תגובה: בניית בית DIY - אפשרי?
תודה לכולם,
כמו כל נושא, אני מבין שאין פה אמת אחת והמצב / אפקטיביות משתנה בין פרוייקט לפרוייקט.
אם אני אנסה לסכם, יש דברים שכדאי לתת לבעל מקצוע, כגון שלד (במידה והולכים לכיוון של בנייה קונבנציונאליות), גג, ריצוף וכו׳.
יש דברים שכדאי לעשות לבד (אם יש את היכולת והכישורים) כגון חשמל, אינסטלציה, גמר פנים, נגרות ואולי אפילו אלומיניום (שם קוד גם במידה ובונים את כל החלונות מברזל...)
נמרוד, לגבי עלויות מול שכר / זמן, אני מקווה שהמשכורת השעתית שלי גבוהה ממשכורת של פועל ממוצע. אבל החישוב צריך לכלול בנוסף להפרשי השכר גם את החיסכון ברווח שאותו גובהה איש המקצוע ואת העובדה שאת הזמן שלי אני יכול לחשב בעלות אפס (בהנחה שאני ״מבזבז״ זמן לא על חשבון עבודה, אלא על חשבון זמן פנוי והופך את האילוץ של עבודה בסופ״שים לאידיאולוגיה של חינוך הבנדיטים לעבודת כפיים)
עכשיו שאלות קצת יותר קונקרטיות,
אשמח לקרוא על דוגמאות (ואם יש תמונות מה טוב) לעבודות שבוצעו על ידי אדם שזה לא המקצוע שלו? כמה מורכבות הן היו? כמה זמן לקח ללמוד את העבודה? כמה טעויות נעשו בדרך? ומה ההמלצה לעתיד לאחר ביצוע העבודה?
תודה,
עירא
ובכל מקרה, לא ראיתי שמוזכר בשרשור- גם אם לא תלך על בנייה קונבנציונלית, תצטרך ממ"ד מאושר. תוסיף 100k לחישובי העלות.
21 קבצים מצורפים
טוב,
אז עברו איזה יום או יומיים מאז שהתחלתי להשתעשע עם הרעיון.
הכוכבים הסתדרו בשורה ואפשרו לי לצאת לפרויקט הזה בצורה קצת שונה מהתכנון המקורי.
אז הנה קצת תמונות מהתהליך עד כה.
הבית ייבנה בבנייה מתקדמת משלד של פלדה דקת דופן עם גג עץ קורות חשופות.
שלב אפס - השטח לפני
קובץ מצורף 115989
לשלב הראשון של הכנת הביסוס, רצפה וממ"ד הבאתי קבלן שיעשה את העבודה (ובמקביל אני עשיתי את הכנות החשמל שרצות מתחת ליציקה והארקת יסוד).
קובץ מצורף 115988
קובץ מצורף 115995
קובץ מצורף 115996
קובץ מצורף 115997
לאחר מכן מתחיל השלב השני.
התכנון לשלב השני הוא לעבוד 10 חודשים (החל ממרץ 17) ולנסות לקדם את הפרויקט כמה שיותר, ולאחר מכן נחשוב איך מתקדמים.
ההתחלה היא בסימון מיקום של כל קיר, והדבקת קומפריבאנד (פלציב) במתווה של הקירות.
קובץ מצורף 116001
קובץ מצורף 116000
הקירות מגיעים מוכנים מהמפעל
קובץ מצורף 115998
קובץ מצורף 115999
ונותר למקם ולפלס אותם.
קובץ מצורף 116002
קובץ מצורף 116003
קובץ מצורף 116004
לפעמים בשיטות "כמו של פעם"
קובץ מצורף 116005
ולפעמים בשיטות קצת יותר מתקדמות...
קובץ מצורף 116008
עד שהשלד עומד ישר
קובץ מצורף 116011
קובץ מצורף 116007
בדרך עברו הרבה שבבים בנהר
קובץ מצורף 116006
לאחר מכן, הדבקתי קלקר לבידוד של קורות היסוד מהבטון, גם לעזור לשכבת האיטום לא להיפגע מהמילוי של האדמה וגם לבודד את הבטון מהאדמה.
קובץ מצורף 116009
ואת הקלקר הדבקתי עם רשת כדי לעשות עליו טיח בהמשך.
קובץ מצורף 116010
לאחר שכל השלד עומד ומפולס וקורות יסוד מבודדות, מתחילים עם הרכבת הגג והשכבה הראשונה של החיפוי החיצוני (חתך קיר (מבפנים החוצה) של 2 פלטות גבס 12.5 מ"מ - ניצבי פלדה וביניהם 150 מ"מ צמר אדמה מירלי - פלטה צמנטית (וילהבורד) בעובי 6.5 מ"מ - יריעת חסם אדים - לטות עץ 50X40 - פלאנקים צמנטיים בעובי 14מ"מ)
קובץ מצורף 116013
המשך בהזדמנות.
קובץ מצורף 116012
עירא
מעניין מאוד.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
יפה מאוד , בהצלחה בהמשך .
אפשר לשאול לגבי עלות הבסיס - רצפה וממ"ד ?
אני קצת נדהם...אני כבר שלושה שבועות מתרוצץ בשביל שתי פרגולות פקאקטה...לאט לאט לאט לאט...מטמטם!!
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
יפה מאוד עירא
איזה כיף לבנות את הבית שלך בידיים!
מעורר השראה
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
יפה מאוד. למיטב זכרוני הרעוע גם הבית בו גדלת היה מקונסטרוקציה שונה, יוצאת דופן.
אשמח לעזור אם יהיה צורך.
בהצלחה !
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
23 קבצים מצורפים
תודה!
לגבי עלויות שלד הבטון, סה"כ כולל תשלום למודד לסימון כלונסאות וכולל בדיקות סוניות וכולל כלונסאות, רצפה וממ"ד (עם דלת הדף רסיסים) 240 אש"ח. חשוב לי לציין שהקבלן שעשה לי את העבודה הגיע לרמות דיוק מדהימות שחסכו לי המון עבודה בהרכבת השלד פלדה. הסטייה במידת הדיאגונל של הבית הייתה 2 מ"מ (וגם זה לא בטוח, זה בטווח השגיאת מדידה של הלייזר הסיני שלי, ועם רולטקה לא הצלחתי למדוד יותר מדויק מזה) גם הפילוס של חגורת הבטון (וגם של הרצפה עצמה) כמעט מושלם.
לגבי עזרה אני יותר מאשמח! בגדול אני שם כל יום א-ו ותמיד יש מה לעשות....
ונמשיך בסיפור העלילה.
קורת העץ שרואים בתמונות קודם היא קורה באורך 15.5מ' ברוחב 0.3מ' וגובה 0.5מ'. היא יושבת על שני הקירות החיצוניים של הבית (14.9מ' חוץ חוץ) וכדי למנוע שקיעה שלה, הקונסטרוקטור ביקש עמוד תמיכה על הממ"ד על מנת לצמצם את המפתח המקסימאלי ל-12מ'.
העמוד צריך להיות מפלדה 150X150X6 מ"מ שירותך לשתי פלטות 10מ"מ בקצוות שלו.
קובץ מצורף 116015
אז אחרי שרכשתי את הפרופיל הייתי צריך לחתוך אותו. את המסור שורף השאלתי לחבר, והמסור סרט של החבר השני היה רחוק מידיי להגיע אליו עם פרופיל של 280 ק"ג אז הוצאתי את הדיסק 9 והשתדלתי לעבוד מדוייק...
קובץ מצורף 116016
לאחר מכן, קצת ריתוכים, קידוחים וצביעה והעמוד ממוקם.
קובץ מצורף 116022
השלב הבא כמו שכתבתי קודם הוא להתחיל להרכיב את השכבה הראשונה של החיפוי החיצוי.
בחרתי בלוחות ווילהבורד (לוח צמנטי של חברת James Hardie) לטובת הנושא.
והתחלתי לחבר אותם לשלד באמצעות סיקה FC-11 וברגים.
קובץ מצורף 116018
קובץ מצורף 116019
במקביל הצוות של הגג התחיל לצבוע את הקורות
קובץ מצורף 116017
והרמנו אותן למקום
קובץ מצורף 116020
קובץ מצורף 116021
קובץ מצורף 116023
אחרי שכל הקורות הגיעו למקומן והחלק התחתון של הבית חופה בפלטות הצמנטיות, אפשר להתחיל את החיפוי של הגג בעץ גלרייה
קובץ מצורף 116025
וכשעץ הגלרייה במקום, אפשר להתחיל את העבודה הסיזיפית של סגירת פלטות צמנטיות סביב קורות הגג.
קודם צריך להוסיף פרופיל פלדה בין הקורות עץ כדי שיהיה אפשר להתחבר עם הפלטה הצמנטית. (התמונה הבאה היא של קיר פנימי אומנם, אבל העיקרון בקירות חוץ זהה)
קובץ מצורף 116032
עולים על סולם, מציירים על הקיר את הצורה הרלוונטית ולוקחים מידות, מצלמים בפלאפון, יורדים מהסולם ומתחילים להעתיק את הצורה עם המידות לפלטה לחיתוך.
קובץ מצורף 116024
ובסוף מרכיבים את החתיכה במקום ומקבלים קיר סגור
קובץ מצורף 116034
בינתיים הגג ממשיך להיסגר
קובץ מצורף 116026
קובץ מצורף 116027
ואחרי שהסתיימה הנחת עץ הגלרייה אפשר להתחיל לעשות הגבהה של 10 ס"מ לטובת בידוד
קובץ מצורף 116028
ועל הדרך את כל הכנות החשמל בגג כולל תאורות, מאווררים, גלאי עשן וכו)
קובץ מצורף 116030
קובץ מצורף 116029
ובסוף להוריד את הצנרות למיקום המתאים
קובץ מצורף 116031
לאחר הרצת התשתיות והבידוד, סוגרים את החלל עם פלטות OSB ועליהן מניחים יריעת איטום שמאפשר יציאת לחות (חסם אדים) וגם משמש כשכבה רפלקטיבית ועליו מתחילים להניח את הקונטרה לטות שעליהן יונחו הלטות של הרעפים. תפקיד הקונטרה לטות הוא לייצר מרווח של אוויר מתחת למרישים של הרעפים על מנת לאפשר לאוויר לזרום מתחתית הגג לחלקו העליון (ברכס יש פרט אוורר על מנת לאפשר לאוויר לצאת)
קובץ מצורף 116033
וכשהכל מוכן, אפשר להתחיל לרעף
קובץ מצורף 116035
קובץ מצורף 116036
והגג מוכן.
קובץ מצורף 116037
עירא
זה מדהים.
מי עשה את תכנון שלד הפלדה? המפעל המייצר בהתאם לתוכניות אדריכל? זה יוצר בארץ? היכן?
מה להערכתך העלות של שיטת הבניה הזו, ביחס לבניה קונבנציונלית באותו הסטנדרט?
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
פרויקט סופר מעניין!
השלד ברזל של חברת מייטק?
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
3 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
מי עשה את תכנון שלד הפלדה? המפעל המייצר בהתאם לתוכניות אדריכל? זה יוצר בארץ? היכן?
מה להערכתך העלות של שיטת הבניה הזו, ביחס לבניה קונבנציונלית באותו הסטנדרט?
התכנון של שלד הפלדה הוא על ידי החברה שמספקת אותו. הם מקבלים את התוכניות מהאדריכל ומתחילים איתו סבב של פינגפונג עד שכל האילוצים מסתדרים (מאוד דומה לתכנון קונוונציונאלי מול הקונסטרוקטור הרגיל, רק שבמקרה השני רוב האדריכלים מכירים כבר את כללי האצבע לתכנון ויש פינגפונג קצר. אם האדריכל מנוסה בבנייה הזו אז גם לו יהיה תהליך קצר מול חברת ההנדסה של השלד) זה תוכנן ויוצר בארץ.
לגבי העלויות, מאוד לא פשוט להתייחס ואני ארחיב. לרוב כשמדברים על סטנדרט בנייה מתייחסים יותר לדברים הנראים כגון מטבח, מיזוג, ריצוף, סניטריה, דלתות וכו' פחות מתייחסים ליעילות אנרגטית (התנגדות טרמית של קירות וגג לדוגמא) זמן ביצוע, דיוק, עמידות וכו' ולכן אם אני אשווה שני בתים, אחד עם שלד בטון רגיל ואחד עם שלד בבנייה מתקדמת לדעתי בבניה המתקדמת מקבלים מוצר טוב יותר בעבור אותו הכסף בערך.
כשהלכתי עם התוכניות האדריכליות לקבלני עד מפתח בבנייה רגילה וקבלני עד מפתח בבנייה מתקדמת, האחרונים טענו שהם יותר יקרים (בגלל שהם נותנים מוצר טוב יותר לטענתם) כך שמבחינת עלויות אין בשיטה הזו חיסכון. כן בשיטה הזו יותר קל לבנות לבד ופה יש חיסכון בין אם בונים בבנייה מתקדמת ובין אם בונים בבנייה רגילה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ענבר
פרויקט סופר מעניין!
השלד ברזל של חברת מייטק?
אכן כן, תוכנן על ידי מייטק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אם יורשה לי הארה לגבי האיטום של השלד כלפי האדמת מילוי.
תוודא שמה שעשית מספיק.
לדעתי עשיתי משהו דומה ויש לי שתי נקודות קטנות ומתסכלות אחת מהן מאחורי ארונות המטבח) שהמים עולים משם בחורף ( הקיר לח למוה והצבע מפתח פטריה לבנה) וממש מתסכל עכשיו לפתוח את האדמה ולעשות איטום מחדש.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
לאחר יציקת הקורות (על הקלונסאות) כל החלק הפנימי של הקורות חופה בפלטות צמנטבורד
קובץ מצורף 116042
והמילוי שהכניסו פנימה הוא לא אדמה מקומית אלא פסולת מחצבה שמאפשרת חלחול מצוין (את המילוי ביצעו עם מעמיס טלסקופי על מנת לא לנסוע עם שופל על הקורות שנוצקו לפני מספר ימים ועדיין לא הגיעו לחוזק סופי)
קובץ מצורף 116040
בחלק החיצוני של הקורות התבצע איטום עם חומר איטום צמנטי (סיקה טופ סיל 107) שמתאים יותר לאפליקציה הרלוונטית לדברי הקונסטרוקטור. אחד החסרונות של חומר איטום צמנטי שרמת הגמישות שלו נמוכה בייחס לחומר איטום ביטומני (בגלל זה התעקשתי על חומר של סיקה).
קובץ מצורף 116041
על מנת למנוע פגיעה פיזית בחומר האיטום ולהוסיף שכבת בידוד טרמי לשלד הבטון שנמצא במגע עם השכבה העליונה של הקרקע הדבקתי עליו את הקלקר (למעשה זה פומבורד, כמו קלקר רק דחוס ומכאן שעמיד למים ועם התנגדות תרמית טובה יותר)
עירא
ועוד דבר, בגלל שיש שכבת הפרדה בין שלד הבטון לפלדה, ובנוסף הפלדה לא מאפשרת זרימה קפילרית של מים אני מקווה שלא יהיה בעיות של רטיבות.
Sent from my iPhone using Tapatalk
פסולת מחצבה או תוצר גריסת פסולת בנין?
לא סגור על איזה מהשניים.
נראה קצת כמו סומסום יותר גס עם קצת יוצר אדמה.
לפני תחילת עבודת השלד הקבלן פיזר את המצע הזה על כל המגרש כדי שלא יהיה לו בוץ (השלד בטון התבצע בחודשים דצמבר-ינואר) וזה עבד מצויין. אחרי הגשמים החלק העליון נשאר אבנים קטנות ולא היו מים עומדים.
א. מאוד שמח לקבל הארות (והערות) אפשר רק ללמוד מהן, ואשמח להמשיך ולקבל אותן.
ב. לקבלן שעשה את הבטון אני באמת יכול לחלק רק שבחים עשה עבודה לא פחות מדהימה (לטעמי)
ג. ברור לי שאין מושלמות וכבר היום יש דברים שאני יודע להגיד שהייתי עושה אחרת...
בהצלחה בבניה ותמשיך לעדכן