תגובה: מה מקובל בשוק העבודה... רכב פרטי במקום ליסינג?
קיימים מחשבונים בהם אתה מזין פרטי שכר + קמ בשנה + סוג רכב ומקבל תשובה מדוייקת האם התענוג שווה וכמה יעלה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אולי פספסתי אבל, איפה קצין הרכב שלך בסיפור הזה?
חברה מחויבת בקצין רכב רק מעל מספר מסויים של רכבים (20?)
Sent from my Ass
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בועז, הבעיה היא שבוחן בטסט (כנראה מכון טסטים שהוא הזונה של חברת הליסינג) העביר את הצמיגים הבלויים. ואחר כך בוחן במוסך בטיפול 75000. זה אפילו לא הגיע לצמיגאי עד עכשיו.
אסף.
אצלי התחיל רעש מהמעצורים שבוע לפני הטסט אמרתי שאני אמתין לטסט בטח יפסלו את האוטו ויבצעו החלפה . להפתעתי הגיע נציג של מכון הטסטים לקחת את הרכב ואחרי שעתיים חזר מהטסט כשיר למרות שאמרתי לו על המעצורים.
יום אחרי זה התקשרנו לחברה אמרנו שאין מעצורים באו עם גרר לקחו תיקנו והחזירו אחרי שהוחלפו דיסקיות ורפידות מקדימה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
לי היה מקרה דומה לפני כמה שנים, כשעוד החזקתי רכב ליסינג.
ביקשתי מקצין הרכב אישור בכתב שהצמיגים תקינים כדי שאוכל להראות לבוחן בניידת משרד התחבורה.
הרכב קיבל באותו היום 4 צמיגים חדשים.
זו השיטה, עבד לי בצבא לגבי האמר שנסע באלכסון (ומאז בעוד כמה מיקרים)
בחברת אבטחה כשרצו שאקח אקדח הביתה באופן קובע (אין לי כספת, בואו תראו את הדירה ותחתמו שאפשר להשאיר שם אקדח)
ובטח יעבוד גם באלבר.....
לגבי מי שקונה מליסינג, אם ככה הם מטפלים בבטיחות, תחשבו מה קורה עם שמנים.... אפשר לקנות רכב ולעשות לו ברקסים וצמיגים, אבל נזק למנוע בגלל שמן דפוק אי אפשר להחזיר אחורה.
לי עבדה שיטה אחרת: שנתיים ו 80K ק"מ אחרי שקיבלתי רכב ליסינג חדש, רציתי להחליף צמיגים. חברת הליסינג (במקרה הזה אוויס), סירבה.
החלפתי 4 צמיגים (קונטיננטל), על חשבוני והגשתי להנהלה את החשבונית על 1500 שח. היתה קצת מהומה, אבל מאז, בכל שלושת הרכבים הבאים, אף אחד לא צייץ והחליפו לי מתי שביקשתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
קיימים מחשבונים בהם אתה מזין פרטי שכר + קמ בשנה + סוג רכב ומקבל תשובה מדוייקת האם התענוג שווה וכמה יעלה.
אשמח לאחד כזה שנותן תוצאות מציאותיות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אולי פספסתי אבל, איפה קצין הרכב שלך בסיפור הזה?
הוא חושב שאני מבלבל את המוח.
אסף.
מי מבין יותר, קצין או מהנדס רכב?
מבחינתו אני עוד עובד. ובאמת אני לא הסוגיה כאן. רוב הנהגים לא מזהים צמיג בלוי או רועש. רוב הנהגים לא מרגישים נקודות מתות בהגה החשמלי.
אסף.
הם גם לא צריכים להרגיש. הנהג הנורמטיבי לא אמור להיות אשף מכונאות ותחזוקת רכב. הוא אמור להגיע מנקודה X לY ולפעמים גם חזרה. בשביל כל המסביב יש בעלי תפקידים ייעודיים.
אם הם לא עושים את העבודה או עושים את העבודה בצורה מרושלת/מושחתת - צריך לטפל בזה ולהראות לעולם גם "למען יראו ויראו".
אלבר/שלמה ושאר מרעין בישין, מלאים בביקורות כאלה. שיטת "מצליח" עובדת להם נהדר, והם גם חזקים מאד נגד האזרח הקטן.
במקרה הם נפלו על אחד שיודע אז הם גם כנראה יעשו מה שתגיד להם בסופו של דבר אבל שינוי במדיניות לא יהיה...
קודם כל אתה יכול להוריד את המחשבון הזה, להבין בדיוק איפה אתה עומד:
prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_2/27382274.xls
נושא הליסינג בייחוד תחזוקתו הם נושא שחוק עד לעייפה, וכולו עומד על כדאיות כלכלית של חברות הליסינג.
קח לדוגמה את רכב ה מאזדה 3 שהיה מאוד פופולארי בזמנו, היו שתי שנים ברצף שמחיר הרכב ברמת האיבזור של הליסינג לא השתנה... תחשוב לרגע, איזה נזק כלכלי נגרם לחברת ליסינג בעלת צי של ~ 5,000 רכבי מאזדה שכל רכב שווה 80,000 בממוצע שמחיר המחירון יורד נאמר ב -1000 ש"ח כי מר מחירון הוריד, 10,000 רכבים כפול 1,000 ש"ח זה 10 מליון ש"ח כי מר מחירון הוריד, מקרה מעניין מאוד...
עכשיו תמשיך לשמן מנוע ששמים, למה לשים גלון סינטטי ב - 150 ש"ח אם אפשר לשים ב - 35 ש"ח שמן קנולה משובח? כמה חסכנו על הצי?זוכר? 5,000 רכבים זה חצי מליון ש"ח להחלפת שמן של הצי...
רפידות בלימה? אז עוצר קצת פחות ה - סיני הזה, אבל קצת פחות מול משאית זה תוצאה בינארית של אפס או אחד, כשאתה ברכב.
שמן גיר? לא נורא, אז ילך הגיר עוד 3 שנים אצל "הרוכש מהליסינג".
צמיגים? למה מישלין בטיחותי ויקר אם אפשר סיני זול?
קפיש?
הנה התנאים שהמדינה נהנית משורותי חכירה... על חשבון משלם המיסים, תציץ בסעיף אשר בנספח א' 7, שם הלקוח ימתין עד שעתיים ע"פ החוזה.. איזה יופי לנו - קישור
לסיכום, הבטיחות היא גמישה מאוד, סובייקטיבית משהו...ושכל אחד יפעל כמיטב הבנתו.