פותח השרשור בהחלט הביא את הטיעון של בעיית תקציב כגורם מכריע.
היצרן (כל יצרן) נותן אחריות על מכלולי הרכב.
להחליף חלק כל שני וחמישי כי הוא תוכנן זול היה עולה לו ביוקר.
Printable View
אני פתחתי את השרשור, אבל היות והשלמתי עם הסכום שאצטרך להוציא התקציב 'לא רלוונטי' - יצרני רכב חייבים להגיע לעלות מסויימת בייצור כדי להגיע לרווח ידוע מראש על כל יחידה. אם מלכתחילה כל סמוראי היה מגיע עם דרייבשאפט מחוזק הוא היה יקר יותר מהמתוכנן.
תמשיך לחפש משומש, 1000 שקל זה הרבה! מחיר סביר זה באזור 600 שקל. אפשר גם לבדוק את האופציה של קנייה באיביי.
כתבת שיש חופש רציני-איפה? אם בצלבים-מחליפים וזהו, אם בסליפ יוק(החלק הזחיח שמאפשר לו להתארך ולהתקצר) אז אפשר לחיות עם זה, אם הכסף לוחץ והחופש לא מאוד גדול. אפשר גם להחליף רק את הסליפ יוק, בטוח יעלה פחות מ1000 שקל..
תמיד יהיה את זה שאצלו הכל עובד בסדר והוא עובר הכל וכו וכו.
בסופו של יום, אתה שם יותר עומס על מכלול שלא תוכנן לכך. בין שבירה לעמידות הפער מצטמצם, וכמו במקרה שלי, הבחנתי בבלאי מואץ. לא שברתי אבל החלפתי צלבים יותר מהנורמה. KOYO-LB, אם זה אומר משהו למישהו.
סלעים, נעול כפול, 235 בפריסה רחבה, יחס העברה עמוק. משהו חייב ללכת. גם הציריה באיזשהו שלב הלכה, אבל שם הייתה ברוטליות ודרייבשאפט מחוזק. כשהוצאתי אותה ראית את השיניים שלה מעוותות לחלוטין.
בתשובה לשאלה מה זה מחוזק - צלבים גדולים יותר (צלבים תואמי סיקס במקרה שלי) שהם גם עמידים יותר ביחס לרכב וגם מאפשרים זוית עבודה טובה יותר. לרוחב הצינור לא שמתי לב אבל כן הייתה הארכה של הסליפ-יוק בעקבות ההגבהה שלי.
koyo lb לא אומר לי הרבה, אני יודע שמורי מחזיק אותם, והרכבתי כזה פעם, לא זוכר מה עלה בגורלו..
יש הבדל מאוד גדול באורך חיים של צלבים. הייתה לי תקופה של GMB, צלב זול אבל מיוצר ביפן(אם להאמין למה שרשום על הקופסה) המקוריים עולים פי 5, אבל גם שווים פי 5.
צלבים יותר גדולים זה כמובן יותר טוב, אבל האיכות חשובה לא פחות.
השיקול שלי להישאר עם מקורי:
1.מחזיק צלב ספייר 1 שמתאים לכולם
2.יותר קל להשיג גל הינע משומש סטנדרטי מאשר לייצר חדש בהזמנה.
רשמנו למעלה - פיוז כדי לא לשבור ציריה ואו קורונה פיניון.
מצד שני, כשדרייבשאפט נשבר בזמן תנועה, זה יכול להרוג או לכל הפחות להזיק מאד לרכב.
ראיתי נזק של דרייבשאפט שנשבר (מרכזי אמנם אבל עדיין), במזל לא היו רגליים בטווח פעולה שלו, אחרת הן היו נקטעות.
את החור בפח הרכב אפשר היה לסתום עם פח חמוצים גדול
גל הינע מקורי עם צלבים מקוריים בלי לחשוב פעמיים . ( לדעתי בחברה העלות היא 1000 שח )
צלבים מקוריים של koyo בלבד !
לגבי חופשים , כל חופש בזכר נקבה (סליפ יוק) הוא לא תקין, חופש ברכבת הכוח הוא דבר שאסור להתפשר עליו ולחיות איתו.
כל חופש כזה גורם למתקפים חזקים על שאר המכלולים שהם יקרים בהרבה מגל ההינע , ויגרור עלוית ניכרות בעתיד .
מעבר להרגשה הנוראית בנהיגה ברכב .
צלבים תחליפיים הם זבל טהור ומסוכן לרכב .
גל ההינע המקורי מחזיק את ה235 בקלות .
בלאי מואץ בד"כ נובע מחופש בקורנה פניון שרוב הכלים סובלים ממנו , עקב חוסר ידע או רצון בביצוע כיוון כזה כהלכה .
חופש כזה משמיד גל הינעה בצורה יעילה ומהירה .
כמו כן חוסר גריז/גריז מלוכלך יבש בסליפ יוק, גם יגרמו לבלאי מואץ .
כדאי להקפיד על גרמושקה תקינה וגירוז במדית הצורך בסליפ יוק .
כמובן שגם איזה נעילה או שתיים לא יזיקו ויוסיפו כמה שנים יפות לגל הניע .