תגובה: אתר חדש שהוקם לצורך מניעת תאונות דרכים ושיפור תרבות הנהיגה בישראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ז מה שנראה לאחד כמו עבירות תנועה, השתוללות או בריונות, לא יראה כזה בעיני מישהו אחר, ובטח לא יהווה ראייה לדיון בבית משפט.
האתר אם יהפוך לפופלרי (ואני מקווה שלא) יש סיכוי שיתפתח למרכז של רכילות, נקמנות, וטוקבקים מטורללים.
המשפט הראשוןהוא טעות, עיין ערך אלו במרצדס שהעלו סרטון של עצמם לפייסבוק/יוטיוב נוסעים על 200, והועמדו לדין על בסיס הסרטון.
כך שבהחלט יכול להוות ראייה, ועוזר לעבודת המשטרה (שלא לסיים ב-ע).
המשפט השני - בהחלט נכון.
אין מי שלא מבצע מדי נסיעה כמה עשרות עבירות קלות.
לא אתם, לא אני, לא השוטרים וגם לא שופט התעבורה הכי קפדן ומיובש.
99.9% מעבירות התנועה נעברות בהיסח הדעת ולא מצדיקות שום התייחסות. התעסקות בקקה. עובדה שגם המשטרה עצמה, עם כל הביקורת שיש ל יעליה (ויש המון) בתכל'ס כבר לא מתעסקת יותר מדי בקקה.
הלשנות הן פסולות כי הן מאפשרות לכל אזרח ממורמר לסגור חשבונות עם שכנים או סתם אנשים שהוא מסוכסך איתם. הלשנות הן שיטה של משטרים אפלים ואני מאמין שאלה שעומדים מאחורי היוזמה הזו אינם תמימים כלל ועיקר ("קבוצת חברים" עאלק.... מי החברים האלה? מאיזה משרד ממשלתי/גוף ממסדי הם באים?....)
מי בדיוק עומד מאחורי הדבר הזה?.... (גולש לא מוכר, מי אתה? מה אתה? מאיפה באת? ממחלקת אינטרנט של איזה גוף ממסדי?... משטרה? משרד התחבורע? אור ירוק?.... הרי כאן מעיפים בלי לחשוב פעמיים כל גולש שמהודעתו הראשונה מסתמן חשד, אפילו קל, של מקדם מכירות/אתרים - אז אחד כזה שסביר להניח שמאחוריו לא עומדת סתם יוזמה מועילה אלא חתיכת מזימה?.... התחלקתם על השכל?
דעתי היא שכל עוד אין כאן שקיפות מלאה, אסור לשתף פעולה עם היוזמה המסוכנת הזו, שמאחוריה אולי מסתתרת מלכודת.
גם אם המטרה לכאורה טובה וראויה, הרי שכשחוטבים עצים עפים שבבים. בא לכם לשחק בתפקיד השבבים?.... לי ממש לא.
ואני מעדיף את הבלגן הנוכחי בכבישים על פני מציאות ושיטות שמזכירות את הסקוריטטה/שטאזי/קג"ב ושאין לי ספק שיש במדינה הזו לא מעט אנשים עם הפרעה נפשית רצינית (מי יודע? אולי אפילו כאן) שסצינת הלשנות ואוירת טרור ופחד יכולים להרטיט להם ולעשות להם נעים.
דרור , מחפש קונפירציה?
ציטוט מהאתר: נוהגים טוב יותר הוקם בהתנדבות וכל העלויות שלו ממומנות באופן פרטי. האתר הינו האתר הראשון מקבוצת אתרים שמוקמים במטרה לנצל את הכח של האינטרנט כדי שלכולנו יהיה נעים יותר לחיות בישראל.
© Israel getting better
מי זה הגטינג בטר הזה? לא מצאתי בגוגל.
חשוד. מאוד חשוד.
שים לב - "קבוצת החברים" לא מגיבה ולא נותנת תשובות. יש להם מה להסתיר.
אני חושב שכולנו מבינים במה ובמי מדובר - מוטב לא לתת לזה יד.
אתר חדש שהוקם לצורך מניעת תאונות דרכים ושיפור תרבות הנהיגה בישראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
חשוד. מאוד חשוד.
שים לב - "קבוצת החברים" לא מגיבה ולא נותנת תשובות. יש להם מה להסתיר..
בהתחלה כתוב איש שמימן מכיסו, ואז זה נהפך לחברים..
ואף אחד לא מזדהה..
ראיתם את הסרטונים שכבר יש שם? נראה שכולם צולמו על ידי אותו אחד - מן הסתם הבחור שמאחורי האתר. רובם ככולם גניבת רמזור צהוב בצמתים עירוניות עמוסות, או טעות בשיקול דעת בכניסה לצומת עמוסה. בקיצור, יום-יום בתל אביב. לא מרגש הרבה יותר מהולך רגל שעובר באדום או לא במעבר חצייה, ולא משהו שלא מתרחש כל הזמן בכל עיר פקוקה בארופה.
אבל תרגיעו עם תיאוריות הקונספירציה. מדובר אני מנחש על מישהו צעיר עם כוונות טובות, אידיאליסט לא הכי ממוקד, זה הכל.
העובדה שבחר בג'יפולוג להציג את האתר צריכה להחשב כמחמאה לקהילה הזאת.
חברים,
עיון קצר באתר מעלה את העובדות הבאות:
ישנו אזור קטן ושטחי לעצות בנושא נהיגה.
גולת הכותרת - העלאת הסרטונים. שימו לב שבאזור בו ניתן להעלות סרטון האדם שמעלה סרטון מוזמן לכתוב בפירוש את מספר לוחית הרישוי של הרכב שלדעתו עבר עבירה. מה זה אם לא מלשינון??
מדובר באתר שראוי שלא יצליח. אם רצו האנשים היקרים (?) לעזור להפחית תאונות, בקלות ניתן היה למצוא דרך ראויה יותר. ממליץ (לא בציניות) ללכת ולהדריך נהיגה מונעת למשל.
מלשינון או יותר מזה - נקמנון
עופר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
חשוד. מאוד חשוד.
שים לב - "קבוצת החברים" לא מגיבה ולא נותנת תשובות. יש להם מה להסתיר.
אני חושב שכולנו מבינים במה ובמי מדובר - מוטב לא לתת לזה יד.
אני לא חושב שזה כל כך ברור מי ומה....
כאמור, נראה לי כמו דבר שנעשה מכוונה חיובית ואמונה בצדקת הדרך.
אסף.
איך בנשימה אחת, דרור דורש "חינוך" ומלהג/מלעג על "מלשינים"...
גם ההבנה היתרה "למצבם האומלל של כל החותכים" מימין ובשוליים, די מפתיעה..
או שלא... לנוכח הקריאה לנקוט באלימות קיצונית נגד רכוש מדינה (מצלמות)...
אתה מזכיר לי את הבכי קורע לב והתלונות התדירות של חלק מה"מגזר, על אזלות ידה של המשטרה בכל הנוגע לרצח נשים על רקע "כבוד המשפחה" ועבירות הסמים באזורם ועל "רציחות תגובה" על "רציחות תגובה" וכו'...
מתלוננים שלא עושים כלום אבל לא עושים כלום, על מנת למגר את הנגעים, שחס וחלילה לא יקראו להם "מלשינים"...
מה אתה מקשקש, תגיד לי?
אם הבחור ש"חותך" את הצומת, שבנויה גרוע, ולא מוכן לחכות כמו כל היתר (כנראה שיש כאלה שאשכרה מתמודדים עם הצומת הגרוע, במסגרת החוק..) ופוגע באיזה הולך רגל, מול העיניים שלך - לא תמסור עדות? תגן על הפושע? תגיד "לא ראיתי".. אני לא מלשין"?
ואותו אחד שמחליט "לקצר" דרך שדה חרוש - למה צריך להסתיר את מספר הרכב שלו? שירגיש מוגן "ממלשינים" וימשיך?
ממתי כבודו של העבריין והבנה לסף הסבלנות הקצר שלו, לחכות להתפנות צומת קודמות לשמירה על כל יתר הציבור שסובל בשקט את הדפקטים האלה? מי הוא בכלל, שמחליט לעצמו שהוא יותר טוב מכל היתר ועושה דין לעצמו, על חשבון כל היתר? ממתי הוא ראוי להגנה?
כמו שנמרוד אמר (ולא כ"כ מדוייק או יותר נכון, לא שלם, מה ששמיל ציין, לא מקבלים סירטון "כמות שהוא".
הוא צריך לעמוד בשורה של "דיני ראיות" ובהחלט יש למי שהסירטון משמש נגדו, דרך להתגונן - מי שצריך להוכיח, יש לזכור, היא המאשימה לא הוא ואני משער, שהנאשמים בסירטון המדובר "תרמו" רבות להרשעתם - לא סתם הוצג סירטון וזהו.
אני צריך לצאת (הגיעה העוזרת ואני בורח) אחרת הייתי ממשיך...
לדעתי האתר מיותר וחובבני אבל ה"חינוך נגד מלשינות" שדרור ו"חבריו" מטיפים לה - לא בדיוק מצביע על אזרחות טובה... כל אזרחות..
אני רק רוצה לציין, שפה, בארה"ב, הועמדה לדין (והורשעה!!!) זמרת שהיתה עדה לירי במועדון ואמרה "לא ראיתי כלום. אני לא יודעת..."... כן חברים - הורשעה בבית משפט פדראלי!!
זה חינוך לאזרחות טובה. אחלה חינוך.. בדרך הקשה!
קשקשן, אני מת עליך.
הכל טוב ויפה עד שהשכן שלך, שפעם עשית ברביקיו והעשן הפריע לו, מחליט לסגור איתך חשבון...
ואז נראה איך תדבר.
ילד שחונך כמו שצריך, הסיכוי שיהיה עבריין הרבה יותר נמוך.
חיתוכים והידחפויות? כמה פעמים כולכם עשיתם את זה כשהגעתם לעיר שאתם לא מכירים, והתחלתם לתעות בדרך?
כשהתשתיות עקומות בגלל תכנון לקוי ולא עומדות בעומס, אנשים מאבדים סבלנות ומתחילים לחתוך, לדלג בין נתיבים, להיות קצרי רוח. אני לא מצדיק את זה, זה מעצבן גם אותי אחרי שעמדתי בתור כמו ילד טוב והתור הזה לא זז כי כל רגע מישהו נדחף. אבל מכאן ועד הלשנות?... שיעמוד שם שוטר במשך שבוע, יתקע דו"ח למי שנהג בבריונות והכל יסתדר. וטוב שאתה משווה את זה "רק" לעדות לרצח. ממש השוואה נכונה.
חוץ מזה, למה להלשין רק על עבירות תנועה? לכו תלשינו על שכן שנראה לכם שהפליק לילד השובב שלו ותגידו "שהוא מתעלל בו". או שתלשינו על מישהו שנראה לכם שהפיל בדל סיגריה ברחוב. יודעים מה? קחו דוגמה שתיגע לכם בעצב הרגיש - לכו תלשינו על רכבים משופרים. על חברים שלכם שהעבירו לרשיון מידות לצמיגים גדולים דרך מאכערים, על אלה שביצעו הגבהות, התקינו "בגוש" מתכת, על אלה ששתלו מנועי V8 בסיקס, סרני טויוטה היילקס בסמוראי... הרי זו עבירה על החוק שהמדינה המטורללת הזו עושה ממנה עניין גדול מאוד!!!... וכן הלאה וכן הלאה. כי אין דבר כזה להיות חצי בהריון. אין איפה ואיפה. אוכפים את החוק כלשונו? אז עד הסוף. יאללה להלשין!
רק קחו בחשבון שזה שהלשנתם עליו היום, יחפש אתכם מחר... כי כשאתם מתחילים לשחק בהלשנות, אתם יודעים איך זה מתחיל, אבל לא איך זה נגמר. כן, אני יודע שיש לא מעט אנשים שהחלום הסוטה שלהם זה לחיות במדינות קסרקטין-טירונים מצוחצחות סטייל סינגפור או קוריאה, עם כיווני הליכה מוגדרים על המדרכות, ילדים-רובוטים שצועדים בשלשות, מהירות מותרת 80 קמ"ש בכביש מהיר, איסור על לעיסת מסטיק ועוד כמה איסורים הזויים וכמובן סנקציות בהתאם כמו עונשי מלקות וכו' - אז אני ממש לא. זה לא החלום שלי. אני מוכן להתפשר על מעט פחות סדר ומשמעת ושפה ושם מישהו הפיל בדל ופה ושם שמישהו נדחף לי לנתיב, תמורת החופש היחסי שלי לנסוע בשקט בלי לפחד כל הזמן מהמתנקם/מתקן העולם התורן שהוא לא מספיק גבר להעיר לי אם חלילה שגיתי במשהו, ובמקום זה הוא הולך ומלשין.
אני דווקא מאוד בעד סדר ושמירה על החוק ובעד ענישה כבדה לעבריינים פליליים, אבל בשביל זה יש אוכפי חוק שזה תפקידם. מי שם אתכם להיות מודיעין שדה של הרשויות? מחר תקימו גם סיירת של ויג'ילנטים שיקחו על עצמם את תפקיד השוטר, השופט והתליין גם יחד?.... יאללה, תרגיעו.
"למלשינים ולמינים ולזדים אל תהי תקווה".
תיאוריות קונספירציה.... זה שאנחנו פרנואידים, לא אומר שאין לזה סיבה.
למה כולכם מוחקים את מספרי הרישוי שלכם כשאתם מעלים לכאן תמונות של הג'יפים המשופרים שלכם? כי אתם חוששים, נכון? ממי אתם חוששים?
מאנשים רעים, משני צידיו של החוק, שיושבים על הרשת ומחפשים "בשר".
אלה מחפשים מה לגנוב, ואלה למי להגיע הביתה כדי להוריד לו רכב משופר מהכביש.
האתר הזה רוצה להגיש להם את הבשר הזה על מגש כסף.
אז אם הכוונות טובות והיוזמה אכן פרטית ולבחור אין מה להסתיר, יואיל נא להזדהות ולספר מי הוא ומע אלה שעומדים מאחורי המיזם שלו.
מי שנכווה פעם ברותחן, נזהר גם בפושרין. והסיפור הזה נראה חשוד.
אוף... איך שאתה לא מתאר לעצמך כמה אתה קרוב, בעניין השכן... גם סיפור...
אבל זה לא העניין.
אני עם הטלפון ולא נוח לי לכתוב, כן בועז... גם עם מסך 5.6 אינץ' לא נוח לי...
העוזרת בדיוק סימסה לי שגמרה שם... תכף "אראה לך מזה"...
שלום לכולם,
מצטערים שלא הספקנו להגיב לפני שהתפתחו כל תאוריות הקונספרציה.
האתר הוא אתר חדש מאוד, רק לפני שבועיים הוא עלה לאויר ולכן מאוד קשה למצוא אותו בגוגל.
אם תחפשו ממש טוב אולי תמצאו אותו בעמוד ה-3 כשתרשמו "נוהגים טוב יותר"
שנית, הכסף יצא מכיס של אדם אחד, פרטי. את האתר בנו, יתחזקו ויקדמו מספר אנשים שהרעיון נראה להם נכון.
לפני שפרסמנו את הפוסט ביקשנו רשות ממנהלי הפורום והם הסכימו במידה ונהיה שקופים. כך עשינו ולכן
הם לא מעיפים אותנו.
נשמח לענות על כל שאלה נוספת, פרט לשאלות שנוגעות למה שאתם קוראים כאן "הזדהות" .
לאיזו הזדהות בדיוק אתם מצפים ? ת.ז זה טוב, זה יעזור במשהו?
תודה על התגובות, אבל טרם שמענו טענה עניינית שמסבירה מה רע באתר. הטענה הכי נפוצה כאן היא
שהלשנה זה רע ולזה אנו רוצים להתייחס.
נניח ששכן שלכם רואה מישהו פורץ לכם הביתה כשאתם לא נמצאים.
הגנב, זו פרנסתו. האם תרצו שהשכן ילשין עליו למשטרה או שייתן לו לפרוץ לבתיכם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נוהגים טוב יותר
נשמח לענות על כל שאלה נוספת, פרט על שאלות שנוגעות למה שאתם קוראים כאן "הזדהות" .
לאיזו הזדהות בדיוק אתם מצפים ? ת.ז זה טוב, זה יעזור במשהו?
לא. לא תעודת זהות.
שמות מלאים כן. אפשר כמה מילים עליכם. מי אתם, במה אתם עוסקים.
כל מי שהגיב לכם עד הרגע - ברוב המקרים כולם מכירים את כולם, מי התחתן, מי התגרש, כמה ילדים יש, איפה גר ובמה עוסק. אנחנו קהילה.
אתה נכנס לקהילה מסויימת, תציג את עצמך לא ברמת סיסמאות.
ככל שהעניין מתפתח כאן אני יותר ויותר מקווה שהאתר שלכם יקרוס. לא אוהב אתכם, לא אוהב את רעיון ההלשנה, לא אוהב שמפריטים את עבודת המשטרה לאזרחים, ובטח לא אוהב שושואיסטים דה-לה-שמעטה. עצבנת אותי עם התשובה שלך. :mad:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ראיתם את הסרטונים שכבר יש שם? נראה שכולם צולמו על ידי אותו אחד - מן הסתם הבחור שמאחורי האתר. רובם ככולם גניבת רמזור צהוב בצמתים עירוניות עמוסות, או טעות בשיקול דעת בכניסה לצומת עמוסה. בקיצור, יום-יום בתל אביב.
נכון , עד עכשיו האתר אינו כולל סרטונים רבים ורובם "גניבת רמזורים" באיזור המרכז. לא משהו שלא רואים כל יום.
דרך אגב, לפני שבועיים בדיוק 2 מחברי הצוות שהקימו את האתר הלכו בשדרות רוטשילד כשנהג מונית גנב רמזור אדום
ונכנס בג'יפ שהתחיל את הנסיעה.
חבל שזה לא צולם. הפנים של נהגת הג'יפ ההמומה היו מדברות בעד עצמם.
מה שאתה כותב זו דמגוגיה זולה . גם אני וגם דרור כתבנו סיבות אוביקטיביות על למה מלשינון זה לא טוב. אתה רוצה להבין מה הכח של הלשנה?
לא מזמן היה בתכנית יהיה בסדר בגל"ץ סיפור על אדם ששכן שלו רק התקשר למשטרה ואמר ששכנו הנכה פסול מלנהוג. וזהו - לקחו לו את הרשיון.
הכל שאלה של מה אתה רוצה להשיג תמורת הכסף שאתה משקיע בעזרת הקרן בעלת השם המתנשא והמרגיז - מרפאים את ישראל - אם אתה רוצה לזמבר אנשים - אזי זו אכן הדרך, אנשים יזומברו. ואז אין לי באמת דו שיח איתך.
אם אתה רוצה להפחית ת"ד ו/או הרוגים בת"ד - אז אתה טועה בענק. אתה כל כך טועה שהיחיד שיכול לשכנע אותך בזה הוא אתה, ע"י למידת חומר רלוונטי. והימנעות ככל האפשר מהאזנה לתקשורת בנושא זה.
אני מאחל לך התפקחות מהירה לטובת כולנו.
תוספת: לגבי הענין הליצני הזה עם המונית והג'יפ - האם אתה יודע מה נהג אמור לעשות על פי חוק כשמתחלף לו האור ברמזור מאדום לירוק? האם אתה מכיר את המונח המשפטי אחריות משותפת? האם אתה בטוח שהג המונית יכל להבחין בזמן בהתחלפות הרמזור? וכו' וכו' .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
לא. לא תעודת זהות.
שמות מלאים כן. אפשר כמה מילים עליכם. מי אתם, במה אתם עוסקים.
כל מי שהגיב לכם עד הרגע - ברוב המקרים כולם מכירים את כולם, מי התחתן, מי התגרש, כמה ילדים יש, איפה גר ובמה עוסק. אנחנו קהילה.
אתה נכנס לקהילה מסויימת, תציג את עצמך לא ברמת סיסמאות.
ככל שהעניין מתפתח כאן אני יותר ויותר מקווה שהאתר שלכם יקרוס. לא אוהב אתכם, לא אוהב את רעיון ההלשנה, לא אוהב שמפריטים את עבודת המשטרה לאזרחים, ובטח לא אוהב שושואיסטים דה-לה-שמעטה. עצבנת אותי עם התשובה שלך. :mad:
יואב, לא באנו לעצבן. פשוט עניין "ההזדהות" הזה לא ברור לנו. אם נגיד שקוראים לנו אוהד נחום, ירון גבאי ועודד תמם זה יעזור לך במשהו?
בעולם של היום, איך תדע שאילו השמות האמיתיים? איך תדע שאלו לא שמות של סתם אנשים שמצאנו בפייסבוק?
זה פשוט נראה מאוד קטנוני ולא רציני שאתה מבקש ממישהו להזדהות ואין לך שום דרך לבדוק את זה.
ובכל זאת בכמה מילים (שגם להן אתה יכול לבחור להאמין או שלא):
4 חברים, בני 27-29, אחד העלה את הרעיון. אחד רו"ח, אחד מהנדס אחד תוכניתן ואחד שמחפש את עצמו.
לאף אחד מחברי הצוות של האתר אין ג'יפ, למרות שיום אחד אנחנו מקוים
שנוכל להרשות לעצמנו.
תראה איש (לא יודע את שמך אז אתה איש),
נראה שהתגובות כאן אגרסיביות. יכול להיות שלהעלות אתר או הצעה לאתר כמו שלך היתה טעות בסביבה של חובבי הגה.
האתר שלכם הוא פרצה קוראת לגנב. במקרה זה הגנב הוא (כמה אירוני) משטרת ישראל. וכנראה שהדרך שלכם לא מתאימה כל כך.
אתם מתעקשים להמשיך? תפאדל. אבל לא מאמין שתמצא כאן את הפידבקים החיוביים שאתה מחפש.
בהצלחה (במציאת דרך שכן תעזור למניעת תאונות דרכים בארץ).
סבבה. אז אני יכול לעשות עליכם גוגל, ואם הפרטים שמסרתם לא יסתדרו, אני אפרסם את זה כאן, ואז או שתעמידו אותי על טעותי ותסבירו, או שנטגן אתכם על אש קטנה ואז נסובב שתצאו רך גם מהצד השני.
בשניה שהמידע שתמסרו יתברר כשגוי - אתם שרופים בכל אתר בתחום הרכב בארץ.
אתה מצפה שאנחנו ניתן בך אמון אבל לא נותן בנו אמון? יש לך בעיה עם החשיפה כאן? אל תיכנס לתחום האינטרנט.
דבר אחד ברור, אין לכם מושג בשיט על מדיות חברתיות, ועל קהילות אינטרנטיות.
אם השמש מסנוורת אותך, למה יצאת מהצל?
אני כמובן מביע רק את דעתי הפרטית, ובטוח שחלק מהחברים כאן לא מסכימים איתי.
אתה רוצה שאני אשתף איתך פעולה? קודם תגרום לי לבטוח בך.
אח"כ נדון על המהות.
ככל שאתה תתחפר יותר בחוסר הרצון שלך להזדהות, אתה מרחיק עוד ועוד אנשים ממך, לרבות סכנה בשיתוף במדיות נוספות.
עכשיו תחליט מה בא לך - להיות פתוח ולספר מי אתם באמת, או להמשיך להתחפר.
עניין שלך.
אני לא נותן בכם אמון בשיט.
אין לך מה לחפש . אלו שמות שהמצאנו כדי להבהיר את הנקודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
ככל שאתה תתחפר יותר בחוסר הרצון שלך להזדהות, אתה מרחיק עוד ועוד אנשים ממך, לרבות סכנה בשיתוף במדיות נוספות.
עכשיו תחליט מה בא לך - להיות פתוח ולספר מי אתם באמת, או להמשיך להתחפר.
עניין שלך.
אני לא נותן בכם אמון בשיט.
יואב, את דעתך לגבי האתר כבר הצלחנו להבין וגם את העובדה שלא נשנה את דעתך.
לא נראה לנו שאם ניתן לך את השמות האמיתיים, תעודות זהות , תמונות שלנו ושל בני משפחתנו ישרת אותנו באיזושהי צורה.
כאמור, חברה צעירים שמנסים לעשות משהו טוב. אתה יכול להאמין, אתה יכול שלא, אבל אנו מבטיחים שאין לך סיבה להתעצבן.
אם היינו מהכחולים לא היינו רושמים את הפוסט הזה ואם היינו רוצים לשמוע רק מלים טובות גם כן לא היינו מפרסמים כאן.
בחרנו לעשות זאת מתוך ההבנה שלנו, מהיכרות שלנו עם מעט נהגי ג'יפים, כי מדובר בנהגים מקצועיים יותר.
ברור שזו קהילה של אוהבי הגה ואוהבי חיים ובגלל זה בחרנו לבחור לקיים את הדיון כאן. לטוב ולרע.