תגובה: מה לtrail tech endurance II ולארדואינו ביחד?
קיבלתי את רכיב הgps.
קודם כל, נתקעתי, וקיבלתי חיזוק ללקח שאני כבר יודע:
RTFM
ואל תשנה כמה דברים ביחד, כי אז, אם משהו לא עובד, אין לך מושג למה.
ההסברים המקוריים שמצאתי ליחידת הGPS לארדואינו התייחסו לארדואינו אונו.
אני רציתי להשתמש בארדואינו נאנו, עקב גודלו הזעיר.
אז עבדתי חצי שבת, ולא קיבלתי את התגובה הרצויה מהGPS, וניסיתי כל מיני תוכנות לGPS, ואז החלטתי לנסות עם האונו, ומיד העסק עבד.
אני עדיין לא יודע להסביר למה זה לא עבד עם הנאנו, נעבוד על זה בהמשך, אבל כרגע אני מתמודד מול בעייה אחרת:
הפונקציה שקוראת לנתון המהירות מהGPS לוקחת כחצי שנייה. בזמן הזה אני לא יכול לעשות כלום, כשמה שאני רוצה לעשות זה לשלוח פולסים בקצב הנכון אל הTrail Tech.אני עוד מנסה להבין אם יש אפשרות לבצע שתי משימות בבת אחת.
כרגע, מה שאני חושב עליו, זה להעביר בצורה בינארית מקבילית את נתון המהירות מהאונו לנאנו ולהוציא את הפולסים מהנאנו לTrail tech.
אשמח לרעיונות מסורבלים פחות.
בדקת שבנאנו אתה על רגל PWM? אולי זאת הסיבה? קו גלי על רגל 3 אומר PWM לא? אצלי לקח לי קצת זמן עד שקלטתי את זה (לא הצלחתי לשנות מהירות למנוע) בכל מקרה, תבדוק אם רלוונטי.
מה EVE אומר? הקו האדום במעגל.
בשני הכרטיסים חיברתי ל3 ול4 ובשניהם ה3 הוא pwm וה4 לא.
זה לא EVE, זה 3V3.
3.3 וולט. יציאת מתח אספקה מהארדואינו.
תודה.
חנן,
יכול להיות שיש הבדל מבחינת יכולת העיבוד של הרכיבים? האחד יש לו Multithreading או Multicore
והשני לא? הקריאה מה GPS היא סיריאלית ולוקחת זמן. יכול להיות שאפשר להעלות את ה Baud Rate.
מאחר ואתה עובד עם חוטים ולא עם PCB המעגל בסך הכל מנסה לעשות סוג של Pull Up/Pull Down.
שני הכרטיסים משתמשים במעבד ATmega328, מהירות שעון 16 מגה.
לגבי הbaud rate של הGPS. זה רעיון מעניין. קראתי לגבי הGPS שהבאוודרייט הדיפולטי הוא 9600. אני אנסה לראות אם ניתן לבחור בקצב מהיר משמעותית.
השתמשתי, לפי התכנית שהצעתי קודם, בעוד ארדואינו שיקבל את נתון המהירות מהארדואינו הראשון בצורה מקבילית וישלח פולסים בקצב מתאים אל שעון המהירות.
זה עובד יפה. המהירות מדויקת. זמן העדכון סביר. כפעמיים בשנייה.
נשאר להעביר את זה לשני נאנויים, במקום האונויים שהשתמשתי בהם, כדי לצמצם את גודל המארז.
http://imageshack.com/a/img540/8003/B5h7ZE.jpg
היום הפעלתי בהצלחה את המכשיר עם שני נאנויים. מסתבר שאספקת ה3.3 וולט מהרכיב באונו ובנאנו מסוגלת לתת רק 50 מיליאמפר, ואילו רכיב הGPS דורש 65 מילי. לעומת זאת הוא יכול לקבל גם חמישה וולט אספקה, ושם מגבלת הזרם מהארדואינו גבוהה בסדר גודל. אז חיברתי את הנאנויים, ומהם נתתי חמישה וולט לרכיב הGPS, והעסק עובד. מה שמוזר לי זה שעם האונו זה עבד ועם הנאנו לא, כי המעבד בו ובנאנו זה אותו מעבד.
http://imageshack.com/a/img673/4171/Uh6wH3.jpg
האלקטרוניקה גמורה. המכשיר עובד stand alone לחלוטין, ולמעשה סתם מונח כרגע על הדש-בורד, לא מחובר לכלום.
נשאר לי להכניס את הכרטיסים למארז קטנטן ולשים על האופנוע.
http://imageshack.com/a/img540/504/bfaLmY.jpg
איפה מזמינים? הרכיבים עליי ההרכבה והתכנות עליך?
כל הכבוד!
ראשית, למה לך?
אצלי עיקר המוטיבציה הוא ללמוד ארדואינית. אם אתה רוצה שאני אתכנת לך, אז כנראה שאתה לא בעניין הזה.
הטריילטק אנדוראנס נמכר עם חיישן ועם הוראות הרכבה, וגם במקרה שלי היצרן שלח לי חינם חיישן חדש מדגם שמתאים יותר לאקסאר. לא שמתי אותו כי זה פחות מעניין מהסידור עם הארדואינו. בכל מקרה, זו דרך המלך והאופציה העדיפה למי שלא מחפש צרות.
אגב, אם רוצים לחסוך, אז אפשר לקנות מסך LCD בשנקל במקום הטריילטק, ואז אתה דווקא מרוויח גמישות גדולה יותר. ללא השקעת כסף נוספת אתה יכול להציג על המסך בערך כל מה שבא לך, כולל תצוגת הילוך עכשווי, מתח מצבר, חיווי איתות, אור גבוה, נורות שרופות, טמפ' מנוע, ועוד כיד הדמיון.
מן הסתם במקרה כזה, אלא אם יש לך ידיים מאוד יצירתיות, זה יראה פחות מקורי, וגם בוחן כלשהו בטסט עלול לשאול שאלות.
אם בכל זאת אתה רוצה כמו שלי, אז אני אשים כאן בהמשך את רשימת הרכיבים. כמובן שגם ארכיב ואתכנת לך אותם. זה עניין של דקות ספורות.
1 קבצים מצורפים
צריך שניים כאלה. שים לב שהמחיר בתמונה הוא לשלושה.קובץ מצורף 96929
אם אתה רוצה שזה יהיה stand alone, אז תצטרך כזה לחיבור סוללה 9 וולט. אתה יכול להחליט גם שאתה מתחבר לחשמל של האופנוע.
שים לב שהמחיר הוא לשלושה זוגות.
http://imageshack.com/a/img910/4503/MSTnQZ.png