שהיא מוציאה אחיד ולא משתנה. קשה לי להסביר אבל אם אתה תקשיב פעם אחת אתה תקלוט את זה. אם אתה רוצה, אתה מוזמן להתקשר ואני אנסה להשמיע לך דרך הטלפון. בקשר לאמפרז', זה תלוי בצורת הריתוך מהירות ואיזה סוג תפר אתה רוצה. אני אישית מרתך 2 ממ על דרגה 4 מתוך 10 של רתכת 250 אמפר אז זה בסביבות מאה אמפר. אבל אני רץ מהר עם התפרים או שמרתך בהפסקות כדי שהמתכת לא תימס. מסובך לי להסביר את זה בכתב.
בקשר לטכניקה וקצת על מיג:
החוט שיוצא מהידית צריך להיות באורך של אצבע-אצבע וחצי. הפיה לא נוגעת בברזל. כמובן שלא תמיד זה אפשרי או נוח אבל זה סוג של כלל אצבע. אם הפיה תיגע בברזל היא תינזק ותצטרך להחליף די מהר, תאמין לי זה לא זול ונהרס מהר.
אתה צריך שיהיו לך דיזות ופיות להחלפה, רצוי גם הפלייר הייעודי. בנוסף תשיג ספריי סיליקון או משחה למרוח על הפיה והדיזה, זה מונע הדבקות של מתכת לפיה ודיזה. תמיד תדאג שהפיה תהיה נקיה. יקל עליך מאוד.
שהכבל של הידית יהיה ישר עם הרתכת הכול שניתן, אחרת קשה למנוע להוציא את החוט. להשתדל שלא לדרוך עליו כי זה הורס את הקפיץ המוביל בתוך הכבל. כשמגלגלים, רצוי סיבובים גדולים.
אם יש לך עוד שאלות תרגיש חופשי להתקשר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
החוט שיוצא מהידית צריך להיות באורך של אצבע-אצבע וחצי. הפיה
התכוונת באורך של רוחב אצבע וחצי
טוב-גם אני מחפש רתכת CO2 . עדיף חד פאזית אבל לא חייב. מי ששומע-אשמח לקבל הודעה פרטית.
במחיר של הג'סיק תקנה חדש פחות צרות
חנן תתחדש.
את המכונה כיוון לי נציג המכירות הצפוני של מ.ב. כשבא להתקין לי אותה, ואני כמעט לא נגעתי בסט-אפ. אדיב ומקצועי, לצערי איני זוכר את שמו. אני לא זוכר את המספרים אבל הנה תמונה משרשור אחר - אתה יכול לעשות זום אין ולראות איפה הכפתורים נמצאים, בהנחה שהמכונה שלך זהה/דומה. גז - 10 ליטר/דקה. האמפרג' כמובן לא רלוונטי כשאתה במצב מיג.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...9&d=1365179557
לגבי איך מחזיקים - פשוט לך על זה. הפיה מאד קרוב לחומר, לא יקרה כלום אם בהתחלה תיגע. זה מה שיפה בריתוך MIG, האלקטרודה נוסעת לחומר, היא תצית גם אם אתה רחוק מדי וגם אם אתה קרוב מדי. זה כל כך הרבה יותר קל מאלקטרודה!
ספריי סיליקון - אבל אני הולך על ההמלצות של עידו שלא להשתמש בו. בפועל, אני פשוט מפרק את הפיה מדי פעם כשהיא מתמלאת בחומר, דופק אותה על השולחן ומנקה עם מברג או מה שיש בסביבה, כשהיא יבשה היא מתנקה בקלי קלות. את המוליך אני מנקה עם הכפפה וזהו.
אני לא מרתך יום-יום כמובן, אבל כבר גמרתי סליל 5 קילו - ולא החלפתי אף פעם פיה או דיזה, קיבלתי כמה ממ.ב. עם המכונה והן בשקית במגירה.
או קיי תודה לכולם , היום בניתי את התושבות לבולמים של העגלה והלך לי לא רע עם הרתכת, וואי וואי איזה כייף זה , עולם אחר ממש.
שוחחתי גם עם החברה של מ.ב והם נתנו לי הדרכה טלפונית שעבדה לא רע בכלל.
נמרוד אני לוקח את ההמלצות שלך בשתי ידיים, רק עשה טובה וכתוב כאן את המספרים שעל הרתכת שלך, סתם בשביל ידע כללי.
לגבי קביעת העוצמה ומהירות החוט.
אני אעביר את הטיפ שקיבלתי מחובבן לחובבן כי כך נראה לי נכון ללמוד.
קח חתיכה של פלדה בעובי שאתה מרתך. תן עליה פיק (להחזיק את השפיץ קרוב לחומר בזווית ללחוץ לספור עשרים ואחת עשרים ושתיים ולעזוב).
עכשיו תסתכל מהצד השני שיש חדירה עם סימן חום יפה אבל שהחומר לא יטפטף למטה.
אם אין מספיק חדירה להעלות עוצמה ולנסות שוב. אם יותר מדי חומר נזל למטה להוריד עוצמה ולנסות שוב.
בצד העליון אתה צריך לראות שלא הצטבר הר של חומר. אתה כבר יודע איך ריתוך יפה נראה. יותר מדי חומר תוריד מהירות. פחות מדי חומר אתה תשמע ותראה.
כאמור... זה טיפ שקיבלתי כחובבן מחובבן וכך אני מעביר אותו הלאה. אני מכוון מחדש לפני כל ריתוך.
אסף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
או קיי תודה לכולם , היום בניתי את התושבות לבולמים של העגלה והלך לי לא רע עם הרתכת, וואי וואי איזה כייף זה , עולם אחר ממש.
שוחחתי גם עם החברה של מ.ב והם נתנו לי הדרכה טלפונית שעבדה לא רע בכלל.
נמרוד אני לוקח את ההמלצות שלך בשתי ידיים, רק עשה טובה וכתוב כאן את המספרים שעל הרתכת שלך, סתם בשביל ידע כללי.
מתח 18 וולט, מהירות חוט 6 מ'/שנייה, ספיקת CO2 כאמור כ-10 ל'/דקה.
כלל האצבע שלי שבורר המתח והמהירות במצב דומה.
מעלה מתח מעלה מהירות וכו
אתה צודק אבל זה גם מאוד תלוי בריתוך, בחומר ובגורמים אחרים. עם הזמן מקבלים תחושה.
למשל אם אני מרתך בשלב 4 מתוך 10 (בערך 100 אמפר) והחוט מכוון ל3.5, ב150-175 אמפר המהירות חוט היא בערך 4-4.5 מקסימום. זה לא לינארי.
ובגלל כל הסיבוך הזה, קניתי כזה https://www.youtube.com/watch?v=SqH4Xb8_uYs
רתכת לטאמבלים - מכוונים את עובי החומר (וסוג-ברזל או אלומיניום) ומרתכים.
כל מה שצריך מכוון באופן אוטומטי, כולל אמפר גבוה יותר, לחלקיק שנייה, בתחילת הריתוך...
עלתה לי $1100 כולל מע"מ בנתב"ג - החבר שהביא לי עבר במסלול האדום.
נחמדה, ממש נחמדה. כל כך נחמדה שאני רוצה אבל לא יכול להרשות לעצמי :-(
לדעתי עושים פה סיפור ממשהו כל כך פשוט. כולה 2 כפתורים שקל מאוד לכוון.
אמרת שאתה מזמין הרבה ב-BUY2US - תבדוק כמה עולה.
אמרתי, לי עלה בערך $1000 + קצת של המע"מ בארץ.
בכלל לא בטוח שהיא הרבה יותר יקרה מהמיג הפשוטות ביותר שיש בארץ.
מה שנחמד בה, היא שכל הדיוט/אידיוט מוציא יופי של ריתוכים, בלי להבין ברעש "נכון" של ריתוך ובלי לבדוק אם באמת חודר וכו'.
הרתכת "מרגישה", לפי צריכת המתח/זרם/לא יודע מה בדיוק, מה הזרם שצריך וקובעת לפי ההתקדמות את מהירות ההזנה וכו'.
רק צריך לכוון את כמות הגז (נפרד, על הברז בבלון) ועובי החומר ו... להתחיל לרוץ.
עובד נהדר גם על עובי חומר גדול מזה המצויין כמקסימלי - פשוט "הולכים" לאט יותר והרתכת מעלה את האמפר ויש חדירה של ריתוך גם לפלאח בעובי של 8ממ' וגם 10ממ' - בדוק.
- - - Updated - - -
אני קניתי את הרתכת בארה"ב עוד לפני שהיבואן בארץ קיבל רתכת לבדיקה/הדגמה.
דיברתי איתם והם היו מאוד נרגשים שיש כזו בארץ, לפני שהם קיבלו.
אז, כששאלתי, הם העריכו שהמחיר יהיה בסביבות 9K ש"ח...
אין לי מושג למה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מתח 18 וולט, מהירות חוט 6 מ'/שנייה, ספיקת CO2 כאמור כ-10 ל'/דקה.
תודה, חוט 0.8 ?
ברנרד לקנות עכשיו רתכת בשביל נוחות זה לא בתקציב. יש לי מיג של cea שמספקת לכל מה שאני בונה. יש לי טיג ישנה של אותה חברה ויש לי רתכת אלקטרודות לעבודות חוץ.
אם כבר יש רתכת שעובדת, הרי ברור שאין מה להחליף.
אמרתי - זו רתכת לטאמבלים. כאלה שעדיין אין להם והם גם לא יודעים לרתך ולכוון את כל המשתנים..
אני רוצה רתכת לעבודות חוץ אבל לא במחיר הזה. אולי בעתיד.