תגובה: התאמת סרנים בין רכבים שונים?
דורון.
אבל על מנת להשתמש בסרן "מרכזי", טויוטה או לא, הוא יצטרך להחליף את הטרנספר וזה בכלל סיפור רציני.
או שיש לך דרך אחרת להוביל את גל ההינע, מהיציאה הצידית של הטרנספר המקורי, לאמצע?
ואפרופו ציריות רגילות.
אני מכיר מישהו שנסע כמה שנים עם ציריות מקוריות ב-110 עם ARB ונעול בגלגלי 255/100 (נדמה לי שזה "36)...
הרבה פה מכירים אותו.
אני גם מכיר מישהו עם TD5, עם ARB ששבר בעלייה אחת 3 ציריות (המכוון פישל, כך אומרים..)
אני גם מכיר איזה "גאון" (:rolleyes:) עם RR 1996, שעשר דקות אחרי שהפעיל את הנעילה האחורית החדשה שלו, קרע ציריה אחורית בעלייה על ערימת חול בגבעתיים... אפילו לא עשה קנאק גדול.. ממש כמו שבירת עיפרון דקיק.
והציריות של RR נחשבות חזקות מאוד.. מאוד.
ותגיד.
איך אתה מסתדר עם דנה 35 חלשלוש (עד כמה שאני זוכר, לא שמת מחוזקות ובטח לא החלפת סרן), שכולם אומרים שחייבים (אבל ממש חייבים) להחליף - ולך יש עוד נעילה מלפנים.
הנהג דרור, הנהג...
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
...
הפגוש האחורי שלי עדיין עקום מלגרור אותו בעליות.
וזה רק מראה כמה "שווה" הסופה...
אני מבטיח לך שאם זה היה להיפך, והוא היה גורר אותך מסיבה כלשהי, הפגוש שלו לא היה מתעקם... חותם לך.
- - - Updated - - -
וברצינות.
נכון. הציריות חלשות ובהרבה טיולים של חברים של אחי והבחור ההוא עם ה-"36, הרבה לנדרוברים החזיקו ציריות ספייר (לא תופס הרבה מקום) וכמה פעמים אפילו היתה לי הזכות לראות איך מחליפים ציריות בדיפנדרים, באמצע טיול (טיקטק - לתפעל את התקלות שלי במתלי האויר בשלבי הניסויי והטעייה, לקח הרבה יותר)..
רק צריך לזכור להחזיק בארגז הכלים מוט עם מגנט.. פותר הרבה תיסכול..
אני, במקומך, לא הייתי מכוון כ"כ גבוה.
קנה ציריות מחוזקות "רגילות" לרכב ונעילה אוטומטית וסע לשלום.
את הציריות המקוריות, שים בבגאג', ליתר ביטחון..
התאמת סרנים בין רכבים שונים?
ברנרד,
יש רכבים עם טרנספר לא ממורכז לסרן.
לגבי 36 עם ציריית רגילות,
הוא נוסע בשטח?
קשה לי מאד לאכול את זה.
ראיתי ציריות מקוריות נשברות עם המידה המקורית, ולא בהשתוללות, ומקסי נשברות עם 36, ולא במצב קיצוני.
בוקר טוב
מה המשמעות לגבי הדרייב שאפט שיהיה באלכסון ולא ישר מול הסרן?
האם אפשר להפוך סרן קדמי לאחורי ואז לפתור את הבעיה של כיוון הדרייב שאפט?
פותח השרשור - אל תתבלבל.
מכיוון שהציריות הן נקודת התורפה הידועה בסרני לנדרובר, יש פתרונות מדף מצויינים ומוכחים בדמות ציריות מחוזקות, שבהן אתה יודע בדיוק מה אתה מקבל, העבודה ברורה ופשוטה, הרכב-וסע. כל נסיון להחליף סרנים יעלה הרבה, הרבה יותר, ויהיה מוצלח פחות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ליאורפאג'רו
בוקר טוב
אז הוא מסתובב הפוך, הדפרנציאל..
דורון.
ברור שיש טרנספרים כאלה ואחרים אבל למה להחליף? רק בשביל להחליף סרן, שיהיה חזק יותר? טפל בסרן הקיים.
וכן.
נסע הרבה שטח.. המון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ליאורפאג'רו
בוקר טוב
חבר, צא מהסרט הזה...לך קנה ציריות מחוזקות פלוס 2 נעילות ואתה מסודר. אם אני לא טועה אשקרופט נותן 5 שנות אחריות על הציריות :)
נראה שאתה לא מבין את המשמעויות הכרוכות בהחלפת סרן...לטעמי עדיף להחליף את הרכב....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ליאורפאג'רו
בוקר טוב
עזוב,
אם החלטת שסוגיית חוזק הסרן כ״כ מטרידה אותך, הפתרון הכי פשוט והכי כלכלי הוא ציריות מחוזקות.
לא נכנסתי לשום סרט,רק בודק אופציות.
ד"א יש כאן כתבה נהדרת על הסרנים של טויוטה והיתרון שלהם שהם מגיעים נעולים חשמלית.
עכשיו תעשה חשבון לבד,2 ציריות מחוזקות +שתי נעילות נשלטות=20K
סרן מפירוק,הרבה פחות. ולא מפחד מהתאמות,זה כל הכייף.
ובנוסף זה מעניין אותי גם לצורך הדיון נטו.
בסופו של יום אני לא ממהר לשום מקום ובודק את כל האופציות טוב טוב לפני שאני עושה שינוי ושמח לשמוע את הדיעות השונות כאן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
דורון.
ברור שיש טרנספרים כאלה ואחרים אבל למה להחליף? רק בשביל להחליף סרן.
מי דיבר על החלפת טרנספר?
הגל הינע באלכסון.
מה גם שיש סרני טויוטה אחוריים עם ביצה ימנית.
ליאור, בעלי לנדרובר עם נסיון מצטבר של מאות ציריות גזורות... כולם אומרים לך ציריות. מה אתה מתווכח? תקשיב להם.
נראה לך להביא שני סרנים של טויוטה או אמריקאיים, להתאים להם תושבות לזרועות, לקפיצים, להתאים מערכת היגוי, להחליף טרנספר.....?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
...
הפגוש האחורי שלי עדיין עקום מלגרור אותו בעליות.
וזה רק מראה כמה "שווה" הסופה...
אני מבטיח לך שאם זה היה להיפך, והוא היה גורר אותך מסיבה כלשהי, הפגוש שלו לא היה מתעקם... חותם לך.
אוי יעקב.
פחי הזבל האלה בקושי מזיזים את עצמם. וכשהם מתאמצים, הפגוש אולי לא מתעקם - אבל נגזרות להם הציריות.... אז לגרור?....;)
אם לא הסופות של גיתאי ושלי, היתה אנדרטה של דיפנדר עד היום באמצע ואדי אל עין.
שלא לדבר על הזיהום הסביבתי מכל השמן שהיה נוזל שם. זה היה מתחרה בדליפת הנפט בערבה.
אה... כזה גם לי יש..
אוי דרור.
אם לא הטראנו, היתה אנדרטה של סופה בהר חורשן :(...
כן. טראנו...
- - - Updated - - -
שמן איכותי!!
- - - Updated - - -
האמת... זו היתה הפעם היחידה שנתקעתי איתה... חיישן קראנק שהלך.
חוץ מזה- באמת כלום (פעם נשברו העלים מאחור אבל זו לא אשמת הסופה.).
- - - Updated - - -
ובכלל.
מה אני מדבר...
הדיפנדר באמת פח אשפה.. לא מבין איך אנשים עדיין מוציאים עליו כסף...
הדרך היחידה לעשות ממנו משהו, היא לקחת את השילדה והמתלים להתקין משהו נורמלי... פשוט לגלח את כל המרכב - מישהו עשה כזה דבר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ובכלל.
מה אני מדבר...
הדיפנדר באמת פח אשפה.. לא מבין איך אנשים עדיין מוציאים עליו כסף...
הדרך היחידה לעשות ממנו משהו, היא לקחת את השילדה והמתלים להתקין משהו נורמלי... פשוט לגלח את כל המרכב - מישהו עשה כזה דבר?
אל איזה ג'יפ אתה נסיעה?
מקשיב ,מקשיב אבל מבירור קצר רק לקבל סדר גודל של מחיר.....7000 ש"ח על ציריות?????
אני מבין שהן עשויות מחומרים איכותיים ועוברים תהליכי חיסום וכו' אבל בסה"כ ציריות!
ועוד כולם מסטלבטים על הטרופר ומוטות ההגה והפעמונים שלא עומדים בעומס ונשברים.
ולא הבנתי למה צריך להחליף טרנספר?
אשמח להסבר
לא צריך להחליף טרנספר. רק אם אתה מתכוון להחליף סרנים ואתה לא. לא בשלב זה, בכל אופן.
ציריות מחוזקות אפשר לדעתי להשיג במחיר נמוך בהרבה, בין אם בארץ ובין אם ביבוא אישי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gershon
אל איזה ג'יפ אתה נסיעה?
ריינג' רובר 2001.
ליאור.
בלנדרובר (כל לנד רובר) הדיפרנצאלים (בייצים) בסרנים לא ממוקמים באמצע הסרן אלא זה מול זה, קדמי מול אחורי.
לכן "יציאות" הטרנספר לסרנים גם כן ממוקמות "בצד".
ברכב עם סרן בעל דפרנציאל במרכז, "היציאה" האחורית של הטרנספר, ממוקמת מול אותו דפרנציאל = במרכז.
לכן, אם אתה מחליף לסרן כזה, אתה צריך להחליף לטרנספר עם יציאה אחורית במרכז - או כמו שדורון אומר, שהדרייב שאפט יהיה אלכסוני = לא משהו שהייתי ממליץ לעשות - למה ללכת עקום/"עקום"?
ו"7000 ש"ח על ציריות?????".
מה זה משנה כמה?
זה נותן לך פתרון לבעיה שלך (ולפי מה שאתה כותב, בכלל אין בעייה... בנתיים) - אתה חושב שהחלפת סרנים + כל ההתאמות, יעלה לך פחות?
הכל מסתכם, לדעתי, בכמה אתה משלם ומה אתה מקבל - פה 7000 ש"ח (לא בדקתי, לוקח מה שאתה כתבת) נותן לך פתרון לחוזק.
כמה יעלה לך פיתרון בדמות החלפת הסרנים, כולל "הכל"?
תעשה חשבון ותחליט.
בוקר טוב
משיטוט קצר בלוחות,זוג סרנים של טוטה אחורי נעול יחס 4.10:1 +קידמי רגיל (דיפרנציאל 8") במחיר של 7000 ש"ח בלי וויכוחים.
כרגע בודק איזה דגם הגיע עם ביצה בצד,יש להם המון סוגים.
כמו כן אני יודע שבאמריקאים יש סרנים עם ביצה בצד והם יותר נפוצים וקל לנעול ולשפר אותם.
וזה בדיוק המידע שאני מחפש,וכאן יש אנשים בעלי ידע רחב בכל הנוגע לסרנים,יחסי העברה וכו'.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ריינג' רובר 2001.
אם כך אז לגבי ש"הדיפנדר באמת פח אשפה"-מה בדיוק?
1.שלדה?
2.מתלה?
3.סרנים?
4.מנוע TDI300-הזרקה ישירה?
5.תבת הלוּכים R380?
6.טרנספר LT230?
תבדוק שוב לגבי סרן קדמי 8״ עם יחס 4.10, הסרנים האלו הגיעו לארץ עם 4.56 בהיילקס.
סרן אחורי של סדרה 70 עם ביצה ימנית.
7000 לשני סרנים נעולים?
7000 לאחורי נעול חשמלי מקורי,קידמי רגיל לא נעול.לגבי יחס העברה יש כמה שינויים בשנים ואפשר לבדוק את זה בקלות.
ד"א אם אני מחליף יחסי העברה בסרנים,אני חייב להחליף גם בטרנספר? בהנחה של 4.10 או 4.56
לך תמצא אחורי של 70....