בהנחיות מדובר על קושי מסוים בהעברת הילוכים.
לא על מחסום בלתי אפשרי, תמידי, בכל מצב, כפי שתואר.
מעבר לזאת - התופעה אינה מוזכרת כלל בדיונים על הרכב בארץ ובחו"ל.
Printable View
בהנחיות מדובר על קושי מסוים בהעברת הילוכים.
לא על מחסום בלתי אפשרי, תמידי, בכל מצב, כפי שתואר.
מעבר לזאת - התופעה אינה מוזכרת כלל בדיונים על הרכב בארץ ובחו"ל.
ההערה שחנן צירף נמצאת בכל ספר רכב. אין ספרי רכב נפרדים לידני ולאוטומטי.
גם בכל הג'יפים שהיו לי, כשהיה להם קצת קר בבוקר אחרי השינה (בעיקר בחורף), ההילוכים נכנסו קצת קשה במשך כמה שניות עד שהשמן שוטף את גלגלי השיניים למלוא היקפם, נכנס לכל פינה, מנקה אותם קצת והם מתחממים.
רוורס לא נכנס? קורה לפעמים גם בסופה שלי. פעם בכמה שבועות. קלאץ', ניוטרל, שוב קלאץ', רוורס. נכנס כמו גדול. בדיוק כפי שחנן מתאר וכתוב בספר הרכב של מכונית חדשה. אממה, הסופה שלי בת 20 אז מותר לה.
אבל כאן זה אוטו חדש מהשקית ומתוארת תקלה עקבית - רוורס לא נכנס מבלי שהמוט יבקר קודם בהילוך שני. זה כן מוזר. זו תופעה שלא צריכה להיות בכלל וזו גם תגובה ישראלית אופיינית של אנשי שירות שמורחים/מנפנפים את הלקוח כדי שלא יפריע להם לשתות קפה ולשחק בטלפון.
לא התקלה בגיר מעצבנת אותי (כי התקלה ברת תיקון), אלא הגישה המקוממת של מחלקת השירות של היבואן. לא עונים ככה ללקוח שהשכיב לפני כמה ימים 130,000 שקל על אוטו. במיוחד אוטו שיש לו מוניטין של אמינות.
כפי שאמרתי בתגובה קודמת - תעדכן מה קורה ואם הבעיה לא נפתרת, שלח לי ה"פ.
אגבנ מוניטין של אמינות: השרשורים באוסטרליה מדווחים ללא הרף על בעיה של אכילת שמן ב XV. רינגים דפוקים במקור ופתיחות מנוע במסגרת האחריות!
החברה עדיין לא לוקחת אחריות כוללת בצורת ריקול. שים לב!
ועל תקלות בסעפת היניקה לא מתלוננים שם?
אסף.
לדעתי
צור קשר עם שמיל ותטפל בזה מיד דרכו
תתייעץ עמו לגבי דרישה קבלת רכב חדש מיידית
כל יום שעובר זה לרעתך
שכחתם את ה"אלפא רומאו" של פעם ,שבכדי להכניס לראשון בעמידה צריך קודם כל "לתקוע" לשני?-מין פיצ'ר מובנה במכוניות שלהם.
יש לי חבר טוב שעדיין לא יצא לו ההרגל הזה,וכל הכנסה לראשון ,ולא משנה באיזה כלי רכב ידני הוא נוהג,עדיין הוא עובר דרך השני.-לא עובר לו ההרגל.
אבל זה היה פעם ...היום קשה לקבל את זה.
זה לא עניין של פעם ולא עניין של רכב מיושן.
באיי30 2013 שלי, שהוא עם רוורס מסונכרן, אני משלב ישר לרוורס.
בספייסטאר 2013 של טלי, בהיילקס 95 שלי ובאיי10 2015, שהרוורס לא מסונכרן בהם, אני משלב קודם להילוך קדמי, או ממתין מעט עם דוושת מצמד לחוצה עד שהגג"שים יעצרו.
בכל אלה קורה לעתים שהרוורס לא משתלב. בלא מסונכרנים שבהם, אם אני לא נוקט באמצעים שציינתי למעלה, הרוורס חורק.
כדאי שתשים קצת טחינה שלא יהיה יבש כי מכרו לך חרטה בפיתה שעלתה לך לא מעט... אם "טעים" לך אז תחכה אם לא אז אני אישית הייתי מחזיר את הרכב.
אני לא נתקלתי בתופעה כזאת שהיא קבועה גם לא בטנדרים של עבודה שהיו שבורים לגמרי ובכלל במכוניות חדשות ופרטיות. והתשובות שקיבלת נשמע כמו משפטים מסרט בורקס...
אני חושב שהמסר לבחור ברור, הוא יעדכן לכשיוכל.
תודה לכולם על העצות וההצעות.
מחכים לשמוע מהמנהל הטכני של היבואן, אעדכן כשיהיה מה.
אתה בטוח שהיית רוצה שמישהו שם יפתח לך ויתעסק עם הגיר?גיר חדש.
צריך להבין מה הבעיה קודם ולהמשיך משם. פתיחת הגיר זה הדבר האחרון שהייתי רוצה, אם המצב כזה גרוע אז החלפה בחדש, בתוספת פיצוי מכובד בסגנון טיפולים,פינוקים וכו.
בכל מקרה, הכל בגישה חיובית.
האמן לי, אתה לא אוצה להתחיל לשלוח מכתבי עוהד . אפשר בדכ לפתור את יופי עם גישה חיובית והגיון בריא.
עצבים או איומים לא תורמים דבר, עדיף להיות חכם, לא צודק
דבר ראשון ברוך הבא לישראל, היית אומר שאתה תייר היינו מתייחסים אחרת D: . עכשיו, אני יודע שאתה לא פות"ש אבל אני אתייחס להודעה שלך כאילו אתה כן - רק בשביל להעביר את הנקודה.
דבר שני, איפה אתה רואה שרשמתי לך לפתוח גיר? אמרתי לך לשלוח מכתב ותראה איך התקלה מסתדרת. מכל סיבה שהיא, בין אם זה החלפה קומלפט של מה שלא בסדר ובין אם זה תיקון.
ודבר שלישי ואחרון (שקשור לדבר הראשון). פה בישראל, אצל חברות הרכב הגדולות/שוכרים ומוסכים מורשים, שום דבר לא יטופל עם חיוכים. אם רואים שאפשר לערבב ולדרוך על לקוח זה מה שיעשו עד שיראו שהוא רציני (קרי, שיטת מצליח). אם אתה רוצה להיות נאיבי ולהאמין אחרת, מאחל לך בהצלחה (לא ציני, רציני לגמרי). אה וכמובן תשכח מכל הקטע של "פינוקים". אתה לא בספא וזה שהיית נחמד לפקידה לא ייתן לך כלום.
עכשיו, זאת רק דעתי האישית ומנסיוני האישי. מקווה שככה או ככה הכל יסתדר לך לטובה. אני בעדך כמובן..
חבר,
ברוך הבא לישראל מפתה אותי לפתוח איתך דיון אחר, משהו בסגנון השינוי מתחיל מתוכנו אבל עזוב, בוא ניגש לעניין:
1. להיות חיובי לא אומר להיות טיפש או נאיבי
2. מהנסיון שלי בנושא הזה, ויש לי מעט נסיון, אפשר להגיע להסדר טוב מאוד בגישה חכמה ובדכ וביצירת קשר עם בעלי תפקיד מסויימים.
3. להערכתי, שליחת מכתב מעוהד לא תשיג לך טוב יותר (במקרה הטוב) מההצעה שלי.
אבל זה בסדר, העיקר שאתה מוכן לקרב....כי כולם פה מערבבים ודורכים וגנבים, זה בסדר, אתה בלי לשים לב מתדלק את זה.
4. פינוקים - במקרה מסויים שלי, חוץ מכמה טיפולים בחינם, קיבלתי טיפול פוליש ווקס מקצועי לאחר שנתיים, כאשר לקחו והחזירו את הרכב כשהזמנתי את ההטבה.
תתקדם קצת. לא חייבים לריב עם כולם.
טוב,
הערב התקשר המנהל הטכני של אזור דרום של יפנאוטו, אחרי שהושארה אצלו פניה לשירות.
היה מאוד נחמד וענייני, הסכים שהמצב ממש לא תקין ושהמוסר דיבר שטויות, והבטיח לפתור את הבעיה.
מחר על הבוקר הרכב במוסך אחרי תיאום שלו מולם, אעדכן כשיהיה עוד מידע.
נו ?
תשתף אותנו, מה נסגר ?
חשוב במיוחד לכל אלה שלבשו חליפות איומים,ניפחו את החזה,הבליטו וריד בראש, השחיזו סכינים, פנו לעוה"ד, תככנו לעלות לירושליים בשיירה, לזרוק את המפתחות בסוכנות, להתראיין לחדשות 10, להתקין שלט על האוטו - "קניתי סובארו ואכלתי אותה בגדול".
איך פתרו את הבעיה ? איזה פיצוי קיבלת ?
צודק.
כרגע לא באמת נסגר.
הבעיה תועדה אצלם, והרכב עבר להתקנת דוושות ואישור רישוי לעבודה, פשוט כי אי אפשר לדחות זאת יותר.
לכשיחזור, אם לא ישתפר, הבעיה תיפתר במוסך.
הם מודעים לבעיה, ומתועד שהרכב הגיע כך ושאין לכך שום קשר לעבודתו.